***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Alina,
de ce zici ca ai facut concediul harcea-parcea? cred ca asta e cel mai misto, sa fii in vacanta si sa poti schimba planul daca asa ai chef; in afara ca v-a plouat, nu vad alt inconvenient.

eu sunt pro vacanta all inclusive, din considerentul ca nu m-as vedea la cratita in vacanta, cred ca n-as mai simti ca sunt in vacanta.
Eu m-am chinuit toata ziua sa gasesc in resortul unde mergem in august inca 2 camere duble si nu e nicio camera libera in cele 4 hoteluri; sunt in schimb camere libere daca rezervi din UK, adica nu mai sunt pentru romani.

ref la limbi straine, azi a avut engleza si m-a distrat ca mi-a spus :"am invatat nume de animale, dar eu le stiam pe toate mami, doar "animals" a fost nou "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Pai pentru ca am avut un anumit plan si vremea mi l-a dat peste cap. Si, cum sunt mai organizata din fire, mai ales ca mergem si cu Mara, prefer sa am ceva stabilit din timp, nu sa stau sa alerg pe ultima suta de metri dupa rezervari. Cu atat mai mult cu cat agentiile romanesti de turism nu abunda de oameni prea amabili. Adica eu vad agentul de turist ca pe un sfatuitor al turistului, nu doar ca pe un comisionar setat sa-si incaseze banul si condescendent. In fine, am avut ceva experiente neplacute cu cativa agenti.
In al doilea rand, pentru ca nu vroiam sa mai vad BG asa curand, eu vreau sa vad mereu alte locuri, ca viata e scurta si cine sie cat apuci sa calatoresti.
Legat de AI, nu sunt adepta, pentru ca mie imi place sa cunosc bine traditiile locului in care merg, nu sa-mi dea in fiecare seara o mancare cu specificul altei tari decat cea in care sunt. Mie mi-a placut in Thassos ca am mancat la o taverna si ma indragostisem de un fel de tocanita locala, facuta cu branza si bagata la cuptor. Excelenta, m-as intoarce macar pentru aia. Uite, am descris-o aici http://forum. softpedia.com/lofiversion/index.php/t632612-75.html (user AliB). De asemenea, AI te cam leaga de locatia unde esti cazat, adica te gandesti ca ai dat niste bani pt mesele alea, asa ca te duci sa mananci la restaurantul din hotel. Exista destinatii unde merita AI (cum este Turcia, de ex, pentru ca nu erau restaurante in zona unde am stat noi, decat daca mergeam in centru in Antalya), dar si destinatii pentru care AI ar fi un sacrilegiu , in special Grecia, dar si BG (in 2008 mergeam la un restaurant din centru din Sunny Beach unde se manca bine si erau multe specialitati locale). Un alt cui impotriva AI il am si pt ca in 2009, cand am fost in TR, m-am intors cu 3 kg in plus din cauza numersoaselor prajituri mancate acolo (toate erau apetisante, trebuiau incercate). Asa, daca mergi la un restaurant/taverna etc., iti comanzi mai cu moderatie, ca intervine factorul psihologic, te mai cenzurezi la buzunar si la silueta. La AI, o data banii dati, nu prea mai tii cont de limitarile astea .

Mergi la inceput

Nu mai stiu cine intreba de cartile de psihologie practica, dar le puteti comanda de aici http://www.edituratrei.ro/category.php/10_c%C4%83r%C8%9Bi_din_Psihologie_practic%C4%83/33/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Hai sa-mi beau si eu cafeaua cu voi azi, ca pitica doarme si Ana ia micul dejun, peste drum, la bunici, impreuna cu var-su.

Sambata am botezat-o pe mezina, a fost ff frumos, in familie, intim, relaxant, cu multi copii intre 1-5 ani, care s-au jucat frumos. Dupa slujba am luat masa la trattoria in Herastrau pe terasa.
Am trimis cateva poze fetelor ale caror adrese de mail le am (cred ca le-am cam blocat pc ... ca sunt cam mari pozele si nu stiu sa le fac mici), ca nu prea am timp sa incarc pe webshots.daca mai vrea cineva sa ne vada, sa-mi dea PM cu adresa de mail.

Aveam si noi in plan sa plecam la munte, dar am vazut ca se schimba vremea, asa ca o sa plecam la mare, ca cica acolo se pastreza vremea buna. Abea astept, ca m-am plictisit de Buc asta imbacsit.

Si eu sunt adepta "AI", poate nu neaparat in sensul strict de a manca toate mesele in acelasi loc, ci mi degraba sa stiu, cand plec la drum, ca dorm intr-un loc curat si ca am unde manca fara surprize.
Desi cred ca e superb cu cortul, nu sunt genul : nu ma vad gatind la foc, nici dormind in "salbaticie" .
Nu imi place nici sa gatesc in concediu, desi am practicat si asta cand avea Ana 1 an.
Mie in concediu imi place sa zac si sa citesc si sa ma plimb cu moderatie (poate d-asta prefer marea muntelui, ca la munte trebuie sa te mai si plimbi, sa urci, cobori).

Eng vs germana: eu mai intai am invatat germana in scoala si abea la facultate engleza, ca era lb obligatorie. Si n-am simtit ca am invatat eng mai repede pt ca am stiut germana. Poate unele cuvinte seamana, dar se pronunta atat de diferit, ca parca n-au nicio legatura.

Despre carti, daca incep sa vorbeasc nu ma mai opresc , sa ca mai bine nu incep. Eu mai citesc la topicul despre carti ca sa vad recomandari. Am cateva pe lista de citit, timp sa gasesc...

