PRIETENE FARA TITLU (78)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Moni, nasol cu proprietatea ta! Moama ce idei au unii. vezi daca ai semnat fara sa citesti atent tot ce scriu unii si altii! Trebuia avocatul. Graz-ul cred ca- mai aproape de Arad decat Bucurestiul. Deci n-ar fi asa o tragedie. la o adica si Bruxell-ul. Un avion low cost din Timisoara sau poate din Budapesta? Poate vorbesc aiurea. Nici nu stiu ce presupune sa fii intr-un trial pe undeva. Cum se procedeaza, cat dureaza experimentele, cat sa stai acolo, cu ce frecventa trebuie sa mergi. Banuiesc si eu ca-s o multime de complicatii de care trebuie sa tii seama. Dar trebuie sa rezolvi treaba. Ufff.
Pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna dimineata!
BRANDUSA asa e Graz de exemplu, e fix cam la aceeasi distanta de Arad,cum e Bucurestiul.Dar existand niscaiva autostrazi/drumuri mai bune e si mai accesibil de ajuns acolo, decat la Bucuresti Cat despre frecventa, depinde de trial,de ce substanta primesti.In principiu se cam merge la inceput odata la 3 saptamani asta daca nimeresti chimio (cum e ala din Ungaria),iar daca nimeresti medicamentul nou nici atat, ca alea constau in doua pastile pe si,le poti lua acasa.Eventual poate la inceput trebuie sa stai catava zile sub observatie? Habar nu am,dar nu prea cred, ca la alea anti-BRAF nu-s cine stie ce reactii adverse.
Apoi se merge mai rar , sa zicem odata la 3 luni,la 6 luni ... de stat nu se sta acolo din cate stiu eu, decat in ziua consultatiei,sau cat se fac unele investigatii ,gen Ct,PET CT.
Oricum sunt presupuneri ca nu stiu inca nimic sigur ,in plus trebuie si sa am noroc sa iasa mutatia BRAF la analiza, ca altfel adio trial.Raman doar trilaurile alea cu ipilimumab,care cum ziceam ieri ... nu prea sunt.Da' lasa ca-s destule in Canada , Deniso pazea ca vin .Chestia e ca ipilimumab-ul ala e cu mai multe reactii adverse,chiar periculoase, sunt primiti in trial in general numai cei care nu se califica la alte trialuri, care au amenintata viata imediat, care au incercat intai alte chestii si nu mai au nicio solutie etc. De-aia in Europa nici nu e aprobat asa medicament,doar in SUA e aprobat.

A si despre semnat contract, e doar contractul de selectie,pana vezi daca e analiza ok sau ba.Oricum asa sunt facute ca poti renunta oricand pe parcursul tratamentului,fara sa dai nicio socoteala cuiva.Si apropo de probele alea, in ala ce-l semnai la Cluj scrie ca la cererea spitalului, trimit inapoi proba, deci probabil asa e la toate.Dar parerea mea e ca e mai bine sa le foloseasca ei acolo in cercetare,decat sa zaca in arhiva la spitale sau la laboratorul ala privat

La mine e balamuc de dimineata, se vede ca au dormit amandoi aici.Tudor i-a dat desteptarea Dianei pe la 8 - zilele trecute cand era singura,Diana a dormit tot pan pe la 9,30-10,30 chiar.Dar n-a mai dormit la amiaza.
Na si cum ziceam de cand s-au trezit se ciondanesc incontinuu Orice vrea Diana sa faca,Tudor hop si el si-o cam saboteaza.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Sa vezi la ai mei sabotaj! Dezastru e putin spus.
Tavi, ca un leu adevarat, are o singura prioritate el si numai el "Vreau si IO" expresia favorita! Si dupa asta urmeaza "DIgur" (vrea sa faca singur tot). Alearga ca o minge dupa fratii lui. Ii striga, face tot ce-i spunem. Baietii nostri mici sunt la o varsta tare simpatica.
Deci cu trial-urile sunt solutii, da? Doar acum trebuie sa vezi ce-i cu analiza din America si incotro te vor accepta.
Sa vedeti ce-am patit la mare. Ana e un copil sa zicem sensibilutz si cam temator. Asta desi de Razvi ash putea sa spun ca e timid, sensibil dar netemator. Si ma vede Ana la restaurant (autoservirea unde mancam), cu tigarile pe masa si fumand. SI vede poza de pe pachet. Ce scrie mami pe pachet, ce-i cu poza? Pai scrie "fumatoii mor tineri". A inceput sa planga cu lacrimi de crocodil,ca ea nu vrea sa mor, ca eu sunt tanara si sa nu mai fumez. Orice lucru neplacut pe care i-l spun il ia in serios. Si se intristeaza, plange.
Apoi in alta zi, faceau astia mici ai mei o organizare a camerelor din casa cand se vor casatori ei!!!! Si au decis ca au loc unde sa traiasca toti, ca ei n-or sa ne paraseasca niciodata.

