Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (431)
Raspunsuri - Pagina 9
Happiness_4_us spune:
Sabina, da-mi si mie un sfat, te rog mult!
Maria e alaptata exclusiv. De 2-3 seri i-am dat un biberon cu lapte praf seara. Stiu o sa dai cu rosii, dar stai asa.
Am recurs la asta ptr a verifica daca se mai trezeste noaptea la 3 ore, sa vad daca se satura sau nu si tot se trezeste de 2 ori.
Ziua tot la 2-3 ore mananca si atunci mananca 5-10 min maxim.
Este suficient? Oare tzantzoseste asa des din cauza ca nu se satura si ptr ca mananca la o masa putin?
Am incercat cu ciupit, gadilat, etc, nimic nu merge. Nu mananca mai mult de atat de la san dar din biberon mananca si 150ml si asta in vreo 20 min.
STiu toate teoriile ca am lapte suficient ca atata cat suge atata cantitate isi regleaza, etc. dar tare nu as vrea sa-i fie foame si sa nu se sature, mai ales ca e un copil tare bland si bun.
Nu mai spun ca de multe ori vrea la san ca sa se cuibareasca si sa adoarma.![]()
Eu mananc bine, beau ceai ptr stimularea lactatiei de la Fares plus pastile naturiste cu chimen, anason si fenicul de la Dacia plant, tot ptr lactatie si am folosit si Galactogil, asta nu prea a dat rezultate.
Ce e de facut?
Ea e vioaie iar ca greutate are undeva putin peste 6kg, desi greutatea este irelevanta ptr ca fiecare bb are ritmul lui.
De la 2-3 luni a luat doar 420gr in greutate si pediatra din Ro a zis ca a luat cam putin evident.Ar trebui sa o cantaresc azi ca are 4 lunitze si cred ca o sa o fac spre seara, daca nu, luni la circa, avem programare.
Merci din suflet!
Mamica de Andrei si Maria
Sabina spune:
a luat bine in greutate, daca iti pare fericita, uda scutece, face kk si are un drum ascendent n-ai nevoie de lapte praf.
Nu uita ce a patit Tomita cu bebelina Nati, tot asa i-au bagat medicii in cap ca nu creste de la san, i-a dat LP si o luna a facut greva foamei ca nu vroia biberon, si cand l-a luat a crescut mai prost decat cu sanul.
tie chiar ti se pare des ziua la 2 ore? mie nu, mi se pare perfect normal. Iar in timpul puseelor de crestere e normal sa suga si la 20 de minute. De la 4 la - 6luni o sa mai aiba vreo 3, 4 pusee d-astea....cel mai strasnic e pe la 5 luni jumate.
Nu ii ma da formula ca ii largesti artificial stomacul, pur si simplu nu e nevoie, creste, e fericita etcetc.
De supt 5-10 minute e normal, ca suge cu putere.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
plus ca e normal sa stea la san sa se cuibareasca si sa adoarma samd samd. Adta o face fericita.
Tu stii ca ai avut lapte destul si la Andrei, acolo altele au fost problemele, nu laptele.
Deci ai lapte, fii serioasa.
Nu vad de ce un copil sanatos tre sa creasca cate grame vrea pediatra, chiar nu pricep.
daca nu i-ar ajunge laptele tau, ar fi ultra plangacioasa si nefericita.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
SabinaY. spune:
Apropo de lapte si san.( ma scuzi Nana ca fac o paranteza, cum eu mi-s nepriceputa la alaptat
)
Erika dupa baie:
- Aaa, uite tzata! si atinge cu un gest imperceptibil.
- Da mami!
- Vreau si eu!( inca isi aminteste alaptatul Lisei)
- Vrei sa sugi?
- Da!
- Suge mami! Si ma aplec, pe vine, sa ajunga.
Apuca sanul, suge, il apuca si pe stangul si suge. Are o privire fericita, ochii ii sclipesc. Ma strange in brate, sare la gatul meu. Dupa care ma ridic, pune mana pe abdomen si isi indeasa capul in el.
- Mami, vreau sa intru in burtica ta!
