suc de portocala
Raspunsuri - Pagina 2
A_driana spune:
gabriella, si medicul ti-a recomandat atata calciu pe baza analizelor? si la 6 luni jumate ce daca are fontanela mare? are vreme sa se inchida....baiatul meu are 18 luni si inca nu i s-a inchis 100% fontanela, si nu are nici o pb, dar nici medicul nu mi-a recomandat vreodata asa ceva...pana la 18-24 luni ii ok sa se inchida...
dar asta ii doar parerea mea, fiecare face cum crede...
Adriana, mamica pufarinului David
theo_2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabriella1
a crescut destul de repede.la nastere a avut 2.850 kg iar acum are 8.750 kg si fontanela este mare. n-am facut nimic in plus decat ceea ca mi-a spus dr. Gabriela mami de Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
eu zic ca ar trebui sa faci ceva in plus fata de ce-ti spune medicul: sa te informezi mai bine:
- fffff multe alimente introduse in 2 saptamani
- fffff mult calciu.
Baby1320 spune:
Anti suc de portocala ! MAi ales la varsta asta. Este acid ... Gandeste-te ce inseamna ceva atata de acid pe un stomac obisnuit numai cu lapte .... La varsta asta, din laptele praf formula administrat ca la carte, isi ia tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.
Nu te grabi cu diversificarea ! Efectele negative ale unei diversificari facute devreme si mai ales cu atatea alimentente, este ca maresti riscul de alergii ale copilului. Nu neaparat la alimentele introduse ci pur si simplu in timp, vei vedea ca va face alergii la te miri ce. Ai mare grija cu diversificarea.
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010
Littlelight spune:
Si noi am inceput diversificarea la 4 luni si jumatate (a fost pe formula exclusiv), la sfatul pediatrului, pentru ca nu papa foarte mult lapte si mi-a luat putin in greutate de la nastere (da, i-am facut analize si controale si este perfect sanatoasa). Dar am inceput cu supa clara de radacinoase (morcov, pastarnac, telina), dupa cateva zile am adaugat si putin din ele (cat sa se ingroase putin zeama), pasate bine cu blender-ul. Dupa vreo 2 saptamani am inceput sa mai introducem cate o leguma noua la 3-4-5 zile (sa vedem daca nu e alergica la ceva). Dupa 5 luni jumatate am adaugat si putina carnita de pui (cat o nuca mica), apoi galbenus (incepand de la 1/4 si alternandu-l cu carnita. Deci galbenusul intreg l-a papat abia dupa 10-12 zile de la introducerea lui), apoi ficatel.
Abia dupa asta am inceput sa introducem si fructele/sucul de fructe/legume crude (mar cu morcov la inceput, apoi si portocala/mandarina, etc - asta pe la 8-9 luni cand a inceput sezonul portocalelor). E de preferat ca fructele sa fie din cele romanesti si in sezonul lor (mar, para -atentie ca e laxativa, caisa/piersica- atentie ca au potential alergen).
Banana si branzica proaspata tot pe la 8-9 luni am introdus-o, iar iaurtul natural simplu aproape de 1 an. Pana la 1 an fara pic de sare sau zahar, iar de miere nici pomeneala.
Gabriela, cantitatea de calciu gluconic mi se pare foarte, foarte mare, mai ales alaturi de branzica calcica omniprezenta. Vezi ca in exces, calciul se depune sub forma de calculi la diverse organe (rinichii in mod special), pe oase (pe coloana). Pentru fontanela mare (desi la 6 luni e prematur spus) se administreaza vitamina D3 (Vigantol, Vigantoletten, etc) la recomandarea medicului pediatru.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
gabriella1 spune:
revin..nu,nu e mult.Miercuri ce vine face 7 luni si inca nu a papat ou sau/si ficatel ptr ca tot s-a imbolnavit si n-am reusit sa introduc alimentul nou.
theo_2004 spune:
Ca in fiecare zi ii dai? De cand? Ce valori au avut analizele facute inainte de inceperea administrarii Calciului?
Si avand in vedere ca pana la 6 luni nu a primit decat lapte apoi in 3 sapt cu toate bolile, mai ales digestive, avute (am citit la alt subiect) bebelusul tau primeste f multe alimente: mar, biscuite , branza calcica, morcov, supa de radacinoase, carne. ai timp macar 2-3 zile pt introducerea fiecaruia? cu internari si branula parca???
Bebe Beca spune:
Gabriela, daca ai inceput diversificarea la 6 luni, in 2 saptamani, in cazul in care faceai diversificarea corect, reuseai sa ii introduci o singura masa, si la acea masa maximum 5 alimente. Respectand regula cu pauza de 3 zile intre alimente noi. Si, teoretic se incepe cu legume sau fructe, carnea si branza introducandu-se mai tarziu. Asa ca nu cred ca pediatrul ti-a dat cele mai bune sfaturi. 5ml/zi zilnic ? Sau o cura de cateva zile? Analize din care sa reiasa lipsa calciului s-au facut inainte de a se recomada acest calciu?
Deutza, eu nu i-as da copilului meu la 4 luni suc de portocale. Ba mai mult, pana pe la 8-9 luni fetele mele au mancat fructele si legumele facute la abur, nu crude. Cu avionul poti pleca oricand. Ii dai sa suga ceva la decolare si aterizare.