Mergi la inceput

BRANDUSA ha ha ce distractie trebuie sa fie acolo la voi Si chiar asa lasa mai fumatul ala Uite Ingrid si Genu s-au lasat!
Cat despre cei doi leuti daa, dupa mine e cea mai haioasa varsta ,acum pana vorbesc asa pocit Si Tudor vrea singur sa faca tot, dar eu sunt obisnuita ca si Diana era si e la fel de independenta/capoasa.
Totusi, Diana era/e ceva mai nevrotica (asta o fi cuvantul potrivit?) ,ca Tudor mai face si el crizutze cu plans la comanda si tavalit,dar asa pret de cateva secunde,un minut doar.Dupa care cedeaza.Diana nu se lasa neam

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salutare tuturor!

N-am putut sa ma abtin.. pt ca m-a tras MONI de maneca.
M-a amuzat tare de tot... cand v-am citit cu dezastru' provocat de pitici.. Al meu cel mic l-am mutat de vreo 2 sapt in pat si se poate da jos singurel... asa ca primul lucru e sa dea buzna in camera la frate-su.
BEE - ziceai de ANA ca-i sensilibicoasa? Pai eu zic ca tine de semnul lor zodiacal... Sagetatori... Si-al meu e tare plangacios si cand povesteai de Ana erau fix vorbele lui Nicolas. Poate sunt preocupati de ideea de "moarte" pt ca e varsta specifica... nici al meu nu vrea sa imbatranim.. iar despre plecatul din casa... e o adevarata tragedie pt el. Afost f. marcat pt ca un prieten de-al lui s-a mutat in alta casa iar el mi-a spus intr-o seara f. trist ca el nu vrea sa plece din casa lui si ca spera sa nu trebuiasca sa plecam vereodata de-aici .

MONI -tu ziceai ca mai ii compari pe copilasi si eu fac adesea..vreau nu vreau aceeasi chestie. Concluzia... desi ma asteptam ca, Cosmin sa vorbeasca mai repede...ciuciu... el zice/cere doar APA. In schimb a mers mult mai repede..acum alearga, urca si coboara scari intr-o veselie. Mananca deja singur nicicum nu mai reusesc sa-i dau eu de mancare.. efectiv refuza. In rest nu pot sa ma plang ... asculta , intelege, executa tot ce-i spunem doar ca nu da zor cu exprimarea verbala.
Are o personalitate fantastica... vrea sa faca singur mai toate lucrurile... nu accepta ajutor cand coboara scarile iar mie imi sta inima in loc cand il vad in ce viteza le coboara. Azi a fost mortal.. l-am dus la impartasit si a tinut mortis sa-i dau lumanarea in mana, a tinut-o aprinsa singur... fara sa o incline... cand s-a impartasit. Nu mai zic ca l-au invatat babele de la biserica acum vreo 3 sapt sa se inchine... si el se executa
Despre rabdarea de a i se citi.. nici Cosmin nu prea exceleaza, sa zic ca in ultima vreme a mai stat chiar el cu catile la mine in brate si-mi arata diverse iar eu sa-i spun ce si cum.. chiar m-a mirat.
Acum va las si fug pt ca i-am promis lui Nicolas ca-l duc la Kung Fu Panda... Cosmin doarme si il las in grija mamei.

