Antibioticul-inainte sau dupa masa?
Buna dimineata! Bebele meu ia Ospen. Cum il administrez, inainte sau dupa masa? Medicul a spus ca de preferat ar fi inainte...dar nu ii fac rau la burtica astfel? Va multumesc mult.
Raspunsuri
kid spune:
In prospect ce scrie?
Noua nu l-a recomandat dupa masa, sa nu fie pe stomacul gol.
Multa sanatate!
pisigri spune:
Daca in prospect scrie ca exista niste conditii care trebuie respectate in momentul administrarii, le respecti.
Daca nu, poti sa il dai cind vrei tu, la intervalele orare stabilite.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
codruta_grg spune:
Normal ar trebui sa scrie in prospecut cum se administreaza.
Noi il luam inainte de masa iar la distanta de 2 ore inainte sau dupa administrarea antibiotivului ii dau Bioticsul, tocmai sa ii protejeze stomacelul mai bine.
Sanatate
steluta25 spune:
Multumesc! In prospect nu este specificat, dar cred ca o sa il administrez dupa masa. Nu stiam de Biotics, doctorii nu se deranjeaza sa informeze...Merg la farmacie sa il iau. Cred ca il pot dizolva si in mancare nu doar in lapte, nu? Multumesc mult.
Darria spune:
prospectul e la Ospen: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2061
scrie ca trebuie administrat cu o ora inainte de masa, cu apa.
Daca asa ti-a spus si medicul.......
Am administrat si noi antib. inainte de masa.
Cu o jumatate de ora inainte administram Liv 52 sirop(protector hepatic).
Am folosit si noi Biotics dar rezultate mai bune am obtinut cu Enterolactis.
irlandeza spune:
Intradevar Enterolactis este cel mai bun, protejeaza flora intestinala.
Antibioticul poti sa-l dai si in timpul mesei. Dr. nostru zice mereu ca antibioticul nu-i bine de luat pe stomacul gol.
Baby1320 spune:
Eu ii dau anitibiotic la 12 ore asa ca e greu sa il potrivesc in vreun fel cu mesele. E mai importanta ora la care il dai decat sa il potrivesti cu masa. Eu ii dau la 8.30 si la 20.30 .. La pranz ii dau probiotice sa ii protejeze flora stomacala. Biotics Baby (e ceva mai ieftin), Enterolactis sunt doar 2 din cele multe probiotice care exista pe piata. Sunt absolut necesare mai ales pe perioada tratamentului cu antibiotic.
Sanatate multa !
Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010