Lecturi inutile
Reconstituire mesaj (autor beren)
Va amintiti citatul, sunt sigur:
"What readers ask nowadays in a book is that it should improve, instruct, and elevate.
This book wouldn’t elevate a cow.
I cannot conscientiously recommend it for any useful purposes whatever.
All I can suggest is that when you get tired of reading ‘the best hundred books,’ you may take this up for half an hour. It will be a change."
Asa ca, desprinzandu-mi limba din obraz :), voi discuta cateva dintre cele mai utile lecturi inutile pe care-am avut sansa sa le fac.
Si da, hey Jude, e agora aici.
Raspunsuri
admin spune:
reconstituire mesaj. Autor BEREN
In onoarea autorului de mai sus: "Arta de a nu scrie un roman".
Pe langa obisnuita lui subtilitate, J. schiteaza atat de multe linii narative posibile... Evident, pe mai multe planuri. Lasand la o parte faptul ca este un caz clasic de eliminare a celui de-al "cincilea zid" dintre cititori si (in cazul asta) autori, J. si prietenii sai (:/) analizeaza "in trecere" multe adancimi ale oamenilor, despre ei sau prin ei.
Multi au mai incercat, putini au reusit. "Toba de tabla" este o emulatie celebra.
admin spune:
Reconstituire mesaj. Autor BEREN
No takers?
Ypeee, more fun for me.
"La Chronique du temps de Charles IX" e asa un dezastru de roman :). Cand crezi ca ai un text serios, acolo, ceva de invatat, Prosper iti ucide toate asteptarile. Nici urma de eleganta, gesturi "rusesti" (;) sau poezie. Numa' cinism ce-anunta vremuri literare mai bune.
(Doar "Elevul Dima dintr-a 7-a" intra pe-aceeasi listuta. No idea why :/.)
O zi buna Echipa Desprecopii.com
nytro3 spune:
Sparg eu gheata... As include in categoria asta a celor mai utile lecturi inutile cartea lui Asfa-Wossen Asserate - "Bunele maniere. Mic tratat de supravietuire in societate", o carte pe care am inceput s-o "mestec" in urma cu ceva vreme si nu am reusit s-o "inghit" nici acum. Intre timp m-am apucat de alte opere ale literaturii universale, iar asta spune destule. M-am plictisit destul de repede, din doua motive: 1. lipsa notelor de subsol si 2. cand te intinzi asupra unui subiect ai toate sansele fie sa impresionezi o parte din cititori cu bagajul imens de cunostinte, fie sa pierzi majoritatea in detalii mult prea elevate, poate prea elevate pentru subiectul tratat.
M-am simtit la fel ca in urma cu multi ani cand copil fiind, Umberto Eco lecturam.