2,5 miliarde de euro pe an
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Desiree2002 o gradinita sau cresa e $800/luna in Toronto, unde e scump $40/zi, fata de Montreal unde e $7/zi! |
Toronto fata de Montreal e un fel de Timisoara fata de Iasi. Iar Quebecul fata de restul Canadei este precum Moldova versus restul Romaniei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Desiree2002
Ah, si inca ceva! O plateste $30/ora??? In Ontario minimul pe economia, (cat lua si fiica-mea vitrega cand statea ea cu 2 copii, ii hranea, culca, spala, scotea la plimbare) cum spuneam, o plateau $10/ora! _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella ![]() Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
1300 de Euro inseamna 1800 de cad deci cam 10-11$ pe ora.. la banii astia nu prea platesti impozit... parca $17k sunt limita pe care o deduci.
10-11$ /h inseamna overtime de fapt de $20-22... eu vorbesc de chestii legale care sunt specificate in contract. In plus a fost un alt cost la agentie care nu e facturat in ceea ce zic aici.. ala nu il stiu exact.
pe aici ( nu prin Toronto dar prin AB) cu $800 pe luna la copii de un an gasesti niste dezastre de gradinite. daca vrei ceva mai bun e mai scump putin.
In plus acum intr-adevar e putin mai rau dar imi aduc aminte ca prin 2006-2007 la McDonalds se platea 15$ pe ora cand era boom-ul si nu gaseau oameni... Te dadeai jos din copac si aveai salariu de cel putin 30k pe an care inseamna pe la 2000E pe luna....
Ca idee in Calgary media venitului pe familie parca e pe la 120k pe an, Edmonton 100k si FT. McMurray in Nord pe la 150-160 de mii pe an. Si astea sunt medii... cei care isi iau bone acasa au peste aceste limite.
http://www.omaccanada.ca/en/market/calgary/default.omac - uite am gasit asa repede.. Calgary $122k pe familie.
De aia sunt si preturile care sunt... si de aia are si Quebecul gradinita de $7 dolari pe zi. ca au de unde mulge:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Edip ... FT. McMurray in Nord pe la 150-160 de mii pe an. Si astea sunt medii... cei care isi iau bone acasa au peste aceste limite. |
Mda, dar si preturile sunt pe masura! Cand te gandesti ca probabil 7-9 luni pe an tot e transportat cu elicopterul, si o paine costa $12 (asta e din burta, nu stiu ce preturi au, stiu doar ca sunt mari)... si chiria e intre $2000-$3000/luna, e de inteles ca au si salarii de 150-160k.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: | ||
Mda, dar si preturile sunt pe masura! Cand te gandesti ca probabil 7-9 luni pe an tot e transportat cu elicopterul, si o paine costa $12 (asta e din burta, nu stiu ce preturi au, stiu doar ca sunt mari)... si chiria e intre $2000-$3000/luna, e de inteles ca au si salarii de 150-160k. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella ![]() Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Nu stiu exact cat costa chiria sau painea in Ft Mac dar sa stii ca in rest in Calgary si Edmonton e mai ieftin de trait decat in Montreal sau Toronto... taxe de 5%, case mai ieftine... multe....
Ft. Mac e un oras ca oricare altul de marimea lui si in general se duc cu masina:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Edip Nu stiu exact cat costa chiria sau painea in Ft Mac dar sa stii ca in rest in Calgary si Edmonton e mai ieftin de trait decat in Montreal sau Toronto... taxe de 5%, case mai ieftine... multe.... Ft. Mac e un oras ca oricare altul de marimea lui si in general se duc cu masina:) |
Daca m-as muta acolo, clar taxele de 5% ar fi unul dintre considerente.
Cat despre ce spuneam despre elicopter, eu ma refeream la felul in care se aprovizioneaza magazinele. Am un amic care a stat in Nord multi ani si a zis ca in orasul unde stateau ei, mai ales iarna, tot se aducea cu elicopterul la magazine. Acum, normal, una e sa transporti cu camionul si alta cu elicopterul, ceea ce automat ridica costul produselor... (am la cacofonii in fraza asta
![](alcool.gif)
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: | ||
Daca m-as muta acolo, clar taxele de 5% ar fi unul dintre considerente. Cat despre ce spuneam despre elicopter, eu ma refeream la felul in care se aprovizioneaza magazinele. Am un amic care a stat in Nord multi ani si a zis ca in orasul unde stateau ei, mai ales iarna, tot se aducea cu elicopterul la magazine. Acum, normal, una e sa transporti cu camionul si alta cu elicopterul, ceea ce automat ridica costul produselor... (am la cacofonii in fraza asta ![]() _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella ![]() Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Hai ca monopolizam subiectul:) Ft. Mac nu are nici o legatura cu fanteziile astea:) Are o autostrada care leaga orasul de Edmonton si nu cara nimeni nimic cu elicopterul. Este un oras cam ca Windsor sa alte orase de genul asta de prin Ontario...
Iar pretul la chirie e ceva normal cand un pusti care termina liceul se duce acolo fara nici o scoala si castiga $90-100k pe an... taxe mici, deduceri la taxe ca stai mai la nord... deci e ceva normal.
Ma rog asta se intampla prin 2007-2008.. acum nu stiu cum mai e, ca nu prea am contacte cu industria petrolului.
![](images/user_woman.png)
Bee spune:
Legat de intrebarea "de ce ar pleca pe bani atat de putini", am auzit o situatie care m-a lasat masca. Un el si o ea, undeva intr-o zona saraca din Romania. El sofer, ea casnica. Mama unuia dintre ei, menajera in Bucuresti, harnica, munca multa, bani, multumitor sa zicem. "Mama nu ne ajung banii! Mai da-ne. SI da-ne si masina". "Pai fetito, hai in Bucuresti cu barbatul si te angajeaza, ca-ti gasesti sigur ceva ca vanzatoare!" "Cum mama, barbatul trebuie sa intretina familia, eu stau cu copiii! Ca in Bucuresti e greu de trait. Insa m-am gandit sa plec in Spania, o perioada. Si cred ca ash castiga vreo 600 de Euro pe luna" Din 600, cu 300 ar trai ea si 300 ar trimite acasa, astea erau calculele. Si ar lasa copii departe de mama......In loc sa se relocheze cu familia in aceeasi tara, in cautarea unui venit/trai mai bun.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
Celor care nu au crezut suma corecta pentru 2010: 3,5 miliarde euro!
aici stirea http://www.contributors.ro/economie/transferurile-de-bani-ale-romanilor-din-str%C7%8Ein%C7%8Etate-2005-2011/
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Eu stiu ca 2010 a fost un an slab din punctul asta de vedere. Sunt romani care pleaca doar la munca in strainatate nu s-au stabilit acolo cu familia, asa ca de unde sunt plecati trimit bani pentru intretinerea familiei, eventual pentru a-si face o casa sau strang pentru a-si cumpara una, fiindca in tara foarte greu ar reusi sa castige cat sa traiasca si ei si familia si sa-si mai faca si un rost. Cumnata mea, lucreaza in Italia pe un salariu de aproximativ 1000 de euro, reuseste sa -si plateacsa chirie, intretinere, sa manance si sa-i trimita fiului bani pentru chirie, intretinere, mancare facultate..ceea ce in tara, la aceeasi munca nu ar fi reusit! Ea practic trimite lunar in tara mult mai mult decat un salariu minim!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Toronto fata de Montreal e un fel de Timisoara fata de Iasi
Capcaunule, eu n-am fost la Timisoara, dar tu ai fost la Iasi? Sau vorbesti din auzite?