Puiuti de Randunici 2008!! (485)
Raspunsuri - Pagina 5
nyny spune:
Alina hai ca ma bag si eu ca musca-n lapte... relatia voastra a fost mereu asa? Ori s-a schimbat pe parcurs. N-aveti unde sa lasati copilul o zi (bunici, matusi) si sa iesiti si voi undeva sa spuneti lucrurilor pe nume? Sa spuna si el ce doreste de la tine, si tu ce pretentii ai de la el, sa discutati daca se mai merita sa salvati ceva... sau sa o luati pe cai separate. Si o intrebare de baraj, la care trebuie sa va ganditi aman2: Mai sunt ceva sentimente intre voi?... asta e foarte iumportant si cu asta cred ca trebuie sa incepeti. Daca DA, atunci se merita se luptati pt familia voastra, daca NU... nu-si mai are rost nici o discutie.
Mamica fericita de Mara si de David
alina_satena spune:
Nyny relatia asa a fost dinttotdeauna de cand vb pe internet cu certuri cu impacari,sentimente din partea mea exista,acum nu stiu daca mai exista si din partea lui,si copilul am putea sa il lasam la mama lui cateva ore dar nu vrea.AScum a propus el sa scriem pe o hartie fiecare ce vrem unul de la atul si diseara sa facem schimb de voi.Eu chiar imi doresc sa salvez relatia asta dar au fost atat de multe jigniri de genul"c...va","proasta",handicapata"incat m-au doborat numai am incredere in mine,numai am grija de mine cum aveam inainte,deci practic pot spune ca am fost umilita,nu e vb de batai sau ceva de genu dar consider ca si jignirile sunt tot un mode violenta chiar daca verbala.
Acum sper sa reusesc sa trec si peste asta si cum mi-au mai spus fetele aici sa am grija de mine si de copil si apoi de el.
Incerc sa ma ridic din acesta mocirla si sper sa salvez ceva macar de dragul copilului sa nu traiasca fara tata(sau cu tata vitreg)cum am eu sau fara mama(cum e in cazul sotului).Sa imi dea DD putere si minte limpede si calm.
Va multumesc tuturor ptr sustinere.
P.S M-am intins cam mult,scuze
nyny spune:
Alina e nasol daca s-a ajuns la jigniri. E foarte buna ideea lui de a scrie pe o hartie lucrurile care va deranjaza , dar sa si analizati impreuna listuta aia, nu sa ajungeti sa comunicati prin biletele. Nu stiu... e greu sa-ti dai cu parerea. Nu vreau sa-i caut scuze, dar poate trece si el printr-o perioada mai stresanta la serv, sau poate il deranjaza faptul ca te-ai schimbat si tu... si totusi daca zici ca asa a fost mereu... cum ati rezistat atat?
Mamica fericita de Mara si de David
alina_satena spune:
Nyny nici eu nu stiu cum am rezistat 6 ani( 1 an am vb pe messenger),sa speram ca vom trece cu bine peste toate astea,incerc sa il cred si pe el dar si mie imi este foarte greu.M-am plafonat numai am prietene numai am nimic il am doar pe el(asa credeam eu)si ma dezamageste pe zi ce trece mai mult.
MarianaPop spune:
Alina, mai ai un fresh de fructe si pentru mine
?
Presupunand ca da, imi permiti sa te invit la masuta din colt pentru o discutie
?
In primul rand...nu exista minciuna mai mare decat aceea din povestile pentru copii: „Si s-au casatorit si au fost fericiti pana la adanci batraneti." Realitatea este alta: „S-au casatorit si au inceput problemele".
