Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***326***
Raspunsuri - Pagina 9
Anaan spune:
Buna dimineata!
Dupa o jumatate de zi petrecuta cu ucenicii ma simt ca dupa maraton, dar, cel putin azi, sunt mai libera.
Ilinca, si eu sunt de parere ca exista oameni care nu sunt facuti sa fie parinti.Devin parinti din presiune sociala, din dorinta de a se conforma la un tipar. E drept ca presiunea sociala e foarte mare, mai ales pentru cuplurile peste 30 de ani. Mie mi se urase de cat auzeam: "Voi pe cand un bebe?", "E timpul sa faceti un copil", "Tine-l pe asta mic in brate, nu-i asa ca-i minunat/ uimitor" etc. La mine reactia era exact inversul celei scontate: cu cat mi se sugera mai mult, cu atat nu-mi doream copil,si, de facut, l-am facut, cand am simtit noi ca a venit timpul potrivit, dar, in cazul multor cupluri, genul asta de presiune- mai ales cand vine din partea propriilor familii- functioneaza.
In legatura cu copiii supraponderali, ma ingrijoreaza si pe mine problema si nu-i inteleg pe parintii care sunt atat de inconstienti sa distruga sanatatea copiilor prin indopare. Mai ales acum, cand sunt mici si e mai usor sa controlom ce mananca si ce obiceiuri alimentare au, ar trebui sa fim atenti. De cand era Andrei mic m-au disperat parintii care se laudau ca bebele lor "mananca orice". Pai, eu nu-mi doresc sa manance orice, chiar incerc sa controlez sa nu manance orice, dar multi privesc asta ca pe o tampenie. Eu vad cat imi e de greu mie sa slabesc, de ce mi-as expune copilul la probleme de genul asta? Culmea e ca deseori tot parintii care se confrunta ei cu probleme de greutate sunt aia care nu sunt deloc atenti la alimentatia copiilor...chiar nu pot sa-i inteleg.
bebe_shtrumf spune:
hello!
am vazut ca avem chestinoar,frumos de altfel,
eu da, el da,
deci asteptam sa vina barza din august incolo asa ne-am propus.Va fi si Ari mai mare, iar eu treb sa lucrez minim 10 luni, asa ni s-a zis de la Personal.
Si eu sunt de parere ca daca nu sunt amandoi de acord, surprizele pot fi si neplakute.
nu mi-a plakut niciodata "fa-i maika un copil ca se potoleste", dc nu te iubeste asa, nu te iubeste nici cu 100 de copii, deci treb hotarat impreuna..ca ce vedem in filme ne place, exceptia intareste regula.
si da imi place ideea de 2, noi am fost 2, sotul 2 la parinti, si asa vrem sa fie si cu copiii.
canicula si la tgv..
ciao!
www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
chatonel spune:
cucu fetele!
Noi am fi vrut un surior sau o fratioara pentru Izia, dar nu s-a nimerit... in plus se pare ca nu vom putea adopta (ceea ce ne propusesem) petru ca:
_ virsta intre copilul adoptat si mama trebuie sa fie sub 40 de ani si eu am deja 42; asta inseamna ca daca facem dosarul acum, pina am infia ar trece vreo 3-4 ani , deci am putea lua doar copii peste 5-6 ani
_ nu sintem prioritari pentru ca avem deja un copil natural
Am fost alalteri seara la kef, erau multi copii (vreo 5 cu izia cu tot) si dansau toti de mama focului
cel mai misto e ca izia era singura alba, si se misca la fel de bine ca ceilalti, dar ei au ritmul in singe, sint privilegiati.
Sa va arat cu ce ne distram noi mai nou:
_ facem engleza: aici si www.starfall.com/n/level-k/index/play.htm?f" target="_blank">aici iar cu taica-sau se uita la desene animate, la www.youtube.com/watch?v=MB5q_USR8W0" target="_blank"> peppa pig si la www.youtube.com/watch?v=bPqz3AHw0vI" target="_blank">maisy
_ cintam aici si www.youtube.com/watch?v=s3YM89U71RU" target="_blank">aici
inapreda spune:
Ilincutzo, iaca se facu un an! Si-mi dau seama pt' ca vreau din nou sa merg la Cluj sa-i iau cadou la Jambo; imi propusesem insa saptamina urmatoare; cind exact ar trebui sa mergi? Sa vad, poate ma organizez cumva sa ne vedem 
PS. Cred ca am fost incoerenta dar...cred ca ai prins esenta: da, vreau sa ne re-intilnim!!!
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
inapreda spune:
Uitai:
1. Daca vine si Anaan as fi ultra-mega-super happy!
2. De multa lume mi-e dor -chiar si numa' n scris-!
Pupici.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
chatonel spune:
vai ce drama!
sint singura acasa, izia si tat-su plecara in vacanta o saptamina si io n-am cu cine sa ies la o bere 
Kea spune:
Salutare!
Eu m-am apucat de facut visinata (m-au pocnit talentele, ca n-am mai facut asa ceva si nici n-am idee cine o s-o bea). Grav e ca intai am cules visinele si apoi am constatat ca n-am borcan asa mare, ca damigeana, nici atat. Eu am un visin in petecul meu de gradina si pt ca am deja 2 sertare de congelator din 3 deja pline cu visine de acum 2 ani, m-am gandit sa fac altceva ce necesita minimum de efort. Copilul a cules si el si le baga pe horn la o casuta de pasari a vecinilor.
