Pufi de ian-feb 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 11
larisel spune:
Chiar daca nu am fost pe faza, indraznesc sa intreb: ce e aia stomatita? Imi pare rau de pufi bolnaviori... sper sa se faca bine repede...
larisel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 si 16+ cu fetita cu codite... |
Ai confirmarea eco deja ca e cu coditze sau e doar dorintza ta (shtiam de mai demult)
miremia spune:
Larisel wb! Am admirat gemanutele dragute, sunt wow! Ne era tare dor de voi dar n-am indraznit sa va deranjam, credeam ca poate v-ati suparat.

Mara nu vorbeste, spune cred pana in 10 cuvinte pe care reusesc sa le identific, de cantat canta si ea.![]()
Nu face la olita si are 4 dinti (cei doi de sus sunt tare uratei dar ii iubesc maxim).
Din cate stiu, deocamdata la cresa de stat nu merge niciunul.

_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
miremia spune:
BF trebuie sa-ti zic ca m-am enervat si eu cu tine cand povesteai de so_acra. Trebuie sa ii explici cumva ca daca iti spune ce face copilul TAU peste zi nu inseamna ca da raportul. 

Lariselparca dupa 20 se duce Bea la eco.
Sorina offf, suna mai bland rosu in gat. Sanatate multa! Si apropo de rosu in gat, noua doc ne-a spus ca se face si de la tipat.
Ana spor la proiecte! Si la canini! 
Bea off, se spune ca daca iti este foarte dor de copil, el simte. Se pare ca Ivan te-a simtit.
Mara se simte foarte bine aici, atat de bine ca nu vrea sa se mai culce.
Azi a dormit toata ziua vreo 10 minute pe drumul spre si de la plaja.
In rest, face toata ziua spectacole de dans, invata miscari noi, latra la usa cainelui, azi abia am reusit sa o scot din apa....ii tremurau dintii in gura si tot nu vroia sa iasa. Din 1,5 ore de stat pe plaja vreo 30 de minute a stat in apa, vreo 30 la mine in brate si restul le-am petrecut incercand sa o tin departe de apa.

_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
nyny spune:
Seara buna fetelor...
Bea frumos mesaj ai scris...ti se citeste fericirea printre randuri

. Ma bucur sincer pentru tine... vezi cat de mult conteaza o ora libera in care sa-ti lipezesti gandurile? Asa sa fiti toata viata... sanatosi si fericiti impreuna

Evyme sunt de acord cu tine ca inteleg foarte multe chestii nazdravanii nostrii. Trebuie doar sa fim atenti la detalii
.
Sorina ce bine ca a papat Iris bine azi
...sa fie asta doar inceputul unei reveniri in forta
.
Ana hai ca mai e putin si vine vacanta cu trenul din Franta. Bafta la examene in continuare.

Hai ca bag si eu o vaicareala mica in seara asta. Cred ca s-au aliniat intr-un mod ciudat astrele zilele astea, pt ca am o stare de tot rahatul... si nu numai eu, am auzit o gramada de pers. Mi-am luat rezultatele de la analize si mi-au iesit tri_gliceridele foarte mari.. ce naiba o mai fi si asta... si inca vreo 2 la fel marite fata de valorile normale. Nu ma pricep, dar am cautat pe net si mai bine imi bagam un bat undeva ca mai rau te imbolnavesti daca citesti tot ce se scrie
. In fine, una peste alta am citit ca ar putea fi semn de pancreatita. Asta m-a cam dat peste cap pt ca stiu ca pancreasul nu se mai repara... un unchi de-al meu a murit subit la doar o luna dupa ce a depistat ca are probleme cu pancreasul... bine nu zic ca este si cazul meu, dar cum creierasul lucreaza.... offf. Boceam ca fraiera in baie si ma gandeam ca nu vreau sa mor asa devreme.... ca trebuie sa mai creasca copiii, sa-si aduca aminte de mine... cum era mama lor
... ca nu am apucat nici acum sa le printez povestile nasterilor ca sa le ramana amintire... si ca nu as vrea ca sotul sa se recasatoreasca pt ca nu vreau ca (,) copiii mei sa fie crescuti de o mama vitrega
... si uite asa... ma bag singura intr-o stare de depresie aiurea in tramvai
. Trebuie sa ajung la un medic sa vad care e treaba cu analizele astea. Offff... am mare nevoie de o vacanta
Scuze pt mesajul kilometric, dar simteam nevoia sa ma descarc. Dati ignore...
Maine dimineata avem in program piscina. Eu n-am nici un chef , dar n-am scapat de ai mei parinti. Au facut una la ei in curte de vreo 3 ani si se asteptau sa stam numai pe acolo... dar cum sunt astia mici acum eu stau intr-o tensiune maxima sa nu-i scap din ochi vreo secunda
... si cam evit locatia, cel putin pentru moment.
Ma duc la culcare... o noapte linistita va doresc

Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui larisel Si ca sa va reamintiti de mine ca pe vremuri, revin cu sondajele - cati pufuletzi vorbesc? (Gemanutzele silabisesc, rar zic cuvinte din 2 silabe, gen mama, tata, papa, amam, vorbesc pe limba lor dar nu foarte mult, mai canta uneori, fac ca si unele animale si sunt sigura ca intzeleg deja si finetzuri si chiar conversatzii intre mine si tati, ca vin uneori si se baga in seama in context...) - cati pufuleti fac la olitza conshtient? si ce metoda ati aplicat? - cati dintzi au pufuletzii? (Nataly are toti incisivii - 8 si 4 masele - 3 premolari si 1 molar, iar Alena are doar 6 incisivi - lipsesc 2 de jos dar cred ca sunt pe vine + 3 molari necrescuti inca prea bine). - merge vreun pufulete la cresha de stat? (Noi vrem dar nu shtim inca exact cum sa procedam sa obtzinem loc ... sunt cateva mii de cereri pe 400 de locuri pe tot orasul . Cica deja trebuie sa ne inscriem la grdinitza, daca nu vrem sa avem surprize neplacute in toamna lu' 2012 )_ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare ![]() ![]() |
Bine ai revenit

1. cuvinte: mama, tata, mami, tati, mamaia, Aka (Mara), aba (animal), aia, ata, apa, inca (adica sa-l incalt), chii (sa-i dau sa scrie), Didi (prietena mea), mie... si cam atat imi amitesc la ora asta.
2. olitza- nope ...la noi
3. 6 dinti si 3 si 1/2 masele... si inca un dinte care da sa sparga acum
4. Cresa - nope si aici
Mamica fericita de Mara si de David
ayanna_xem spune:
Buna seaaaaara...eu iar pasare de noapte...
LARISEL...puzzle-ul ala de lemn se numeste incastru din cate stiu eu. Avem si noi (cu masinute) si e unul dintre jocurile preferate ale zgubilicei.
Sondaj:
- nu excelam la limbajul verbal (mami, tati, papa, pipi, nani, nenea, mau (miau), ham, baie, boshhh (borsh), muuu, ami (amalia), bubu (bunicu), tei pa (trei, patru), chii (scrie), aba (albastru)...si in rest chineza la greu, dar cu tonalitati diferite si sustinuta de limbaj non-verbal, ceea ce ma face sa cred ca ea chiar stie ce zice, problema e la noi ca n-o intelegem
)
- olita: n-o solicita, dar face la ea daca o pun si chiar am constatat ca poate astepta (se tine) pana ii pregatesc olita atunci cand ii zic ca urmeaza sa o folosim...fuge dupa mine in putzulica goala si da semne de nerabdare, dar nu face pana n-o pun pe olita.
- la capitolul dinti suntem codase: are 4 dinti sus, 3 jos si colti iesiti la doua maselute...si nervi si degete in gura cat incape, ceea ce inseamna ca dintisorii sapa.
-nu mergem la cresa...de la 2 ani ramane cu bunica (mama mea).
BF...aiurea situatie. Ruxita ti-a raspuns foarte frumos si obiectiv, mi-a placut mesajul ei si nu vreau sa completez decat cu faptul ca trebuie sa ai grija cum gestionezi situatia in asa fel incat sa nu devina o sursa de frustrari, pentru ca astea sapa adanc in psihicul nostru fara sa ne dam seama...si defulam apoi toata incarcatura negativa in diverse moduri: stres permanent, irascibilitate, reactii exagerate in momente banale, depresii, boli (de cele mai multe ori grave) si cate si mai cate...Iti doresc intelepciune sa gasesti cea mai buna solutie pentru a-ti recapata linistea sufleteasca.
BEA...ce dulcica ai fost cu hormonii tai. Pupam Ivanushul mamos.
ANA_G ...bafta cu proiectele si examenele. Mai ai un pic si scapi. hai, vacanta, hai!!!
DECE...desi n-am solidarizat cu tine la bucuria razbunarii (ca eu-s mai pasnica din fire
), m-am amuzat copios de cum ai povestit...
SORINA
...ma bucur pentru voi ca sunteti mai bine!De cand sunt mamica am ajuns si eu sa experimentez din plin treceri din astea de la agonie la extaz si invers...de acum genul asta de trairi vor face parte din cotidian....si suntem abia la inceput (cel putin io, ca tu esti mai experimentata, ca o ai deja pe Diana)...
EVE...