Dupa parerea mea un factor important in casnicie este respectul reciproc. Tu din prea multa iubire ai ales sa-ti restrangi propria libertate in favoarea lui. Orice problema ivita trebuie discutata sincer, direct, pe fata, in caz contrar ele vor iesi la iveala cu forta (dupa cum ai spus si tu), iar si iar. Cauta sa nu te inchizi in tine si fa-l sa fie deschis la dialog, daca ajungi sa crezi ca nu mai esti respectata si va inchideti in voi nu e bine. Eu sunt la stadiul in care imi accept omu’ nu cum mi-ar placea mie sa fie, ci asa cum este, ca nu este nici meritul dar nici vina lui ca e asa. In casnicie apar crize, situatii tensionate, se spun cuvinte grele, cuvintele atrag dupa sine cuvinte si se ajung la situatii de neacceptat (nu cred ca e cineva care sa afirme ca are o casnicie perfecta). Sa nu crezi ca nu am avut si noi momente tensionate, sa stii ca nu trec usor peste “izbucnirile” lui dar…am invatat sa iert, sa ma stapanesc mintal, ma calmez si imi impun sa uit ceea ce a fost rau. Acum ies mult mai usor din starea de neliniste, imi imbratisez puiuta si-mi rasfrang si mai mult dragostea asupra ei. Daca ati hotarat in sfarsit sa spuneti lucrurilor pe nume (chiar daca e prin intermediul unor biletele), eu zic ca e totusi un pas inainte. Poate veti ajunge la numitor comun si astfel o sa stiti cum veti proceda de acum inainte. Cred ca inca mai are sentimente pentru tine, altfel nu mai incerca nici un mijloc de salvare a casniciei.
Si pentru linistea ta sufleteasca iti postez o rugaciune pe care trebuie sa o spui avandu-l pe sotul tau in gand.
Rugaciune pentru iertare
"Doamne Isuse, vino in inima mea. Ia in stapanire toata fiinta mea. O Isuse, linisteste Tu aceasta mare agitata din sufletul meu. Ia inima mea, Doamne si da-mi inima Ta. Vreau sa simt, o Isuse, in acest moment, ceea ce simti Tu pentru sotul meu. Fii Tu cel care iarta in inima mea. Iarta-l Tu in mine, pentru mine si in locul meu. Da, Domnul meu, vreau sa simt in acest moment aceleasi sentimente pe care le simti Tu pentru sotul meu, ceea ce ai simtit cand mureai pentru el pe cruce. Vreau sa-l iert asa cum il ierti Tu. Vreau sa-l inteleg, sa-l iert, sa-l iubesc, sa-l imbratisez cu bratele Tale."
Ma rog la DD sa treci cu bine peste provocarile vietii
.
Mariana, mamica de
Bianca Alessia , domnisoara mea iubita
**Suntem atat de fericiti pe cat noi insine ne ingaduim sa fim!**
alina_satena spune:
Va multumesc tuturor ptr sprijinul moral si stiu sincer ca si eu am o parte din vina si eu sunt om si eu gresesc acum eu mai trebuie sa fac lista.Va scriu diseara si va spun ce am facut.Si dp aceasta discutie imi voi organiza altfel viata.
Va las un cappucino si
sa fac chiftele si sa spal dulapurile din bucatarie
MarianaPop spune:
Alina, multumesc pentru cafeluta
! Iti tin pumnii pentru diseara
.
Va las si eu cate o limonada
!
Ma duc sa-i caut sandalute mai fitzoase mandrutei. Maine se duc la teatrul de papusi
. Am o baietzoasa zvapaiata...aseara de-abia am reusit sa o "smulg" de la leagane. Vai mama mea...
.
Sa vad in seara asta ce mai facem...cred ca o duc in parcul monument la groapa de nisip...sa vedem...
Va doresc o seara buna
!
Mariana, mamica de
Bianca Alessia , domnisoara mea iubita
**Suntem atat de fericiti pe cat noi insine ne ingaduim sa fim!**
alina_satena spune:
Fetelor am facut schimb de liste dar nu am mai discutat ptr k este foarte obosit.Va las un ceai de tei.Seara buna
MarianaPop spune:
Buna dimineata randunele
!
Alina, multumesc pentru cafea
! Chiar vroiam sa mai beau inca una
!
Fug la munci....povestim mai tarziu!
Sa aveti o zi buna in continuare
!Mariana, mamica de
Bianca Alessia , domnisoara mea iubita**Suntem atat de fericiti pe cat noi insine ne ingaduim sa fim!**

aburinda.Eu ma apuc de treburile obisnuite.