Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***326***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ah, uitai sa ma laud azi am fost contactata de o "vinatoritza de capete", adik o tipa care cauta persoane calificate intr-un anumit domeniu si apoi le ofera o "oportunitate profesionala" mai bine platita

cind i-am zis ca nu am de gind sa ma mut la paris, a fost dezamagita :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Neatza!
buna cafeaua, si daca e rece mai buna, nu facem riduri, potrivit statisticilor.
Am uitat sa ma laud mai cu copilul meu frumos, este rubrica din Libertatea de sambata 18 iunie, vedeti pe site.
Cu intamplarile in parc ce sa zic, sor-mea ma condamna ca nu iau jucarii cu mine, oricum nu prezinta interes ci altele de acolo, pufuletii celorlalti copii, bicuiti, bobo etc.
Simtul proprietatii e super dezvoltat, totul "e a mea", insa nu i le smulg, mai de graba conving copilul cu pricina sa i-o lase putin sa vada ce culoare are, criticam un pik jucaria, apoi atragem atentia spre ciorile care fac caca pe cainii care dorm, etc, baliverne si cu chiu cu vai plekam si lasam jucaria omului.
Insa ce ,ma enervozeaza este anumite mamici care fara sa cerem voie,(ah da si asta ii spun ca n-a cerut voie, ca treb sa spuna "te ooooooog" si apoi sa punem mana), asa anumite mamici dau copiilor jucarie, te miri ce nebunie cu roti, care se aprinde si apoi ii spun acum va fi mai greu sa v-o returnam, ea rade,,pey razi in gandul meu poate pleci cu buza umflata din parc!
Altfel o iau pe sus, dc n-am variante, insa treb incet incet sa stie ce si cum.
Iar simpatizarea -asta e..dc o mangaie pe una Andra si apoi de atata dragoste era s-o muste, de fapt i-a si compostat 2 degetele, aia tipa cand ne vede, insa apoi o imbratiseaza, copii- na, acum ce sa zic ca Ariana e o fetita rea? as lua foc, ce stie ea de rautate la 2 ani?
Ma gandesc ca si eu o musc asa usoor si o gadil, cred ca tot pe noi maturii ne imita, nu?
din contra eu o mangai la randul meu pe Andra si face si ea la fel..ca sa vada cum ar trebui sa stea treaba.
iN privinta husband-ului aceeasi problema, ca el bine nu e cu armata, insa e la polul opus, orice sa taca copilul, insa mie nu-mi convine asa.
Adika dc eu spun verde pey e verde nu o face el mov in 3 secunde, ca se maraia fi-sa, deci asta ma enerveaza.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata,

ce activitate!

Anei= frumos rau
Monn- fellicitari si succesuri!
Chatonel felicitari si tie (atat pentru beuta cat si pentru head-huntinting)
Anaan- bafta cu mamutul si cu rezolvarea concediului!

Si cafea pentru toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Buna dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Neatza!
buna cafeaua, si daca e rece mai buna, nu facem riduri, potrivit statisticilor.
Am uitat sa ma laud mai cu copilul meu frumos, este rubrica din Libertatea de sambata 18 iunie, vedeti pe site.
Cu intamplarile in parc ce sa zic, sor-mea ma condamna ca nu iau jucarii cu mine, oricum nu prezinta interes ci altele de acolo, pufuletii celorlalti copii, bicuiti, bobo etc.
Simtul proprietatii e super dezvoltat, totul "e a mea", insa nu i le smulg, mai de graba conving copilul cu pricina sa i-o lase putin sa vada ce culoare are, criticam un pik jucaria, apoi atragem atentia spre ciorile care fac caca pe cainii care dorm, etc, baliverne si cu chiu cu vai plekam si lasam jucaria omului.
Insa ce ,ma enervozeaza este anumite mamici care fara sa cerem voie,(ah da si asta ii spun ca n-a cerut voie, ca treb sa spuna "te ooooooog" si apoi sa punem mana), asa anumite mamici dau copiilor jucarie, te miri ce nebunie cu roti, care se aprinde si apoi ii spun acum va fi mai greu sa v-o returnam, ea rade,,pey razi in gandul meu poate pleci cu buza umflata din parc!
Altfel o iau pe sus, dc n-am variante, insa treb incet incet sa stie ce si cum.
Iar simpatizarea -asta e..dc o mangaie pe una Andra si apoi de atata dragoste era s-o muste, de fapt i-a si compostat 2 degetele, aia tipa cand ne vede, insa apoi o imbratiseaza, copii- na, acum ce sa zic ca Ariana e o fetita rea? as lua foc, ce stie ea de rautate la 2 ani?
Ma gandesc ca si eu o musc asa usoor si o gadil, cred ca tot pe noi maturii ne imita, nu?
din contra eu o mangai la randul meu pe Andra si face si ea la fel..ca sa vada cum ar trebui sa stea treaba.
iN privinta husband-ului aceeasi problema, ca el bine nu e cu armata, insa e la polul opus, orice sa taca copilul, insa mie nu-mi convine asa.
Adika dc eu spun verde pey e verde nu o face el mov in 3 secunde, ca se maraia fi-sa, deci asta ma enerveaza.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Neata!

