Strugurasi de Sept-Oct 2011 (70)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Fetelor, recunosc faptul ca si eu m-am gandit la botez dar nu am facut nimic in sensul asta, adica nici macar nu am nasi pentru botezca nu vreau sa imi boteze nasii de cununie bebita, ei sunt mai in varsta si avem o relatie destul de rece, ii vizitam de 2 ori pe an iar ei nici macar un telefon nu ne dau.

25+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Felicitari oana pentru bebita sanatoasaEu nici nu am mai intrebat de cap, nu vreau sa ma mai stresez cu chestiuni din acestea, plec de la premisa ca daca e ceva in neregula, mi-ar spune doctorul, nu?
Jade si eu am o problema cu plansul, ma apuca din orice, fara sa exagerez, plang de 10 ori pe zi, sotului ii e si frica sa imi mai spuna ceva ca imediat ma apuca plansul, stau tot timpul cu lacrimile in coltul ochilor

25+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Neatza fetele
Va citesc in absolut fiecare zi, pe cuvantul meu, Sei, nu ma mai certa mami ca sunt si eu mica..sunt si eu copil cu copil in burtica:)
Ca si Jade....eu cand nu mai intru si nu mai sutn activa, inseamna ca sunt asa de trista si plansa ca nu mai pot vorbi.....nu stiu ce naiba am si io...ma gandesc la fel de fel
Sei, am intrat si eu la odiseea iul-aug...si ai vazut is tu ca unele fetele au probleme...dar la noi nu este asa nu?
puuuuup burtici

Zubi, mami28+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare fetele.

Marryan imi pare tare rau ca tre sa te stresezi acum din cauza unui nesimtit. Dar eu zic sa nu te lasi si sa-l reclami.

Seidana ai grija cu patutul pliabil sa nu fixezi manerul din mijloc pana nu ai indreptat bine cele 4 laturi si au facut click. Daca incerci sa le fixezi dupa ce-ai apasat manerul din mijloc nu se mai fixeaza. Eu asa am facut prima oara si ma intrebam de ce se tot indoaie laturile. Nu trebuie forta bruta, ci doar atentie la ordinea fixarii.
Apropo de patut pliabil, noi am avut la Filip din cel de lemn, care cik e mai sanatos si mai rezistent. Dar am luat si unul pliabil pt voiaj. Ne-a prins tare bine si a dormit bine in el, insa salteluta aia intr-adevar nu e prea grozava la dormit pe termen lung. Este formata din mai multe bucati, deci nu e tocmai dreapta, iar ca material are un burete subtire peste un placaj. Asa ca daca ati putea lua si o saltea din cocos pe care s-o puneti peste, zic io ca ar fi super. Astea din fibre naturale sunt mai sanatoase ca nu se incinge copilul si e si dreapta.

Apropo de achizitii si de cum ne crestem copilul. Eu aplic in 99% din cazuri metodele lui Lali, se pare ca ne potrivim.
Eu am avut sterilizator pt microunde, nu e foarte scump dar e extrem de util. Cine nu-si permite poate foarte bine sa fiarba sticlutele, insa mie mi s-a parut mai comod cu sterilizator. Daca plecam in calatorie iarasi e comod, nu mai stai sa ceri la gazda oala pt fiert, o tavita ceva pt scos. In caz de calatorie e mai bun insa sterilizatorul electric, ca poate nu gasiti peste tot microunde. Astea sunt ceva mai scumpe dar eu am luat unul second de pe Okazii la 80 lei. Eu cat timp am folosit biberoane am sterilizat. V-am mai spus, piticii mei cu reziduurile de lapte alterate. Iar cele de apa sau ceai le sterilizam la cateva zile ca le mai scoate din pete si din mirosul ala statut. Plus ca se pastreaza mai bine biberoanele sterilizate periodic, nu se mai pateaza asa. Atentie daca vreti sa luati tetine de latex (cauciuc galben) se deformeaza la sterilizat si devin casante, eu am avut doar de silicon.

Premergator nu as tine in casa nici daca l-as primi gratis. Si nu din cauza ca se invata sa mearga pe varfuri, Filip a mers pe varfuri mult timp si n-a stat in viata lui in premergator. Ci din cauza ca este foarte daunator oaselor. Nu este un moft, intrebati orice ortoped pediatru. Vara-mea a avut displazie de sold cand s-a nascut, acum are si ea o fetita si i s-a spus clar sa nu foloseasca pt ca ii poate deforma oasele, mai ales ca o poate mosteni pe maica-sa. Premergatorul contribuie la tasarea oaselor moi ale copilului si poate trage toata viata cu asta. In afara de asta, sunt predispusi la accidente, pot ajunge sa traga ceva peste ei ca au mai mult grad de libertate sau pot cadea cu el. Am o cunostinta al carei baietel a cazut si si-a rupt clavicula. Stiu ca e mai comod pentru mama, dar incercati sa evitati. Mai bine cumparati un antemergator, arata ca un cadru din ala pt batrani dar are roti. Cu ala invata bebe sa mearga doar cand capata forta sa stea singur in picioare.

