Cum invat copilul sa bea cu cana cu cioc?

Cum invat copilul sa bea cu cana cu cioc? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, ieri i-am cumparat copilului o canita cu cioc, pana acum el a baut lichidele numai cu biberonul si rar ii mai dadeam cu o cescuta..Problema e ca nu prea vrea sa bea cu canita asta...se joaca cu ea dar de baut nu prea...a baut ieri de vreo 2 ori dar putin..el de regula bea cam 500-700 ml lichide pe zi..ieri insa din cauza canutei daca a baut 50 ml....bineinteles ca nu l-am lasat asa si i-am dat din biberon sa bea, dar ca sa il obisnuiesc cu canuta n-ar trebui sa-i dau sa bea doar cu ea???

Voi cum ati reusit sa ii faceti pe copiii sa bea cu canuta?

Mentionez ca e o canita de 12+ de la Avent cu cioc de plastic nu de silicon..oare unul de silicon ar fi abut mai mare succes??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Buna! Noi am trecut de la biberon la canuta cu cioc de silicon pe la 6-7 luni. I-am cumparat de la Canpol si a avut mare succes. Acum avem 1 anisor si tot din canuta de silicon bem. O mai accepta si pe aia din plastic dar, cum spui tu, mai mult se joaca cu ea. O fi bine, o fi rau....nu stiu. Incearca mai intai cu cea din silicon. Se gasesc si de la Primii pasi si sunt muuult mai ieftine, cam 8 lei. Asta ca sa nu arunci banii pe fereastra daca nu o accepta. Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Multumesc..azi am fost toata ziua plecati si n-am luat biberon in ideea ca bea din canita...bad ideea... n-a baut deloc toata ziua..acum spre seara a inceput sa urle de sete...i-am dat cu lingurita sa bea ca nici din cana normala n-a mai vrut..cred ca mai aman bautul din canuta deocamdata..offff...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Oana in locul tau l-as invata sa bea direct din cana normala, daca pana la varsta asta nu l-ai invatat cu cea cu cioc. Mai incolo o sa incerci sa-l dezveti cu cea cu cioc.
Fetita mea de aproape un an bea apa din cana, una mai micuta. Incepusem inca de la 6 luni cu un pahar cu gura micuta, apoi trecusem cu canita cu cioc (ceva asemanator) si acum de la 10 luni bea din canita normala. Doar laptele il bea cu biberonul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

mie mi se pare mai placut ciocul de silicon decat cel de plastic...sau daca nu merge nici asa incearca cu sticla cu pai, poate are mai mare succes.

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Fii-miu nu a vrut sa bea apa multa vreme,cam pana spre un an spre disperarea mea,ii dadeam cu seringa de musai, desi era cah pt el.Nu voia din cana,nu voia din bibe..A primit o canuta de la avent,nu mai exista tipul asta de canuta pe piata ca am tot cautat eu sa am de rezerva si i-a placut cu aia si a inceput sa bea apa.Altceva nu-i dau din canuta cu cioc,decat apa.Laptele il bea cu biberonul.
I-am mai luat eu o canuta cu cioc tot de la avent,i-am pus cioc la fel si nu a acceptat-o defel,am mai avut si alte canute pe care le-a refuzat.Vrea sa bea apa doar din canuta lui,aia primita,nu din altceva.Si-o ia singur cand ii e sete,o pune la loc pe biroul lui,stie mereu unde e.
Incearca sa-i iei o canuta cu pai,poate ii place asa sau incearca sa-i dai dintr-un pahar normal/cana.(una asa atractiva,eventual cu un personaj favorit daca are)
Succes.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

oana, sub 1 an i-am luat si eu fetei mele canuta cu cioc. a refuzat-o cu desavarsire si drept prin urmare, a ajuns cana mea de cafea, de iesit in parc:)

noi am trecut direct de la biberon la cana cu pai si apoi la cana/ pahar normal.

acum mai bea doar laptele in biberon, cel de seara si de dimineata, cand e foarte adormita, dar are momente cand dimineata trece direct la masa si bea lapticul din cana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

La noi canuta cu cioc din silicon de la aavent nu a avut succes, doar cand o mananca gingiile o ia la molfait dar nu sa bea din ea. De la 10-11 luni noi folosim canuta cu pai (biberonul a fost cah de la 4 luni, prima oara i-am luat una micuta cu manere ca sa o poata tine dar acum deja suntem la cele gen sport.
Cand ii este sete bea si din sticla si cana, mai nou cocheteaza cu un pahar cu micky dar ii pun foarte putin ca si-l rastoarna pe ea.
Nu stiu cum poti invata un copil sa bea din ceva anume, cred ca ii dai si daca ii place o sa foloseasca ce-i dai, daca nu ...nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

La noi au functionat la ultimele doua cand aveau cam 6 luni:
- scoaterea supapei din spatele tetinei (ca sa ii vina usor lichidul)
- sora mai mare ii arata cum se suge
- pus ceai in cana daca e mare fan

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

e o cana mai funny de la Primii pasi, cu pai. incearca-o pe aceea. in plus, invata sa bea si din pai cu ea. www.clubafaceri.ro/45943/cana-sport-cu-pai-primii-pasi-1527942.html" target="_blank">uite-o aici

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

din cana cu cioc nu a vrut sa bea deloc,nicio culoare nicio marca, nik, a baut cu mare succes din cana cu pai.

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput