PRIETENE FARA TITLU (78)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ANAMARIA mersi Tot asa prinsa esti? Nu mai zici nimic?
BRANDUSA ti-ai recuperat trupa de la mare?

La noi a plouat azi-dimineata,asa ca am stat pe-acasa.Nu stiu ce facem in continuare , as avea chef de iesit pe undeva cu ei, da' sa vedem unde ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Salutare fetele,

Moni, La multi ani cu sanatate si tot ce iti doresti tu sa ti se implineasca! Multi pupici de la noi si sa treci cu bine peste perioada asta!

Intru si eu repede, pe fuga, ca tocmai am culcat copilul si am mai citit repede ce ati scris.
Vad ca vorbiti de soti, eu nu am de ce ma plange (poate pentru ca mai vrea un bebe si eu nu prea mai am curaj). In schimb, cred ca se plange el de mine, ca ma acuza ca sunt workaholica (exact cum zicea Moni), sunt obsedata pur si simplu de munca si as munci in continuu daca as putea. Incerc sa fac ceva in sensul asta dar e ca o dependenta, imi da o stare de bine nemaipomenita cand sunt ocupata, nu imi vad capul si am muuuuuult de munca. Pe motivul asta ma mai cert si eu cu al meu, ca ma acuza ca sunt obsedata.

INGRID, sper sa te distrezi in concediu si sa iti rezolvi problemele cu sotul! Numai bine va doresc!
BRANDUSA, si tie la fel, iti doresc din suflet numai bine!
DENISA, asteptam cu nerabdare povestea promisa! Nu iti e greu fara Emma, stiind-o in Romania?
CRISTINA, tin pumnii cu casa!
LILI, si acum imi amintesc cum ne-am vazut noi in vara 2006 cand erau pustii mititei de tot, ce vremuri!
MIRA, sa stapaniti sanatosi whirlpool-ul si spor la comandat. Si noi abia ne-am comandat bucataria, cred ca prin septembrie vine.
ANA, mai da si tu vesti despre tine, ce mai faceti voi?

Ma duc la un film pe dvd, o seara frumoasa sa aveti!

Anda

Lost in different projects...

Mergi la inceput

ANDA mersi inca odata workaholicoo Sper ca macar in we bagi relax!
Mi-am amintit de un mic leusor,asa ca GIO ii zic LA MULTI ANI LUI EDI CARE AZI IMPLINESTE 2 ANI ! Noroc ca am vazut in titlu pe la zmeurici , ca uitam.

Sper ca va distrati bine in we.Noi nu prea ca e cam racoare si acum si ploua.Pe Diana am trimis-o ieri la un loc de joaca cu taica-su, ca era capiata de plictiseala.Aseara am batut-o doua ture la remi Azi au fost doar pe-afara prin cartier.
Dianei i se misca ff tare un dinte de jos,dar inca n-are curaj sa ma lase sa i-l scot.Adica am incercat eu cu batista cum a facut Denisa cu Emma,dar nici io n-am indraznit sa trag prea tare Poate cand se intoarce acasa stomatoloaga familiei reusim.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Moni si la noi e frig. Si vaaaant. Azi l-am serbat pe Petrul nostru si n-am putut manca afara de la vant! fff rar am luat masa pe veranda anul asta. Groaznic de frig pana acum. Am avut musafiri, tort, chestii din astea. Am adus-o la noi pe una din prietenele Anei, ca cealalta era bolnavioara, din pacate. Cuminti copiii! Pe Ana+ prietena+ Razvi nici nu i-am auzit. S-au jucat tare frumos. Eu ma tot minunez. O sa mai repet experienta, ca la noi se pare ca e mai simplu cu mai multi copii decat cu mai putini. Cat despre dinti, pe ai Anei de jos i-am executat eu, ca se mishcau. Durere, sange, dar am rezolvat rapid.
Maine altele si altele.

