Prietene la bine si la greu - 124
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Dozz spune:
Seara buna! N-am mai apucat sa citesc din urma (e prima oara cand mi se intampla, de cand eram gravide toate, adica de prin sept 2009...). Sunt coplesita de treaba. Insa am retinut cateva idei din capitolul asta:
Ionela, ai fost azi (sau vii maine?) in Bucuresti. Imi pare rau ca eu nu pot veni sa te intalnesc, mi-ar fi palcut mult sa petrec cateva ore cu tine si cu fetele.
Andre si Licu, la fel e si Ana cu programul de somn, se trezeste la 5.30-6, la 10 e deja obosita, e treaza si cu pofta de joaca fix la pranz, cand e mai cald afara, pe la 16-17 mai doarme o tura, adormitul dureaza mereu 1h, deci la 3 adormituri pe zi, 3 ore se duc pe nani-nani si sh-sh. Sa avem rabdare ca o sa treaca. Am citit ca nu e bine sa treci copilul fortat la un somn pe zi cat inca nu e pregatit, cica 2 somnuri au rol important in dezvoltarea psihica.
Magda, eu inteleg bine ce povestesti de alaptare. Aceeasi senzatie am avut-o si eu in spital. Asistentele si neonatologii erau prea insistenti cu alaptatul, era o isterie generala, am vazut mame plangand de disperare. Eu apucasem sa devin fana alaptat din lunile 6-7-8-9 de sarcina, cand v-am citit intens si stiam ff bine la ce sa ma astept, ce va fi greu, etc. Chiar si asa, in spital am fost supusa la o presiune mult prea mare, ajunsesem sa mulg lapte cu o siringa (ca nu ma lasau cu pompa si metoda era ca nu imi sterilizau pompa ca sa nu o mai folosesc) si il tineam in camera (de unde frigider?) cateva ore bune pana i se facea foame Anei, atunci ea exersa suptul (cam fara rezultat, insa) circa 20-30 min si apoi ii dadeam picaturile de lapte statut cu siringa.... Asa se face ca si eu abia am asteptat sa fiu externata si sa ajung acasa unde sa gestionez alaptatul cum trebuie. 5 zile din spital au fost cu stres maxim, apoi acasa lucrurile au inceput sa se imbunatateasca. Abia in a 9-a zi am reusit sa-i dau doar lapte matern, insa apoi totul a fost ok. Daca nu as fi citit atata pe forum despre alaptat, cu siguranta ca dupa externare ma opream din alaptat si treceam pe lapte praf.
Pupici.
![](images/user_woman.png)
laurairina13 spune:
Neata, inevitabilul s-a produs: Amalia s-a trezit la 6 fix, a luat-o socru la plimbare la 8jumate dar in jumate de ora m-a sunat de 3 ori ca fata e maraita si plange si nu vrea sa faca nimic:nici in tricicleta, nici in brate, nici pe jos. Asadar, dupa nici jumate de ora a adus-o inapoi. S-au dus plimbarile de dimineata de acum. Ma uit la ea ca e fleoasca de obosita si de maraita, si pe buna dreptate socru a adus-o inapoi ca nici eu nu ma inteleg cu ea, darmite el.
Am culcat-o mai tarziu aseara, dupa 9.30, poate o dormi mai mult sa fie odihnita dimineata, ti-ai gasit
Astept sa se termine programul la masina de spalat si incerc sa o culc In felul asta ajungem sa iasa o singura data in zi afara, si asta dupaamiaza dupa cel de-al doilea somn.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si
28+ cu
Firefly's shop
BLOGUL MEU
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
neata
Gabitza corticoizi?!?! asa din prima? A zis doctorul de la ce ar putea sa fie? Bafta diseara!
Cristina_boc multumim de tratatie . Asa cred si eu ca vor incepe majoritatea copiilor sa vorbeasca: dintr-o data.
mai Ancutzo serios?? naspa tare. Imi pare rau
Magda ai dreptate, decat asa sustinere, multumes, mult mai bine nu. Culmea culmilor este ca nu am vazut / auzit pe absolut nimeni care sa promoveze laptele praf cu tipete la lehuze...
