Lapte UHT sau nu?
Buna mamici! Avem 1 anisor si de ceva vreme am inceput sa consumam laptic de vaca dimineata. Am ales UHT-ul. Insa am observat ca pe biberonul gol ramane...o coloratie prea alba...care nu ramane in cazul laptelui obisnuit. Sper ca m-am facut inteleasa...Oare depide si de firma producatoare? Am incercat pana acum doar Fulga. Sau sunt ceva substante straine in el? Sau asa e normal in cazul laptelui UHT? Multumiri.
Raspunsuri
Baby1320 spune:
La 1 anisor, laptele de vaca nu il hraneste suficient indiferent de care este. Nu are multe componente de care bebe are inca nevoie. De ce ai renuntat la formula atat de devreme ?
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010
adisirazvan spune:
Buna, Steluta!
Uite aici un link care sper sa te lamureasca:
http://laptedecalitate.ro/
Atentie totusi la laptele de vaca pentru ca sunt destule cazuri la copii in care se constata alergii!
hainutecopilasi
steluta25 spune:
Pur si simplu nu am reusit sa-l fac sa bea formula. Am incercat cam tot ce e pe piata si nu exagerez cand spun asta. Vad ca UHT-ul il accepta cat de cat, bea cam 200 ml dimineata.
Baby1320 spune:
Ca sa iti faci o idee, pe la 1 anisor ar trebui sa bea dimineata cam 7 masuri de formula care inseamna undeva la 240 ml lapte. Si formula nu se compara ca si consistenta cu laptele UHT. Oricum si daca ar bea 250 ml nu ar fii ca si 120 ml de formula.
UHT = ultra high temperature. Laptele este procesat la o temperatura foarte inalta, fapt pentru care este impiedicata patrunderea de orice microorganisme in lapte. Din motivul asta, este indicat ca atunci cand hranesti copilul de varsta mica, sa o faci cu lapte UHT. Insa prin procedeul asta, se distrug multe substante nutritive din el asa ca e bine sa il tii cat mai mult pe formula.
Inteleg ca la tine este o situatie speciala ca nu ai gasit formula potrivita pentru bebele tau. Ai incercat Topfer ? E un lapte foarte bun si foarte echilibrat. Sau alta varianta, ai incercat sa ii pui cereale in lapte sau biscuiti speciali ca asa ii mai schimbi gustul si poate il accepta ... Sunt niste sugestii doar care sper sa iti foloseasca. :)
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010
oana_lex82 spune:
Nu-i deloc bine ca ai inceput sa ii dai lapte la varsta asta...laptele de vaca are ff putin fier, ff necesar la aceasta varsta...Am intrebat pediatra si mi-a zis ca pana la 3 ani nici sa nu ne gandim la lapte de vaca..e si prea gras pt copil..acum faci cum vrei, dar eu zic sa mai incerci...am un bb de 1 an si 3 saptamani...stiu ca formula e scumpa, dar pt binele copilului nu ma uit la bani.Multa sanatate copilului!
Stiu ca am fost cam offf topic..scuze