Nasterea la Arcadia -Iasi (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

Neata mamici,a fost cineva la controlul gratuit pt bebe la Arcadia? Voiam sa stiu daca ati facut programare inainte si daca ati mers la acelasi medic care l-a luat in evidenta la nastere?O alta intrebare ar fi la cate zile ati iesit cu bebeii la plimbare?
Sofia are deja 2 saptamani si de la Arcadia mi s-a spus ca abia la 2 sapt. pot sa o scot cate 5 min pe balcon dar nu am mai intrebat pana cand...Bine ca acum e si frigut afara si oricum nu as fi scos-o nici in balcon ca mi se pare ca are nasucul infundat si stranuta cam des mititica de ea si mi-e frica sa nu raceasca...
Lalic si pe fetita mea tot sofia maria o cheama

DPN 15 iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Pt Maria eram hotarata datorita perioadei august septembrie, in ambele luni fiind Sf. Marie, iar Sofia am citit pe spatele unei masini,
@Sofia al bordo@ si a ramas asa, sincer imi place la nebunie combinatia si le imbina pe toate si nume de sfant si un alt nume. Consider ca fiind crestini toti ar trebui sa le dam copiiilor nostri si cate un nume de Sfant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

camelia33 eu as zice sa astepti sa treaca ploile si vantoasa asta, nu risca cu papusica.de la caldurica din burtica la vremea de afara......a cam mare diferenta.Eu pe baietelul meu l-am scos dupa 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui camelia33

Neata mamici,a fost cineva la controlul gratuit pt bebe la Arcadia? Voiam sa stiu daca ati facut programare inainte si daca ati mers la acelasi medic care l-a luat in evidenta la nastere?O alta intrebare ar fi la cate zile ati iesit cu bebeii la plimbare?
Sofia are deja 2 saptamani si de la Arcadia mi s-a spus ca abia la 2 sapt. pot sa o scot cate 5 min pe balcon dar nu am mai intrebat pana cand...Bine ca acum e si frigut afara si oricum nu as fi scos-o nici in balcon ca mi se pare ca are nasucul infundat si stranuta cam des mititica de ea si mi-e frica sa nu raceasca...

DPN 15 iunie

Teoretic asa e, se iese afara dupa aproaximativ 2 saptamani si se incepe treptat: intai 5 minute, apoi 10, apoi 15... si tot asa. Problema e ca balconul e locul in care se formeaza curent cel mai usor, deci e mai ok direct afara. Eu personal sunt de parere ca bebe trebuie scos afara zilnic, indiferent de vreme ( exceptie temp mai mici de -15 grade , vreme cu vant puternic, zile de vara calduroase la pranz). Atat timp cat e imbracat adecvat nu are ce sa-i faca rau vremea. Ba mai mult, in episoadele de raceala am remarcat ca atat timp cat era afara ii era mult mai bine ( in situatiile astea mergeam in spatii largi, neaglomerate, fara contact cu alti copii... sa nu fie darnic cu boala)
Momentul in care iesi cu bebe afara il alegi singura.... si e important sa poti tu sa iesi... sa te simti "in starea aia"... Prima oara ai temeri... apoi devine rutina incet, incet si.... o placere pentru amandoi. Acum na, azi pluoa asa mohorat la iasi ca nu-ti vine sa dai nici pisica afara. Cu toate astea, chiar daca nu se indreapta vremea, dupaamiaza noi vom iesi, ca fiu-meu e indragostit de ploaie si de la primii stropi vrea afara... asa ca nu scap

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

'Neata!
N-am mai reusit sa intru, ca duminica, printre alaptat din ora in ora, plansete si plimbari prin casa, am facut si mancarica, si o dulceata, am fost tare harnicuta, cu bebe alaturi. Ieri a fost sotul acasa si n-am avut loc de el la calculator. Pe seara am iesit in vizita, dar bebe n-a scos nasucul afara decat pana la masina si inapoi. Groaznic cu vantul asta. Mi-edor de o zi de primavara, xcand stateam cate 6-10 ore pe zi afara.
Astazi stam in casuta, ca iara e urat si cine stie cand mai prindem o plimbarica de voie!

Voiam sa va zic sa nu luati camasi de noapte cu voi la Arcadia, ca va dau ei in fiecare zi alta curata sau chiar mai des daca e nevoie si oricum nu cred ca ati avea voie cu ale voastre, ca nu sunt sterile. Papucei de plastic da, mai ales daca nasteti natural, ca o sa aveti nevoie la dus. Cu cezariana mai greu sa faceti dus in 3-4 zile cat stati acolo. Eu am facut in a 3-a zi, ca aveam parul gras, si m-am mai spalat si in rest cum am putut, dar nu mi-a fost f comod. Nu trebuie sa uzi pansamentul.
Pt bebei nu luati scuecele, ca va dau ei si pt iesirea din spital. La noi la imbracat a venit o asistenta sa ne ajute si cand a vazut ca am pampers a zambit si mi-a zis sa-l iau acasa, ca-i pun ei unul. Si nu cred ca va trebuie de schimb pana acasa.
Sutien pt alaptat tot asa, la nastere naturala, cand vine lapticul mai repede. Mie, cu ceza, mi-a venit abia in ziua cand am plecat acasa si atunci erau doar sanii mai mari si mai tari, dar nu curgea cine stie ce. Abia seara acasa am reusit sa desfund canalele bine si sa curga serios. In spital n-am purtat sutien deloc, iar acasa m-am dus cu unul normal, pe care-l purtam in sarcina.

