Strugurasi de Sept-Oct 2011 (75)
Raspunsuri - Pagina 9
didianana spune:
SEIDANA spune-mi te rog eteta, banuiesc ca se poate si cu zmeura..
Eu am contractii pe perioade, dar mai ales seara, sau de la masina.Azi m-am speriat ca eram in parc si am avut una dureroasa, dar m-am relaxat si nu am mai avut alta.Dar pot sa am zile in care nu am deloc.
Ma duc sa fac niste snitele..as face cu pesmet, dar nu am, si sotu e ocupat..Va pup va citesc mai tarziu
24+ si mamica fericita de 3+ anisori
seidana spune:
Deci Didiana eu iti zic reteta pt blat de vanilie cu crema de zmeura..
Blatul e blatul de pandispan eu personal fac in 6 oo, 6 lg faina, 6 lg zahar,esenta vanilie si un pic e praf de copt, insa poti face reteta si cu apa... are reteta o vrei tu..
Deci albusuruile le bat spuma cu zaharul, si incorporez galb si faina, pun in tava tapetata si la cuptor.. de vrei blt de cacao pui 5 lg faina si 1 cacao...
Lai blatul la racit si il tai in doua , il insiropezi cu ce vrei, fie apa + zahar + esenta, fie cu sirop din compot, fie cu sirop de zmeura... blatul il umpli cu crema :
400 gr iaurt de fructe, eu folosesc fie 400 iaurt simplu mai gras si mai tare gen zuzu sau danone nutriday, care il amestec cu piure de fructe cu zahar , fie un iaurtel mic de fructe si restul iaurt simplu amestecat cu piure de fructe, insa niciodata nu pun iaurt de fructe cumparat si dizolv un plic de gelatina ( mai intai in apa rece, apoi pe bain marie).. le amestec si le pun la frigi..
Bat cam 400 ml frisca bat, si o amestec bine cu crema de iaurt stata min 30 min la frigi, amesteca cu mizerul sa obtii o crema fina...
Pun un rand de creama pe blat, aranjes un rand de fructe taiate ( in caz de zmeura nu mai e cazul), restul de cema, celalat blat.. ornez fie cu fructe si jeleu de fructe, fie cu fructe si frisca, fie cu cioco alba.. cum vrei.. sta 2-3 h la frigi si e un ort excelent de vara .. f racoros si bun..
EXPLICATII:
eu pun iaurtul si frisca dupa ochi in functie de cata crema vreau sa iasa, uineori pot pune mai mult iaurt, alteori mai multa frisca.. dupa gust la fel si zaharul si alte esemte: gust mereu iaurtul sa vad de e prea dulce, sau insuficient, mai aromatizez cu coaja de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie.. repet dupa gusut.. daca folosesti mai multe fructe in piure si un lichid mai moale poti pune si 1 1/2 plicuri de gelatina..
Sper sa iti iasa si sa va placa, nu ar avea ce sa nu iasa sau sa placa...
29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
Dbunny spune:
Fete cucuiete, va pup cu drag (si spor), eu umblai toata ziua hai hui. Am vazut biberoane de sticla la Auchan!! pt interesate!
Din ce-am cetit azi dimi:
Seidana esti o femeie f puternica eu nu as fi rezistat asa...tot respectul meuˇ
Cu statul e spate: la prima sarcina nu ma simteam rau stand pe spate, chiar mi se parea amuzant ca misca copilul cand ma intindeam pe spate, cand de fapt el se agita in nestire in pozitia aia(lucru descoperit in ultima zi de sarcina, cu apa ruta si curelele de monitorizare cardiaca a bblusului puse)
eu noaptea intre insomnii si treziri fac stanga dreata de 15 ori pe noapte si bineinteles ca mai am si greturi
Azi m-am cantarit: am pus 45o grame sapt asta...deci modificati va ro: 22 sapt- 6,5 kg
22+
Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
elly_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camady si apoi nu merita soacrele un capitol dedicat lor 28+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori camady's baby |
amin!
mami de (30.06.2005) si 23+
elly_b spune:
zzzz .... am culcat copilul si am atipit si eu. dar mi-am dat un sut jos din pat ca nu-mi facusem injectia moama da' ce-as mai fi bagat niste somn ...
