Insarcinata in 28 sapt si muscata de 2 capuse!!!
Va rog tare mult sa ma ajutati!
Sunt insarcinata in 28 de sapt iar ieri dupa ce am fost in parc mi-am gasit pe coapsa dreapta inghinal o capusa mica cat o gamalie de ac. Am fost la urgenta unde mi-au facut o incizie mica si au scos capusa, mi-au pus un pansament si m-au trimis la infectioase sa-si dea cei de acolo cu parerea. Mentionez ca la aprox 1 cm de muscatura si incizie am vazut dimineata cand mi-am schimbat pansamentul o vanataie; inseamna ceva? Mentionez ca estimez ca a stat acolo cel mult 3 ore.
Doctorita de la infectioase a considerat ca nu este necesar sa iau preventiv vreun antibiotic si mi s-a spus sa nu ma stresez. Dupa ce am venit acasa si am citit despre boala Lyme m-am ingrozit si am sunat-o pe dr de la infectioase sa-mi spuna totusi preventiv ce antibiotic sa iau (pt ca doxiciclina pe sarcina este interzisa). La recomandarea dr de la infect si dupa ce m-am sfatuit cu ginecologul s-a decis sa iau preventiv 10 zile augmentin de 1g, o pastila la 12 ore.
Pe la 11 noaptea a fost sotul la farmacie si am inceput chiar de aseara sa iau augmentin. Dupa ce am luat pastila nu ma puteam linisti si am mai stat pe net tot cautand info. Cand la un moment dat am dat cu mina pe gat am simtit ceva agatat de gatul meu : oalta capusa mica cat un gunoi ca nici nu-ti dadeai seama ce era (probabil ca abia se prinsese de gatul meu pt ca madezbracasem si ma verificasem cm cu cm cand ajunsesem acasa de la spital).A scos-o sotul cu penseta si am dezinfectat cu betadina.
Intrebari :
- acele cercuri rosii ce apar de obicei in jurul muscaturii chiar si la 4 sapt de la incident se instaleaza la orice om muscat; sau poti fi infestat si totusi sa nu apara petele;
- tratamentul cu augmentin pe o per de 10 zile este suficient ca preventie?
- mentionez ca am un pic de temperatura (daca pot s-o numesc asa) 37.1 sau 37.2 dar aveam dinainte niste expectoratii galbui in gat; dimineatat m-am trezit si cu niste muci dubiosi ce s-au adunat peste noapte, dar si un pic ragusita, iar ieri am mincat o inghetata si era si destul de curent in parc; era un vant destul de rece; e cam devreme sa apara temperatura? daca as fi infestata as face temp mai mare?
- daca doamne-fereste ma trezesc dupa vreo luna cu simptome in toate regula ce se intampla cu bebelusa?cum o afecteaza?
Astept raspunsurile voastre sunt extrem de stresata,nu ptmine ci pt bebe;vad capuse peste tot si ma verific pe corp din ora in ora ca ma gandesc ca oi fi adus si altele pe haine.
Multumesc.