cate banane si capsuni?

cate banane si capsuni? | Autor: mariana_alex

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am tot cautat informatii si nu am gasit nimic clar legat de cantitatea de banane si caspuni ce o poate manca un copil de 1 an si 9 luni.
Fetita mea mananca in fiecare zi aproape o banane medie(mananca de la 1 an si 2 luni) si cateva capsunele pe zi.
Este o cantitate anume ce nu trebuie depasita la copii asa mici?
Intreb pentru ca ambele fructe sunt cu mici probleme, dar specific ca bananele nu ne constipa si la capsuni nu a avut nici o reactie adversa la inceput( i-am dat prima oara in acestan capsuni adica la 1an si 8 luni).
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

nu cred sa existe o limita impusa, depinde de copil.evident o cantitata moderata, avand in vedere ca sunt destul de alergene.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

La aproape 2 ani nu mai vad o problema. Bucura-te ca mananca multe fructe. O problema ar fi daca n-ar manca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Eu stiu ca mai mult de 1-2 banane/sapt. nu sunt indicate, pt. ca duc la constipatie. Acuma mai depinde si de fiecare copil/adult in parte.
Despre capsuni nu prea stiu, dar ai grija pt. ca sunt alergenici, la unele persoane.
Eu de ex. fiicei mele de 3.5 ani ai dau de 2 ori/sapt. o jumate babana mixata cu 4 capsuni mai mari, sau cu 8-10 zmeurici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Eu stiu ca bananele constipa dar asa cum am scris nu e cazul nostru, pe mine ma preocupa mai mult daca afecteaza cu ceva ficatelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

A fost o perioada cand fiica-mea manca cate o banana mare in fiecare zi...avea vreo 2 ani. Atunci mi-am pus si eu aceeasi problema ca si tine, si am intrebat pediatrul...mi-a zis ca indicat ar fi sa ii dau cam 5 zile din 7 cate o banana pe zi. Nu mai mult. Dar nu din cauza ficatului, ci pt ca-s mai greu de digerat.

De capsune nu stiu.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Acum daca tot sunt asa multe fructe pe piata am inceput sa-i le combin, noi dimineata papam fructe cu branzica si cereale...si am inceput sa ii dau doar jumatate de banana si restul completam cu capsuni/caise/piersica.

Mergi la inceput