LA - San Francisco - ce e de vazut?

LA - San Francisco - ce e de vazut? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Nu prea stiu ce am de vazut - ca obiectiv turistic in LA si San Francisco - si intre ele.
Ma poate sfatui cineva? Sunt puncte pe care nu trebuie sa le ratam?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

In LA: Walk of fame, Kodak Theatre, Rodeo Drive, Beverly Hills, Observatorul astronomic din Griffith Park, Muzeul Getty - e fenomenal! -, Universal Studio.

La vreo 20 -30 km sud de LA este Long Beach. Acolo este foarte frumos de vazut Aquarium of the Pacific iar langa Shoreline drive se poate vizita Queen Mary I.

Daca mergeti cu masina LA-San Francisco (noi asa am mers) sunt 2 variante de drum:
- Autostrada Pacificului (nr. 1) chiar pe coasta. Este un drum de o frumusete uimitoare. Spre seara poti vedea cum se ridica ceata din ocean. Ceata care cuprinde cateodata numai o banda de mers. Fenomenul etse uluitor. Daca o iei pe aicici treci prin Malibu, prin Venice Beach...
Drumul dureasza 9-10 ore.
- Daca optezi pentru autostrada 101 drumul e ceva mai scurt vreo 6-7 ore.

Se pot face opriri la: Pismo Beach si Morro Bay. Dupa Pismo Beach se poate vizita Hearst Castle si se pot face opriri pentru a admira elefantii de mare ce vin sa naparleasca si sa imperecheze.

Tot pe acest drum se poate vizita orasul Carmel - unde a fost Clint Eastwood primar.

Noi am facut drumul asta anul trecut. La San Francisco a fost frig. Am fost la sfarsitul lunii iulie si nu am prins mai mult de 15 grade. A trebuit sa cumparam gecute. Dar nu-i bai se gasesc peste tot si sunt ieftine, vreo 19 dolari una.
Ce-i de vizitat: Primaria, cartierul chinezec, cartierul italienesc, Golden Gate, Golden Gate PArk, Gradina Botanica, The Exploratorium - muzeu de stiinta -, Fisherman's Warf pe Pier 39.
Lombardi Street - cea mai intortocheata strada din lumee.
ALcatraz - pentru a-l vizita cel mai bine rezervi bilete din timp. Este timp de asteptare de 1 saptamana si nu gasesti bilete pe loc.
Cable Cars - nu este de ratat. Un bilet costa 5 dolari, se sta la coada vreo 20 minute insa nu te plictisesti. Beneficiezi de entertaimentul muzicantilor stradali.

Daca mai doresti si alte amanunte/sugestii doar spune.

Daca stai mai mult in zona, poti face o excursie la Sequoia - sunt vreo 4-5 ore cu masina din LA

Si tot asa daca ai timp de pierdut din San Francisco te poti intoarce la LA: Lake Tahoe - Reno - Las Vegas.
Las Vegas - Los Angeles sunt 6 ore cu masina.
Lake Tahoe este superb. Daca urci la cabana Heavenly ai parte de o priveliste minunata: Daca te uiti spre est vezi desertul Nevada, arid si ars de soare. De te uiti la vest vezi inverzita Californie.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Nu prea stiu ce am de vazut - ca obiectiv turistic in LA si San Francisco - si intre ele.
Ma poate sfatui cineva? Sunt puncte pe care nu trebuie sa le ratam?

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

mai poti sa vizitezi si Santa Barbara (LA-SF) si de acolo in mai putin de o ora poti sa ajungi si in Solvang un oras olandez f. frumos

http://www.solvangusa.com/explore-solvang/what-to-do/

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyly0808 spune:

Si noi ne dorim o vacanta pe acolo dar mai avem de strans ceva bani.
Noi am dori si un Las Vegas 2 zile. Merita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mirela, vezi si subiectul pus de mine mai jos, cel cu America, s-au scris multe chestii f interesante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

wow, initial am vazut ca subiectul era mort ca nu raspundea nimeni. Va multumesc mult pentru sugestii. Viviana, super sfaturi mi-ai dat. Motanik mersi, ma uit si acolo.
Michelle, chiar am gasit acolo un hotel - mama ca scumpa e zona

Noi ajungem initial in Seattle si de acolo vrem sa facem o calatorie in LA si SF. Deci o sa ajungem in LA si de acolo plecam cu masina spre SF. Plus ca as vrea sa o vad pe veve in Las Vegas.
Viviana, ma tenteaza la culme Autostrada Pacificului.
Aveti vreo sugestie de hoteluri nu foarte scumpe?

mersi fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyly0808 spune:

Pentru obiectivele principale eu am cautat pe net excursii organizate sau de genul Fly+Drive. Gasesti multe. Noi dorim sa plecam de capul nostru dar te inspiri ca itinerariu.

Apoi mai sunt si ghidurile turistice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Noi pentru o noapte am ales Best Western sau DaysInn.

In Santa Barbara, este o gradina zoologica micuta (cat de micut poate fi ceva in America!) si foarte draguta. Am hranit girafele si am citit placa memoriala pusa dupa moarte girafei Gemina - girafa cu gatul stramb.
Tot in Santa Barbara am gasit magazinul DEL SOL de unde mi-am cumparat oja care isi schimba culoare la soare. Inauntru este alba, rosie, roze si la soare devine verde sau rosu inchis sau albastra. Are si tricouri si ochelari si o multime de alte gadgeturi care isi schimba culoarea.

La LAs Vegas am prins o oferta fantastica, pentru ca am inchiriat camera in timpul saptamanii, la hotelul Treasure Island 4* cu 49 USD/noapte. Hotelul este pe Strip langa Miraj si Bellagio. Si bineinteles are si el spectacolul lui nocturn, stradal. Daca stai in hotel si arati cartela de la camera ai locuri in fata.
Tot in incinta hotelului am vazut un spectacol Cirque du Soleil.

Din Las Vegas am facut excursii de o zi la Hoover Dam. Din pacate am prins niste calduri insuportabile si nu am ajuns la marele Canion, insa am vizitat canionul Zaion in Utah. Plecam dimineata si ne intorceam seara.

Tot in LAs Vegas daca mergi cu copilul nu ai voie sa stai in salile de joc, care de fapt ocupa tot parterul hotelului. Sunt niste supraveghetori care te invita politicos sa circuli. Acelasi lucru se aplica in baruri si locurile unde se serveste alcool.

Mai este de vizitat Freemont Street prima strada cu cazinouri din Las Vegas. Toata strada are un fel de acoperis din peste 50.000 de beculete si jocuri de lumini si cantece.

Si la Solvang cum a zis, Michelle, este foarte frumos. Am gasit si acolo un magazin Del Sol. E misto pentru cumparat cadouri.

In ceea ce priveste hotelurile de pe traseu nu am gasit nimic mai jos de 100 USD/noapte mic dejun inclus. Insa avantajul este ca au cate 2 paturi imense si nu mai trebuia nimic pentru copil.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

In Frisco, de neratat, Pier 39, ca sa vedeti leii de mare!
Calatorie placuta Mirela!

Mergi la inceput