Sunt f stresata de raceli!
Raspunsuri - Pagina 3
diuta_20 spune:
Eu stiu ca exagerez,dar nu pot sa ma linistesc.Da,este mai sensibila,raceste repede,dar adevarul este ca racelile sunt f usoare.Adica, ultima data, a avut putin rosu in gat pe care l-am tratat cu nurofen,fara antibiotice.A avut doar o noapte febra.Antibiotice nu i-am administrat decat o data.Problema este ca nu stiu cum sa fac cu psihicul meu, sa fiu mai puternica si sa nu mai sar in sus,cand vad ca incep stranuturile sar imediat cu panadolul pe ea.
Burtocika spune:
Pai nu dai Panadol decat daca face febra ... si cand spun febra, medicii inteleg peste 38 , nu ca la adulti, peste 37 !
Incearca sa te linistesti, e normal sa faca asa, daca esti asa de stresata pentru un stranut si o tuse, pai ce-o sa te faci cand o sa intre in colectivitate ??? Cu viroze serioase ?
cristinuk@ spune:
copilul meu cel mic a facut febra pana in sase luni odata la 15 zile (le numaram )doua zile febra apoi era bine a avut o perioada de pauza apoi iar a inceput pana sa ne mutam a avut mucii la genunchi non stop (suspectez o alergie aici )febra mai face si acum odata pe luna
in timp ce sora sa nu are nimic ea raceste de trei ori pe an
dupa ce i am facut absolut toate analizele sange urina echo abdominala radiografie pulmonara genetice m am linistit imi faceam cele mai negre ganduri numai asa eu m am calmat
ma duc la spital sa l verifice nu de fiecare data doar cand mi se pare ca e situatia mai nasoala in rest tratez cu paracetamol febra
stiu ce inseamna sa disperi
rrox3 spune:
Diuta statul cu copilul nu prea iti ocupa mintea, o cam lasa libera sa zburde si uite asa se face loc ingrijorarilor irationale. Incearca sa-ti ocupi mintea si cu altceva. Fa planuri, joaca un joc, citeste, fa ceva ce iti place si te si solicita. Si, pe cat posibil, iesi din casa, schimba aerul, interactioneaza cu lumea. Ia fetita si iesiti impreuna la joaca, la plimbare.
Nu mai sari cu panadolul la un stranut. Citeste prospectul, nu cred ca scrie pe undeva sa-l administrezi la stranutat. Doar contra durerii si/sau febrei, nu? Chiar nu o ajuta cu nimic pe fetita ta. Mai bine ii dai un fruct.
Daca nici asa nu scapi de anxietate, te sfatuiesc sa apelezi la un psihoterapeut macar pentru cateva sedinte. Fiindca anxietatea ta si supraprotectia care deriva din ea, au niste cauze pe care le poti identifica si rezolva. Nu are rost sa te chinui asa. Nu e OK nici pentru relatia ta cu copilul.
Numai bine!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diuta_20 Eu stiu ca exagerez,dar nu pot sa ma linistesc.Da,este mai sensibila,raceste repede,dar adevarul este ca racelile sunt f usoare.Adica, ultima data, a avut putin rosu in gat pe care l-am tratat cu nurofen,fara antibiotice.A avut doar o noapte febra.Antibiotice nu i-am administrat decat o data.Problema este ca nu stiu cum sa fac cu psihicul meu, sa fiu mai puternica si sa nu mai sar in sus,cand vad ca incep stranuturile sar imediat cu panadolul pe ea. |
de unde stii ca a avut rosu in gat ? ti-a spus medicul acest lucru ?
nu-i mai da aiurea panadol si nurofen, deoarece afecteaza functia hepatica.
spui ca a facut 10 injectii la varsta de 3 luni. ce injectii si pe baza carui diagnosioc ?
in alta ordine de idei, de unde crezi ca iti vine obsesia asta de a fi super-protectoare cu copilul ? ti-a reprosat vreodata cineva ca nu esti o mama buna sau ti-a spus cineva ca nu o sa reusesti sa ai grija cum trebuie de copilas ? esti genul de persoana perfectionista ? sau ce crezi tu ca te determina sa fii asa ?
gandeste-te ca nu vei putea tine copilasul toata viata sub un clopot de sticla, ca sa nu intre in contact cu microbii si sa se imbolnaveasca. imunitatea se dobandeste prin expunerea la germeni, astfel incat organismul sa poata fabrica anticorpii necesari.
chiar si febra e un semn ca organismul lupta impotriva microbilor, si nu in toate situatiile se recomanda antitermicele, mai ales cand temperatura nu depaseste 38 grade celsius.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
diuta_20 spune:
Da,rosul in gat a fost vazut de catre medic.A facut ampicilina injectabil la 3 luni.Nu mi-a reprosat nimeni, eu sunt perfectionista.Nu am alte probleme,o las sa se joace pe jos,nu o protejez excesiv decat cu racelile.Si tocmai,si eu sunt uimita de faptul ca nu ma pot controla,sunt sigura ca sperietura mi se trage de la prima raceala, si atunci a debutat cu stranuturi.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diuta_20 Da,rosul in gat a fost vazut de catre medic.A facut ampicilina injectabil la 3 luni.Nu mi-a reprosat nimeni, eu sunt perfectionista.Nu am alte probleme,o las sa se joace pe jos,nu o protejez excesiv decat cu racelile.Si tocmai,si eu sunt uimita de faptul ca nu ma pot controla,sunt sigura ca sperietura mi se trage de la prima raceala, si atunci a debutat cu stranuturi. |
diuta, te vei relaxa pe parcurs, pe masura ce copila va creste.
insa, dupa cum te-ai exprimat in mesajul de mai sus, inclin sa cred ca tu esti convinsa de faptul ca racelile sunt produse de curent, vant sau frig.
ei bine, nu-i asa. sunt produse de virusi si/sau bacterii. pe care le poate lua de oriunde, multi germeni se raspandesc pe calea aerului prin stranutul sau tusea persoanei bolnave, sau ii aduceti voi acasa de la serviciu/din autobuz/punand mana pe obiecte contaminate de altii, etc. mai exista varianta in care adultii din preajma copilului sunt purtatori sanatosi sau asimptomatici de diversi germeni, in nas si/sau in gat. de aceea se recomanda efectuarea exudatului nazal+faringian si pentru adultii din familie, atunci cand copilul mic are probleme frecvente legate de infectiile cailor respiratorii.
daca tu lasi copilul sa se joace pe jos, oricat de curat ar fi, sa stii ca tot sunt microbi pe acolo, iar bagatul mainii/jucariilor in gurita e sportul preferat la aceasta varsta. nu poti dezinfecta totul in jurul tau.
ah, si sa nu uit ceva important : la varsta asta (8 luni) e in plina eruptie dentara, unii copilasi fac febra atunci cand le creste un dinte sau o masea. eu personal am dubii legate de aceasta asociere, o pun mai degraba pe seama faptului ca in timpul eruptiei dentare copilasul baga mult mai des in gura mana/jucariile/obiecte de imbracaminte, ceea ce duce la marirea riscului ca anumiti germeni sa ajunga in organism prin aceasta "poarta de intrare".
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)