Din nou la socrii
Raspunsuri - Pagina 7
bobocel_07 spune:
Michelle pentru vorbele frumoase,mi-au mers direct la suflet.Eu mai vorbesc cu ea, dar nu mult si nu intru in detalii ca apoi striga,i se pare cate ceva si incep teoriile,cel mai frecvent vorbim de vreme.Am incercat mai demult sa fiu apropiata dar nu a mers.Cu gatitul suntem separat si cand era bucataria comuna.Iar sotul stie ca nu ma pot apropia de maica-sa, stie si motivele si nu a avut de comentat.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
sunshine2009 spune:
Alexia, eu as incerca in primul rand sa rezolv problema actelor. Adica macar acuma cautati o solutie pentru legalizarea intr-un fel sau altul a banilor investiti, ca sa fie "al vostru". Pentru ca o sa va treziti ca banii investiti de voi o sa-i mosteneasca copii cumnatului iar voi veti sta la marginea drumului....Iar cu documentul in mana, mai puteti pune si voi unele conditii, fie ele cat de mici.
Cheia de la voi nu are ce sa o aiba nimeni, daca dati la soacra cheie de la partea voastra, pretindeti si de la ea sa va dea o cheia la partea ei. (poate n-am citit eu cu f mare atentie toate paginile de la topicul tau...)
Incearca si separarea pe cat posibil a unui "gradini" numai voastre, fie ea si numai de 2 m², pe principiul gardul e sfant....ca sa ai intimitatea ta, sa "respiri"
Cautatul si gasitul de lucru...asta o sti si tu, nu renunta ...tin pumnii! Pana una alta insa faptul ca recunosti ca ai facut greselile care le-ai facut, cu mutatul cu socrii, datoriile pentru ceva fara acte samd...e primul pas ca vrei sa schimbi ceva la situatia voastra...la restul ignora cat poti si cum poti. Am si eu un astfel de exemplar de socru, si nu mi-ar trece prin cap sa ma mut nici macar in acelasi cartier cu el...distanta e ceea ce face sa "functioneze" cat de cat "relatia" de bun simt pe care o avem.
La noi modul in care l-am facut sa se tina de-oparte de noi (avea obiceiul sa se amestece fara sa-i ceara nimeni parerea) a fost "amenintatul" in gluma, cu zambetul pe buze, de fata cu copilul, ca sa iasa cu BB la joaca...de cand ne-am permis gluma asta nici nu a mai sunat, si cred ca sunt vreo 3 luni de-atunci...
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
Fania spune:
Cele care o sfatuiti sa ramana acolo in continuare sa-si legalizeze "partea lor" cred ca glumiti.
Daca ea nu se intelege acum cu soacra credeti ca in viitor situatia se va ameliora??
Ma faceti sa ma amuz, oamenii imbatranesc, si devin din ce in ce mai ciudati, de multe ori nu stii la ce sa te astepti.
Asa cum am spus te faci frate cu dracu pana treci puntea insa puntea trebuie sa te duca catre un loc al vostru, altfel vei ajunge cu nervii la pamant si viata ta va deveni un sir necontenit de nervi, certuri si regrete.
Nu vreau sa te sperii insa ti-am spus cunosc o astfel de persoana care mi-e colega si mai mult, toata aceasta tensiune acumulata s-a rasfrant si asupra copilului care e acum mare si in centrul scandalurilor.
Gandeste-te cum puteti pleca de acolo mie asta mi se pare singura varianta la o viata normala.
Fania spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ligia13
Aoleu , sper sa nu ma transform niciodata intr-o astfel de soacra! Daca oferi ceva copilului tau, o jucarie, o felie de paine sau mai tarziu o casa, sau o camera in casa ta...o faci neconditionat. Asta e parerea mea. Daca ma va ajuta D-zeu si o sa-mi pot permite sa ii ofer copilului meu o casa...o voi face neconditionat! Revenind, problema este intr-adevar delicata! Sotul tau este cel care incet , cu calm , fara cearta trebuie sa stabileasca convietuirea in acceeasi curte cum va decurge. Are vie..nu o mai pot munci? El vrea sa o munceasca si ..evident sa aiba si el avantaj din asta? Dac vrea bine, daca nu sa o dea socra in arenda sau sa o vanda! La camp...sunteti dispusi si voi sa lucrati, evident nu doar pt socrii..ci si pentru voi...daca da bine, daca nu ...vindeti , sau dati in arenda! Si tot asha.... Parintii pana la urma inteleg ca daca ai toata viatza au semanat si lucrat nu stiu ce in camp si copiii nu mai au chef sa faca asta, asta e! Pe de alta parte daca voi beneficiati deja din avantajele viei , campului , gospodariei socrilor...va trebui sa-i ajutati, deja v-ati complacut in situatia asta! DAca nu exista cale de impacare ...adica sotul si cu tine va simtiti exploatati de socrii, nu aveti ce face decat sa mai rabdati un pic pana iti gaseti de lucru si sa plecati de acolo! Pacat intr-adevar de banii investiti acolo...ideal ar fi fost sa faceti ceva acte! Succes! Eu si Raducu (22.04.2005) |
Apoi draga mea una e sa ofer copilului meu o jucarie sau o camera si alta e sa imi ceara sa stau sub acelasi acoperis cu o nora care nu ma suporta si pe care nu as agreea-o. Stii teoria e una, e frumos asa din vorbe insa realitatea poate fi mult mai dura.