Mergi la inceput

BRANDUSA aoleu ,am uitat ca fu si Sf Petru si Pavel - deci la multi ani pentru Petru-Tavi al tau.Voi aveti gramada de sfinti de sarbatorit !
Super ca s-au jucat asa de frumos copiii.La noi s-a jucat Diana singura,dar asta dupa ce am directionat-o eu,ca asa cevaaaa ... habar nu are sa se joace singura.Adica are,dar numai dupa ce ii dai idei.I-am scos vreo 4 cutii de pantofi plus capacele aferente si am facut adhoc o casa - fiecare cutie o incapere ,apoi i-am scos lego alea minuscule si i-am dat de lucru sa mobileze casa.Un pic de mobilier si niste personajea avea ea pe masura,dar doar pentru baie/bucatarie/camera copil.La restul a muncit la greu singurica asa vreo doua ore - canapele,fotolii,scaune,mese,biblioteci etc. ... In sfarsit asa fu linisteeee Altfel numai la anumite desene animate mai tace asa,dar io-s cam de parere ca alea cam ii ametesc de cap Prefer sa faca orice altceva. mai nou si Tudor stie de "TOM SI GELY".L-am intrebat de care ii place si mi-a zis ca de GELY
Dupa ce a sosit Tudor acasa s-a dus linistea.E marait rau Diana si-a strans "casa" cu mobilierul aferent ca-s prea minuscule pentru Tudor si dupa aia s-au cam batut pe creioane,sau te miri ce.Si Tudor intruna "AAAA ... EEEE ... SPUN A MAMIII !!! Si aparea miorlaind la mine sa spuna = parasca Pe urma vazandu-ma la PC,iar "VAU IN BATZE A MAMII,VAU TUDOL ... " adica in brate la mine si sa ii pun filmulete cu el.Aseara i-am pus cateva cu Diana de cand avea cca un an - se uita cu niste ochi cat cepele
Sa mai scape odata de maselele astea si sa mai creasca un pic,ca dupa aia sper sa se joace mai frumos impreuna si ei.
Deci si Anei i-au picat dintisorii? Dianei doar ala unul i se misca tare,daca mai asteptam mult se trezeste ca-l inghite,i-am zis eu

Mergi la inceput

Am reusit de-am culcat trupa.Si-acum sa va zic cu ce m-am ocupat aseara si azi. M-am apucat intr-un final sa citesc cartea aia "STUDIUL CHINA" ,ca am gasit-o in romana pe net.Sa vad eu clar care-i treaba.Vreo 500 si ceva de pagini.Deosebit de interesanta cartea si stiintifica.
Va dau doar doua citate esentiale,zic eu:

"Unui grup de sobolani i s-a administrat aflatoxina (producatoare de cancer) si au fost hraniti cu o dieta ce continea 20% proteina animala (un procent apropiat de cel pe care majoritatea oamenilor il consuma in vest). Unui alt grup de sobolani i s-a administrat aceeasi cantitate de aflatoxina, dar au fost hraniti cu o dieta compusa doar din 5% proteine. Incredibil, sobolanii din primul grup au facut toti cancer de ficat, iar ceilalti, care au consumat putine proteine, nu au facut deloc cancer, desi au primit aceeasi cantitate de carcinogen."
...
"Intr-un nou experiment pe doua colonii de soareci transgenici (infectati cu virusul hepatitei B, HBV, care determina aparitia cancerului la ficat) s-au obtinut exact aceleasi rezultate. Dar dupa ce au facut cancer, animalele din prima colonie, hranite cu proteine animale, au fost trecute, si ele, la o dieta cu mai putine proteine – 5%, si acestea de origine vegetala. Rezultatul a fost uimitor: o incetinire a cresterii focarelor tumorale la doar 35%, comparativ cu animalele care primeau in continuare aport ridicat de proteine (animale)".

Aici:http://www.ursula-sandner.com/?p=2202 e povestea pe scurt (fff scurt de fapt)
Iar aici: http://www.scribd.com/doc/43593635/Studiul-China e cartea integrala online.Am inteles ca era si in librarii,35 lei,nu stiu de se mai gaseste.
M-am gandit mai ales la problemele Brandusei cu tensiunea ,sau ale lui Genu,la fel cu tensiunea.Fiindca din ce am citit pe-acolo,reiese foarte convingator ca si bolile cardiovasculare pot fi tinute super sub control doar cu o dieta cu putine proteine animale.Sau deloc.Degeaba scoti/reduci grasimile,sarea,daca raman proteinele animale Mai naspa ca cel putin la experimentele alea pe sobolani si apoi pe soareci, proteinele folosite au fost cele din laptele de vaca - si anume caseina.Si lapte de vaca eu consumam cat cuprinde si nu doar canile de lapte dimineata si seara ,ci si telemea,unt,smantana,cascaval,iaurturi,kefir ... La fel a fost si autorul cartii,nascut la o ferma si deci mare consumator de lapte,carne etc. Pana a descoperit ce-a descoperit.
Sunt foarte curioasa ce parere aveti si voi.Articolul pe scurt e ok,te poate convinge sau ba, in schimb sa citesti cartea ,e altceva.E muult mai convingatoare.Deocamdata i-am dat dispozitie lui mami sa le cumpere copiilor lapte de capra de la tantile din piata,in loc de cel de vaca, macar pana se gaseste (ca iarna spre primavara cam pauza la lapte de capra).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salu ' si de la mine!

