Prietene la bine si la greu - 124
Raspunsuri - Pagina 9
gabitza35 spune:
salutari,
am fost la doctor, piticii sunt tot acolo...ieri erau mai putini,astazi si-au chemat iar ajutoare. Mai facem o evaluare marti si miercuri in alta parte si ,pe baza ei, va incepe o "terapie comportamentala pt stimularea abilitatilor de relationare si limbaj"
Eu sper sa fie ok,dr de ieri ne-a spus ca la varsta asta se lucreaza repede si bine cu copiii,cam in 3 luni ar trebui sa fie ca cei de varsta lui si ne recomanda gradinita din toamna. Sa vedem si marti ce mai aflam.
poze
Ramonika spune:
gabitza tu platesti pt. sedintele astea de "stimulare" sau cum le-o zice? eu nu cred ca e vreo problema cu Dragos, insa tu stii mai bine. oricum rau n-au cum sa-i faca, nu?
Lumi pe mine m-ar coafa mult mai bine o intalnire prin Podu Ros. daca se face vin garantat. si stabilita putin mai din timp, ca sa aiba timp fetele de aflat.
RamoC ce sa zic, imi pare rau sa aud ca sunt probleme asa mari si la voi. eu sper sa le puteti rezolva. daca te ajuta cu ceva, poti sa te descarci aici, ca doar suntem "la bine si la greu". gandeste-te de doua ori (inclusiv la soricel) inainte de a lua o decizie.
magda ma bucur pt. vestile bune.
floricik poate ai mai zis, nu retin. de ce nu o dati pe Zburly la o cresa, macar din septembrie? va cred ca e greu.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Ramonika spune:
referitor la ce spuneam eu despre supt si mancat putin etc, am gasit un raspuns frumos al unei fete pe care vi l-as impartasi si voua, poate mai foloseste fetelor tzitzuite
"Si eu eram la fel de leguma acum un an si v-am spus ca datorita unei fete de pe forum am hotarat sa nu intrerup alaptatul ci sa renunta doar la masa de noapte.
Fetita mea de cand s-a nascut a sup foarte mult...nu cred ca facea pauze mai mari de 2 ore (chiar si la un an jumatate). Sugea nu doar ca sa manance ci si ca sa se asigure ca e in siguranta. La orice mica chestie era la mine in brate si sugea. Eu insa nu mi-am facut probleme am luat-o ca atare si i-am dat tot timpul cat a vrut chiar si noaptea cand de cele mai multe ori se trezea de cel putin 3-4 ori pe noapte.
Toate au fost bune pana m-am intors la serviciu si dupa 3 luni de program de trezit noaptea sa-i dau sa suga (ajunsesem sa dormim numai cu ea in pat ca sa-mi fie mai usor sa-i dau sa suga) mi-am luat inima in piept si am hotarat sa renunt noaptea. Ideea e ca nu trebuie sa inlocuiesti cu altceva ca altfel se scoala pt apa sau biberon. Trebuie sa renunte de tot. Ce trebuie sa mai fii atenta e ca sa nu fie intr-o perioada in care ii cresc dintii sau e racita. Sa fie perfect sanatoasa ca sa poata coopera. Fetita mea era intr-adevar mai mare decat a ta (2 ani si 7 luni) si ma intelegeam mai usor cu ea. Dar eu zic ca si la un copil de un an si 7 luni poti proceda la fel.