SabinaY. spune:
Adi am avut in minte postul tau, zile la rand. Am vrut sa-ti raspund de atatea ori. Imi cer scuze. Iti multumesc foarte mult pentru toate sfaturile, cel mai mult m-a ajutat, sa aflu ca nu sunt singura in situatia asta, si sa-mi reamintesc, ca defapt, rivalitatea intre frati este un lucru cat de poate de normal. As fi vrut sa-ti raspund mai mult, insa am fost prinsa in cateva evenimente mai putin placute si starea mea de spirit, n-a fost una foarte buna.
Sabina spune:
sper ca ti-a mai revenit moralu :))
Sabinel, ce dulce e Erika!
Ghe a zis mai demult ca scoatem tzitzi, punem niste lapte acolo si lipim tzitzi la loc ca sa mai suga ![]()
Fetele dragutele, eu plec maine 9 zile, o sa mai intru sa va dau update-uri, deocamdata sunt racita, pe antibiotic, ametita, ma gandesc cu groaza ca tre sa rezist la zborul de maine.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Happiness_4_us Sabina, da-mi si mie un sfat, te rog mult! Maria e alaptata exclusiv. De 2-3 seri i-am dat un biberon cu lapte praf seara. Stiu o sa dai cu rosii, dar stai asa. Am recurs la asta ptr a verifica daca se mai trezeste noaptea la 3 ore, sa vad daca se satura sau nu si tot se trezeste de 2 ori. Ziua tot la 2-3 ore mananca si atunci mananca 5-10 min maxim. Este suficient? Oare tzantzoseste asa des din cauza ca nu se satura si ptr ca mananca la o masa putin? Am incercat cu ciupit, gadilat, etc, nimic nu merge. Nu mananca mai mult de atat de la san dar din biberon mananca si 150ml si asta in vreo 20 min. STiu toate teoriile ca am lapte suficient ca atata cat suge atata cantitate isi regleaza, etc. dar tare nu as vrea sa-i fie foame si sa nu se sature, mai ales ca e un copil tare bland si bun. ![]() Nu mai spun ca de multe ori vrea la san ca sa se cuibareasca si sa adoarma. Eu mananc bine, beau ceai ptr stimularea lactatiei de la Fares plus pastile naturiste cu chimen, anason si fenicul de la Dacia plant, tot ptr lactatie si am folosit si Galactogil, asta nu prea a dat rezultate. Ce e de facut? Ea e vioaie iar ca greutate are undeva putin peste 6kg, desi greutatea este irelevanta ptr ca fiecare bb are ritmul lui. De la 2-3 luni a luat doar 420gr in greutate si pediatra din Ro a zis ca a luat cam putin evident.Ar trebui sa o cantaresc azi ca are 4 lunitze si cred ca o sa o fac spre seara, daca nu, luni la circa, avem programare. Merci din suflet! Mamica de Andrei si Maria |
din ce povestesti tu acolo este povestea noastra, titzi de foame, tizti de alintare....dai titzi sa pape si lasa formula, de cate ori am fost tentata sa fac si eu asta, numai din cauza trezirilor dese...acum ma felicit singura ca nu am cedat"pana la un an"...
Felicitari lui Andrei si voua pt rabdare...

Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina sper ca ti-a mai revenit moralu :)) Sabinel, ce dulce e Erika! Ghe a zis mai demult ca scoatem tzitzi, punem niste lapte acolo si lipim tzitzi la loc ca sa mai suga Fetele dragutele, eu plec maine 9 zile, o sa mai intru sa va dau update-uri, deocamdata sunt racita, pe antibiotic, ametita, ma gandesc cu groaza ca tre sa rezist la zborul de maine. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
si Cristi mai vine si cauta tatzi..mami, sa mai tzitilesc si eu ca un bebelusi....
Cecilia si
cecilia L spune:
Eu tot mai greu tin pasul cu voi...poate mai recuperez cate ceva acum,Cristi a plecat in vacanta la bunici......desi stau tare prost la capitolul timp.
Roxana, multumesc.
Concediu placut fetelor care au plecat deja si celor care urmeaza sa plece curand.
Adi, cu mare intarziere, "La multi ani!"
Sabina Y, am vazut pozele de pe FB(acolo intru mai des), esti superba, iar printesa cu nasul zgariat nu mai spun.
Yaia imi pare rau ca v-am ratat, abia astept sa ne povestiti cum fost intalnirea.
Sabina, sanatate multa.

Cecilia si