Ina mi se pare mie ca tu ai nimerit intr-o gasca super nashpa. Si ca cel mai sanatos ar fi, intotdeauna, sa-ti asculti instinctul. Indiferent ce vor face celelalte mamici din jurul tau. Tot ce ai povestit tu face parte din categoria "anii' 80 si modul de educare a copiilor". O oribilitate!!! pe care de disparitie sper, pentru ca eu vad si stau de vorba din ce in ce mai des cu mamici care gandesc ca mine: copii trebuie iubiti, rasfatati si trebuie sa li se dea libertatea de a experimenta tot (ce nu le pune viata in pericol, ofcorz).
Mie se pare excelenta sugestia Ilinca de a te "vinde" - poate asa vad toantele ca nu procedeaza bine cu proprii copii. Si nu mai pune la suflet. Nu ai de ce! In pana mea daca vroiau sa dreseze pe cineva mai bine isi luau un animal de circ (si asta e o comparatie foarte proasta, ca nici bietele animale nu merita o astfel de viata!).
Eu as face exact asa cum a zis Ilinca - as incerca sa le complexez si sa le pun pe ele in situatia de a se intreba daca fac bine sau nu (n-or fi toate batute in cap... s-o prinde ceva-ceva de ele).

Cat despre reteta fericirii... n-o am, sa dea naiba. Poate e cumva un impuls pe care l-am primit de la Gigelica care mi-a spus ca schimbarea trebuie sa inceapa cu mine, din interior. Asa ca am facut ceva curatenie pe acolo, prin ganduri, atitudine (mai lucrez la asta inca). Am incercat sa-mi amintesc ce tipa calma, vesela si relaxata eram. Ce mult imi placea sa fiu toleranta cu cei din jur... Si apoi, din schimbarea asta a mea, a venit si schimbarea lui. Cred. Mai lucram, mai lucram. Nu suntem gata.

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Ana, ce frumos e Dei-Dei-ul. S-a lungit la fata, cumva... E adorabil! Cred ca iti vine sa-l mananci in fiecare secunda!
Ma gandesc la talambele astea de mame(culmea, chiar mamele!) - de care povesteste Ina - care au copii asa frumosi, inocenti si la inceputul vietii cand totul e mirare, vor sa descopere, vor sa primeasca... Ele stau sa faca educatie din asta spartana, sa tipe, sa interzica... in loc sa se bucure de copiii lor!

