Nasterea la Arcadia -Iasi (7)
Raspunsuri - Pagina 7
madline82 spune:
Laura, multumesc de sfaturi si incurajari, o sa insist si cu sanul gol si cu ceiucul, rebuei sa se rezolve problema.
Nu stiam ca nasti asa curand, si eu am programare pe 4 iulie la d-na dr.Tu la ce dr esti si ce astepti, fetita sau baiat?
Oana, legat de tampoanele de la ARcadia, au ei speciale pt lehuze tamp mari, sterile, si apoi niste tampoaene mai mici un pic, tot sterile, tot pt lehuze, care sunt in baie, si cand se termian poti cere altele.Pe langa astea mai sunt si tampoane de la always, pt naopte.deci in ce priveste aprovizionarea cu tamp la aracadia nu trebuie s ava faceti griji.
DPN 15-22 mai, fetita
AlynaB spune:
Dada, eu am adresa din buletin pe Breazu si a trebuit sa depun actele la primaria din Breazu. Pt Iasi se depun la primarie, nu stiu exact unde.Sotul meu a fost la gara, acolo unde aii zis tu si i-a zis ca numai la primarii se depun.
Ai nevoie de certif bb nastere, certif de casatorie , Ci-ambii parinti - toate original si copii, extras de cont daca vrei banutii in cont, dosar cu sina.
Banutii vin cam la 2 luni de la depunere.
pupici
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DadaIna Va rog sa imi spuneti unde ati depus actele pentru alocatie si indemnizatie crestere bebe.Am mai intrebat insa nu a raspuns nimeni.AlynaB poate ai timp sa scrii un rand sa ne spui si noua sau alte mamici...Luni mergem sa le depun insa nu stiu unde. |
http://www.dac-iasi.ro/
la Directia de Asistenta Comunitara, pe langa Casa Sindicatelor.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
madline82 spune:
Pentru alocatie/indemnizatie va trebuei intai formularul de la ei, care nu e acelasi cu ce se gaseste pe net!!Atentie si la program, pt ca au program f scurt.Marti de ex e de la 12-14.REstul actelor le gasiti si pe net, adica ce acte sunt necesare.Dosarele se depun asa cum a zis Ramonika, la directia de asistenta sociala de langa casa sindicatelor, in spate la biserica.
DPN 15-22 mai, fetita
Laura13 spune:
so, am fost la nenea doctorul. diagnostic clar: dubla circulara completa de cordon. rezolvare clara: cezariana.
acum, bineinteles, se complica lucrurile. doctorita mea e plecata din tara, am programarea facuta pentru 4 iulie, cand se intoarce ea. totusi, placenta e de gradul 2 spre muuuuult 3 , adica arata aproape ca o placenta la termen. totusi, lichidul este in cantitate normala si colul este inchis, de 25 mm. aceste ultime doua lucruri il fac pe doctor sa spere ca stam cuminti pana pe 4 iulie.
dar ... este un mare dar. daca mi se rupe apa sau se declanseaza travaliul, ii este teama ca nu voi ajunge in timp la spital, iar daca bb se angajeaza la nastere nu va mai putea sa imi faca cezariana. a spus ca daca as fi fost pacienta lui ma chema sapt viitoare, ca sa nu mai stam cu stres.
so, am facut din nou programare pentru 30 iunie, sa revizuim situatia (daca nu se intampla nimic pana atunci) si vom hotara atunci daca stam si asteptam 4 iulie sau ii dam drumul mai repede.
totusi, eu inclin sa cred ca bb vrea sa il astepte pe Dani , iar Dani va veni acasa sapt viitoare joi sau vineri. deci, cred ca mai sta cuminte.
vestile bune sunt ca am revenit la masuratori mult mai apropiate de varsta cronologica, 37s+5zile conform UM, 37s+2z conform masuratorilor, 3.150kg +/- 400gr. deci bb creste, ceea ce ma bucura nespus.