Jade, app de injectie, e tragedie mare daca sar 1? maica-mea care ia plavix zice ca nu. ca e ok. numai ca nu trebuie sa fie distanta mai mica de 12 h intre ele. si ca teoretic trebuie reluata de a doua zi la aceeasi ora.
vad ca iar bantui singura pe forum la orele astea.
Eu le vorbesc la per tu socrilor. N-am nici o greata. La fel si barbata-miu cu ai mei … adevarul e ca suntem mai “lejeri”
Alayna … m-ai terminat cu soacra … e ciudat sa ma si gandesc cum ar fi sa-mi fie dor de ea. brrr
si pt mine MAMA nu e decat UNA. Aia care m-a facut si m-a crescut (din fericire una si aceeasi). Eu sunt si destul de posesiva. Cum ar fi sa spuna MAMA copilul meu si altcuiva …. No way!!!! Pai as omora-o pe aia …
ma enervez si-mi creste tensiunea numai cand fiica-mea, care ii spune maica-mii "mae", cateodata cand nu e atenta (de obicei cand se joaca) si ne striga ii spune "mama" sau mie "mae" ...
si e vorba de mama ... si copilul nu o face intentionat ... si tot vad verde in fata ochilor da' sa fie vorba de un strain ... indiferent cat de apropiat i-ar fi
Alayna si eu te-am mai intrebat … chiar nu poti sa schimbi panarama aia de om care are titulatura de medic? Asta e roman, nu?
mama ce as da cu masina peste el ...
mami de (30.06.2005) si 23+
alayna spune:
citat din mesajul lui May3 alayna, dar chiar nu poti merge la alt dr sa-ti dea? ce idiot. si mai ziceai ca-i si roman. 25+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
citat din mesajul lui seidana Alayna.. schimba medicul....nu poti? 29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
Se poate ,dar fff greu ! Acum e tarziu si nu ma va prelua alt medic cu o sarcina avansata .
Si aici mai e o lege a lor : nimeni nu se baga peste pacientul altuia (adica ginecolog peste ginecolog ,dentist peste dentist etc )
citat din mesajul lui elly_b Alayna si eu te-am mai intrebat … chiar nu poti sa schimbi panarama aia de om care are titulatura de medic? Asta e roman, nu? mama ce as da cu masina peste el ... mami de (30.06.2005) si 23+ |
Cu masina ? Eu as da cu tancul si inainte si inapoi !!!!
citat din mesajul lui JadeJador mama nene alayna , ce scarba de dr ! astuia i ar trebui macar o luna de zile sa fie femeie , nu zic sa faca copii , dar macar sa i vina ciclu o data sa vada si el cum e vai , ce m am enervat ! ps: dar la voi medicul de fam nu te poate ajuta in nici un fel ? _ 27 + |
Haha,hai ca m-am distrat ,stii ca azi imi statea pe limba sa-i zic ca daca ar fi femeie poate ar intelege gravidele mai bine ?
Dar imi era rusine daca ar sti el cat e de greu,prin ce dureri trecem uneori ,chiar si la menstruatie cum ai scris,eu lunar plangeam de dureri de burta
Fetelor,sunteti niste dragute !
Nu pot schimba medicul ! Din moment ce m-a preluat de la inceput ,nu se baga alt medic peste el...
La urmatoarea sarcina (da Doamne sa fie) cu siguranta am sa merg la alt ginecolog chiar daca e un pic mai departe de zona unde locuiesc.
Doctorii germani sunt fff reci si insensibili ,l-am ales pe acest ...roman ca na fie vorba ,vorbim aceeasi limba si ma gandeam ca va fi OM .
Este un increzut de neimaginat ,observasem azi ca asa se poarta cu toate gravidele .Exceptie fac nemtoaicele care le pupa sub coada si le baga in cabinet chiar daca nu au programare si stau gravidele cu ditami burtile si asteapta cu orele pe hol
La inceput crezusem ca are ceva cu mine ,dar azi facand testul glicemic si cum am pierdut 3 ore pe acolo am vazut cam orice miscare.