La superstitii nu pun botul, ba mai mult, ma enervez cand mi se baga pe gat. L-am scos pe Filip afara la 3 zile de la nastere, l-am scos si pe -15 grade, imbracat bine si fara fular la gura. Copilul trebuie sa respire aer curat, nu sa ude fularul si sa adune bacterii. Plus ca toti bebelusii care au fular la gura tind sa deschida gura ca sa linga fularul, deci mai rau asa ca trag aer rece pe gura. Mi-a zis si mie unu la medic, ca de ce nu pun fular la gura, ca o sa trag ca el cu copilul lui. Eu voiam sa-l treb cine a venit cu copilul bolnav, el sau io? Eu eram cu el la bilant.

Nu va impacientati daca vi se pare ca nu stiti mai nimic despre cresterea unui copil. Totul se invata. Aveti incredere in instinctul vostru de mama si nu plecati urechea la toti atotstiutorii. Selectati si voi sfaturile. Daca sunteti in dubii mai bine intrebati un medic, de preferat unul mai deschis la minte si nu unul de pe vremea bunicii care considera ca stie de ajuns si nu-i trebuie documentare moderna.

bujo mami de Filip si 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

oana, felicitari pentru vestile bune!
si eu plec la doctor in 20 de minute, de-abia astept!
jade, mikka zubi , hormonii, bata-i vina!

michella mami de Teodora si 24+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

neata fetele,

nu mai stiu care din voi ati pus un link cu ceva vanitza super ok.
va rog cine are linkul sa-l mai puna inca o data.
mercic frumos.
acu intru sa va citesc ca am de recuperat.

22+
Mami de Alex-3 ani si Radu-DNP 12 OCT
Cel mai frumos compliment e cand imi spune cineva: "Ai un copil fericit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dupa parerea mea, www.dadamart.ro/Baie/Cadita-60-L_code9802.aspx" target="_blank">asta e cea mai buna. E ieftina, practica, are fundul drept si nu se rastoarna, e de ajuns de mare sa incapa si bebe mare in ea. Restul sunt mai mult aratoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Salutare fetele.

Marryan imi pare tare rau ca tre sa te stresezi acum din cauza unui nesimtit. Dar eu zic sa nu te lasi si sa-l reclami.

Seidana ai grija cu patutul pliabil sa nu fixezi manerul din mijloc pana nu ai indreptat bine cele 4 laturi si au facut click. Daca incerci sa le fixezi dupa ce-ai apasat manerul din mijloc nu se mai fixeaza. Eu asa am facut prima oara si ma intrebam de ce se tot indoaie laturile. Nu trebuie forta bruta, ci doar atentie la ordinea fixarii.
Apropo de patut pliabil, noi am avut la Filip din cel de lemn, care cik e mai sanatos si mai rezistent. Dar am luat si unul pliabil pt voiaj. Ne-a prins tare bine si a dormit bine in el, insa salteluta aia intr-adevar nu e prea grozava la dormit pe termen lung. Este formata din mai multe bucati, deci nu e tocmai dreapta, iar ca material are un burete subtire peste un placaj. Asa ca daca ati putea lua si o saltea din cocos pe care s-o puneti peste, zic io ca ar fi super. Astea din fibre naturale sunt mai sanatoase ca nu se incinge copilul si e si dreapta.

Apropo de achizitii si de cum ne crestem copilul. Eu aplic in 99% din cazuri metodele lui Lali, se pare ca ne potrivim.
Eu am avut sterilizator pt microunde, nu e foarte scump dar e extrem de util. Cine nu-si permite poate foarte bine sa fiarba sticlutele, insa mie mi s-a parut mai comod cu sterilizator. Daca plecam in calatorie iarasi e comod, nu mai stai sa ceri la gazda oala pt fiert, o tavita ceva pt scos. In caz de calatorie e mai bun insa sterilizatorul electric, ca poate nu gasiti peste tot microunde. Astea sunt ceva mai scumpe dar eu am luat unul second de pe Okazii la 80 lei. Eu cat timp am folosit biberoane am sterilizat. V-am mai spus, piticii mei cu reziduurile de lapte alterate. Iar cele de apa sau ceai le sterilizam la cateva zile ca le mai scoate din pete si din mirosul ala statut. Plus ca se pastreaza mai bine biberoanele sterilizate periodic, nu se mai pateaza asa. Atentie daca vreti sa luati tetine de latex (cauciuc galben) se deformeaza la sterilizat si devin casante, eu am avut doar de silicon.

