suc de portocala

suc de portocala | Autor: deutza26

Link direct la acest mesaj

buna ziua ,

bebelusa mea are acum aprox 4luni si jumatate ,de pe la 3 ;luni si cam 3 sapt am inceput diversificarea tinand cont ca ea bea lapte formula .

A mancat pana acum mar ,para si piersicuta cu cereale ,sau amestecate intre ele ,acum as vrea sa stiu din experienta voastra pers daca as putea sa i dau si suc de portocale ,am intreb medicul ei insa mi a spus sa i dau putin ...ce ziceti ?

si inca o intrebare ?
as putea pleca cu ea dupa 6luni cu avionul ?

Multumesc frumos !!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Cu avionul poti pleca oricand, nu trebuie sa astepti sa implineasca 6 luni.
Cred ca ai inceput prea devreme diversificarea. Indiferent daca sugarul bea lapte matern sau lapte praf, diversificarea se incepe in jur de 6 luni. Deja i-ai dat o multime de lucruri noi, de ce vrei sa ii dai suc de portocala? Exista vreun motiv sau pur si simplu e momentul de ceva acid in stomacul copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

1. eu nu i-as da la 4 luni jumate suc de portocale pt ca ii f acidulat
2. da, fratele meu a calatorit cu avionul cu bebele la 5 luni, nu a fost nici o pb.

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Mananca deja prea multe pt. varsta ei. Inca e devreme pt suc de portocala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Si eu zic ca e prea devreme pentru suc de portocala...Dupa cum ziceau si fetele, manica destule si , prea devreme, zic eu...
In privinta avionului...e OK, doar sa ai grija la aterizare, s-ar putea sa-l doara urechile (ceva legat de presiunea din avion)...trece, doar sa nu te sperii daca va plinge...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu am zburat la 5 luni cu alex, si a fost ok.Daca folositi tetina, i-o bagi in gurita la aterizat si decolare, asa m-a invatat un bun medic ORL-ist!
cat despre suc de portocale, nici vorba pana dupa 6 luni.
Am o curiozitate cine a decis sa inceapa diversificarea, tu sau ai fost sfatuita de pediatru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Cred ca e prea devreme ptr totul.Tudor a papat de la inceput si san si LP ,iar in jurul varstei de 4 luni si jumatate s-a schimbat laptele de san la gust si n-a mai vrut . Am mers numai pe LP iar in ziua in care a implinit 6 luni i-am dat doar 20 ml suc de morcov +suc de mar. Acum are 6 luni si jumatate iar meniul e urmatorul:
dimineata: mar cu biscuit +branza calcica apoi suc de mar+morcov + para iar de azi putina caisa
pranz: supa de radacinoase +pui+branza calcica
cina: faina de orez+morcov + branza calcica si in completare suc

In toate mesele lui pun branza calcica si 10 ml gluconat de Ca.

Pana la 6 luni stomacelul lui bebe nu-i destul de maturat. Cred ca-i mai bine sa te opresti din toate si sa-i dai numai LP si ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

deutza bebelusa ta a fost diversificata mult prea devreme. ai mare grija cu sucul de portocala, eu i-am dat fetitei mele pe la 9 luni prima data si mi-a facut o diaree de toata frumusetea. e foarte acida!! ii strici stomacelel fetitei. cat despre medicul tau, mi se pare cam indiferent si ca nu te sfatuieste cum trebuie.

Irina surioara de Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

[b[deutza nu-i inca pt suc de portocala. bine, deja faptu-i consumat, nu-i inca pt nimic dar ...
gabriella[/b] in 2 saptamani vrei sa spui ca i-ai introdus ATAT DE MULTE alimente ???? pentru ce ii dai la fiecare masa branza calcica si 10 ml gluconat de Ca ? i-ai facut analize? are lipsa de Ca atat de mare? si de ce ceai la bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Cred ca e prea devreme ptr totul.Tudor a papat de la inceput si san si LP ,iar in jurul varstei de 4 luni si jumatate s-a schimbat laptele de san la gust si n-a mai vrut . Am mers numai pe LP iar in ziua in care a implinit 6 luni i-am dat doar 20 ml suc de morcov +suc de mar. Acum are 6 luni si jumatate iar meniul e urmatorul:
dimineata: mar cu biscuit +branza calcica apoi suc de mar+morcov + para iar de azi putina caisa
pranz: supa de radacinoase +pui+branza calcica
cina: faina de orez+morcov + branza calcica si in completare suc

In toate mesele lui pun branza calcica si 10 ml gluconat de Ca.

Prea mult calciu nu #539;i a zis nimeni de efectele adverse ?
Numai in ro coPiii m#259;nânc#259; brânz#259; calcica in alta parte nu am auzit
Deci dac#259; copilul are analizele ok nu vad de ce ai baga atâta calciu in el

Diversificarea începe dup#259; 6 luni si mai bine e sa îl la#537;i sa se autodiversifice caut#259; pe net despre autodiversificare e un mod minunat de a începe sa manance

Pana la 6 luni stomacelul lui bebe nu-i destul de maturat. Cred ca-i mai bine sa te opresti din toate si sa-i dai numai LP si ceai.

Gabriela
mami de Tudor Andrei (29.11.2010)

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

[b[deutza nu-i inca pt suc de portocala. bine, deja faptu-i consumat, nu-i inca pt nimic dar ...
gabriella[/b] in 2 saptamani vrei sa spui ca i-ai introdus ATAT DE MULTE alimente ???? pentru ce ii dai la fiecare masa branza calcica si 10 ml gluconat de Ca ? i-ai facut analize? are lipsa de Ca atat de mare? si de ce ceai la bebe?

mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

a crescut destul de repede.la nastere a avut 2.850 kg iar acum are 8.750 kg si fontanela este mare. n-am facut nimic in plus decat ceea ca mi-a spus dr.

Mergi la inceput