Va pup pe toate!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

LILI asa te vreau Mai dar e precoce rau Cosmin cu urcatul/coboratul scarilor! Cat despre vorbit ... vad ca la unii sunt f. asemanatori fratii,la altii f. deosebiti. Am eu o prietena la care primul baiat a vorbit normal,la timp,iar al doilea a zis primele cuvinte abia la 3 ani, desi era perfect normal.Nu mai era ea insa prea normala ,la cat stres si necaz a tras pe tema asta,ca nu stia ce-i cu copilul.Era si mai rau avandu-l ca termen de comparatie pe primul. Era prin anii '90 asta,acum amandoi fratii-s mari si destepti foc .
Zici ca l-ai dus la impartasit pe Cosmin? Noi am incercat odata recent si cu Tudor cand am fost in zona la o manastire,dar i-a tras popei o moacaaa si a refuzat cu indarjire sa guste chestia aia - imi scapa cum ii zice Daca am incercat sa il tin, a izbucnit in plans. Preotul a zis ca noi suntem de vina ca nu l-am dus de mic sa il obisnuim cu asa ceva. Da' Tudor de-atunci ne tot povesteste cum n-a vrut el sa pape paine de la popa
De dat buzna dupa frate-su cunoasteeem, asa e si Tudor , evident, tot dupa Diana.Parca ma vad pe mine cand eram mica cu coditza de frate-meu tot dupa mine

Mergi la inceput

Lili, a mea e Capricoarna toata ziua. O cornuta mica si foarte incapatanata. Dar cu preferinta asta pentru acasa, cunoastem! Si ea si Razvi sunt foarte casnici. Tavi inc anu stim. Iar cum il descri tu pe Cosmin a fost Razvi. De unde deduc eu ca abilitatile motrice (Razvi zice despre el ca "abilitatile mele sunt puternice") nu se impaca bine cu cele verbale. Razvi alerga pe scari in sus si-n jos rapid dupa un an, spre deosebire de Tavi, care e precaut si nu se descurca prea grozav. De fapt nu se descurca neajutat. Si-i e greu sa recunoasca faptul ca are nevoie de ajutor. In schimb la verbalizat mai ca o depaseste in precocitate pe surioara. Si vorba aia sunt toti 3 frati, crescuti la fel. Le-am citit, povestit, vorbit, la fel. Tavi e foarte interesat de citit, ascultat povesti. Cred ca ar sta ore intregi sa asculte. La fel erau si Ana si Razvi. De fapt in privinta asta parca Ana era usor mai nerabdatoare decat baietii.
Aaaa si cand am fost cu Razvan la o doctorita homeopata, s-a mirat cat de linistit si concentrat e baiatul. O ora cat am fost acolo, baiatul meu a facut un puzzele, cu urechile ciulite pe discutia noastra.
Ana e altfel, batzaie din picioare, se agita, nu sta locului, vorbeste, intreaba.

Mergi la inceput

BRANDUSA interesanta teoria ta cu abilitatile motrice versus cele verbale.La ai mei se verifica teoria, dar doar partial.Adica au stat f.f. bine la abilitatile verbale,dar si la cele motrice au stat bine (amandoi f. precoci la operatiunea toboganizare de exemplu ),totusi la astea motrice cu un amendament: au fost intotdeauna foarte precauti! Unde nu se simteau in siguranta,le era teama - de exemplu Diana in apa pana nu a invatat sa inoate.Sau daca il urci pe Tudor in picioare pe birou/pe vreo masa si te faci ca il lasi acolo,incepe sa planga si sa se ceara luat jos.Asa era si Diana.Dar daca se catara el singur acolo , nu mai ii e teama - e drept si ca nu se ridica in picioare, eventual e in patru labe sa zicem.
Si legat de scari,chiar au fost in urma fata de altii de varsta lor, in primul rand ca noi circulam predominant cu liftul (maica-mea sta la etajul 9,noi la 3) ,la ea la bloc la intrare sunt doar doua trepte joase,in schimb la noi sunt vreo 10 trepte super abrupte.Si i-am lasat f.f. tarziu sa urce-coboare singuri ,netinuti de mana pe ele - precautia nostra deci au cam mostenit-o.Pe Tudor nici acum nu il las sa le coboare singur,ca nu are de ce se tine,eventual de pereti.Iar la urcare chiar si acum se mai ajuta uneori de maini cand urca singur.Ca asa au urcat initial amandoi singuri,in patru labe,ce-i sigur e sigur Doar ii cunosc ca-s repeziti cat cuprinde. La alergat e jale in schimb.Si Tudor e plin de vanatai pe picioare de cate cazaturi a tras,cand alerga dupa Diana si ceilalti copii Dar de la asa ceva,chiar nu-i poti opri decat daca-i legi