Iar eu consider ca am plecat de la un zero absolut si tot ceea ce am realizat a fost cu enorm de multa munca, imi iubesc copilul ca pe ochii din cap si daca si el si "viitoare" vor sti ce inseamna respect probabil vor fi lipsiti de grijile pe care le-am avut noi, insa vreau si o batranete frumoasa si linistita pe care consider ca o meritam si eu si sotul meu pe deplin.
giulia71 spune:
1. Continua sa locuiesti acolo, de ce sa dai bani pe chirie, si nu putini, cand pina una alta aveti rostul vostru.
2. Cauta de munca sau fa cursuri. Problema ta cea mare, nu e soacra , ci timpul tau liber pe care-l petreci acasa. Cata naiba munca sa fie in doua camere, d'aia iti si vine s-o iei pe pereti.
3. Fa pact cu soacra, puneti punct razboiului. Nu zic sa va iubiti, dar puteti ajunge sa discutati doar cele importante.
Reconsidera varianta plecarii cu chirie. Intr-o tara in care un loc deasupra capului este deja un mare lux, varianta chiriei va va baga si mai tare in datorii (banuiesc ca aveti si rate) pentru o intimitate, pe care hai sa fim seriosi la o adica o poti castiga doar jucand putin teatru; va functiona beton daca soacra va va gasi in chiloti jucand "conga" prin casa.Garantat!
uneori gandesc prea mult....
lorelei_19 spune:
De ce nu-ti iei o zi pe saptamana "liber"? te duci la parintii tai sau la rudele tale si stai toata ziua, poate asa-ti mai incarci bateriile. Zic si eu...
bobocel_07 spune:
Fetelor multumesc pentru sfaturi date, ma mai ajuta un pic sa trec peste stres.
Cu actele nici nu se pune problema ca nu o sa vrea soacra in mod sigur pentru ca zicea ea noua o sa ne ramana casa dupa ce ei nu vor mai fi.
Iar cu plecatul cate o zi pe saptamana la parinti acum nu e posibil, asa faceam inainte dar acum de cand ne-am apucat de renovat nu am mai fost decat o jumatate de ora si asta la o saptamana doua.O sa termin saptamana asta si o sa imi reiau vizitele.Intr-adevar acolo la parinti mi se incarca bateriile.
alexia_07
bobocel_07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia71 1. Continua sa locuiesti acolo, de ce sa dai bani pe chirie, si nu putini, cand pina una alta aveti rostul vostru. Reconsidera varianta plecarii cu chirie. Intr-o tara in care un loc deasupra capului este deja un mare lux, varianta chiriei va va baga si mai tare in datorii (banuiesc ca aveti si rate) |
Exact asa gandeste si sotul meu,imi spune ca daca ne certam nu mai vorbim si gata, e ca si cum am fi vecini numai ca gardul nu exista si nici nu se poate face.
alexia_07
mamitzica spune:
Din pacate nu stiu ce sfat sa iti dau dar citind ce ai scris parca ai descris-o pe soacra-mea.Mie mi-a trebuit mult timp ca sa inteleg un lucru-indiferent ce am facut sau nu am facut niciodata nu a fost bine;ca eram eu sau oricine altcineva problema era ca nici o femeie nu era destul de buna pentru baiatul ei.
In cazul nostru cind a ajuns sa ne desparta un ocean lucrurile s-au mai linistit.
Dupa ani de zile chiar si sotul meu a recunoscut ca daca ramineam acolo eram divortati de mult.
Nu stiu ce sa-ti spun dar te inteleg ca te simti prizoniera la tine in casa.Cind a venit la noi in vizita a avut tupeul sa ne caute in dulapuri si cind s-au intors acasa a sunat la ai mei sa le spuna ca nu avem destui chiloti.Iar eu cit au fost ei aici in loc sa vin acasa mergeam la mall.Asa ca imi pare rau de tine si iti doresc nervi de otel.
balanta_tm spune:
Cum adica nu vrea sa va faca acte ca dupa ce ei nu vor mai fi, va va ramene voua? Pai el are un frate si la mosteniri nu stii niciodata cum intelegerea verbala este uitata (ma gandesc ca poate inca din timpul vietii lor, parintii lui stabilesc cu cei doi fii cui ce ramane)...
Ca plecati sau nu de acolo, pt banii investiti ar trebui sa faceti acte. Tu cu sotul tau ai vorbit despre asta? Chiar nu se poate nicicum rezolva?
Zicea o fata sa lasi chilotii insirati prin casa. Mi se pare super ideea. Eu am facut ceva similar si a mers . Stateam cu al meu in chirie si soacra mea avea obiceiul sa ne sune in weekend-uri de cate 3-4 ori pe zi ca sa ne spuna chestii de genul: uite, pe canalul cutare e filmul nu stiu care, sau sa intrebe ce am mancat (cred ca se teamea sa nu cumva sa ii las baiatul flamand). Ne deranjau pe amandoi telefoanele ei exagerat de dese in weekenduri, in conditiile in care el vorbea cu ea cel putin o data/zi si o vedea saptamanal. Al meu, evident ca nu avea curaj sa ii spuna sa ne sune mai rar in weekend (o data pe zi ar fi fost ok). M-am gandit, m-am sucit si intr-o duminica am raspuns foarte greu la al treilea telefon al ei si cand am ridicat receptorul, am inceput prin a-mi cere scuze ca am raspuns asa greu, dar faceam sex. Cred ca s-a simtit foarte prost ca de atunci in weekenduri ne suna doar o data pe zi .
Radem, glumim, dar tu ai o situatie tare grea si esti prea tanara ca sa treci prin toate astea. Ati luat in pripa decizia sa va intoarceti acolo, investiti si multi bani intr-o casa care nu va apartine...E aiurea de tot.
Parerea mea e ca chiar si soacrele bune, tot soacre sunt, d'apai astea de se baga peste tot ...Si sa mai stai cu una din asta in aceeasi curte...Of!