copilul meu e predispus accidentelor

copilul meu e predispus accidentelor | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

..nu mai pot....nu stiu ce sa mai fac....copilul meu,care acum are 3 ani,se loveste mereu numai la cap....incerc sa stau numai langa el,am ajuns sa nu l mai las sa alerge,sa l tin de mana cu forta,sa ne izolam de ceilalti copii,dar tot se loveste...stiu ca toti copiii se lovesc,dar el cade mereu si se loveste numai la partea din spate a capului...
prima cazatura s a intamplat acum 1 an.stateam pe o banca in parc,iar el,langa mine,dar in picioare,se uita fascinat la un tata cu fiul lui care jucau badminton.fractiune de secunda am intors capul sa l strig pe baiatul meu cel mare si tatal care juca badminton s a dat in spate sa prinda fluturasul si a cazut peste codrin.
peste nici o saptamana,in acelasi parc,o fetita mergea cu bicicleta.a trecut pe langa noi[eu cu codrin desenam pe asfalt] si,in loc sa puna frana,a intrat direct in el[maica sa a scuzat o apoi ca abia invatase sa mearga cu bicicleta fara roti ajutatoare si nu stia sa puna frana].
asta iarna,iese sotul cu el afara,iar la iesirea din bloc,c se smuceste din mana lui si cade cu capul de gheata.
in casa,cel putin,a cazut de nenumarate ori.pur si simplu se suie in pat ,se joaca cu fratele lui si pune piciorul aiurea si cade....
acum vreo 2 saptamani se duce taica sau si l da in leagan,iar el pur si simplu isi da drumul la maini si cade din leagan...
simt ca innebunesc....atatea cazaturi,ma gandesc ca il vor afecta...pe moment n a avut nimic,a plans si apoi i a trecut....
credeti ma ca oricat incerc sa l protejez,tot cade...am ajuns sa l privez pe cel mare de prietenii lui ,tocmai pt ca cel mare fuge si cel mic se tine dupa el si cade mereu....cum sa zic,el cu mersul n are probleme,a mers de la 11 luni,insa nu e niciodata atent,cand merge nu se uita in fata,cand alearga,sare in fata copiilor cu role,cu biciclete,pur si simplu nu mi vine sa mai ies din casa....si nici nu asculta sa nu mai alerge,sa nu se mai suie peste tot....credeti ma ca toata lumea ma condamna ca ma tin dupa el si nu l las sa alerge,dar sunt parca intr un cerc vicios,pt ca e clar ca daca va alerga va cadea....pe bune daca n am luat o razna si ma gandesc ca poate e ceva necurat la mijloc,stiu ca suna penibil,dar mi se pare inadmisibil sa cada mereu si sa se loveasca numai la cap....
ce sa fac?
credeti ca loviturile astea repetate il pot afecta in timp?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu sunt ingrozita de cazaturi, stau numai dupa el. Al meu este si mai atent si mai fricos de inaltimi, si de mic a fost atent, insa mie mi-e foarte fica de aceste lovituri la cap.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu as sta dupa el sa-l feresc cat pot de mult,ptr ca nu mi se pare ok sa se loveasca tot timpul , mai ales la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Daca ai pune o casca de biciclist pe cap sa o poarte tot timpul sau cind iasa afara? Nu glumesc, am vazut asa la un copil la gradinita, era cu ceva boli cronice cardiac si cine stie mai ce, si ca sa-l fereasca de traumatisme purta tot timpul o casca de biciclist cu extra strat de protectie pe dinauntru plus avea cotiere si genunchiere.poate e o solutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

msl,am incercat cu casca,insa dupa cateva zile n a mai vrut s o tina pe cap[probabil si pt ca e f cald acum]....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Am vazut pe diverse site-uri casti speciale pt copiii care invata sa mearga. Nush pt ce circumferinta a caoului, dar cred ca i-ar veni. Nu e ca de bicicleta.