Am intrebat la medicul de familie ce pot face si cica in perioada sarcinii doar ginecologul ma poate salva daca vreau sa CM sau nu mai fac fata la servici .
Cand i-am spus ginecologului toata treaba a ras de mine cu gura pana la urechi
Dupa ce am vazut bebelina ,m-am mai linistit l-am intrebat daca totul e ok si cum crede ca voi naste (natural sau cezariana), cica ...."Doamna, eu sunt Dumnezeu sa stiu ce se va petrece peste 3 luni "
M-am simtit fffff prost ,probabil am pus o intrebare stupida ,poate prea devreme .
Si a inceput sa-mi povesteasca de o pacienta de 25 ani care era proasta (va jur ca exact asa a pronuntat acest cuvant ) ca vroia cezariana !!!
Trageti voi concluzia ce caracter are omul asta ,in mintea lui toate suntem proaste si balene ,ca venim cu intrebari multe ca la gradinita si ne ingrasam mult si nu prea intelege partea a doua
Eu as sta linistita la servici ,daca as fi in liniste sau as putea sa stau jos macar o data la 3 ore . Ma trezesc de la 5 ,alerg spre gara ,punem bufetul,o groaza de tigai si oale de carat pe scari,sus jos, a venit vara ,ma sufoc destul de des si simt ca nu am aer,as vrea sa stau numai afara ,transpir repede,ma misc mai greoi,plang de dureri de picioare si spate ,fum de tigara,de prajeli,aburi ,mancaruri ...pur si simplu nu mai rezist nici psihic nu doar fizic
Citat domn doctor : sunteti o mimoza !!!
Hai ca m-am enervat ,ma duc sa mananc o inghetata ca tocmai am ars niste calorii din cauza stresului si nervilor
P. S eu pe spate nu prea pot dormi ,ca ma doare ceva in partea de jos,pe stanga se agita bebelina intr-un hal ,ma deranjeaza inima,iar pe dreapta e pozitia mea preferata si ma odihnesc cel mai bine.
Noaptea imi schimb pozitia de 2 ori ,jumate pe stanga si jumate pe dreapta
Va pup si somn usor care mai sunteti pe aici ,dar se pare ca sunt singura
25+
Se pare ca va fi
:)
Hayat_Kh spune:
Eu mai sunt prin zona.....si ma infurii singura aici citind ce poate face un dobitoc de om. Scuzee, dar vad rosu in fata ochilor.
Alayna, sincer te compatimesc...
Mammmmaaaa ce i-as spune cateva nemernicului....Dar cred ca pana sa apuc sa ii zic eu ceva, il ia sotul de guler asa "frumos".Si acasa tot asa se poarta??? Pai daca pe nemtoaice le pupa in fund, sa se spele cu ele pe cap si sa nu mai ia romance frate....daca nu le suporta....
Draga mea, ma doare sufletul , doar imaginandu-mi prin ce treci la munca si un insensibil se desfata pe banii tai
De foarte multa vreme nu am mai fost atat de infuriata, dar asta chiar m-a scos din minti, e inuman.
Imi cer scuze , am reactionat poate nepotrivit, dar simteam ca explodez, daca nu imi vars naduful. Si inca tot nu destul
24+ cu ingerash de
camady spune:
Neata .
Eu plec acum la cta, am programare la 11.30.Sa-mi tineti pumnii sa fie totul in regula.
Seidana azi am intrat in 29 sapt.raportez 10.500 kg............deci am luat intr-o sapt 500 gr.
Va pup si ne auzim mai pe seara.
29+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori
camady's baby
racheel spune:
buna fetele
Camady te asteptam cu cele mai bune vesti despre bebelina
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 29+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
oanaiasi spune:
Buna dimi, duamnelor!
azi sunt zombie ...n-am dormit bine si-s irascibila.
beau un capucino. sper sa nu mi se urce tensiunea la nori.
mai am 3 zile de munca (cu tot cu asta) si parca nu mai trec odata
nu mai puneti retete de tort ...ca eu sunt cu curu cat o banitza !!! vreti sa nu mai vedeti orizontul din cauza mea ?!
Oana 26+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!