***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)
Raspunsuri - Pagina 19
Al_Ma spune:
Eu nu-i pun Marei sutien sau top la costumul de baie, ci doar slip. Si cateodata o mai las in funduletul gol, de regula dupa ce iese din apa. Si noi avem de regula 2 perechi de slipi la noi, de schimb. Ii pun slip mai mult din motive practice (sa nu-i intre nisip in zonele intime) decat din pudoare.
Madi spune:
Cautand anul acesta costum de baie pentru Ana, am vazut ca nu mai exista pentru fetite de peste 3 ani doar slipi, ci slipi cu bustiera/sutien. Ana insa nu suporta sutienul acela, asa ca o las doar in slipi sau costum intreg. Nici Ana nu a prea stat in funfuletul gol pe plaja decat foarte rar. Eu preferam sa o bag in apa goala, si apoi, la iesire sa o imbrac.
Al_Ma spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alyna24 Si am inceput lectii la Genius Kids, un miniclub in care copiii isi pot dezvolta comportamentul.deocamdata suntem la" Modulul Modulul 1 (3-5 ani) Devenim autonomi si comunicativi".Mergem de 2 ori pe saptamana si David vad ca e receptiv la activitatile de acolo.Am zis ca ceva de geniul acesta nu-i va strica.... |
Alina, am vazut pe site-ul lor ca frecventa sedintelor este de 1/saptamana. Voi va duceti de 2 ori? In ce zile ale saptamanii au loc sedintele si de la ce ora? M-ar interesa si pe mine, pentru Mara. Dar o sa inceapa gradinita si nu stiu daca o sa o mai pot duce.
ella_74 spune:
Alina,
cursurile sunt lunea, martea dupa amiaza si sambata -duminica dimineata; este vorba de cursurile pentru categoria de varsta 3-5 ani.
Ultima saptamana din august nu se fac cursuri, intra si ei vacanta.
Noi plecam maine in vacanta asa ca il vom duce pe David sambata 20 august la ora 10:00, sa vedem daca ii place.
Daca ii place, ii facem abonament.
nu ai povestit cum a fost la mare.
Alyna24 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Al_Ma
Alina, am vazut pe site-ul lor ca frecventa sedintelor este de 1/saptamana. Voi va duceti de 2 ori? In ce zile ale saptamanii au loc sedintele si de la ce ora? M-ar interesa si pe mine, pentru Mara. Dar o sa inceapa gradinita si nu stiu daca o sa o mai pot duce. Alina si Mara (27 iunie 2007) |
Buna,
Vad ca ti-a raspuns deja Ella.Noi mergem martea de la 18.30 si sambata de la 10 insa momentan facem pauza(am fost doar 2 sedinte) pt ca azi il duc la tara pe David si continuam cand il aducem inapoi adik cel mai probabil 30.08.2011.
Lui David i-a placut iar ultima sedinta chiar s-a acomodat bine, au fost doar 7 copilasi si au fost mai usor de stapanit.
Poate ne vedem pe acolo spre sfr lunii august daca va inscrieti si voi.
Pupici.
ella_74 spune:
mica,
plecam la Duni.
Casa arata ca dupa razboi, incercand sa fac bagaje iar la 7 are tenis asa ca tre sa ma grabesc.
Alina24,
poate ne vedem pe la genius; mi-a convenit ca e aproape de casa si pot sa-l duc usor; ei spun ca au grupe de 8 maxim; cand e mai aglomerat? in timpul saptamanii sau in weekend?
Pe l-am convins sa mearga iar la inot cu gradinita. Am descoperit de ce nu mai vroia, fiindca la finalul orei le-au scos colacele si au fost bagati in piscina fara, dar tinuti de profesori; el s-a speriat.
Asa ca o sa vorbesc cu antrenorii sa-l lase cu colac pan' se satura, ca nu vreau sa scot din el inotator de performanta intr-un sezon; se va plictisi si de colac la un moment dat, totul e sa aiba confort psihic.
In weekend a jucat tenis cu alti 4 copii in grupa si a fost un dezastru; ceilalti aveau 5 ani impliniti si s-a vazut diferenta; il loc sa asculte comenzile profesorului, le striga celorlati ca el are mai multa energie fiindca mananca Belvita Start, nu vroia sa stea in rand cand trebuia sa pregateasca lovitura; i-a deranjat si pe ceilalti ca nu se puteau concentra , asa ca am hotarat sa revenim la orele in 2 sau daca nu e disponibil celalalt baietel, il aduc singur fiindca asa nu mai are cui sa faca spectacol.
Dupa tenis, l-am mustrat si i-am spus ca nu-l mai aducem daca nu asculta si ne-a spus: "daca nu ma mai iubiti, o sa plec departe si o sa gasesc pe cineva care sa ma iubeasca asa cum sunt"; ne-a induiosat ; nici nu stiu cum e mai bine...