Apropos de "studiul China"... eu am primit cartea pe e-mail de ceva sapt. da' n-am avut timp sa parcurg f .f.mult. Evident ca ideea principala ...fara proteina animala, am prins-o.. si chiar nu cred ca aveam nevoie de inca o confirmare pt ca am observat pe corpul meu ce face si ce nu face proteina animalade ceva ani .. Da' oricum eu sunt de parere ca daca ai un regim de viata si cu proteina animala...la minim... sper sa nu avem ghinion sa ni se intample nenorocirea . Adica ma straduiesc sa ma incadrez in acei 5%. Eu cu carnea nu ma omor...niciodata nu am fost fun carne insa recunosc lapte pentru mine a fost mai presus de apa. De ceva vreme incerc sa ma lipsesc cat mai mult de el. Robert nu se omoara pe lapte si nici pe lactate..doar branza ocazional, in schimb e mare carnivor. Copii in general sunt cam ierbivori/fructiferi/legumiferi...cum le zic eu... poate si din cauza mea ca io i-am cam orientat in sensul asta. Nicolas mi-aduc aminte ca a renuntat singur la lapte inca de la 7 luni (cam asa ai patit si tu cu Tudor, Moni) da' recunosc ca l-am indopat cu iaurt la greu. Cosmin insa e consumator de lapte... defapt e consumator de orice prinde... Cu carnea.... Nicolas nu se omoara asa ca nu-i omor nici eu cu ea, cantitati f. mici consuma.
Deja.. cu toate studiile si teoriile astea mai noi sau mai vechi..nici nu stiu ce sa mai zic..
Ma gandesc doar la exemplele din familia mea... si nu stiu care-i cauza pt care s-au imbolnavit de cancer... pt ca oricum de mancat au mancat zic eu.. cat de cat mai natural decat noi, microunde n-au folosit, nici folii de aluminiu, nici mai stiu eu ce chestii trestii care acum sunt defapt declarate TOATE ca fiind generatoare de cancer..de-asta sunt un pic mai mult confuza...

Ufff... e-asa de tarziu si eu am batut campii aiurea cu prostii la miez de noapte.

Mai bine ma duc la nani...da' INGRID,ANDA,BEE,MIRA,MONI, ANA,.

Va doresc o duminica frumoasa si fara vant (pe noi ne-a vanturat rau azi).