Sa va zic ceva interesant: citisem pe net despre ceaiul de marar ca ar fi bun pt lactatie. Si cum aveam in balcon in ghiveci marar, care deja facuse floare, am pus de un ceai si am baut o cana vineri seara. Sa va zic ca de atunci am sanii mereu plini? Acum ma gandesc ca indicatia era cu ceai de marar de la plafar, insa daca tot aveam proaspat... Suuuuuuuper!

Sa aveti o zi frumoasa (ca de insorita nu poate fi vorba :()!

Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Citat:

DPN 15 iunie

Camelia, oricum prima data iesi cu el cand il scoti din maternitate. Si gandeste-te ca sunt oameni care n-au masina si nu-si permit un taxi. Si-i scot din maernitate cu... tramvaiul sau cu trenul. N-as recomanda, dar sunt care n-au incotro. E bine sa iesi cand e vreme ok pt inceput si te simti tu in stare. Sa nu bata vantul prea tare, ca aduce praf si virusi.
Eu n-am iesit la plimbare 14 zile pt ca a plouat, a nins si a batut vantul tare toata perioada aia. La 12 zile l-am dus la Arcadia la control (iti alegi tu medicul la care mergi, sunt 2 si il poti alege pe cel care l-a vazut la maternitate, ca tot il cunoaste) dar scurt. La 14 zile, dupa controlul la medicul de familie, am dat o fuga in parc, desi bura, si am stat 10 minute, cu bebu in scoica, ferit de vant. Apoi, in 2 zile s-a facut frumos si am iesit direct 2 ore la plimbare si de atunci... non-stop.
Pacat ca acum e perioada asta urata, de nici pe astia mai marisori nu-i putem scoate. Macar nu-ti pare rau ca e frumos si tu stai in casa. Cand se face frumos, iesiti. Soarele si aerul curat sunt f bune pt copilasi (bine, sa nu stea expusi la soare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

Buna fetele!
Azi i-am luat Mariucai cercei! Sunt asa dragutei! Mamicile de fetite, le-ati pus cercelasi fetitelor in maternitate? Ati avut vreo problema cu asta? Doamna aia de unde i-am cumparat, m-a sfatuit sa nu ii pun in maternitate, ca nu stiu cum o fac cei de acolo..., ca cica o doare, sa mai astept vreo 3-4 lui sa o vad mai mare si apoi sa ii fac gauri.
Eu i-am cumpart oricum si vreau sa ii pun in maternitate, dar vreau sa aflu si parerile voastre.

M-a sunat adineaori Adina Casapu, sa ne programeze marti- 5 iulie la sedinta aceea Lamaze, inclusa in pachet. Oare nu e cam devreme? Voi fi in sapt 36 atunci. Te-a sunat si pe tine, Claudia?

din cate tin eu minte, lobul urechii se schimba pana la 6 luni, de aceea e recomandat sa ii pui cerceii dupa aceasta varsta. asa stiu eu, dar eu am baieti . deci, mai cere pareri

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:

DPN 15 iunie

Buan FEtelor, camelia, treb sa iti faci programare din timp la un medic pediatru pt acel cosnult, noi l-am ales pe acelasi care a fost cand s-a nascut fetita, d-na dr Tugurlan, e bien sa fie acelasi de la nastere, pt ca el cunaoste cat de cat copilul...

Prima oara am scos fetita la 6 zile, si am stat 2 ore cu ea afara, de la 7-9 dupamasa.Faza cu 5 min mi s epare o aberatie, ncii bine nu ajungi cu el afara si ter s ate introci? Atentie insa sa nu fie vant, cel putin in prima luna..cu toate c anoi am mai stat afara si cand era un pic de vant, dar bebe statea pazit in carucior, cu caciulita si paturica..deci era blindata toata!

Si eu am vrut sa pun la fata Sofia Maria, dar m-am razgandit

Va pup pe toate, Stefana, ce harnica ai fost...eu de maine imi pun bona..maine e prima zi oficiala in care o sa respir si eu un pic! Va zic cum a fost..

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Madline, esti curajoasa cu bona... Eu nici cu bunicile nu-l las inca. De fapt cred ca sunt prea posesiva, pt ca nu suport nici macar sa-l vad in bratele altcuiva. Din pacate n-o sa am incotro cand o sa ma intorc la serviciu... Sper sa nu am probleme atunci sa nu stea fara mine.
Sa ne povestesti cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stefana

Madline, esti curajoasa cu bona... Eu nici cu bunicile nu-l las inca. De fapt cred ca sunt prea posesiva, pt ca nu suport nici macar sa-l vad in bratele altcuiva. Din pacate n-o sa am incotro cand o sa ma intorc la serviciu... Sper sa nu am probleme atunci sa nu stea fara mine.
Sa ne povestesti cum a fost.

stefana, am icnercat sa le fac pe toate singura,dar nu ma descurc deloc, sotul nu are timp sa ma ajute..e mereu la servici, cand vien mancare nu e facuta, curat in casa nu..abia reusesc eu sa maninc cate ceva sa am de lapte..mi-e f greu..sincer nu ma descurc, si de asta am apelat la cineva sa ne ajute, asa e mai bine pt toata lumea!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput