Sunt f stresata de raceli!

Sunt f stresata de raceli! | Autor: diuta_20

Link direct la acest mesaj

Salut!Fetita mea are 8 luni,iar de la 3 luni a racit de cateva ori.Uneori raceste din 2 in 2 saptamani.A racit chiar si acum,vara.La 3 luni a facut 10 injectii.A fost mereu mai bolnavicioasa,desi nu a fost grav.Dar eu ma stresez f tare,daca stranuta de cateva ori ma sperii, sunt stresata.Am tendinta sa o protejez exagerat,iar cand imi raceste imi fac mustrari si ma gandesc ce oi fi facut de a racit iar.Nu stiu cum sa ies din pasa asta si sa privesc problema mai lejer,stiu ca oricum raceste si daca sunt eu stresata, dar nu pot sa ma controlez.Nu ma recunosc nici eu,de obicei nu sunt asa.Cum ma pot relaxa?Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Ce inseamna ca raceste? Guturai obisnuit, cu nas care curge si stranut, sau febra, amigdalita pultacee? Nu stiu cat de grav a fost la 3 luni, dar presupun ca era ceva serios daca a facut 10 zile de antibiotic.
Sa stii ca tuturor copiilor le mai curge nasul, dar asta nu e grav. E un pas spre construirea imunitatii. E posibil sa raceasca tocmai pentru ca o infofolesti, o protejezi excesiv, ea transpira si apoi raceste. Incearca sa o lasi fara caciula, chiar daca bate vantul, sa nu ii pui bluza cu maneca lunga imediat ce temperatura a scazut sub 25 de grade si mai ales, nu o imbraca seara prea gros, chiar daca te temi ca peste noapte ar putea fi rece.
Asta e, copiii se mai imbolnavesc. Nu e vina mamei-oricum, nu mereu. De obicei, fac viroze si nu ai cum sa o protejezi de virusi. Citeam undeva ca e chiar sanatos sa intre in contact cu virusi, ca sa invete organismul sa lupte.
Fii mai curajoasa si nu te teme, un guturai nu e sfarsitul lumii
Si inca ceva: cand e bolnava (sau ti se pare ca e) scoate-o totusi la plimbare. In ciuda prejudecatii populare ca un copil trebuie tinut in casa daca ii curge nasul, eu iti spun sa il scoti la aer. Am incercat si diferenta e evidenta: i se imbunatateste starea si se si face bine mai repede. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Daca i-a dat dr. antibiotic (mai ales sub 3 ani) probabil era serios (febra mare mai mult de 3 zile sau amigdalita pultacee sau altceva).
Imi pare rau dar nu stiu ce sa-ti spun. Fi-mea a luat prima data antibiotic la 3 ani si ceva. Pana atunci a mai fost racita (poate viroze) dar trecea mai mult de la sine (i-am dat doar Panadol sau Nurofen daca facea febra, altfel nimic). La viroze parca nu se da antibiotic ....
Fi-mea a fost intotdeauna foarte calduroasa deci pe ea am imbracat-o mai subtire decat pe mine (pentru ca transpira daca o imbram ca pe mine).
E normal sa fii stresata daca e copilul racit. Esti stresata si pentru o buba in genunchi, e firesc asa. Vrei sa-ti povestesc cum am ajuns eu la aproape 12 noaptea la urgente la spital ca am crezut ca si-a rupt mana dar de fapt ea avea doar o mica julitura langa cot? . S-a uitat dr. la noi ca la nebuni si nu prea stia cum sa ne zica ca n-are rost sa facem radiografii ca e clar ca n-are nimic la mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Iti recomand sa mergi cu fetita la un medic homeopat. Cunosc cazuri care nu s-au mai atins de antibiotice dupa ce au inceput administrarea remediilor homeopate, care merg foarte bine la copiii mici.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Antibioticele nu sunt bune pentru copilasi, in asteptarea de o programare la un doctor homeopat poti sa-i dai o doza de oscillococcinum o data pe saptama si o doza de influenzinum in saptamana urmatoare in aceeasi zi ( ar fi bine miercurea sau duminica). Daca se raceste des inseamana ca sistemul ei iminutar nu e inca destul de tare. Ce ai mai putea sa-i dai sunt probioticele, care ajuta la formarea florei intestinale responsabila de un bun sistem imunitar.

Multa sanatate la fetita ta si tie multa rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Poate te ajuta daca stii ca e normal pt un copil sa raceasca pana la de 12 ori pe an. Poate a fost cazul sau nu sa faca acele injectii insa nu asta se discuta aici. Cred ca te inteleg pt ca si eu eram ca speriata de bombe numai la gandul ca ar raci(si a doua zi racea ). E normal dar nu recomandat sa te invinovatesti mereu. Gandeste-te ca nu ai cum sa o protejezi de toti microbii si virusii din jurul vostru si vezi partea buna a lucrurilor: fiecare viroza facuta e 'memorata' si mai tarziu va deveni fetita mai rezistenta. Incearca sa nu te mai sperii pt ca asta intelege si ea sa faca si nu e cazul (stiu ca nu e o placere pt un copil mic sa doarma sau sa pape cand are nasucul infundat). Incearca tratamente naturiste pt linistea ta si pt binele ei (noi dupa salina nici nu am stiut mereu cand a racit - ne spunea pediatrul dar el nu arata simptome). Si nici nu cred ca e corecta catalogarea "e ea mai bolnavicioasa" - cred sincer ca-s putine cazurile cu copii care nu se imbolnavesc niciodata (poate daca sunt complet izolati) - fetita ta se incadreaza in normal si tu trebuie sa incepi sa faci la fel.
Concluzia: copii racesc si nu e vina mamelor lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

