Unde sa caut cauza?
Raspunsuri - Pagina 2
miereamara spune:
Ai niste pretentii exagerate de la copil, este foarte normal si sanatos ce face, buba este la voi, parintii, pentru ca aveti asteptari neasteptat de mari de la un copil de 2 ani jumate.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Selene, cauza cauta-o la tine, esti cu nervii varza si stresezi copilul. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Si asta Si poate ca ii explici prea mult. Uneori copiii au nevoie de limite clare, fara explicatii care le depasesc puterea de intelegere.
Am recitit ce ai scris in ultimul paragraf si ma intreb cum astepti sa descrie un copil de 3 ani "ce a patit". Presupunand ca ar fi existat un episod traumatizant, te astepti ca ea sa il fi identificat ca atare? Stii bine ca si pentru adulti e uneori dificil sa realizeze adevaratul impact pe care un eveniment il are asupra vietii lor.
Zau asa, relaxeaza-te, nu cred ca a fost vreun eveniment major. Nu o lua ca pe o ironie, dar nu cred ca fetita ta ti-ar putea spune acum, la 3 ani: `stii, mami, tu esti cam nervoasa, ai reactii la care uneori nu ma astept si as vrea sa ai rabdare cum mine, sa imi intelegi nevoia de explorare si sa nu mai vorbesti asa de mult, pentru ca nu te pot urmari`. Ar fi ceva, nu?
nushulica spune:
selene ce ai povestit tu aici sunt mizilicuri pe lange ce face fii-miu de 2ani si 9 luni dar eu nu ma mai stresez de mult pt ca ma enervam si eu si ajungeam sa tip la copil fara ca el sa aiba vreo vina(pt ca pana la urma vina este a noastra,a parintilor pt orice lucru necugetat face copilul)
so,relax,ca nu sunteti pe drumul cel bun!
daca vrei sa iti dau cateva exemple din ce face david numai zi ca si incep sa scriu poate asa o sa iti dai seama ce fetita cuminte ai
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
SHOPPING
Selene_Bunny spune:
Am deschis subiectul in calitate de mamica ingrijorata, nu de mamica panicata, mamica tinatoare de copil in lanturi (figurat vorbind), mamica tinatoare de copil sub clopot de sticla.
Eu ma tem ca schimbarile astea de comportament sa nu fie ceva reactie psihologica, ceva de genul "ia hai sa fac tot ce-mi sta in puteri ca sa le atrag atentia asupra mea, sa vad ce se intampla". Desi ii acord atentie, facem lucruri impreuna, o iubim...
Chiar acum am revenit dintr-o plimbare nocturna.
Mi se pare normal sa ma ingrijorez daca, sa zicem, 6 zile respecta un ritual clar stabilit - spalatul pe maini, si in a 7-a zi... jap cu mainile murdare in gura.
Sau daca 2 saptamani, de exemplu, face la olita, spune cand vrea sa faca, ba chiar insista sa o las sa duca ea olita la WC si sa arunce pipi-ul, si dintr-o data incepe sa faca pe ea, tam-nesam, pe unde o apuca, fara sa mai spuna ca vrea sa faca - "ia uite ce balta mare de pipi fac eu aici".
Sau daca 2 luni nu are treaba cu sertarul periculos si brusc isi aduce aminte de el si tine mortis sa scormoneasca acolo.
Tanti Zavaidoc, nu "nu" ne-a deranjat aseara, ci faptul ca s-a smucit si a dat sa sara de pe trotuar pe partea carosabila. Daca vine unul mai nebun, in viteza si aproape de trotuar - s-a mai intamplat - ce mai fac? Mai stau sa parlamentez?
Si la noi, sculele stau in camara. Intr-o cutie unde nu se ajunge usor. Acolo stau si acele, atzele, medicamentele. Ieri, cand am iesit de la baie, ea deschisese usa de la camara, se suise pe un scaun si cauta sa apuce un bidon cu solutie de glucoza.
Sau banii marunti, stau intr-un lighean pe bufet, sus de tot, maximum de sus. Nu crezi ca s-a urcat dupa lighean?