pentru tine...si inca o tura 

pentru cavaler. Tineti-o tot asa!
MP...nu mai stiu daca ti-am zis felicitari pentru Radu, dar nu ma deranjeaza sa repet. 

Bravo Raducu, esti tare!!!
Trimit cate un
si pentru fetele celelalte, nenominalizate...as mai fi avut de raspuns cate ceva, dar imi pica ochii-n gura, nu mai pot...
S-aveti o noapte linistita.
_
Mami de
zgubilice cu ochi de ciocolata
Loredana71 spune:
Desi nu am timp sa scriu,va citesc cu drag si nu ma pot abtine sa nu o cert putin pe Nyny pentru ca isi face rau cu mana ei...Zau acum,Nyny....trigliceridele sunt grasimile din sange si sunt de cele mai multe ori rezultatul alimentatiei si se rezolva simplu prin alimentatie...Oricum,ce rost are sa iti faci asemenea ganduri inainte de a discuta cu un medic???Cea mai rea alegere e sa te apuci sa citesti pe net despre vreun simptom sau altceva inainte de a discuta cu medicul...Hai,capul sus,ca nu e nimic de speriat...Cat de mari ti-au iesit?Sora mea a avut 450 si in 3 luni le-a scazut la 50...te pup!
Va pup pe toate,fetelor!
alexutzzza spune:

munca, munca , munca
naspa 

ma simt picata din galeata cu prosti care s-a rasturnat in lumea buna 

iesita din mana cu info de pe piata, mai sunt si printre oameni care vorbesc numa limbi straine (desi unii sunt romani folosesc cu drag si spor cuvinte cat mai alambicate si nume, companii, asociatii, federatii si cat mai multe prescurtari 

Ma rog...asa e mereu la inceput ca te lovesti numa de necunoscute si nu e deloc confortabil....
dar oricum m-au bagat direct in paine...prima zi am venit la 19 acasa, a doua zi la 19:30, azi am scapat la 17:30 ca sefa (gravida in 7 luni) era mega super obosita si toate taxiurile ii inchideau in nas asa ca i-am propus sa-mi iau ce am de terminat acasa si sa o duc si pe ea (stam in aceeasi zona)
Fetele care munciti si lucrati 

tot respectul!!! Pe deplin!....de la sculat inaintea tuturor, fa cafeau, pregateste sandvis bun ptr sotz la birou, dus, machiat, imbracat, ales haine ptr Yannis, revizuit daca mai are nevoie de ceva la gradi, alergat pe dupa el, imbracat carat la gradi, muncit la foc continuu, intors acasa, gatit, spalat, hranit Yannis, alergat dupa Yannis, da-i vitamina, da-i crema la degetele, schimba-l fa-i baie, mai strange cate rufe apuci de la intins, au! vasele nu-s spalate, opreste-te mai spala cate vase apuci, iar vrea Yannis ceva, hai sa ne jucam ca deh stau toata ziua departe, iar o rufa, iar un vas, eventual mai calc ceva daca e musai 

la sotz "cade guvernu" si e benoclat tot la TV si nu avem voie sa il deranjam cae un moment important pentru tara lui si el care e departe , macar atata respect sa am ptr el sa il las sa vada juma de ora stirile (care ami nou tin 3 ore cu schimbarile de la ei ....spre spumele mele maxime.....)
ce sa mai...di vis....
Am citit...sa vad cat retin
Lorex la IOR ma bag si eu daca e weekend
Tomaca sper ca esti din ce in ce mai bine
BF m-am aprins la tot ce ai scris de soacra! da rau! aveam ceva de comentat da acum nu mai am timp..... oricum te inteleg perfect la faza cu "nu vreau si nu ma intereseaza sa fiu draguta si sa ii intru in gratii" (scuza-ma daca am interpretat gresit atitudinea ta) Exact la fel sunt si eu si soacra mea e de nota 10 pe langa a ta si multe altele de care aud pe aici.
MP citit mesaj lung despre Alex! Bravo!!! la 90% din ele il trec si pe Yannis.
Ayanna f tare mazgaleala micutei artiste! Veri avea cele mai originale lenjerii de pat! Designer se face!
Mire 