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Ma gandesc ca poate e si din pricina ca stie ca e tot timpul cineva langa el sa-l ajute ,sa-l sprijine si din cauza asta nu e atent si nu isi da silinta sa se fereasca,am observat la fata mea ca daca stau dupa coada ei,cade,cand o las singura e atenta pe unde calca,se fereste de eventuali copiii care ar putea sa o loveasca(ce tine de ea) ,etc.Alaltaieri in parc mi-am luat inima in dinti si m-am asezat pe banca sa vad daca e atenta si daca se descurca cat de cat singura,mare mi-a fost mirarea ca nu a cazut,s-a ferit,a mers ,a fugit mai atenta .etc.La unele din cazurile care le-ai descris,nu a fost el vinovat,cu tatal care juca badminton,cu cazutul din leagan e de vina tatal ,fara suparare si fata mea da drumul la maini in leagan daca nu sunt atenta,si ai mai spus cu bicicleta,la varsta asta el nu avea cum sa aiba suficienta viteza de reactie,(viteza bicicletei e relativ mare), incat sa se fereasca de bicicleta,ma rog,chiar daca pare absurd si riscant ,mai lasa-l un pic si singur ,adica aseaza-te pe banca un pic si lasa-l sa vezi poate stiind ca nu mai e cineva in spatele lui va fi atent si singur,in privinta cazaturilor cand alearga,cat despre accindente care nu au tinut si nu tin de el,fi tu ochii lui ,parerea mea ca nu au viteza de reactie necesara,pt.biciclete,copiii pe role .etc.La noi a functionat,bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Si eu sunt ingrozita de loviturile la cap.
Feciorul meu, tot de 3 ani, are zile in care nu cade deloc si dar are cate unele in care a luat si cate 4 trante si tot cu capul de beton.
La un moment dat l-am luat in brate si am spus ca nu-l mai las jos pana nu se termina ziua.
monalac, poate asta e o faza prin cre trec copiii?Sunt firi si firi, unii mai atenti si altii cu capul in nori?
Nu stiu ce sfat sa-ti dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

monalac, poate ca ar fi bine sa-l vada si un medic neurolog, sa te asiguri ca toate aceste lovituri la cap nu au lasat urme.
daca as fi in locul tau, m-as gandi si la un examen oftalmologic, poate copilasul tau nu vede foarte bine si nu poate aprecia corect distantele.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Si la faza cu leaganul, si la cea cu badmintonul, voi ati fost de vina. Si as zice ca si la aia cu bicicleta; eu sint cu cohii in 16 mereu, si nu ne oprim sa desenam decit in zone ferite. Despre tinutul in leagan, la fel, sint cu cohii pe ea nonstop.
Imi inchipui ca voua va e mai greu daca iesiti un adult cu doi copii.

In rest, in ceea ce priveste cazutul "din picioare", ca s-a impiedicat in timp ce alearga etc, la 3 ani ar trebui totusi sa stie sa puna miinile in fata si sa isi amortizeze caderea, plus ca nici greutatea capului nu mai este la fel de mare raportat la greutatea corpului, deci n-ar trebui sa mai ajunga sa dea cu capul. Iar julituri in genunchi si coate....s-o vezi pe domnisoara mea ce de-a semne de buna purtare are, si ne mai si povesteste in momentele de respiro, ca a cazut in cutare loc si s-a julit aici, a cazut in alta parte si s-a julit dincoace...
Si ea este o fire foarte prudenta; la fel, mult mai prudenta cind e "singura" decit cind e de mina cu mine.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

revin, sa-ti explic de ce am recomandat oftalmologul : cumnatul meu exact asa patea cand era mic, tot timpul se impiedica, cadea si se lovea la cap. ulterior, nu mai retin exact la ce varsta, parintii l-au dus la control la oftalmologie si medicul a descoperit ca avea o miopie destul de avansata, care a crescut destul de mult pe parcursul timpului. purtarea ochelarilor inca din scoala generala l-a ajutat putin, in sensul ca i-a tinut un pic in frau cresterea dioptriilor.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

corina,am fost la oftalmolog atunci cand avea 1 an si mi s a spus ca totul e ok.dar poate ar tb sa merg iar.
asa simt si eu,ca e vina noastra pt ca nu avem grija cum tb de el,dar nu stiu,parca totul se intampla intr o secunda...
la noi in oras ,in zona in care stau,e doar un parc si acolo merg multi copii cu bicicleta si cu rolele,practic nu exista loc ferit....
la faza cu leaganul eu n am fost acolo,insa am innebunit cand mi a povestit sotul...eu oricum am divergente cu el,pt ca el de multe ori sta pe banca si mi spune ca tb sa las copilul sa se descurce;ca de aia nu stie sa cada....dar daca l las,cade si mai rau....
oare un neurolog ar putea stii,fara sa i faca tomograf,daca loviturile o sa aiba repercusiuni?mentionez ca el n are niciun simptom,e vesel,vorbeste coerent ,nu pare sa l doara ceva.
insa e f neatent,nu se uita niciodata pe unde merge,practic intra cu capul in toate obstacolele intalnite pt ca se uita in alta parte....

Mergi la inceput