Ce jucarii luam pe masina la drum lung ?
Buna mamici ! In cateva zile plecam cu bb de 10 luni la mare si avem un drum cam lung de facut, bebe este cam energic si nu prea are rabdare sa stea in scaunelul lui de masina. Daca imi puteti recomanda ceva jucarie mai interesanta pentru el , as dori sa cumpar si nu prea stiu ce. multumesc
Raspunsuri
Dorsilia spune:
ceva gen broscuta care canta cand o strange de labute, sau o apasa pe buric, pe piept, are o sumedenie de melodii dragalase, inclusiv 10 minute de melodii pentru somn, fetitei mele (dar si baietelului )tare bine i-a prins mereu broscuta cand plecam undeva. tot in genul asta sunt si niste chestii cu butoane luminoase care canta melodii cunoscute si vesele pt copii, scot sunete de animale domestice etc, si bineinteles, ar fi bine sa doarma la drum lung cat mai mult asa ca n-ar strica sa va organizati sa plecati si sa calatoriti noaptea cand isi face el somnul oricum.
sdcristian spune:
noi am plecat noaptea, drum de 9 ore, s-a trezit bine catre constanta. l-am luat adormit, s-a trezit putin dar imediat a adormit la loc, a mai deschis ochii la o oprire...
pt drumuri mai scurte luam carti
mama de Carol (29.12.2008) si 36+ cu Patrick
blog
Burtocika spune:
Si eu iti recomand, din proprie experienta, sa va aranjati drumul astfel incat sa faceti o mare parte atunci cand doarme ... Altfel va fi calvar, indiferent ce jucarie i-ai lua ... Poti avea norocul sa nu se dezlipeasca de jucarie 3 ore, sau poti avea ghinionul sa nu-i placa sau sa se plictiseasca dupa 30 minute, si atunci ce faci ?
Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Androix spune:
Multe, marunte si noi Ma rog, nu marunte in sensul de mici numai bune de inghitit la bebe asa mic, dar marunte ca pret, nu neaparat cine stie ce artisticarie. Pe copiii mei i-a distrat mult mai mult plastilina si jucariile de la mcdonalds la drum lung decat alte jucarii mai sofisticate cu sunete si lumini si figuri. Si noi pentru ca orice este nou pentru el ii retine atentia cel putin un timp. Noi am adunat jucarioare pentru vacanta cu cateva saptamani inainte pe care nu le-am aratat lor.
CD cu muzica de copii, CD cu cantece de leagan si CD cu MJ au mai fost de mare succes la noi, dar vorbesc de drumuri facute cand copiii mei erau mai marisori. De fapt n-as vrea sa iti fac in ciuda dar la varsta de 10 luni ai mei dormeau dusi la drum lung indiferent de ora sau de cat timp trecuse de la ultimul somn. Adormeau dupa maxim o jumatate de ora, iar cand scoteam cheia din contact faceau si ei ochi.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Serialbastre spune:
La noi functioneaza cartile de joc cu diverse personaje din desenele animate. Fara sa jucam jocurile respective, dar incropim mereu povesti noi cu actiunile din cartile de joc.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
Baby1320 spune:
- jucarii pe care poate sa le tina in mana, pentru ca altfel o sa stai sa alergi dupa ele prin masina cand ii cad
- jucarii care sa faca zgomot
- sa nu iei obiecte contondente, dure, ca la gropi, curbe etc. se poate ranii cu ele.
- o oglinda de copii din aceea moale daca ai. Cu asa ceva, 20 de minute minim il cuceresc pe al meu in masina
- de tetiera din fata poti sa ii legi 2 jucarioare cu o sfoara suficient de lunga cat sa poata sa le ia si nu prea lunga sa nu si-o infasoare cumva dupa mana, gat etc.
- telefon mobil de copii cu muzica ..
- carte, daca sta cineva sa ii dea paginile si sa ii explice, altfel .. nu faci decat sa il iriti :)
- ii poti agata un balon de tetiera cealalta .. se mai uita si la el :)
Ca sa nu mai vorbesc de diferite prostii pe care le are orcie bucatarie gen: sita de plastic (o poate tine in mana si al meu se holbeaza si se distreaza cu ea minim 15 minute ...), lingura de lemn maricica (are coada si o poate tine in mana), castronas de plastic etc.
Apropos de jucariile de la Mc Donalds, ele sunt interzise copiilor sub 3 ani si oricum jucariile astea sunt dure si de cele mai multe ori contondente asa ca nu ti le recomand sub nici o forma in masina pe drum la varsta asta.
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010
Baby1320 spune:
Ah si inca ceva, un cd cu muzica pe care el o iubeste (daca are placeri de gen). Pe mine si pe tac'su ne chinuie cu vulpea care a furat gasca ... Cutiuta Muzicala 5 parca :)
Noi facem frecvent Bucuresti - Timisoara de cand avea el 3 luni asa ca iti dai seama ca sunt pregatita pe subiect . Acum depinde clar si de copil, ce ii place ...
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010
ralutzy_che spune:
recomandarea mea este sa faceti o mare parte din drum atunci cand el doarme, cum au spus si altii. facem "plimbarea" sibiu-baia mare(325 km) frecvent, de cand bb avea 6 luni;acum are 1an si 7 luni si credema ca daca mergem ziua, cu toate jucariile, cantecele, pufuleti si altele, drumul se prelungeste cu 1-2 ore datorita pauzelor necesare pentru topait.
pe la 10 luni bebe tau probabil ca nu umbla, dar mai trebuie ridicat din scaunel deoarece acolo are miscarea limitata.
inca ceva: fa asa fel incat sa aiba vizibilitate cat mai larga.ori montezi scaunelul pe bancheta in mijloc sau iei tetiera scaunului din fata.
noi am aplicat tot felul de trebuuri legate de jucarii, iti scriu care au avut succes, adica l-au tinut ocupat mai bine de 30 min:
-jucariile noi, cat mai coloate, diferite de cele de acasa, ieftine gen: mobil, magnet pt frigider, masinute cu ata sau cheita, forme pt nisip
-o juucarie care ii place mult nu a mai primit-o cu cateva zile inainte, noi avem un casetofon cu multe activitati
-o minge moale sau una gonflabila
-desene pe geamul aburit, asta a mers cel mai bine la ultimul drum (ploua tare afara si era rece); pt bb mai mare
-gps-ul- am pus muzica pe el si i l-am dat sa-l tina in manuta-era super incantat
-o clema de par in forma de fluturas sau buburuza, daca ai neaparat sa aiba arcul slab, adica sa o poata strange el
trebuie sa stai langa bb si sa vorbiti mereu, sa va jucati, sa cantati pentru ca daca isi pierde rabdarea odata apoi e foarte greu sa il mai linistesti.
si noi avem un drum lung :baia mare- constanta, dar facem pauza mai lunga la sibiu.
va dorim un drum cat mai usor.