suc de portocala
buna ziua ,
bebelusa mea are acum aprox 4luni si jumatate ,de pe la 3 ;luni si cam 3 sapt am inceput diversificarea tinand cont ca ea bea lapte formula .
A mancat pana acum mar ,para si piersicuta cu cereale ,sau amestecate intre ele ,acum as vrea sa stiu din experienta voastra pers daca as putea sa i dau si suc de portocale ,am intreb medicul ei insa mi a spus sa i dau putin ...ce ziceti ?
si inca o intrebare ?
as putea pleca cu ea dupa 6luni cu avionul ?
Multumesc frumos !!
Raspunsuri
Tanti Zavaidoc spune:
Cu avionul poti pleca oricand, nu trebuie sa astepti sa implineasca 6 luni.
Cred ca ai inceput prea devreme diversificarea. Indiferent daca sugarul bea lapte matern sau lapte praf, diversificarea se incepe in jur de 6 luni. Deja i-ai dat o multime de lucruri noi, de ce vrei sa ii dai suc de portocala? Exista vreun motiv sau pur si simplu e momentul de ceva acid in stomacul copilului?
A_driana spune:
1. eu nu i-as da la 4 luni jumate suc de portocale pt ca ii f acidulat
2. da, fratele meu a calatorit cu avionul cu bebele la 5 luni, nu a fost nici o pb.
Adriana, mamica pufarinului David
Ramona2006 spune:
Si eu zic ca e prea devreme pentru suc de portocala...Dupa cum ziceau si fetele, manica destule si , prea devreme, zic eu...
In privinta avionului...e OK, doar sa ai grija la aterizare, s-ar putea sa-l doara urechile (ceva legat de presiunea din avion)...trece, doar sa nu te sperii daca va plinge...
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
olim spune:
eu am zburat la 5 luni cu alex, si a fost ok.Daca folositi tetina, i-o bagi in gurita la aterizat si decolare, asa m-a invatat un bun medic ORL-ist!
cat despre suc de portocale, nici vorba pana dupa 6 luni.
Am o curiozitate cine a decis sa inceapa diversificarea, tu sau ai fost sfatuita de pediatru?
gabriella1 spune:
Cred ca e prea devreme ptr totul.Tudor a papat de la inceput si san si LP ,iar in jurul varstei de 4 luni si jumatate s-a schimbat laptele de san la gust si n-a mai vrut . Am mers numai pe LP iar in ziua in care a implinit 6 luni i-am dat doar 20 ml suc de morcov +suc de mar. Acum are 6 luni si jumatate iar meniul e urmatorul:
dimineata: mar cu biscuit +branza calcica apoi suc de mar+morcov + para iar de azi putina caisa
pranz: supa de radacinoase +pui+branza calcica
cina: faina de orez+morcov + branza calcica si in completare suc
In toate mesele lui pun branza calcica si 10 ml gluconat de Ca.
Pana la 6 luni stomacelul lui bebe nu-i destul de maturat. Cred ca-i mai bine sa te opresti din toate si sa-i dai numai LP si ceai.
ami_84 spune:
deutza bebelusa ta a fost diversificata mult prea devreme. ai mare grija cu sucul de portocala, eu i-am dat fetitei mele pe la 9 luni prima data si mi-a facut o diaree de toata frumusetea. e foarte acida!! ii strici stomacelel fetitei. cat despre medicul tau, mi se pare cam indiferent si ca nu te sfatuieste cum trebuie.
Irina surioara de Ilinca
theo_2004 spune:
[b[deutza nu-i inca pt suc de portocala. bine, deja faptu-i consumat, nu-i inca pt nimic dar ...
gabriella[/b] in 2 saptamani vrei sa spui ca i-ai introdus ATAT DE MULTE alimente ???? pentru ce ii dai la fiecare masa branza calcica si 10 ml gluconat de Ca ? i-ai facut analize? are lipsa de Ca atat de mare? si de ce ceai la bebe?
cristinuk@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriella1 Cred ca e prea devreme ptr totul.Tudor a papat de la inceput si san si LP ,iar in jurul varstei de 4 luni si jumatate s-a schimbat laptele de san la gust si n-a mai vrut . Am mers numai pe LP iar in ziua in care a implinit 6 luni i-am dat doar 20 ml suc de morcov +suc de mar. Acum are 6 luni si jumatate iar meniul e urmatorul: dimineata: mar cu biscuit +branza calcica apoi suc de mar+morcov + para iar de azi putina caisa pranz: supa de radacinoase +pui+branza calcica cina: faina de orez+morcov + branza calcica si in completare suc In toate mesele lui pun branza calcica si 10 ml gluconat de Ca. Prea mult calciu nu #539;i a zis nimeni de efectele adverse ? Numai in ro coPiii m#259;nânc#259; brânz#259; calcica in alta parte nu am auzit Deci dac#259; copilul are analizele ok nu vad de ce ai baga atâta calciu in el Diversificarea începe dup#259; 6 luni si mai bine e sa îl la#537;i sa se autodiversifice caut#259; pe net despre autodiversificare e un mod minunat de a începe sa manance Pana la 6 luni stomacelul lui bebe nu-i destul de maturat. Cred ca-i mai bine sa te opresti din toate si sa-i dai numai LP si ceai. Gabriela mami de Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 [b[deutza nu-i inca pt suc de portocala. bine, deja faptu-i consumat, nu-i inca pt nimic dar ... gabriella[/b] in 2 saptamani vrei sa spui ca i-ai introdus ATAT DE MULTE alimente ???? pentru ce ii dai la fiecare masa branza calcica si 10 ml gluconat de Ca ? i-ai facut analize? are lipsa de Ca atat de mare? si de ce ceai la bebe? mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
a crescut destul de repede.la nastere a avut 2.850 kg iar acum are 8.750 kg si fontanela este mare. n-am facut nimic in plus decat ceea ca mi-a spus dr.