Ar trebui sa scrii povestea ta cu alaptatul lui Rares (ca si Lalu si mai era cineva de la noi...); mie astea mi se pare cele mai inspirationale metode de promovare a alaptatului, prin exemplul personal, prin experiente traite pe pieile noastre.
Monica si Iulian urla la fel. Cred ca o sa incerc si eu palarie de aia. Daca cumva cumperi, zi-ne si noua rezultatul pls.
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
doua linkuri la cafea:
www.drmomma.org/2008/06/human-ovulation-clearly-photographed.html" target="_blank">prima poza a unui ovul care se produce
lucruri interesante despre raceli - prima postare
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lylyana_p_ion/lylyana_p_ion.jpg)
lylyana.ion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 doua linkuri la cafea: www.drmomma.org/2008/06/human-ovulation-clearly-photographed.html" target="_blank">prima poza a unui ovul care se produce ![]() lucruri interesante despre raceli - prima postare Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009) |
neata
pai si
![](iubesc cafeaua.gif)
![](pupic.gif)
cum a fost intalneala de ieri?
![](punk.gif)
Licu' alex cand iese afara cu mama sau sora mea, nu sta decat in carut. cand ies eu cu el de luam masina/tricicleta, sta pe langa ele si le impinge, niciodata pe ele
![](icon_smile_big.gif)
imi pare rau ca e asa matinala si maraici Amalia, Alex e fresh pana pe la 12, desi se trezeste tot la 6 jumate 7, culcat de la 9 jumate si frichinit noaptea la maxim
![](bang.gif)
de alaptat: am facut proba cu "tzitzi are buba" punand in anainte pe ele niste extract de brad pe care nu-l sufera. a incercat sa suga si nu i-a placut, asadar ziua a fost fara supt
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_blush.gif)
la capitolul dermatita suntem tot asa, azi cu bube, maine fara, dar o piele foarte aspra, nu mai stiu cum sa-l tratez, m-am saturat si de creme si de tot.
![](bang.gif)
la baie e cea mai mare distractie, se balaceste maxim, nu plange la clatit, isi baga capul in apa si face bolboroci, regret ca nu am timp de bazin sa-l duc si pe el, nici nu mi-e aproape cel din otopeni, nici masina nu am sa mergem, ca daca stau in baza lu' tasu'...
duminica ma mut iar la mama pana la sfarsitul lunii, si apoi avem 2 luni pauza, in care sa ne petrecem si noi un concediu pe undeva, tot nu stim inca unde
![](chatterbox.gif)
in final, felicit si eu proaspetele proprietarese, sa aveti spor la amenajat si asteptam pozici cu intalnelile din curti
![](floare.gif)
va pupez si va urez o zi maxima!
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cory_B/Cory_B.jpg)
Cory_B spune:
Neata girlsMonis- multumim pt link-uri, pe cel cu febra si raceala il stiam, e super educativ
Lyly - ai fost super tare cu "tzitzi are buba" si wooow...o zi fara tzitzi desi ai stat acasa??? Pe mine m-a calarit luni(ca si eu am avut liber) all day...extract de brad zici? detalii pls
Mama imi zicea sa incerc cu ceai de pelin
sa ma dau putin exact inainte ca el sa suga...dar mi-e mila asa, am retineri. Azi dimi a fost de-a dreptul greu sa plec la serviciu pt. ca nu se mai despartea de tzitzi...
Devine f solicitant alaptatul, pe zi ce trece...el vrea mai des. Nu mai zic noaptea...
