Enterocolita e contagioasa?
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
oana, in acest caz:
mere coapte
sticks-uri sa rontaie
orez fiert fara sare
morcov fiert..si cam atat in prima faza.
NU LACTATE.
branza, banana, mai incolo.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
oana_lex82 spune:
I-am facut mucilagiu (zeama de orez), dar nu vrea sa manance, i-am pus 2 masuri de lapte praf si tot nu vrea,...
I-am facut ceai de menta cu smecta dar nu prea bea nici de ala...cred ca ii e foame ca n-a mancat nimik in afara de jumate de banana si o lingura de branza calcica...dar nu vrea mucilagiu..il mai las poate pana la urma primeste..
blanca000 spune:
Poate vrea orez fiert cu carnita fiarte separat, morcovei fierti cu sare, poti supa de zarzavat fara cartof si ceapa..
Nici a mea nu a vrut la 1 an nici supa de morcov, nici mucilagiu...
Banana, mar copt, grisine si covrigei uscati
Debridat, Hidrasesc si urmareste-l de febra...cate scaune a avut azi? cum mirosea?
Si ceai de menta neindulcit sua cu un pic de glucoza daca vrea...hidratare la greu si cu apa simpla....
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
oana_lex82 spune:
pana acum a avut 3 scaune subtiri,,dar nici n-a mai mancat nimik de la ultimul scaun..Deci nu pot sa-mi dau seama..
msl1 spune:
Nu va suparati ca va spun, dar numai in Ro se trateaza diareea cu antibioitic
antibioticul singur poate da diaree deci...poate fetita aceea a facut o dereglare de flora intestinala de la antibiotic de aceea ia reaparut diareea, si febra poate fi de la virusul care a dat diareea; i s-a facut coprocultura si i-a iesit bacterie de i s-a dat antibiotic?
diareea virala nu se trateaza cu antibiotic, ba mai rau efect are!
si....inca o chestie ...mie mi s-a spus in spital cind am fost cu diaree sa nu maninc lactate...dar mie iaurtul cu probiotice m-a ajutat f f mult in oprirea diareei.
se poate da mere coapte, sos de mere(apple sauce), piine prajita cu putin unt( doar o idee sa nu fie seaca)se poate face pilaf de orez si se pune si sare pt ca prin diaree se pierd saruri, desi sa fiu sincera mie orezul nu mi-a ajutat deloc ba din contra...
Si este de asteptat ca enterocolita virala sa fie contagioasa in mai mica sau mare masura depinde de sistemul imunitar al fiecaruia.
mariana_alex spune:
oana, daca nu vrea muciulagiu de orez si daca nu i-ai scos laptele ii poti face lapticul cu zeama in care a fiert orezul.
De fiecare data cand noi am avut scaunele moi i-am dat Baby Jarrow Dophilus( dra nu 1/4 cat scrie pe cutie ci jumatate de lingurita de 2 ori/zi..asa ne-a invatat doctorul) laptele facut cu apa in care a fiert orezul si multe fainoase( cereale, covrigi, sticksuri) si fara fructe sau suc de fructe.
Sanatate multa!
mcoca spune:
Oana, nu e grav daca nu mananca, da-i sa bea.
Fetita mea a avut 2 episoade groaznice de enterocolita, cu voma si diaree. Orice inghitea voma. Bref, ideea e ca nu trebuie sa se dezhidrateze. Daca scaunele se inmultesc, da-i saruri de rehidratare. Cu mancarea : fa-i pilaf de orez cu morcov, ceapa, seara. E important sa aiba si gust. Si neaparat pune si sare, ca asa o sa vrea sa bea si apa. F bun e smecta. Vezi cum reusesti sa i-l dai. Stiu ca e f dificil ...
Apoi probiotice.
Ii poti face si o supa de gaina, cu legume in care sa pui taietei. zeama asta e si hranitoare si hidratanta.
Copiilor le mai plac pastele goale. Fierbe-i si lasa-l pe ea sa-si ia.
Sanatate multa!
Vicky si Printzesone
oana_lex82 spune:
Merci mult fetelor de mesaje, pana la ora asta n-a mai facut deloc, ieri n-a mancat aproape nimik, dar seara i-am dat lapte cu cereale si a papat si lapte toata noaptea si vad ca nu a mai facut nici un scaun ceea ce cred ca e ok..Eu continui cu ceaiul de menta si regim.Va pup
oanap85 spune:
msl1 probabil ca i-a dat antibiotic ca are si un microb ceva pt ca la diaree nu da dr antibiotic ..oana ,exact cum a zis blanca da-i si hidrasec mai ales daca nu bea multe lichide si biotics,noi ii dadeam si gesol