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Moni, n-am citit articolul, insa dupa parerea mea, e evident ca in momentul in care inghiti produse de origine animala, bagi in corp un numar potential de substante carcinogene mai mare, pt ca lantul trofic "ingitzit" e mai lung. adica in cel mai bun caz inghiti laptele de la vaca, care a papat iarba (porumb, grau, orz, ovaz, fan, tratate cu pesticide, ierbicide, fertilizatori sau mai stiu eu ce, ca nu cresc alea spontan si ecologic). Sau inghitzi carnea de la vaca (care carne depoziteaza toxinele inghitzite o viata de animal) si idem, inghiti toate substantele carcinogene pe care le-a mancat respectiva in viata ei.
Deci oricum ai da-o, chiar si intuitiv, nu stiintific, parca tot mai putine pesticide, fertilizatori sau mai stiu eu ce pot fi direct in legume, fructe. Chiar si daca ai paste fan, e fanul pascut de TINe o data, de 2, de 10 ori, de 100 de ori. Pe cand cand ai halit vaca, ai papat toxinele din fanul ala (e ca si cum ai fi pascut personal de 500 de ori, daca vaca aia a trait 500 de zile) pe muuulta vreme.
Ma aberez, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Buna dimineata!
Urez si eu La multi ani lui Petru si La multi ani, Edi!
Ce a mai trecut timpul.
Eu ma duc sa ma spal pe cap, sa-mi fac unghiile de la maini si sa-mi trimit colocatarii la biserica. O ora pentru mine singurica...
Revin.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Buna dimineata.
Mai io ce-am priceput din chestia asta e mai de groaza: adica poti sa fi expus la oricate substante hiper super cancerigene - vezi alfa-toxina aia - ca daca nu ai in alimentatie si proteine animale, nu au efect,deci nu faci cancer ! Si la experimente din astea substantele de genul alfatoxinei se dau in cantitati imense.
Prin urmare nu-s atat de vina toate chimicalele incriminate si mediul poluat,cat proteinele animale Si extrapoland,daca genetic esti mai expus la ceva - boli cardiovasculare,cancer,diabet etc. ele se declanseaza doar in prezenta unei alimentatii cu multe proteine. In studiul asta chestia asta se si vede "cu ochiul liber" la chinezi.Pentru cine n-a citit s-a facut un studiu super extins,o harta a cancerului in China,unde-s genetic toti la fel si doar mediul/alimentatia ii diferentiaza.
LILI la noi cam tot asa, Ghita nu bea defel lapte,dar consuma mult iaurt si branza.Si el a indopat-o pe Diana de mica cu iaurt - ea nu era atat dupa lapte,cum e Tudor de exemplu.Acum beau amandoi si-l beau cu aceeasi placere si pe cel de capra vad.In schimb nu vor niciunul sa se atinga de telemea de exemplu.In schimb ar manca la greu branza topita. Dar in general si ai mei sunt cam ierbivori! Foaarte greu ii faci sa consume carnuri.Parca daca e carne pane (snitel cu ou) atunci par ceva mai interesati.Cremvusti,parizer,sunca? Cu chiu cu vai gusta de-astea.Doar pateul prezinta interes pentru Diana.Zilele trecute mi-a mancat pateul meu vegetal,ca m-am apucat sa-mi cumpar si io din ala - mi-am amintit ca asa ceva manca Deea .Mai si chiar sunt tare bune la gust alea cu spanac,sau masline sau mai stiu eu ce.
Si sa vedeti chestie,la chinezoii a caror alimentatie e predominant cu proteine vegetale si cereale integrale ,care nu prea consuma carne si lapte, e mult mai ridicata valoarea si la fier si la calciu decat la americani! Bine ca si ce alimentatie pe americanii aia te ia groaza Curaj mare a avut tipul asta sa scrie asa carte americanilor - si nu e oricine ci un cercetator cunoscut si renumit.Ziceam de americani- pai aia ii dau inainte cu hamburgeri,pungi cu chipsuri de cartofi prajiti si consuma chiar si vegetale - ketchup de exemplu Sa ii convingi pe-aia sa fie oarecum vegetarieni e SF - dealtfel si autorul cartii isi batea joc in tinerete la greu de vegetarieni.Oricum la noi se mananca mult mai bine decat acolo.Eu ieri am facut o ciorba de legume din cartofi,morcovi,pastranac,telina,patrunjel,varza,rosii,ardei,ceapa,orez,ba chiar niste spanac ca tot era in frigider. Plus frunze de patrunjel,leustean,telina si acrita cu bors magic. Mie nu mi-am mai pus si smantana in farfurie,dar Diana si Ghita si-au pus.A fost super buna si fara asta oricum.Felul doi am facut cartofi piure,cu garnitura din mazare groasa,morcovi fierti si sos de marar - pe-asta l-am facut cu lapte de capra si acrit cu sare de lamaie.Apa in care a fiert mazarea si cartofii au turnat-o tot in ciorba aia.Si pentru carnivori am prajit rapid niste carnati cabanos - Diana a mancat o bucatica de nici 10 cm Restul taica-su.Am gustat si eu din unul,dar parca nu m-a incantat gustul,mai fain era ... mirosul.Se pare ca e adevarata chestia aia ca daca renunti la carne,nici nu ti se mai cere cine stie ce.(eu n-am mai mancat carne de vreo cateva saptamani sa vedem ce iese ) De obicei la meniul asta le faceam chiftelute - in ultimul an facusem din carne macinata de pui sau curcan,dar acum eram pe fuga.Si aseara le-am facut mamaliga.Diana a vrut-o cu lapte ,eu am mancat-o goala.De obicei o mancam cu telemea+ smantana.
Hai ca m-am intins

Mergi la inceput