Si bubu se trezeste pe la 7-7 jum ...in jur de ora 12 pica lat si doarme aprox. 2-3 ore. Seara la 21-21.30 nani. Insa azi s-a gandit el ca e odihnit pe la ora 6
asa ca pe la 9 deja se maraia maxim, deci l-a culcat. Sa vedem ce prog de somn va avea azi..ca s-a cam dereglat.Mai vroiam sa scriu unor fete dar acum am ceva de facut, sper sa revin curandVa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ancutza_Bro/Ancutza_Bro.jpg)
Ancutza_Bro spune:
Monis asta e, noi sa fim sanatosi
Lyly ai intrebat-o pe Monis daca nu da cafeaua , dar nici tu nu te-ai indurat sa pui de-o ceasca ...hai ca ma sacrific eu si dau o
mare sa ajunga pt toata lumea
lasand gluma la o parte, am trait si noi un moment de genul ala cu pus ceva rau la gust pe tzitzi, la indemnul maica'mii (nu stiu de ce m-am luat eu dupa ea, in fine), pe cand avea Sabina vreun anisor, mi-am pus niste aloe pe sani apoi i-am dat copilului sa suga...Sabinuta mea a facut ochii mari mari, dar nu s-a dezlipit de san...se vedea clar ca simte amareala aia, dar nu dadea drumu la san, a papat tzitzi vreo 5 minute , cu ochisorii mari mari in continuare si concentrata la maxim ...mi s-a rupt sufletul, am tras un bocet si am jurat ca nu mai fac asemenea prostie in viata mea...ea ar fi acceptat orice numai sa pape laptic de la mami ...am mers in continuare cu alaptatul inca vreo 3 luni dupa aia
nu stiu ce sa-ti spun cu dermatita aia, imi pare rau ca va chinuie... si spor la balaceala in continuare (nici Sabina nu face mofturi la spalat pe cap, o clatesc cu dusul si sta cuminte)
Licu nasol cu Amalia, nu stiu ce sa te sfatuiesc, si abina are zile (multe chiar) cand se trezeste la 6:30 si nu mai vrea sa doarma, dar e fresh pana pe la 12, 12:30 si apoi doarme 2 ore cel putin...incearca si tu sa o culci pe la 10 si sa o scoata bunicul afara dupa somnul ala
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_n_p_/dana_sp_n_p_.jpg)
dana n. spune:
Neata!
Sunt pierduta printre bagaje, nu reusesc sa le mai dau de cap. Eu le strang...David le imprastie peste tot. Plus ca am avut niste stari de slabiciune si dureri de cap ingrozitoare.
De abia astept sa ajung in tara, sa fiu rasfatata.
vestea buna ptr mine este ca din august mama mea vine aici, sa ma ajute.
Licurici, cat te mai inteleg...si al meu este tare matinal...apoi o tine intr-o maraiala de imi vine sa ma urc pe pereti.
Lumi, Lalu, felicitari ptr achizitionarea casutelor. Sa aveti parte numai de impliniri locuind in ele.
Monica_80, palarioara din aia avem si noi. Anul trecut o accepta fara probleme...acum nu o mai vrea, asa ca ne cam chinuim la clatit (nu ii place deloc partea asta)
Atat imi amintesc
aaa...fetele, cum a fost la intalneala? pozici?
Dana, mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lumi_Richard/Lumi_Richard.jpg)
Lumi_Richard spune:
Gabitza,ma bag si eu ca musca...Iritatia si aftele lui Dragos seamana cu ce spunea Lalu de Ari.
Sper sa te linisteasca psihologul si sa-ti alunge toti piticii
Lylyana,de multe ori ma gandesc la voi cu dermatita si mai era cineva cu alergii. Cred ca tare greu va mai este....toate eforturile, cremele,tot stresul si sa vedeti ca nu vor sa dispara amaratele de pete/bubite...
Sanatate multa
Monis multumim! Uite ca am vb cu Lalu,si nu suntem chiar vecine,dar nu e asta un bai!
Ia zi,cum a fost la intalnire cu moldoveanca noastra?
Andre,am vazut filmuletele,multumesc!
E minunata Chiara,am sacurat si dansul,si convorbirea si felul cum sta ea si papa cumintica! Sa va traiasca
Magda,am vazut pozicile cu strumfii tai. Ma bucur sa vad ca toti sunteti mai fericiti,si Rares parca a recuperat foarte repede(atat kg cat si cm)
Si Iarina e o domnisoara foarte frumoasa!
Am mai vazut pozici frumoase cu superbele Sabi si Andra,si frumosul cavaler Dominic!
Mi-e dor de Shtephy si Mihamora....Stiu ca sunteti de 2 ori mai ocupate decat noi,dar poate reusiti sa ne mai scrieti un rand....