Apa plata microbiologic pura

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320
Sunt tare curioasa daca tu ai luat in seama statistica de care spui in cazul copilului sau copiilor tai. :).

Copiii mei au baut intotdeauna apa de la robinet, alearga cu picioarele goale prin curte cu cainele si se tavalesc in casa pe jos cu cainele si pisica. Desi insist sa se spele pe maini inainte de masa nu se intampla de fiecare data cand baga ceva in gura. Nu am sterilizat biberoane, nu am spalat rufele lor separat, casa mea desi zic eu ca e curata, nu este sterila.

Cea mare mi-a facut febra prima data dupa 3 ani, nu au fost in spital niciodata, nu au facut antibiotice iv niciodata, nu au avut pneumonii sau bronsite niciodata si au acum 16 si 9 ani. Am un coleg care sta la ferma cu animale de ferma si copiii lui acum adolescenti nu au luat antibiotice niciodata.

Nu faci un bine copilului ca il coclosesti si il ti sub clopot de sticla.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Depinde de zona in care traiesti daca e buna sau nu apa de robinet, de cat clor este in ea, etc.

Iar acum microbi sunt peste tot, s-au inmultit, nu mai e asa cum era in urma cu 20 de ani, poate in zona voastra e mai curat, dar aici eu vad clar diferenta si vad ce boli contacteaza copiii si cat de repede se pricopsesc cu tot felul.....
Pneumonia sau bronsita nu au legatura cu ce descri tu: apa de la robinet, tavalit cu caini sau bagatul in gura a mainilor murdare.
Editez ca sa completez: nu inseamna ca e cocolosit un copil pe care vrei sa il alimentezi cu ce crezi tu ca e mai bun. Sigur ca cei crescuti prin ferme sunt mai sanatosi deoarece manca produsele naturale, nu ca umbla desculti si au o imunitate mai mare din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Si cum vei face cand copilul va iesi si va merge la gradinita/scoala ?

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

asta ca sa pot evalua!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Dana

m-ai prins si pe mine

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Dana

m-ai prins si pe mine

Eu am semnalat asta Adminului!

Scuze de off-topic!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Cand copilul va merge la gradinita / scoala se presupune ca are minim 2 ani. Pana la varsta de 2 ani, am grija sa ii formez un sistem imunitar bun, sa ii pregatesc un stomac capabil sa primeasca si sa digere cum trebuie alimentele. Pe sistemul "oricum mananca de pe jos" la gradinita, hai sa il tavalesc de la o luna prin tzarana. Nu sunt de acord. Tocmai asta incerc sa fac acum, cat depinde exclusiv de mine, sa il pregatesc pentru ce va urma. "calirea" nu inseamna sa ii dai sa manance de pe jos .... ci sa respecti cat e mic iste reguli de igiena, alimentatie sanatoasa.

Una este sa fie expus la microbi / boli la 2 luni si alta este la 2 ani .....

Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca efectele unei alimentatii si igiene nesanatoasa in copilarie, e foarte posibil sa nu aiba efecte imediate ci pe termen lung. Un copil caruia de exemplu ii dai capsuni la 5 luni, poate sa nu aiba nimic pe moment, dar la 7 ani, are alergie la ciocolata, la ou si la alte bazaconii. Asa e ca nu vezi nici o legatura intre capsuna si ciocolata ? EI bine, este. Un copil diversificat prea devreme, probabilitatea sa dezvolte de-a lungul vietii diverse alergii este cu mult mai mare decat a unui copil diversificat cu cap. Ti-am dat doar un exemplu, de lucuri care nu au efecte imediate / vizibile, dar care pot avea repercursiuni mai tarziu asupra organismului lui.

Inca o data, fiecare isi asuma ce riscuri poate si se simte capabil in cresterea propriului copil. Fiecare mama, este responsabila pentru copilul pe care il creste. Pana la urma, de la o intrebare, nu stiu cum ati ajuns sa ma judecati ca imi tin eu copilul in glob de sticla ... Chiar nu il tin, dar vreau si ii voi oferi, atat cat ma duce pe mine mintea si cultura, ce e mai bun, mai sanatos pentru el. MAi ales cata vreme depinde exclusiv de mine decizia de a baga sau nu ceva in stomacul copilului, voi face cum consider eu.

On topic: se pare ca Cumpana este microbiologic pura. Astept de la ei un buletin de analiza sa ma conving :). In rest, numai bine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
On topic: se pare ca Cumpana este microbiologic pura. Astept de la ei un buletin de analiza sa ma conving :). In rest, numai bine :)

Pai este microbiologic pura in laborator, dar nu in sticla, asa cum o cumperi, pentru ca sticla nu este sterila. Din cauza asta ti-au spus fetele ca aceasta asa-zisa puritate nu este decat un slogan de marketing. Nici macar biberoanele pe care le fierbi nu sunt de fapt sterile (pentru asta ar trebui sa foloseti o temperatura mai mare decat cea de fierbere a apei). Manutele copilasului tau, cand si le baga in gura, suzeta (daca foloseste) nu sunt, de asemenea, lipsite de microbi, oricat i le-ai spala.

