Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 28
Miha3 spune:
ank30 - eu am numai 2 mutatii si fac din prima zi de stimulare Clexane de 0.6. Cand am facut de 0,4 nu cred ca a fost suficient. Eu am 78 kg si e si in functie de ele. La dr. Uscatescu i-am spus ca doza asta e recomadata de medicul de la FIV si la medicul de la FIV ca e recomandata de medicul hematolog. Eu am verificat deja de 2 ori de cand iau de 0.6 antif-Xa si a reiesit ca e corecta doza.
Miha3 spune:
ank30 - eu am luat inainte cu 3 luni de conceptie ce iei tu si in plus Femibion 800 - 1/zi; Cetebe 500 - 1/zi, magne B6 - 2/zi, folowise - 1/zi, coenzima Q10 - 1/zi si vit. E - 1/zi in primele 10 zile de ciclu. Acum am scos doar vit. E si coenzima dar am in plus utrogestan 8/zi si Celxane de 0.6 dupa cum iti spuneam.
ank30 spune:
Miha3, eu nu am luat absolut nimik din ce mi-ai scris tu..
si mai am si 3 proceduri fiv din pacate nereusite.Nu mi-a spus nimeni ca as putea face vreo analiza care sa dovedeasca daca doza de clexane 0,4 e sa nu corecta.Cand se poate face analiza atifxa?(banuiesc ca atunci cand voi fi pe tratam cu clexane nu?)
In alta ordine de idei am fost si eu la hematolog si i-am povestit ca fiv-urile nu au avut nici macar tentativa de beta semnificativ si raspunsul a fost ca poate sa ma treaca pe 0,6 cu conditia sa fie medicul cu care fac fiv de acord. Asta sincer eu nu mai inteleg
.
Unde faci fiv si daca nu te superi ca te intreb cum a ajuns medicul tau la concluzia ca nu e suficienta doza de clexane 0,4?
anioana2002
ms pt raspuns.
danylini spune:
Buna fetele
Pup toate fetele
Eu azi ma duc dupa reteta unde va fi bifat gravida si merg la farmacie sa le scot. Plafonul de 300 de lei a intrat cu 1 aprilie 2011, deci se plateste totul peste 300 lei.
Aristica la noi in Arad , eu la orice farmacie intreb daca au clexane, si surpriza in majoritatea farmaciilor am gasit clexane, au depozitele clexane.
Miha3 spune:
ank30 - eu intelesesem din ce ai scris ca ai avut ultima sarcina oprita din evolutie. Tratamenul mi l-am creeat singura inspirandu-ma de aici de pe forum, de la fete care aveau aproximativ aceleasi mutatii ca mine. Poate trebuie sa verifici si valoarea progesteronului ca poate nu il asimilezi si de aceea nu se prinde bebe. Eu am 5 FIV-uri si de fiecare data am mai investigat cate ceva in plus fara sa imi spuna nici un medic. Eu am avut rezultate cand dupa punctie mi-a facut progesteron injectabil de 100 mg, o injectie si dupa aceea am luat in continuare utrogestan vaginal 6/zi si 2/zi oral. Eu in ziua 12, in ziua 14 si in ziua 16 dupa ET cand i-mi dozam betaHCG mi-am dozat si progesteronul ca sa stiu daca e bun si poate sustine sarcina sau trebuie sa maresc doza.
Miha3 spune:
ank30 - nu medicul a ajuns la concluzia ca e mica doza ci eu incercand la FIV 4 doza de Clexane de 0.4 fara succes. Eu am fost in ziua 14 de la ET la Fundeni (dupa ce betaHCG din ziua 12 arata sarcina) si mi-au facut anti-fXa si au spus ca e bun Clexane de 0.6. Si da se face aceasta analiza numai in sarcina si am inteles ca trebuie administrata cel putin 2 saptamani inainte heparina ca sa fie concludent rezultatul. Eu faceam Clexane din prima zi de stimulare.
aristica spune:
multumesc!
Intrebam de clexane, pentru ca de luna viitoare as vrea sa incep sa-mi fac stocul. Asta-mi lipseste: clexane-le si puregonul.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
ank30 spune:
miha3-sarcinile op in ev sunt 3 la numar(obtinute natural) si ultima a fost acum 2 ani,de atunci nu am mai avut nici un test pozitiv am mai incercat si natural si am apelat si la proceduri fiv...dar nimik.
Ma intreb daca doza de clexane e cea potrivita(atunci cand mi-a fost prescrisa nu se stia ca vom ajunge sa apelam la fiv ).Ulterior am avut discutia cu hematologul si am si varianta de 0,6 dar in conditiile in care considera medicul cu care fac fiv ca e necesar.
Atunci cand faceam beta testam si progesteronul...era o valoare buna deci nu cred ca asta era cauza.
Multumesc pentru sfaturi,ma ajuta foarte mult ceea ce mi-ai scris 
.
YLARI spune:
Buna fetelor!
Iar dau buzna. Azi mi-am recoltat si eu ptr profil trombofilie ereditara II, acesta include
Antitrombina III
Proteina C
Proteina S
Mutatia factorului V Leiden
Mutatia protrombinica (factor II)
Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C)
Sunt suficiente analize ptr a vedea daca trombofilia mi-a oprit din evolutie sarcina? Am vazut ca voi vorbeati si de PAI si de sindromul antifosfolipidic
iar pe acestea nu le-am facut... costa o carca de bani, luna asta nu mai planific altele of...
Vroiam sa va mai intreb ceva: eu am luat acifol pana mai de curand, acum am cumparat un altul de la alta companie care contine si B-uri dar concentratia de acid folic e mai mica decat la acifol si nu stiu totusi pe care dintre ele e bine sa continui sa le iau, voi ce parere aveti?
Multumesc mult de tot si va doresc sanatate multa!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!
Stiti cumva daca se poate face separat la vreun laborator analiza Gena MTHFR, cea cu mutatiile?
Eu le-am facut pe restul si in 3 locuri diferite chiar si inca nu am descoperit nici o cauza a opririi sarcinilor mele din evolutie. Mutatiile insa mi-au scapat...
Oricum iau si eu preventiv Femibion1, Aspenter 1/zi, acid folic si fac Clexane 0.4 din z1 de stimulare.
3 FIV-uri finalizate cu transfer de embrioni(2 pozitive unul negativ)
doua sarcini oprite in evolutie 5-6 sapt.
3 FIV-uri intrerupte, raspuns slab la stimulare, sau punctie alba
un an de FIV pe natural fara succes
in desfasurare FIV cu usoara stimulare