suna fantastic ce spui tu acolo de activitatile de la plaja!
vreau si euuuuuuu! La cat mai multe zile frumoase pentru ca le meritati din plin pe CELE MAI FRUMOASE!
Dece m-ai distrat tare la faza cu razbunarea lu jm pe JM 

te si vedeam cum razi acolo la volan! F bine!
si, ca sa te scap de povara cu razna iti zic ca escapada fu cik asa surpriza ptr mine inainte de a merge la munci si vai ce frumos a fost , ce bine a fost , musai sa mai repetam, acum ca muncesc si castig bani (de parca indemnizatia aia cu doar putin mai mica decat salariul erau alune..ma rog..) urmatoarea escapada e on me! 

evyme vad ca te-a lamurit Mire cu pasaportul. In Bulgaria nu mai stiu cat e vigneta, nu mult ca nu-mi amintesc ceva wow, poti sa ai absolut orice: Euro sau Lei, se schimba orice in leva oriunde, Sa nu te grabesti sa schimbi la vama ca-ti primesc oriunde la schimb euro si roni. si M-AI LASAT MASCA CU CATE FACE SI INTELEGE SEBI!!!!
Larisel WB! Ptr sondajul tau:
- nu vorbim decat mama, baba, mam si sunete de animale
- 4 dinti si coltzishori de la 3 masele
- no way olita desi o are de 3 luni, dar nici nu incercam serios pe ea, ma gandesc ca o sa inceapa de la gradi si cum gradi e inchisa in August....desi cik e bine vara...dar nu prea a vrut sa stea la olita niciodata cand l-am pus si nici nu imi comunica defel nimic despre nevoile lui de a elimina....
- merge de 2 sapt la gradi particulara, deja s-a adaptat f bine, acum imi face pa cand il las, cand vine sa il ia nu mai fuge direct in brate ci se opreste tacticos sa fluture din maini de "pa" celorlalti copii si sa trimita bezele educatoarelor care-s toate topite dupa el 

Mananca f bine la gradi, supa mereu o mananca toata, fructele la fel, de cele mai multe ori mananca si micul dejun si felul 2.
Nyny trigliceridele nu-s maica motiv de panica! 

eu stiu ca e una din cele mai putin periculoase din valorile care nu treb sa fie mari la Colesterol si se rezolva rapid prin dieta fara prajeli, grasimi si dulciuri (garantat, testat pe sotz). Iar cu astrele.....ma aliniez
!
Ruxita nu am inteles intrebarea cu trimisul in camera lor?...Yannis a dormit cu altii in camera la maternitate in primele 3 zile cat am stat acolo sau in Grecia cand mergem, in rest a avut si are camera lui, nu a stat nici o clipa la noi in camera. Cand e obosit se duce singur acolo si se posteaza in fata patului si se cere la nani. Nu se simte confortabil la noi in pat , de cate ori il luam sa il dragalim se da repede jos. Mai nou vad ca incepe sa isi care si jucariile in camera lui si vrea sa se joace acolo (jucariile lui stau in ;iving ptr ca acolo se joaca sa il vad si cand stau la calc si cand gatesc/spal vase).
Scuze daca am uitat ceva/pe cineva...mor de somn dar am vrut musai sa va scriu ca sunteti toate niste dragute si mi-e dor de voi!!!!! 

de
Yannis
sorina_bz spune:
Buna dimineata, doamnelor! Haideti la o cafea fierbinte!
Dece...bine ca ati ajuns acasa! Imi pare rau ca jiji nu a vrut sa mai doarma, sa va puteti odihni si voi...Sigur astazi va fi o zi mai buna!
Alicredo...
...simpatica so_acra ai, sa-ti traiasca!
Eu sper ca David sa nu aiba stomatita..La iris a fost rau tare, temp. pana la 39.5(la fel a facut si diana, temp. peste 39
)...refuza tot-tot, si papa, si apa, si lapte...M-am temut rau de deshidratare...De dat...ii dau trat. ce mi l-a prescris medicul, adica: in gurita cu glicerina cu stamicin si tantum verde spray, plus un antibiotic, pentru a preveni supra-infectarea aftelor, si probiotice pt refacerea florei.