Cea mai simpla metoda insa de a obtine o apa cu cat mai putini microbi este sa o fierbi, sa o racesti si pe urma sa-i dai sa bea. Daca ti-e teama ca apa de la robinet contine diverse substante nocive (desi sa stii ca in Bucuresti este mai "pura" decat cere legea), atunci foloseste apa plata, de la Cumpana sau de unde vrei tu. Dar faptul ca scrie ceva pe sticla (sau pe buletinul de analiza) din pacate nu iti va garanta ca vei avea parte de puritatea pe care o doresti.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca efectele unei alimentatii si igiene nesanatoasa in copilarie, e foarte posibil sa nu aiba efecte imediate ci pe termen lung. Un copil caruia de exemplu ii dai capsuni la 5 luni, poate sa nu aiba nimic pe moment, dar la 7 ani, are alergie la ciocolata, la ou si la alte bazaconii.

Ce legatura are alimentatia sanatoasa cu apa sterila? E normal ca este foarte imporant sa fie copilul alimentat sanatos, sa traiasca in conditii de igiena. Dar de la igiena pana la a steriliza tot in jur e drum lung. Iti imaginezi ca la mine sta gunoiul in casa? Nici macar gandaci nu am, nu am mai vazut unul de ani de zile de cand stateam intr-un duplex si veneau de la vecini. Da, am animale in casa si e adevarat ca lasa par si nu sunt sterile , dar pentru asta s-a inventat aspiratorul si mopul. Dar copiii sunt expusi la par in contact cu animalele. Fiica-mea cea mica sta atarnata toata ziua de caine, iar pisica doarme in pat fie cu noi fie cu unul din copii. Copiii mei se joaca in curte, se tavalesc prin iarba si pe terasa, dar seara fac dus la culcare.

Citat:
Inca o data, fiecare isi asuma ce riscuri poate si se simte capabil in cresterea propriului copil. Fiecare mama, este responsabila pentru copilul pe care il creste. Pana la urma, de la o intrebare, nu stiu cum ati ajuns sa ma judecati ca imi tin eu copilul in glob de sticla ... Chiar nu il tin, dar vreau si ii voi oferi, atat cat ma duce pe mine mintea si cultura, ce e mai bun, mai sanatos pentru el. MAi ales cata vreme depinde exclusiv de mine decizia de a baga sau nu ceva in stomacul copilului, voi face cum consider eu.

Daca locuiesti in Bucuresti PLEACA de acolo. Polarea din aer de acolo este extrem de nociva pentru copil. Degeaba sterilizezi tu apa daca copilul respira mizeria aia de aer. Imi pare rau sa-ti spun dar asta cu apa sterila este doar expresia axietatii tale vizavi de sanatatea copilului, un fel de sacrificiu care te face pe tine sa te simti bine ca faci ceva, nu ceva care intradevar conteaza. Daca vrei sa faci ceva care chiar conteaza pentru sanatatea lui, creste-l intr-un mediu nepoluat, undeva rural sau intr-un oras mic, unde sa ai posibilitatea sa-l lasi in curte cu un catel (deparazitat si vaccinat), unde poate respira aer curat nu gaze de la masini, unde poti sa-l scoti sa se balaceasca la un rau in weekend, sa alerge in picioarele goale prin curte, etc. E sanatos si fizic dar si psihic penru copil sa fie crescut inr-un astfel de mediu.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Desi subiectul era o simpla intrebare, ultimul mesaj postat ma trimite in off-topic. Chiar daca nu imi este adresat, atata vreme cat este publicat aici, imi permit sa comentez.
Nu stiu care e situatia la altii, dar la mine lucrurile stau asa: nu am incredere in apa din reteaua publica, mai ales din cauza poluarii si a modului in care este tratata pentru a deveni "potabila". Daca as locui intr-o zona in care apa curenta sa fie apa de izvor de munte, nu mi-as face probleme. Inainte ca cineva sa ma sfatuiasca sa plec intr-o astfel de zona, spun eu ca nu se poate, in cazul meu. Cine locuieste in Romania stie cat e de greu sa lasi totul si sa te muti in mediul rural sau intr-un oras mic in care sa nu existe poluare atat de mare, dar nici probabilitatea de a-ti gasi un serviciu din care sa traiesti. Si mai stim cum sunt toate serviciile de la cel medical la invatamant in aceste zone. Nu sunt ele satisfacatoare nici in orasele mai mari, dar acolo... In final as trimite copilul la scoala intr-un oras mai mare si as ajunge de unde am plecat.

Mergi la inceput

Eu cred ca nu ai intzeles ce a vrut sa spuna Bird:decit sa ai obsesia cu apa microbiologica pura doar ca sa ai tu ca mama constiintza curata,mai bine faci alte sacrificii si-i asiguri copilului un mediu sanatos!

Asa cum nu a fost vorba (neaparat)de apa de la canal(oricum nu curg zoaie tot apa supsua unor analize tratamente pina ajunge in cana mea)se poate folosi pur si simplu fiarta,sau ma rog apa plata cine-si permite!Dar nu obsesia si specificatzia si rasspecificatzia cu apa microbiologica pura ca doar asa ma simt eu bine!

Sesizezi diferentza?

Dana

Mergi la inceput