Teren fara PUZ

Teren fara PUZ | Autor: IonescuOana

Link direct la acest mesaj

Un dezvoltator din Ilfov are un teren imens la 8 km de Bucuresti,pe care il vinde pe parcele cu 20 Euro/mp. Problema e ca nu e scos din circuitul agricol,si varianta pe care mi-o spune este ca dupa ce va vinde toate parcelele va face PUZul pe terenul gata parcelat; Ideea e ca pretul actual e avantajos, dar fara PUZ. Cu PUZ (cand va avea),spune ca pretul va fi mult mai mare.
As vrea pareri deoarece sunt cam novice in imobiliare...Merita sa iau o parcela dintr-un teren care nu e scos din circuitul agricol? Se poate scoate din circuitul agricol doar o parcela, daca proprietarul nu reuseste sa faca asta pt tot terenul? In cazul in care as cumpara parcela in forma actuala, ce as avea pt ea, tot un titlu de proprietate?
Momentan am inteles ca nu se poate face nici macar intarusare...

Multumesc anticipat pt raspunsuri....astept

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Cred ca cei de la ANIF sunt in masura sa-ti spuna ce si cum. Noi am colaborat foarte bine cu ei atunci cand am trecut terenul din intravilan arabil in intravilan curti constructii.

La prima vedere si eu sunt de acord cu Rufus. Oricum pentru a face PUZ dureaza mult si costa mult.
Noi am avut noroc ca jumatate din teren era intravilan, si am construit pe acea parte...pe restul loturilor, s-a inceput trecerea in intravilan si sa se faca PUZ, inca de acum 2 ani si inca nu au terminat! Plus ca ni s-au mai cerut bani de catre fostul proprietar pentru aceasta procedura!

Deci, informeaza-te foarte bine inainte sa cumperi!
Inca un sfat, cand cuperi un teren, sa fii atenta ( sau chiar sa intrebi) sa nu treaca vreo conducta sau magistrala de gaze pe acolo, ca noi am avut ghinionul asta si a trebuit sa mai stam o gramada de timp si dupa cei de la TRANSGAZ, plus emotiile aferente ca nu putem construi ( nu observasem si nici vanzatorul nu ne pusese in tema cu conducta- te uiti dupa tevile de aerisire). Am avut noroc ca acea conducta trecea la mai mult de 20m de proprietatea noastra!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna.
Trebuie sa-ti pui niste intrebari: cat de mare e parcela ta raportat la terenul total. Cine face PUZ-ul? TU sau proprietarul? Daca nu faci PUZ, nu poti construi. PUZ-ul dureaza si costa. Trebuie sa vezi exact ce statut are terenul si daca poti sa-l scoti din extravilan/agricol.
Noi am facut toate astea, pentru 1 ha! Din punctul meu de vedere, a meritat. Insa vecinii mei s-au folosit de PUZ-ul nostru.
Evident ca vei fi proprietar pe parcela, dupa ce o cumperi. Problema care se pune e daca terenul ala imens e dezmebrat. Sause poate face cadastru doar pe parcela pe care o cumperi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Cred ca cei de la ANIF sunt in masura sa-ti spuna ce si cum. Noi am colaborat foarte bine cu ei atunci cand am trecut terenul din intravilan arabil in intravilan curti constructii.
La prima vedere si eu sunt de acord cu Rufus. Oricum pentru a face PUZ dureaza mult si costa mult.
Noi am avut noroc ca jumatate din teren era intravilan, si am construit pe acea parte...pe restul loturilor, s-a inceput trecerea in intravilan si sa se faca PUZ, inca de acum 2 ani si inca nu au terminat! Plus ca ni s-au mai cerut bani de catre fostul proprietar pentru aceasta procedura!
Deci, informeaza-te foarte bine inainte sa cumperi!
Inca un sfat, cand cuperi un teren, sa fii atenta ( sau chiar sa intrebi) sa nu treaca vreo conducta sau magistrala de gaze pe acolo, ca noi am avut ghinionul asta si a trebuit sa mai stam o gramada de timp si dupa cei de la TRANSGAZ, plus emotiile aferente ca nu putem construi ( nu observasem si nici vanzatorul nu ne pusese in tema cu conducta- te uiti dupa tevile de aerisire). Am avut noroc ca acea conducta trecea la mai mult de 20m de proprietatea noastra!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Inboxmultumesc de sfaturi...Acest ANIF unde este, este un singur sediu pt Ilfov sau in fiecare comuna in parte?
De asta mi-e teama si mie,ca ne va mai cere alti bani pentru PUZ...bine el acuma spus ca nu,dar ce baza mai poti sa ai in ziua de azi pe niste vorbe?
Ca idee,cat v-a mai cerut in plus pentru PUZ?
Ai idee cat costa trecerea din extravilan in intravilan?
Inca o data multumesc pt lamuriri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Buna.
Trebuie sa-ti pui niste intrebari: cat de mare e parcela ta raportat la terenul total. Cine face PUZ-ul? TU sau proprietarul? Daca nu faci PUZ, nu poti construi. PUZ-ul dureaza si costa. Trebuie sa vezi exact ce statut are terenul si daca poti sa-l scoti din extravilan/agricol.
Noi am facut toate astea, pentru 1 ha! Din punctul meu de vedere, a meritat. Insa vecinii mei s-au folosit de PUZ-ul nostru.
Evident ca vei fi proprietar pe parcela, dupa ce o cumperi. Problema care se pune e daca terenul ala imens e dezmebrat. Sause poate face cadastru doar pe parcela pe care o cumperi.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Multumesc si tie Bee
Este o parte foarte mica din terenul total,eu vreau sa iau doar 700 mp. Proprietarul a spus ca face el PUZ daca noi cumparam acum, dar trebuie sa astept sa vanda toate parcelele. Terenul nu e dezmembrat, parcelele se vor stabili cu cumparatorii prin intelegere. De ce mi-e teama e ce a spus Inbox mai sus, ca ulterior le-a cerut alti bani pt PUZ.

Mergi la inceput