madline eu sunt pacienta doctoritei Mihalceanu. acum ea este plecata din tara, am fost la control la dc. Lazar, o sa vedem cu cine voi naste pana la urma, depinde cum hotaraste bb . in burtica tot baietel, Dani face mai mereu glume pe seama mea ca va trebui sa am grija de 3 baieti . sau mai bine zis
fetele
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Laura13 spune:
citat din mesajul lui oana.irina Buna fetele! Am primit ieri raspuns pe e-mail de la Arcadia ca nu trebuie sa platesc onorariu suplimentar. Sincer, m-am bucurat, ca ma gandeam ca daca e sa mai pun inca 1000 de lei nu mi-ar fi venit prea bine. Oricum ma gandesc sa ii luam doctoritei un cadou dupa ce nasc. Nu am apucat niciodata a ii dau macar o floare si e asa dragutaa... Loredana, merci de informatie. Am intrat pe site, si o sa imi comand si eu astazi. Am tot cautat prin farmacii, dar se pare ca nici nu s-a auzit de tampoane pt lehuze. Parca nu ar naste femeile dintotdeauna. Eu la Arcadia, in baie am vazut ca au absorbante always pt noapte, cred ca dintr-acelea iti dau cat stai acolo. Oricum, ca si tine, o sa imi confectionez o serie si din vata (sper sagasesc sterila) cu tifon. |
tocmai am primit un link de la o pritena cu absorbante pt lahuze uite aici:
http://www.organik.ro/mama-si-copilul
cred ca depinde mult de organism, eu am avut lohii la Dani timp de 8 saptamani, cantitati infioratoare , bine ca a fost iarna. mi-e un pic groaza acum, vara, pe caldurile astea, mai ales dupa ce m-am invatat "fara griji" noua luni
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
clauditza89 spune:
fetelor cat de des va chemat doctorul la control?eu am 34 de saptamani si merg la dc.vieriu de la inceput...sunt multumita de el dar am auzit ca acuma controalele ar trebui sa fie mai dese...pe mine tot o data pe luna poate si mai rar ma cheama...
madline82 spune:
citat din mesajul lui clauditza89 fetelor cat de des va chemat doctorul la control?eu am 34 de saptamani si merg la dc.vieriu de la inceput...sunt multumita de el dar am auzit ca acuma controalele ar trebui sa fie mai dese...pe mine tot o data pe luna poate si mai rar ma cheama... |
Pe mien pana la 35 sapt m-a chemat din 5 in 5 sapt, apoi dupa 35 m-am dus la 38, si apoi la 40!
DPN 15-22 mai, fetita
clauditza89 spune:
apropo eu am optat ptr nasterea naturala in spiritul lamaze din arcadia am platit 2500lei dar cand am intrebat de cursurile prenatale mi-au raspuns ca voi fi anuntata pe mail cand vor incepe insa nici in ziua de azi nu am primit nimica
oana.irina spune:
Deci practit, cat sunt in maternitate am asigurate tampoanele. Trebuie deci pt acasa, in continuare sa am. Si eu ma irit ingrozitor, ma ales vara de la acele absorbante cu plastic de la always, insa foloseam mereu dintr-acelea de bumbac, tot de la ei. O sa imi iau si eu de pe net pt lohii si pentru bebelusa o sa iau Pampers.
Claudita, pe mine tot asa la o luna - cinci saptamani ma cheama. De exemplu, ultima data am fost la 32 de sapt si m-a chemat peste 4 sapt. Deci voi fi in 36 de saptamani atunci, si o sa fac si morfologia de trim III.
Despre care cursuri zici? Eu stiu ca astazi la 17 a fost curs Lamaze, cu Adina Casapu. As merge si eu, dar nu stiu, nu prea a promovat bine aceste cursuri, nici la intalnirea aceea si nici pe site. In fine..., daca intrebi la consiliere clienti despre asta, nu stiu ce sa-ti raspunda. Am intrebat si eu fetele pe site daca au fost, si in ce au constat sedintele, insa nu a raspuns nimeni.