Al_Ma spune:
Multumesc pentru raspunsuri, cred ca o sa o duc si eu pe Mara, multumesc pentru idee, Alina. A fost ok la mare, asa cum imi aminteam despre Sunny Beach, o statiune cu nisip fin si apa foarte limpede, cu vant seara si cu multi englezi, nemti si alti occidentali galagiosi. Pustime la greu, multi neinsotiti, manelisti cu lanturi si ghiuluri, oameni mediocri sau fitosi. Pe mine ma deprima statiunea aia, dar am incercat sa-mi vad doar interesul, adica sa facem plaja si sa ne odihnim. Ultra All Inclusive la Helios Palace 4 stele - never ever again. Mancare repetitiva, in fiecare zi la pranz erau invariabil pizza, paste cu sosuri apa chioara si cascaval ras in loc de parmezan, 2 feluri de supa sau creme, de regula un fel cu carne, unul fara, 2-3 alte feluri de mancare tip fel 2, de gen carne fripta. In fine, partea buna e ca am avut totusi de unde sa alegem. Restaurantul foarte inghesuit fata de capacitatea hotelului. Un bar pe plaja cu muzica house ce urla pana la 3-4 dimineata. Mie bulgarii mi se par niste nesimtiti si tot timpul sa te fure/fraiereasca. Am fost de vreo 2 ori la restaurant, dar am plecat cu gust amar. La unul a trebuit sa ma duc de mai multe ori la ospatari sa le cer meniul, nu te baga nimeni in seama. La altul, am rugat 3 ospatari sa vina sa ne ia cineva comanda si, dupa 10 min de asteptare, ne-am ridicat si am plecat. Pt mine, BG in concediu este un capitol incheiat. Poate mai mergem in vreun we prelungit.
Clem, daca pleci in Thassos, poate imi aduci si mie un borcan de 800 cu miere de pin si nuci, please.
Vezi ca la hotel Hermes, din Panagia este o fabrica de ulei de masline extravirgin, puteti lua cand veniti inapoi.
LE: acum am vazut ca mergeti la Duni, am inteles ca e frumos. Distractie placuta!
ella_74 spune:
Alina,
m-a distrat descrierea facuta Bulgariei; asa este, mancare reciclata, tarani care au descoperit all inclusive-ul si se infig la mancare parca n-au mancat de cateva zile, dar pana la urma primesti cat platesti : 5 stele Bulgaria = 3 stele Turcia iar preturile in Bg sunt jumatate fata de cele din Turcia; una peste alta, noi alegem in continuare Bulgaria fiindca e infinit mai bine decat in Romania si compar cu sejurul nostru din iunie la Mamaia unde am crezut ca ne-am teleportat in anii 80'.
Ref la Duni, asa se zice ca-i frumos desi in ultimii 3 ani de cand a intrat in agentiile romanesti, cica e plin de romani iar nemtii si englezii nu prea mai vin (prietenii stiu de ce :)
Hotelul la care stam e in stop sale din martie de cand am rezervat, iar acum 2 saptamani cand am vrut sa mai rezerv 2 camere pentru familie, n-am gasit nicio camera in niciunul din cele 4 hoteluri din complex. Clona fi venit nu pentru BG ci ca sa fim impreuna.
Pana la urma a rezervat la Sha Wellness Clinic in Alicante si fiecare pleaca separat in vacanta.
Vacanta in Thasos este sub semnnul intrebarii din cauza de zile de concediu, nu ale mele, ci ale consortului care are doar 28 si nu ne ajung. Asteptam sa vedem daca rezolva chestiunea.
Daca ajungem in Thasos, luam si mierea; si de ulei de masline sunt amatoare.
Al_Ma spune:
La Duni au fost niste prieteni anul asta si le-a placut. Si eu am cautat pt Duni acum si am vazut ca nu mai erau locuri, de-aia am ajuns la Sunny Beach (am zis ca macar stim statiunea si nu o sa avem cine stie ce surprize). Legat de coabitanti, prefer romanii (bine, doar pe-aia civilizati) nemtilor si englezilor care nu stiu cum sunt in tara lor, dar in vacante se dezlantuie ca in jungla. Mai ales ca in BG ajung cei cu venituri mai modeste si care se comporta pe masura (asta e impresia mea din 2008 si de anul asta). Raman la parerea ca in BG (ma refer strict la statiunea Sunny Beach, nu stiu cum sunt celelalte si ce facilitati ofera) merita sa iei un apartament, pe care ti-l alegi eventual la fata locului, in fucntie de locatie (cat mai aproape de plaja, dar sa nu fie chestii zgomotoase in preajma gen bar, discoteca, parc de distractii etc) si iesi mai ieftin, iar cu mancarea poti merge la restaurant si per total iesi tot acolo, dar stai unde vrei tu si mananci unde vrei tu. M-a uimit cat de mult s-a dezvoltat in intindere SB fata de acum 3 ani. Sunt o groaza de cladiri de apartamente, pentru toate gusturile si buzunarele. Aia cred ca nu au nicio restrictie sau birocratie pe-acolo sau se plateste spaga la greu. Am inteles ca investitorii sunt preponderent spanioli si englezi. Plaja imi place foarte mult, nisipul fin si curat si intinsa, intrarea in apa foarte lina, iar apa de o claritate si curatenie fantastice. Nu stiu daca folosesc ceva ca sa stranga algele sau chiar nu sunt alge, dar apa e extrem de curata, desi, spre ex, in vreo 2 nopti cat am stat noi acolo, a fost furtuna pe mare si ar fi trebuit sa fie ceva alge.
Legat de Thassos, am vorbit cu o prietena care pleaca saptamana viitoare sa-mi aduca miere, dar nu refuz inca un borcan
. E foarte buna mierea aia la gust, mai ales combinata cu iaurtul lor gras. E un desert delicios. Si sanatos. Il dau mai toate terasele din Thassos.

Alina si
Mara (27 iunie 2007)