La sondaj nu stiu daca mai are rost sa raspund.
Stiu ca s-a discutat mai demult, dar mai intreb inca o data: voi credeti in farmece/vraji si altele asemenea? Cunosc o pereche la care familia lui n-a fost de acord cu casatoria (poveste lunga si eu nici macar nu cunosc tot adevarul, nimeni nu spune cu adevarat ce s-a intamplat, caci initial toti erau incantati de relatie). Tipa tot a inceput sa spuna ca bunica lui ii face farmece. M-am gandit ca abereaza. Cand a pierdut sarcina iar a dat vina pe bunica sotului. Iar m-am gandit ca bate campii. Tot bunica era de vina ca nu mai ramanea insarcinata. Iar mi s-a parut exagerata, stiind ca si eu am ramas insarcinata o data dupa 10 luni de incercari si a doua oara dupa 2 ani aproape, fara sa am vreo problema medicala. A ramas a doua oara insarcinata si a dus sarcina la termen. M-am bucurat ca in sfarsit au trecut de stresul ca cineva le vrea raul. Dar la vreo 2 saptamani de la nastere, copilul a facut meningita
. Au stat in spital, au facut tratament, au fost externati si dupa 4 zile copilul iar e rau, desi doctorii nu-si explica de ce, caci toate analizele sunt bune. De cand baiatul ne-a sunat ieri sa cautam nr de tel a unor preoti ortodocsi ca vor sa boteze copilul de urgenta, sunt praf, numai la asta ma gandesc si ma tot intreb: si daca totusi tipa avea dreptate?
chatonel spune:
kea, io nu cred in vraji, dar am auzit in familie ca s-ar face ... adik ar avea efect, nu ar fi numai blesteme.
bebe_shtrumf spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kea Salutare! Eu m-am apucat de facut visinata (m-au pocnit talentele, ca n-am mai facut asa ceva si nici n-am idee cine o s-o bea). Grav e ca intai am cules visinele si apoi am constatat ca n-am borcan asa mare, ca damigeana, nici atat. Eu am un visin in petecul meu de gradina si pt ca am deja 2 sertare de congelator din 3 deja pline cu visine de acum 2 ani, m-am gandit sa fac altceva ce necesita minimum de efort. Copilul a cules si el si le baga pe horn la o casuta de pasari a vecinilor. La sondaj nu stiu daca mai are rost sa raspund. Stiu ca s-a discutat mai demult, dar mai intreb inca o data: voi credeti in farmece/vraji si altele asemenea? Cunosc o pereche la care familia lui n-a fost de acord cu casatoria (poveste lunga si eu nici macar nu cunosc tot adevarul, nimeni nu spune cu adevarat ce s-a intamplat, caci initial toti erau incantati de relatie). Tipa tot a inceput sa spuna ca bunica lui ii face farmece. M-am gandit ca abereaza. Cand a pierdut sarcina iar a dat vina pe bunica sotului. Iar m-am gandit ca bate campii. Tot bunica era de vina ca nu mai ramanea insarcinata. Iar mi s-a parut exagerata, stiind ca si eu am ramas insarcinata o data dupa 10 luni de incercari si a doua oara dupa 2 ani aproape, fara sa am vreo problema medicala. A ramas a doua oara insarcinata si a dus sarcina la termen. M-am bucurat ca in sfarsit au trecut de stresul ca cineva le vrea raul. Dar la vreo 2 saptamani de la nastere, copilul a facut meningita . Au stat in spital, au facut tratament, au fost externati si dupa 4 zile copilul iar e rau, desi doctorii nu-si explica de ce, caci toate analizele sunt bune. De cand baiatul ne-a sunat ieri sa cautam nr de tel a unor preoti ortodocsi ca vor sa boteze copilul de urgenta, sunt praf, numai la asta ma gandesc si ma tot intreb: si daca totusi tipa avea dreptate? Keutu cheliutu |
Neatza!
ati luat vacanta, nu?
meniu de copii n-avem?
noi ce papam?
gianina treci la apel!
din pacate exista...si poate ca si cine crede, atrage mai mult chestia asta, gen suntem toti parte dintr-un intreg si atragem uneori prin ganduri sau nu forta negativa, ganduri negre, d-aia vezi treb sa gandim pozitiv.desigur e groaznic ce li se intampla.discutia cu un preot poate ca ii mai alina durerile si ii mai linisteste...iar pe bunica s-o impaieze, zic
daca tipa asta a mirosit-o, eu as strange-o de gat in direct!
scuze nu e de ras...insa poate totusi e vreo explicatie logika, multi bb-ei au avut probl la nastere cu operatii minuni, si unii au razbat altii nu, ce sa zic e ff greu, insa poate ca nu la toti li s-au facut vraji, nu?
ca exista exista, insa treb sa se gandeasca spre cum sa scape de toate astea, cu ajutorul dr, incet incet poate rasare soarele si pe strada lor.
la fel sunt case bantuite unde unii oamnei s-au omorat fara niciun motiv, au fost bantuiti la greu, cum aratau astia pe discovery...asta credeti ca exista?
eu da.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009