Eu m-am apucat ca toata ziua dinainte sa-i explic cum noaptea tzitzi va dormi ca e foarte obosita si nu mai poate sa se trezeasca noaptea. Am asigurat-o ca va suge cat vrea ea in timpul zilei dar noaptea nu se mai poate pentru ca... si aici i-am spus de cateva zeci de ori povestea cu mami doarme, tati doarme, papusile dorm...si in concluzie si tzitzi va dormi. Ea era foarte receptiva ziua, chiar parea sa inteleaga. Ce cred ca e foarte important e ca m-a vazut ca nu o resping. Am tinut-o tot timpul in brate, i-am dat sa suga cand a vrut ea. Seara i-am dat sa suga inainte de culcare si i-am spus pt ultima data toata povestea. In prima noapte s-a trezit de multe ori si ma cauta (am tinut-o in pat cu noi ca sa nu cumva sa creada ca nu o mai iubesc sau ca o indepartez). Eu ii spuneam calma iar si iar povestea. A plans destul de mult, s-a suparat rau pe mine. Dar am fost f hotarata pt ca mi-am dat seama ca dc nu fac asta o intarc sigur caci nu mai puteam. Urmatoarele trei nopti a facut la fel, dar din ce in ce mai putin. Ziua nu avea nimic si nu era suparata pe mine. Eu am fost extrem de atenta cu ea zilele alea. O tineam mult in brate, o pupam, ma jucam mult cu ea. In a 5-a noapte spre stupoarea mea nu s-a mai trezit decat cateva secunde sa ma caute, eu i-am spus ca doarme tzitzi si s-a culcat la mine in brate la loc.
Din clipa aia nu s-a mai trezit decat accidental noaptea (daca era racita sau avea cosmar). Nu-mi vine sa cred nici azi cat de bine dormim noaptea. Important e sa nu te simta ca o respingi si o sa vezi ca scapati repede de trezit noaptea.
Iar cu mancatul este alta poveste. Eu nu am fost in veci stresata cu manactul ei si nici nu voi fi. Eu consider ca un copil stie mai bine decat un om mare de ce are nevoie. Daca te linisteste sa stii ca a mea pana pe la 2 ani nu manca foarte mult. Chiar extrem de putin la fiecare masa comparativ cu altyi copii. Ciorbele nu ii placeau. Mai mult mancarica si iaurt. manca in schimb multe fructe. Eu m-am hranit tot timpul foarte divers ca laptele sa aiba toate vitaminele. Si sa stii ca intr-adevar a fost si este un copil sanatos, nici grasa, nici slaba, e taman bine.
Nici acum nu insist cu masa, o las cat vrea ea. Mie mi-a intrat in cap faptul ca multi copii au probleme mai tarziu cu masa (mananca ori prea mult ori prea putin) datorita obsesiilor mamelor de-ai indopa cu mancare. Daca iei totul calm o sa vezi ca si copilul va trata masa cu calmitate si natural.
Daca stai cu fetita acasa eu nu te-as sfatui in veci sa o dai la parinti pana la 5. Savureaza orice clipa mai ai de stat cu ea. O sa vezi ca toata viata apoi o sa stati despartite, acum e singura perioada numai a voastra.
Poti sa-i dai mese si mai dese daca vezi ca mananca putin. Asezati-va cu calm la masa (pune mancare si pt tine si pt ea). Incepe tu sa mananci si intreab-o daca vrea si ea. Daca nu vrea mananca doar tu. Daca vrea da-i si ei doar cat vrea. Nu forta niciodata nota caci devine ceva neplacut. Treptat o sa vezi ca o sa fie interesata de mancare si mai ales de ce mananci tu (sa ii dai exact ce mancati si voi). Si cel mai important nu te lua dupa ce spun alte mamici de cat mananca copilul lor sau dupa scheme de mancare. Copilul tau este unic si mananca atat cat are nevoie nici mai mult nici mai putin. Tu doar sa fii sigura ca ii dai de fiecare data ce e mai sanatos (fructe proaspete multe, legume fierte sau proaspete) si pregatestele asa cum stii ca ii plac ei mai mult (mancare sau ciorba).
Daca vrei sa stii mai multe mai intreaba (desi cred ca am scris enorm deja :)).
Cu calm se rezolva toate si copilul va avea o atitudine pozitiva."
