Pastile Karissa luate anapoda!
Initial am crezut ca aseara am uitat sa iau pastila.Uitandu-ma pe folia de Karissa si avand impresia ca azi e JOI(),am luat pastilele de marti si miercuri.Ce trebuie sa fac???Desi iau aceste pastile de vreo 3 ani,nu mi s-a intamplat niciodata sa incurc asa de rau zilele.
Raspunsuri
corap spune:
vezi ce scrie in prospect (desi ma indoiesc ca scrie sa iei doua zile neluate). oricum, daca nu te lamureste prospectul, du-te la farmacie si intreaba un farmacist (nu asistent de farmacie sau cine mai vinde pe-acolo)
glimmer spune:
Pastilele au compozitie diferita, in functie de ziua cand se iau ? Cred ca toate au aceeasi concentratie de substanta activa, iar zilele sunt trecute ca sa iti dai seama daca ai uita vreuna. Asa ca nu cred ca are importanta ca ai luat marti pastila de joi. Vorba lui corap, consulta prospectul.
cosmina_p spune:
Scrie ca in caz de supradozaj apar dureri de cap si greturi!Si nu exista antidot!Deci...azi am luat pentru azi si maine...oare cum le iau de joi???M-am hotarat sa le iau cu Ginko prim...ca sa nu mai uitVa multumesc pt raspunsuri!
glimmer spune:
Acum realizez ca tu de supradozaj te temeai!
Eu zic ca nu o sa ai probleme. Doar ca pastila de joi va trebui sa o iei din alta parte ...
lavi02 spune:
Daca azi ai luat din greseala 2 pastile, pentru azi si maine, nu se intampla nimic azi, dar va trebui sa iei si maine o pilula, altfel isi pierd efectul contraceptiv. Pana la final vei ramane cu o pastila in minus si deci trebuie sa mai cumperi o folie din care sa folosesti o singura pastila.
Folia aia nu e de aruncat, mai poti folosi pastile din ea daca vrei sa amani vreodata ciclul o saptamana (pentru mers la mare de exemplu)
De retinut: daca vreodata uiti pilula pana a doua zi la ora la care ai luat pilula urmatoare nu trebuie sa iei 2 pilule, dar sa folosesti mijlocae contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.
cosmina_p spune:
Temerile mele erau:supradozajul,contraceptia pana la terminarea foliei si eventualele dereglari pt luna viitoare!Pentru ca am calculat cu "minutiozotate" ca sa n-am probleme cand merg la mare!!!!Dar se vede ca trebuie sa reiau calculele!!!Am ajuns si la farmacie..probabil am vorbit cu "casiera" pt ca mi-a recomandat ca maine sa nu au pastila pt ca "nu aveti ce lua"!I-am multumit si i-am cerut Ginko prim pt memorie(sa nu mai uit ca am luat anticonceptionalele) si algocalmin(pt durerile de cap....doar asa scrie in prospect in caz de supradozaj)Glumesc,fireste!Va multumesc!
lavi02 spune:
Cosmina, nu trebuie sa refaci nici un calcul cu marea. Toate efectele adverse ca ai luat 2 pilule in loc de una pot fi de la doza crescuta de hormoni pe azi (greata, durere de cap). De maine - poimaine incolo daca iei in continuare cate una pe zi conform planului initial totul va fi la fel.
dicirstea spune:
Cate pauze ai fcut in cei 3 ani de cand iei pastilele?
Te intre pentru ca eu am fost inteligenta (ca noaptea) si am luat cu intentie pastilele (uitasm folia la servici in week-end, asa ca luni am lua si pastilele de sambata si duminica), si apoi mi-am vazut de pastile in continuare.
Din pacate efectele supradozajului au fost mult mai mari decat durerea de cap, greata ..putin spus, stare de lesin, bufeuri, ameteala, m-am umflat ...si m-au tinut vreo 2-3 luni pana m-am gandit sa fac o pauza mai prelungita si sa fac analize hormonale.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
cosmina_p spune:
dicirstea,,n-am avut nicio durere sau greata.Pauze n-am facut deloc in astia 3 ani.Am ajuns la pastilele astea la recomandarea ginecologului,dar fara vreun fel d analize pt ca,zicea el,"sunt cele mai slabe"....dar in ce-o consta "slabiciunea" lor,habar n-am.Cat de prelungita a fost pauza si ce rezultate ai avut la analizele hormonale?(daca se poate sa-mi spui in termeni mai de..."balta" ca cei stiintifici ma depasesc)
Intre timp am facut si calculele...premergatoare mersului la mare si vad ca ma incadrez in tolerante...sper ca nu m-a dereglat prea tare supradozajul!!!!