Premergator nu as tine in casa nici daca l-as primi gratis. Si nu din cauza ca se invata sa mearga pe varfuri, Filip a mers pe varfuri mult timp si n-a stat in viata lui in premergator. Ci din cauza ca este foarte daunator oaselor. Nu este un moft, intrebati orice ortoped pediatru. Vara-mea a avut displazie de sold cand s-a nascut, acum are si ea o fetita si i s-a spus clar sa nu foloseasca pt ca ii poate deforma oasele, mai ales ca o poate mosteni pe maica-sa. Premergatorul contribuie la tasarea oaselor moi ale copilului si poate trage toata viata cu asta. In afara de asta, sunt predispusi la accidente, pot ajunge sa traga ceva peste ei ca au mai mult grad de libertate sau pot cadea cu el. Am o cunostinta al carei baietel a cazut si si-a rupt clavicula. Stiu ca e mai comod pentru mama, dar incercati sa evitati. Mai bine cumparati un antemergator, arata ca un cadru din ala pt batrani dar are roti. Cu ala invata bebe sa mearga doar cand capata forta sa stea singur in picioare.

La superstitii nu pun botul, ba mai mult, ma enervez cand mi se baga pe gat. L-am scos pe Filip afara la 3 zile de la nastere, l-am scos si pe -15 grade, imbracat bine si fara fular la gura. Copilul trebuie sa respire aer curat, nu sa ude fularul si sa adune bacterii. Plus ca toti bebelusii care au fular la gura tind sa deschida gura ca sa linga fularul, deci mai rau asa ca trag aer rece pe gura. Mi-a zis si mie unu la medic, ca de ce nu pun fular la gura, ca o sa trag ca el cu copilul lui. Eu voiam sa-l treb cine a venit cu copilul bolnav, el sau io? Eu eram cu el la bilant.

Nu va impacientati daca vi se pare ca nu stiti mai nimic despre cresterea unui copil. Totul se invata. Aveti incredere in instinctul vostru de mama si nu plecati urechea la toti atotstiutorii. Selectati si voi sfaturile. Daca sunteti in dubii mai bine intrebati un medic, de preferat unul mai deschis la minte si nu unul de pe vremea bunicii care considera ca stie de ajuns si nu-i trebuie documentare moderna.

Bujo mami nu o sa ma las, am sa incerc sa mi obtin ceea ce merit ca nu degeaba iam lucrat atita timp, daca nu cu binisorul prin instanta

referitor la sterilizator si eu sunt deacord cu unul electric, inca nu lam procurat dar imi este pe lista, la fel de tetine din silicon doar, am citit mult despre ele si cred ca pina la 3 ani e bine sa folosimt siliconul. Premergator la toti le am zis sa nu imi cumpere ca nu o sal iau, sa nu dea banii degeaba ca si eu sunt contra lui, tot la fel din cauza ca poate duce la deformarea a talpitei si/sau sa traga ceva peste ea in mmomentul cind poate nu sunt cu ochii pe ea.
am sa fac deseara poze la hainutele si lucrurile care le am luat si am sa le atasezi pe yahoo in albumul meu,mi am luat si niste scutecele de bumbacel natural vreo 7 cred ca o sa mi ajunga pu inceput, in rest pe parcurs vom mai luat cite ceva.

zubi jade stiu cum e sa plingi de 10 ori pe zi, mai este si pe fon de sarcina, dar uneori chiar iti par unele lucruri ca se intim,pla la un moment nepotrivit, eu ma includ in grupul vostru ca si eu sunt plingacioasa, totusi important este sa nu uitam ca puiutii din burtica simt starile noastresi e mai bine sa ne bucuram

Cea mai fericita mami 28 + cu

Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Bujo, ai dreptate este cea mai buna si eu tot din asta o sa iau.Si o sa cumpar aproape tot de pe listuta ta

jade, zubisper sa nu aveti motive intemeiate sa plangeti si sa fie din cauza hormonilor

Oana pentru bebelina sanatoasa

camady si eu m-am gandit la botez.O sa fie micut cu 20 familii cu parintii, cumnatii, nasii, finii, si restul prietenii ffff apropiati

O sa-l facem in Craiova intr-un restaurant micut(cam pe 20-30 octombrie).

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 28+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

raluca da mi si mie te rog detalii despre vaccin
-cat te a costat
-de la ce farmacie l ai luat
-si ce denumire are

_

26 +

Mergi la inceput