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Lumi_Richard spune:
Ramonika,eu as veni oriunde,ca nu mi-e greu sa sar intr-un taxi. Doar ca as vrea ca locul in care ne adunam sa aiba si altceva in afara de banci si copaci,cum ar fi un leagan,tobogan,ceva nisip/pietricele, sa aiba strumfii activitate.
laurairina13 spune:
La multi ani Padi
RamoniXX, tu stii cel mai bine ce e intre voi, ce v-a legat la inceput, si ce va leaga si acum. Te pup, si sper sa va gasiti forta sa discutati pe indelete sa ajungeti la un consens..sau nu!
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 28+ cu
Firefly's shop
BLOGUL MEU
laurairina13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrecluj Cu somnul ... tocmai asta m-a dat peste cap, ca fata era ceas elvetian inainte. Dar cred ca m-am prins unde am gresit si uite de ce spun ca nu mai vreau ajutoare. Chiara trecuse pe un singur somn de nici nu am stiut cand a facut-o, a venit pur si simplu de la sine. A tinut cam o saptamana, dupa care am fost intr-o excursie super obositoare in care a dormit 40 de minute toata ziua, iar a doua zi era zombi, a dormit dimineata, la pranz, seara, toate bune, numai ca a venit buni cu "vezi ca mai are nevoie de somnul de dimineata?", eu am zis ca stie ea mai bine si am trecut iar pe 2 somnuri, cu chinuieli mari. Azi am tinut-o treaza relativ usor pana la 12.30, cand a adormit in 3 minute. |
uite asa suntem noi acum, Amalia e de mult la un singur somn pe zi, dar...cum in ultimele zile nu ne mai intelegeam cu ea dimineata ca era foarte matinala, am zis ca poate ii trebuie 2 reprize de somn. Eu fac acum ca mama ta, o reintorc la 2 somnuri, desi poate nu trebuie..Azi spre ex s-a trezit la 7 si totusi am culcat-o pe la 10.30, a dormit o ora jumatate, si apoi la 16 si a dormit jumate de ora. Cred ca o sa adoarma undeva la 22 sau chiar dupa, ceea ce nu mi se pare nici mie ok pt un copilas, asa cum zice si RamoniXX...
Acum nu stiu daca e bine sa o reintorc la 2 reprize de somn, sau sa o tin cum era inainte la un somn pe zi la pranz la ora 12, somn care nu dura mai mult de o ora-o ora jumatate. Uff uff..
Greu...
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 28+ cu
Firefly's shop
BLOGUL MEU
raluci_b spune:
http://www.petitieonline.ro/petitie/aveti_dreptul_la_cel_putin_doua_ore_de_intimitate_totala_cu_bebelusul_dumneavoastra_imediat_dupa_nastere-p32138045.html
de semnat
tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)
si-a facut treaba, 13+cu
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
La multi ani Padi!!!
Ca marea majoritate din voi...pentru ca e vreme faina umblam aproape toata ziua pe afara...asa ca avem putin timp de stat pe net.
Lumi, Monica ma bucur ca v-ati intalnit...poate pe marti miercuri ne vedem toate sau mai multe.(Lalu... e ok pt Ari?)Eu nush loc de joaca decat in copou cu topogan, leagan si altele..asa ca cine stie sa zica, noi ne deplasam.
Raluci Apa de piscina tre sa aiba 30-31 grade? Se aplica si la apa marii?
Care ati fost anul trecut la mare nu ati bagat copii si in apa marii? Ce indicatii v-au dat dr inainte de a merge la mare? (noi ajungem abia sapt viitoare la dr)
Gata merg la nani..noapte buna!
Mami fericita de strumfita
strumfy_12 spune:
Cat m-am mocait eu sa scriu mesajul..a trecut de 12 asa ca...
La multi ani Diana!!!
Mami fericita de strumfita
Andrecluj spune:
Sa ai parte numai de fericire si sanatate, mami Diana , ca familie frumoasa ai stiut sa-ti faci! Sa fii tare tare iubita, norocoasa si pruncii sa iti umple mereu sufletul de bucurii! La multi ani! Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!