Azi prevad o zi mai libera, pt ca am scapat de gatit pranzul. Mi-a facut sotul surpriza de a face dimineata, inainte de a pleca la serv., friptura de iepure la cuptor . Eu doar mai trantesc un piure de cartofi.

Fug ca s-a trezit pretioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alma, frumoasa vacanta, chiar daca nu a fost conform cu planurile initiale. La ce gradi ai inscris-o pe Mara pana la urma si cum ti-ai dat seama ca are inclinatie catre engleza? Distractie placuta la Bulgari, maine plecati, nu?
An@, cum a gatit sotul iepurele? Banuiesc ca l-a tinut la baitz mai intai, nu?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Alma imi pare rau de cum a decurs concediul vostru. Planurile aratau minunat.
In Croatia sunt destul de putine plaje cu nisip pentru copii.
Dubrovnikul este un oras frumos, dar din pacate nu prea ai ce sa faci acolo mai mult de 1 zi.
La Plivice noi am fost si e minunat, este un parc national cu adevarat impresionanat.

Noi anul asta mergem in Grecia. A propos a fost cineva in Skopelos sau in Ciclade?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Mica parca tin minte ca tu ai fost la Mariana Trifa cu Maya?! Daca da, ati rezolvat problema pe care a avut-o?

Alina, Ana e bine acum, multumesc de intrebare. Concediu frumos va doresc!

Mergi la inceput

Liv, da, maine plecam. Adica azi, ca e "maine" de 5 minute . Am facut rezervare pt Sunny Beach, sper sa fie vreme buna. Nu am inscris-o oficial pe Mara, dar am vorbit cu directoarea de la Casuta piticilor si o sa ma duc dupa concediu sa vad care sunt conditiile. Trebuie sa-i fac si vaccinul de 4 ani, ca nu i l-am facut. Legat de EN, am vazut ca retine foarte repede cuvinte din EN pe care le aude la noi sau la TV, e receptiva la limba asta.
Mica, aproape singurul lucru pe care l-am regretat (pe langa impachetat-despachetat si carat bagaje de nspe ori) a fost ca nu am vazut Plitvice, dar oricum ploua in ziua in care am ajuns prin zona si vremea a ramas asa cateva zile (ca am urmarit pe internet), asa ca nu erau sanse sa mergem cu Mara. O sa ramana pe alta data, cand o sa reusesc sa vad pe indelete si alte locuri din Croatia, dupa ce-mi voi fi facut un plan mai bun si rezervarile de rigoare (daca merg cu Mara). Sunt cateva plaje cu nisip fin, mai ales pe unele insule (ex Sunj pe Lopud si am impresia ca si pe Krk si Murter), dar trebuie sa te documentezi inainte ca sa le stii. A, si sa ai un buget ca lumea, Croatia nu e deloc ieftina (ma refer in special la mancare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

alma asa este, Croatia nu este deloc ieftina, mai ales daca vrei sa mananci peste. In Croatia pestele este imparit pe clase de peste, first class fish fiind cel mai scump, in jur de 60-100 euro/ kg.
In Krk si Lopud am fost si noi insa nu stiu cum este plaja, noi ajungand in marina cu barca.
Vacanta placuta in Bg!

madi am fost la cabinetul dr Mariana Trifa anul trecut in octombrie. Nu am gasit loc liber la ea (primul fiind liber in ianuarie 2011) dar am mers la cealalta dr de la cabinetul Mariana Trifa (nu mai stiu numele). consultatia a durat 1 ora, in care s-a uitat pe toate analizele ei si a pus o gramada de intrebari. La final ne-a dat un tratament homeopat care a durat 2 luni. Nu stiu daca de la tratamentul asta sau ca s-a imunizat insa nu am mai avut problema in anul 1 de gradi cu raceli dese si tuse non stop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Alina,

nu inteleg nici sa ma pici cu sare..." dupa faza cu Jp"?! te referi cu tzunnami?..pai la munte nu-s cutrenure---uite ha ha..chiar vb cu colegu ca tarile arabe is pline de istorie..deci merita viziatea..nah..dar risc crescut..dar uite risc pe saracii oamni din Oslo, sapt trecuta :(
cat despre limbi..e supr bine ca ai afinitatea asta Tu unde ai invatat si cat de bine cunosti spaniola?

io consider ca voi fi fluenta pe germana cand si socotesc scaderi si adunari simple pe limba asta.

Mica,

io am intrebat la un moment dat despre evolutia tusei la Maya. David e si el tusitor ca mi se zbarleste paru cand il aud. nu are tuse seaca, e plina..din pacate trebuie tinuta sub control. Noi am facut pan la urma o cura de singulair, greu mi l-a prescris, si acu mai face aerosoli.

An@,

deja imi place recomandata de tine..azi la 6 asta faceam..si la 7,30 ma intreaba colegu daca io am cumba liber azi. Robert a dormit la pretenul lui aseara, azi ii i-a tot mamica cealata si merg la o prezentatie cu vulturi in heidelberg, daca nu as putea merge maine cu David, cand R e la o aniversare.
Nu mai stiu daca am scris..am reusit sa il inscriu pe David la scoala de muzica din 13 sept. nah e usor de inscris mai greu mi-a fost sa gasesc o mamica, sa o conving sa isi inscrie fetita si sa ii i-a martea pe amandoi din gradi la 15,45 sa ii duca la ora si io sa ii ridic la 17. Sunt mandra de mine !

Chichi,

frumusica si bravo tie ca o inveti chocheta...dar tot am intrebare: is comozi papucei cei albi?! ca io inca le cumpar la ai mei incaltari de bebelusi cu blezna bile prinsa, talpa moale, am niste marci bine cunoscute

Mergi la inceput