La 3 luni a facut bronsiolita, a facut diaree de la antibiotice, nu putea sa respire de la mucozitati.Au fost complicatii destul de ingrijoratoare,am ajuns de 2 ori la urgente pentru ca nu putea sa respire.De atunci nu a mai facut nimic grav,asa este,doar guturai.Nas infundat, tuse,stranut.Am fost la medic homeopat foarte renumit, doctorita ei de familie este homeopata,dar deocamdata nu se vad rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

ce ti-a recomandat medicul in homeopatie? De cat timp ii face tratamentul? Ai alaptat fetita? Cum ai spus fetita a facut diarie de la antibiotice, cea ce confirma ce ti-a scris anterior ca ar fi bine sai bai niste probiotice pt flora intestinala, consulta-te cu medicul sau cu farmacista daca nu esti prea sigura pentru ai da probiotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ai folosit batista bebelusului pt a-i curata nasucul de mucozitati ? La varsta lor, e foarte important sa aiba nasucul curat, altfel virozele dau complicatii de otita (cand se duc mucii spre urechi) sau de bronsita (cand se duc in jos, spre plamani)

Verifica sa nu transpire, poate ca din dorinta de a o proteja ai tendinta sa o imbraci prea gros. Copilul nu trebuie infofolit, ci imbracat cu (maxim) un strat in plus fata de cum te imbraci tu. De exemplu acum, daca tu esti in tricou subtire de bumbac, asa o imbraci si pe ea, nu-i mai pui si patura sau body cu maneca lunga ... Si nu-i pui caciulita ! Eventual palariuta subtire, daca mergeti prin soare.

Intra in contact cu copii mai mari ? Are frati / verisori sau poate tu lucrezi cu copii mai mari, purtatori de virusi mai agresivi ?
Fata mea nu a racit serios pana n-a intrat in colectivitate, dupa aceea am luat si noi toate virozele pe care le aducea de la gradinita, si unele nu erau tocmai usoare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna.
Cand ai deschis subiectul, am vrut sa-ti dau un raspuns: "Daca esti atat de stressata de raceli, mai fa un copil sa vezi atunci stres!". Nu e o gluma buna, recunosc, dar acum, cu 3 copii, parol ca nu mai vad muci sau tuse.
Daca de la 3 luni si problemele cu complicatii nu a mai facut nimic serios, inseamna ca si homeopatia a dat roade. daca are 8 luni, e nascuta in noiembrie, deci la inceput de iarna. E normal ca in sezonul rece sa raceasca des. E normal sa raceasca des si sa o tina mult. O raceala banala, tine 2 saptamani cu muci si tuse! Un copil mic poate raci de 12 ori pe an, inmulteste cu 2 saptamani si o sa-ti iasa mai mult de jumate de an cu probleme. Eu am 3 copii, deci la noi e dezastru.
Sa incerc sa-ti dau dimensiunea a ce poate fi mai rau decat ce patesti tu acum? Sau poti sa privesti ce spun eu ca pe refularea unui om nu stressat ci aproape disperat/exasperat de raceli. Din septembrie au inceput cu muci, tuse. Fata a fost ok dupa o saptamana. Baietii au ajuns la antibiotice dupa 2 saptamani si au mai avut probleme inca vreo 2. Eu si sotul am facut pneumonie (dupa acelasi virus). Pe la Craciun au mai fost bolnavi vreo 2-3 saptamani. Inca o data ma repet, mucii si tusea sunt puse de mine pe ignore, nu le vad. Deci daca spun ca au fost bolnavi, inseamna ca au facut febra peste 39, sau au persistat simptomele ingrijoratoare mai mult de 2 saptamani.
In ianuarie cred ca au fost ok. In februarie, am plecat la munte cu ei sa-i fortific. Cel mic era bolnav la plecare, pe 6 februarie. De atunci (si suntem in iunie) cel mic nu a avut o saptamana fara muci+ tuse. Viroze una dupa alta, majoritatea aduse de fata de la gradi. Cate antibiotice si nu date aiurea, ci cu analize, a luat? Nu vreau sa spun, ca mi-e greatza mie! Aaaa si colac peste pupaza, se prinse si o capusa in capul lui si a luat alte porcarii. Ultima saptamana la gradi, a adus o ultima viroza! Si noi am plecat la mare cu ei bolnavi. Duminica noaptea mijlociul a bagat cred ca al 4-lea puseu febril pe anul asta (adica febra 40). SI nu-i scadea, iar eu eram la casutza in camping cu toti 3 in aceeasi camera. Adica timp de 6 ore nu i-a scazut febra sub 39 cu 3, orice i-am dat/facut! Si stiu ce sa-i dau si ce sa-i fac(Nurofen la 19, Novocalmin la 22.30, Paracetamol la 1, nurofen la 3, novocalmin la 6.30, pe langa impachetari, comprese, hidratari sau mai stiu eu ce). Si in aceeasi noapte cel mic, a facut 39 cu 3, dar el raspunde mai usor la antitermice. Si asa am ajuns in Mangalia la urgenta cu "faringo-amigdalita" si "faringita". Si "doamna ce faceti cu copiii astia de-s asa rahitici?" De parca n-ash stii si nu ash mai fi investigat!
Asa ca eu cu ei la mare, am o grija sa indes medicamente inainte de plaja de dimineata si dupa plaja de seara.
Mai pot sa fiu stresata de raceli? Nu, doar exasperata, ingretosata si disperata. Si da, incerc si eu homeopatia, dar de putina vreme.
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Ai dreptate, se poate si mai rau!Ca remedii homeopate am folosit Alliumcepa, oscilococcinum, sulphar.Iar probiotice am tot folosit.

Mergi la inceput