cate banane si capsuni?
Buna!
Am tot cautat informatii si nu am gasit nimic clar legat de cantitatea de banane si caspuni ce o poate manca un copil de 1 an si 9 luni.
Fetita mea mananca in fiecare zi aproape o banane medie(mananca de la 1 an si 2 luni) si cateva capsunele pe zi.
Este o cantitate anume ce nu trebuie depasita la copii asa mici?
Intreb pentru ca ambele fructe sunt cu mici probleme, dar specific ca bananele nu ne constipa si la capsuni nu a avut nici o reactie adversa la inceput( i-am dat prima oara in acestan capsuni adica la 1an si 8 luni).
multumesc
Raspunsuri
lulu77 spune:
nu cred sa existe o limita impusa, depinde de copil.evident o cantitata moderata, avand in vedere ca sunt destul de alergene.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
roli25 spune:
La aproape 2 ani nu mai vad o problema. Bucura-te ca mananca multe fructe. O problema ar fi daca n-ar manca.
irlandeza spune:
Eu stiu ca mai mult de 1-2 banane/sapt. nu sunt indicate, pt. ca duc la constipatie. Acuma mai depinde si de fiecare copil/adult in parte.
Despre capsuni nu prea stiu, dar ai grija pt. ca sunt alergenici, la unele persoane.
Eu de ex. fiicei mele de 3.5 ani ai dau de 2 ori/sapt. o jumate babana mixata cu 4 capsuni mai mari, sau cu 8-10 zmeurici.
mariana_alex spune:
Eu stiu ca bananele constipa dar asa cum am scris nu e cazul nostru, pe mine ma preocupa mai mult daca afecteaza cu ceva ficatelul.
_Ralu_ spune:
A fost o perioada cand fiica-mea manca cate o banana mare in fiecare zi...avea vreo 2 ani. Atunci mi-am pus si eu aceeasi problema ca si tine, si am intrebat pediatrul...mi-a zis ca indicat ar fi sa ii dau cam 5 zile din 7 cate o banana pe zi. Nu mai mult. Dar nu din cauza ficatului, ci pt ca-s mai greu de digerat.
De capsune nu stiu.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
mariana_alex spune:
Acum daca tot sunt asa multe fructe pe piata am inceput sa-i le combin, noi dimineata papam fructe cu branzica si cereale...si am inceput sa ii dau doar jumatate de banana si restul completam cu capsuni/caise/piersica.