Mie imi place ca nu e molaie, vad ca e inteligenta, dar nu pot sa stau linistita la fazele periculoase si sa ma gandesc mereu, "e doar o perioada, trece". Daca tot ii merge mintea - si ii merge, scoate din ea niste faze, de mori - atunci indraznesc sa cred, sa sper ca poate intelege ca unele chestii chiar nu sunt pentru copii.
Imi aduce aminte de fratele meu, exact asa era si el cand era mic, neastamparat, lucrurile cu care nu trebuia sa umble erau tinute in corpuri de mobilier suspendate si chiar si asa ajungea.
Baby1320, nu-mi place sa ma duc cu ea la baie, no, nu-mi place sa ma duc cu nimeni la baie, zau daca ma simt OK uitandu-se cineva la mine cum ma sterg la fund, bleah. Plus ca ma mai si intreaba, "mami, ce faci acolo, pipi sau kk? Mami, da' ce faci, aia e hartie igienica?" No, mai fa ceva...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Selene_Bunny spune:
Tanti Z., faza cu ea la bucatarie:
- Daria, vrei bic (biberon)?
- Nu vezi ca spal vasele?
- Bine, bine, lasa-ma cu vasele, zi-mi daca vrei bic.
- Eu sunt ocupata si tu ma intrebi de bic?
Selene_Bunny spune:
Da' nu inteleg de ce ziceti ca sunt eu stresata si nervoasa si stresez copilul.
Ca nu o invinovatesc pe ea de ceva, doar ma sperie punerea asta in pericol - faza cu traversarea, faza cu varul. Si mi-a venit in cap gandul cu ceva chestie psihologica - mi se invarte in cap ideea ca ceva are si nu stiu ce am facut de s-a declansat acest ceva.
nushulica, baga!
Tanti Zavaidoc spune:
Selene, stii bine ca orice copil imita replici si comportamente. Faptul ca uneori iti da replici inteligente sau potrivite nu inseamna neaparat ca intelege totul. Poate doar sa imite atitudinea unuia dintre parinti intr-o situatie similara. Asta cu spalatul vaselor e un bun exemplu. Nu asa zici si tu?
Eu mi-am recunoscut multe gesturi si reactii la fiu-meu. Pana la urma, nici nu ma mir ca e capos, drept sa iti spun A, si mi-a si raspuns de cateva ori cu: ete, na! Asta de unde crezi ca era?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Mi se pare normal sa ma ingrijorez daca, sa zicem, 6 zile respecta un ritual clar stabilit - spalatul pe maini, si in a 7-a zi... jap cu mainile murdare in gura. |
OOOffff. Pai selene, eu ma demachiez 6 zile, iar a saptea zi pur si simplu nu am chef. Desi stiu tare bine ca nu imi face bine la ten. Sunt dusa?Sa ma ingrijorez?
Serios acum, fetita se spala 6 zile si vede ca nu se intampla nimic. Apoi vrea sa vada ce se intampla daca NU se spala. Ea nua re notiunea de ´´microb´´ decat abstract asa..
Tu in loc sa critici faptul ca cea mica nu e un robotel stresat de microbi la nici 3 ani, mai bine faci in asa fel incat spalatul pe maini sa fie o chestie funny, o joaca faina, un ritual de dragalasenie. Si asta o vei putea face cand vei fi mai relaxata.
Las-o pe asta cu microbii ca oricum nu intelege fetita, chiar daca e ´´de acord cu tine..´´ E PREA MICA!
PS-faza cu varul a fost exclusiv vina ta. Ce cauta pensula acolo, inca, cand tu nu mai aveai treaba cu ea si maturai pe jos?
faza cu strada a explicat-o Tanti deja.
Faza cu piunezele- vina soacrei tale.
Intelege ca vorgula copilul e CURIOS si deci NORMAL.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Tanti Z., faza cu ea la bucatarie: - Daria, vrei bic (biberon)? - Nu vezi ca spal vasele? - Bine, bine, lasa-ma cu vasele, zi-mi daca vrei bic. - Eu sunt ocupata si tu ma intrebi de bic? Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Asa, si? Care-i baiu´?
E o scumpa si-o draguta. Si harnica.