La citit carti nici Tudor nu sta inca cine stie ce,adica ar sta el mult si bine, dar mai mult vorbeste el,explicand el ce vede in imagini, decat sa ma lase pe mine sa ii citesc/explic.Parca e ceva mai cooperant in schimb cand ii "citeste" Diana.Si mie mi se pare ca era mai nerabdatoare Diana in toate privintele,decat e Tudor.

Mergi la inceput

Asa si sa continui,ziceati ca ai vostri-s mai "casnici"? Ai mei defel, nu conteaza ca-s acasa,la maica-mea, la tara etc. stau fara probleme si cu bunicii.Diana sta cu oricine,din familie,sau nu,important e sa plece hai hui ! Dar si ea tare se viseaza la casa,asa ca daca ar avea o casa super ca ale voastre poate la fel si-ar face si ea planuri ca nu mai vrea sa o paraseasca
Io profit ca-s "parcati" la maica-mea.Diana a ramas si ea ca i-a promis mami ca o lasa sa o "ajute" la facut tortul.
Io-s p-aci pe la PC,ca mai manevrez la actele astea.

Mergi la inceput

Da, Moni. Ai mei chiar sunt mai casnici. Cand am plecat undeva, si-au exprimat dorinta de a ramane acasa. Sa prefer sa ramai acasa, decat sa mergi la mare? Interesant! Odata ajunsi la mare, au cam spus ca-i mai bine acasa si vor acasa. Erau cu noi la mare. Cand au ramas cu bunicii la mare, idem, vor acasa! In general prefera sa stea acasa si cu noi. De plecat undeva, hai fie, ii pot lasa cu ai mei, insa cu nimeni altcineva. Nu le place pur si simplu. La socrii, "siamezii" mei au putut fi lasati numai impreuna! Sunt nedespartiti. Au si dormit impreuna. Si la mare, Razvi a zis clar ca el doarme cu surioara lui. Si era bolnav si voiam sa-l tin cu mine-n pat sa-i verific febra, dar el se scula noaptea si pleca langa surioara lui.
Tb sa profit sa-i mut singuri in camera lor, pana mai creste Ana si-o sa vrea camera ei.
Denisa, ce povestesti tu de prietena ta cu stresul. Dar cum a facut aproape infarct? Tensiune mare, sau cum? Ca si eu de la stres anul asta, m-am trezit de cateva ori cu tensiunea aproape 200 aia mare. Acum stiu cand patesc, fiindca mi se face rau, nu mai vad cum tb. Insa in ziua respectiva imi amortise fatza, limba. Porcarii. Noroc ca intre timp m-am mai odihnit. O sa am si o perioada in August de vreo 2 saptamani, in care sper sa nu ma mai gandesc la nimic. Mai pe la ziua lui Tavi, asa. Dar pana atunci, trag, mai fara spor ca-s obosita, dar trag. Ma bucur ca Emma e happy in Romania.
Mira, la voi cum e cu vacanta? Ce fac copiii? Raman acasa singuri cat lucrati voi? Sau merg undeva? Daria incepe scoala in toamna. Emotii? ce o sa spuna piticoata ca ramane la gradinita?
Hai bagati povesti, ca eu sunt calare pe PC pana vineri cand vin copiii (desi cred ca si dupa, pana la sfarsit de iulie).
Moni, cum va pregatiti de serbat maine?
Astery o fi la mare si vremea e uratzica....
Deea, mai lipeste la casa ei? Tb sa ma uit dupa ea cand oi urca la munte in august. Ca pe acolo pe undeva urc, sa-l mai fortific pe Razvi.

Mergi la inceput