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Neata!
Merci de cafea!
Monnvas, bafta si spor la treaba!
Ilinca, da, e exact asa cum zici, io am spus de la inceput ca nu stiu cum sa zic de altii, ca mie imi lipsesc neshte chestii (deocamdata ). Numai ca n-as vrea sa va inchipuiti ca eu treiesc aici pe Enterprise...tot un fel de romani sunt si astia de aici, numai ca oleaca mai civilizati si mai deschisi la minte. Oleaca. E la ordinea zilei in parc ca taticii in special, sa scoata suzeta copilului sa-i dea o gura de coca-cola, ca e cald! Eventual ii ofera intai Fanta, dar daca copilul vrea Cola...Si o gramada de pici de peste 2 ani si-o iau peste gura cand sunt obraznici. E adevarat ca "mal" nu mi l-a facut pe Luca decat un pici, ca n-a iesit din chiosc atunci cand i-a spus el, si cateva babe si cativa mosi, in diferite ocazii (fie cand fuge tare la vale si refuza sa-mi dea mie mana, deci face ceva periculos, fie cand urla in plin tantrum si ma ia la pumni pe mine). Iar dezaprobare pentru purtarea lui, cand am reactionat asa cum v-am spus, am primit cand se dadea pe topogan cu capul in jos, cand lingea acelasi topogan sau cand bea apa din jucariile cu care se juca. Daca se tavaleste pe jos( ii place sa se tavaleasca pe zgura, pe nisip nu, daca se murdareste, se scutura cu sila), nu ne cearta lumea pe-aici, ci se apleaca si mi-l ridica.
Iar cu jucariile...tot frustrant mi se pare sa deposedezi sau sa nu lasi copilul sa umble cu o jucarie (mai ales cu lumini si sunete, cum zicea Bebe_strumf) doar pentru ca nu e el stapanul ei, in special cand lipseste notiunea asta, de proprietar.
S-a intamplat asta iarna ca Luca sa se intalneasca in parc cu un baietel de max 3 ani, care avea o masinuta mai fistichie. Luca a "cerut-o", eu am oferit la schimb ce aveam noi, dar piticul n-a vrut sa o dea. Ba chiar, atunci cand Luca parea sa inceteze cu plansul, venea razand si i-o scutura pe sub nas, dupa care o zmulgea si se dadea 2m mai incolo sa savureze efectul. A facut chestia asta de 4 ori pana sa apucam noi sa plecam, timp in care ma-sa statea ca vita pe banca (nu mai era nimeni altcineva in parculet)si se uita. Ba nu, a zis o data "...Manuel..."
Alte dati ni se intampla cam asa: Luca se duce catre o gasca la nisip, insfaca o lopatica, pune si el in galetile alora. Eu vin si descarc plasoiul cu lopatici, galetici, camioane si ce-o mai fi, sa ajunga la toti. Copiii sar pe ele si le impart intre ei, iar intre timp Luca e deja la vanatoare de mingi la alti copii, ma duc si la aia si scot o minge, samd. Cand Luca revine la nisip, copiii incep sa caraie cand pune mana si pe propriile jucarii, e luat cu "nu-i a ta" si altele asemenea, el pleaca iar, gaseste altceva de facut, pateste la fel cu mingea, si tot asa. Intr-un final se plictiseste si vrea sa plece. Imaginati-va cum imi dau eu duhul sa ma tin si la el, ca e om hotarat , si sa conving si picimea sa-mi dea inapoi toate rahatisurile. Noroc ca majoritatea colaboreaza, insa am avut ocazia si sa ma duc la alta mamica sa-i cer mingea mea din plasa ei, ca cica o adusese fi-su, ca e a lui, ca a gasit-o (si ea il crezuse ).
Jucariile chiar reprezinta un stres pentru mine, care le car si le imprastii ca sa "cumpar" bunavointa altor copii, cu toata darnicia plodului, pentru ca atunci cand le recuperez, copilul meu urla si se zbate ca el vrea sa plece si eu il tin impotriva vointei lui pana ma duc cu "por favor"-ul la picii din parc. De multe ori le-as lasa naibii, dar inca o data nu vreau sa fac rabat de la regula, "cu jucaria altuia ne jucam, dar o si inapoiem", pe care cam toti se straduiesc sa o respecte. Ii multumesc lui Dumnezeu ca a invatat Luca sa respecte cat de cat proprietatea altuia, ca pe a lui...in fine, lucram in continuare la asta.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Chatonel, zeama de varza!

Mergi la inceput

Gina, inca o data

Mergi la inceput