Larisel...
...
fetele frumoase! Mi-a placut tare puzzle-ul din lemn, cu pestisori! Stomatita...uhhh...e de muulte feluri. De la cea a bebelusilor, care fac ceva alb pe limbutza, de la lapte, si tb stersi in gurita cu glicerina, pana la aftele pe care le-au facut mandrele mele. Diana a facut prima, la ea am vazut in gat, arata horrorr, ca si cand avea pustule cu puroi
...apoi a luat si iris, deh...ele mai scapa, si-si dau de mancare una alteia, cu aceeasi lingurita. Treaba nasoala cu aftele este ca sunt ffff dureroase, copiii refuza alimentatia, dar si hidratarea, si apare pericolul deshidratarii. Plus faptul ca slabesc f mult, ne-hranindu-se..
. In plus...nu prea ai ce face, trec greu, si trat. e doar...nush...de forma, cumva.
Ana....
mamicii studioase! Cate examene mai ai, pana vine vacantza, cu trenul din Franta?
Mire...wow, ce poze frumoase am vazuuut!
Mara e absolut superba in costumash de baie! Sa aveti o sedere frumoasa la mare, si sa va intoarceti bronzate, cu dinti multi, si cu pofta de mancare de lup....!
Daaa, de rosu in gat...stiam si eu ca poate fi de la tzipat...dar nu ala cu febra 39,5..
...Era mai bine sa fi fost rosu in gat...trecea mai repede decat uratele de afte...
Bea....offff, zici ca te-a simtit Ivanelul, ca iti este taaare dor de el, si a vrut sa vina acasa, la mami a lui, s-o ia in brate, si s-o iubeasca!

Nyny...cu alinierea planetelor....ma aliniez si eu!![]()

...Nu te ingrijora inca, cu rezultatul analizelor...consulta un medic, e posibil sa se corelereze intre ele rezultatele, si sa nu insemne ceva atat de grav...Cel mai probabil, cu putin regim, vei fi..."ca noua"!
mamica frumoasa de pui dragalasi!
Alexutzzza...wow!...maica, la tine ziua are 50 de ore, de reusesti sa le faci pe toate?!
, si un tir de
tie, si tuturor mamicilor care lucreaza, si reusesc sa le imbine atat de bine pe toate!
Ayanna...

..mereu o placere sa te citeasca omul! Cum vad eu lucrurile....chiar daca am avut anterior experienta dianei....niciodata nu pot sa spun ca ..."ma astept", sau ca sunt .."pregatita"...mereu este o surpriza, viata cu bebe.

Hai ca iar am facut o placinta....sper sa nu fi omis pe nimeni, ca am scris din amintiri..Minunea de ieri de la masa de pranz nu s-a repetat si seara, la masa de 18...a refuzat masa solida, dar a baut ceva lapte, fara mari figuri. Mai vedem astazi ce va fi...poate incepe sa-si revina...
Sondaj:
- vorbit:...da, mai zice cate ceva...mama, tata, papa, pa-pa, apa, didi-dada(diana), 'titete(citeste), 'tate(carte), bubu(buba), nana(bona), tatai(tataia), maia(mamaia), dedete(degete), ti'aba-ti'aba(treaba-treaba, si scutura/sterge cate ceva), dool(gol, cu mingea), da-te(da-te la o parte), pipi(cand ma vede pe mine ca merg la buda)si multe mono-silabice: ba(balena, baloane), mi(mingea, maini/mana), pu'(pui, pup), ...nu mai stiu acum...a, si face ca toate aratarile si orataniile pamantului.
- olitza...nu prea am incercat s-o punem, desi avem de vreo luna, dar ii plac melodiile, si ii place s-o butoneze, si s-o faca sa cante.
- dintzi...8 incisivi si 4 premolari (premolarul dreapta-sus mai are ceva carnitza pe mijloc, nu e complet-complet afara)
- gradi/cresa... nu, n-am indraznit, desi ne-a trecut prin cap...Dar, la cat de naravasha e iris...incercam cu o bona, deocamdata, si nici asta nu mi se pare ca "functie" prea tare.![]()
Gata, nu mai stiu...
Pup you all, un w-e frumos, tuturor!

_
Sorina, mami de Diana si Iris

16+ cu fetita cu codite...