constipatie copil 1 an si 6luni

constipatie copil 1 an si 6luni | Autor: My_Lady0091

Link direct la acest mesaj

buna-ziua.
am o fetita de un an si sase luni,care,de vreo saptamana, iese cu scaunul,ciudat din punctul meu de vedere.adica:
-face zilnic,minim odata,nu face greu(scremeri etc)
-culoarea si consistenta par normale
-doar ca iese bucati aproximatic rotunde,separate,cat un ou de prepelita-poate un pic mai mari.nu par extrem de tari sa zic ca e constipata.
-nu se irita la fundulet
-nu plange cand face caca
-bea lichide,lapte.

e constipatie?nu bbea lichid suficient?

multumesc!

Blackmoon Lady&lipishtocul &2+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

si fetita mea are perioade cand mai face astfel de "cacareze".
am observat ca au coincis cu perioadele in care ii dadeam cereale de la milupa.

in momentul in care am revenit la cerealele nestle "fibre delicate", scaunul si-a recapatat aspectul si consistenta normale.

la fetita ta s-ar putea sa fie vorba despre o usoara deshidratare, avand in vedere vremea caniculara din ultima perioada. poate o suplimentare a cantitatii de lichide ar rezolva mica problema observata de tine. bucura-te ca nu e constipata cu adevarat, ca face in fiecare zi. fii-mea a stat o data si 4 zile fara sa faca kk, am rezolvat in final cu dulcopic picaturi (pentru copii).

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Si fiica-mea a inceput sa faca asemenea "cacareze":))) de vreo cateva luni, macar 2 scaune/ saptamana sunt de-astea, bilutze, perfect rotunde, zici ca-i arta, domnule!:)) Ea de obicei face asa daca o zi nu face kk, in ziua urmatoare sigur vin "cacarezele" si poate ceva mai greu decat kk obisnuit. Dar nu mi-am facut in griji caci in rest, cum zice si my_lady: nu o doare burta, nu se irita...parca intr-adevar coincid "momentele rotunjoare" cu zilele cand nu prea bea apa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Luca cam asa face mereu sau macar la inceputul scaunul
in perioada in care consuma mai mule fructe/legume/fibre nu se intampla, dar...totusi asa face in marea majoritate a timpului, in condt in care mananca zilnic fff multe legume/fructe/etc.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angela1975 spune:

Iti sugerez: sa-i faci o radiografie la colon, bineinteles intrebi dr. copilului inainte, eu cd i-am facut avea 3 ani.

PS: am avut si eu probl. cu constipatia, la radiografie i s-a depistat ca are colonul mai lung si o bucla undeva care facea sa stagneze evolutia normala ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si care a fost solutia, Angela?

Mergi la inceput

^ Doctorul mi-a spus ca nu se opereaza ce are el, numai megacolonul se opereaza ( colon mare in diametru si lungime), la el doar lungimea e problema. A zis sa-l las asa si sa reglez din alimentatie, fac tot posibilul insa nu reusesc pt ca mananca la gradi. Cat am fost in C.O. am reusit Pe masura ce creste isi mai revine, altfel devine proportia dintre colon si corp, totul e sa nu-l las asa, constipat. Pe langa fructe si fibre ii mai dau sirop laxativ pe baza de plante ( nu da dependenta), cate-o pastiluta, un supoz. - cum trec 3-4 zile si n-a facut, iau masuri )
Are colonul lenes, el sta bine-mersi multe zile fara sa faca, fara sa simta nevoia ... mi s-a intamplat si mie sa faca ca la voi, sau lung si subtire ... mi s-a intamplat odata sa faca cu mucus pe deasupra si m-am speriat, am intrebat dr. si a zis ca nu e nicio probl., a fost un caz izolat. Cam atat, daca aflati ceva noutati, puneti-le pe site, ma intereseaza orice info

Mergi la inceput

probl. au fost de cand era bb mic, insa am zis ca e de la alaptare, ca cine stie ce i-am dat eu sa manance si s-a constipat ... pe la 2 ani mi-am dat seama ca e o probl. si am inceput investigatiile ( radiografie si irigoscopie).

Mergi la inceput