Mai-Iun 2011.HAI andreealydia!(25)
Raspunsuri - Pagina 19
andreealydia spune:
tzuna, stiu ca in farmaciile noastre se gaseste doar Infacolul produs in olanda, caci din asta am si eu. vreau sa-mi comand, totusi, si din anglia, sa fie. nu stiu daca e diferenta, stiu doar ca toate mamicile disperate de colici il venerau acum 3 ani cand am nascut-o pe ema si specificau clar ANGLIA (poate si pentru faptul ca atunci nu se gasea pe la noi, habar n-am). atunci mi-am facut provizii din timp de acolo. coincidenta sau nu, ema nu plangea mai mult de jumatate de ora pe zi si, poate si datorita alimentatiei mele, masajului si gimnasticii facute, elimina tare usor gazele. asa si espumisanul nostru are aceeasi compozitie, dar e cunoscut faptul ca difera calitatea multor produse facute pentru tari diferite... nu stiu ce sa zic... iti doresc sa gasesti solutia sa-ti scapi pitica de ei! 
luiza, raman la parerea mea: laptele matern e cel mai bun pentru copil, mai ales ca ai!!! nu exista lapte bun si lapte rau, pana si mamicile din lumea a treia au cel mai bun lapte pentru puiutii lor. din pacate, avem medici care se grabesc sa recomande formula, asa cum prescriu si antibiotice cu duiumul. mamicile, din disperare ii asculta cu sfintenie, crezand ca e singura solutie... sa stii ca difera si cantarele, poate are si icter si ia mai putin, nu stiu... faci cum crezi.
pup!
39+
luiza77 spune:
Multumesc de sfaturi fetelor...cred si eu ca nu a fost bun cantarul din maternitate, toti copii scadeau cate 200-300 de grame numai al meu doar 50 de grame, mi s-a parut suspect dar asa mi-a scris in carnetul de sanatate...oricum in carnet mi-a completat numai aiure, mi-a scris ca am nascut al 2-lea copil, unul este virtual...ca sarcina avea 36 de saptamani, cand eu aveam 39 de saptamani si 2 zile...in ceea ce priveste formula sincer chiar am fost nevoita sa o introduc deoarece Matei plangea tare mult si dupa ce il alaptam si il tineam si cate o ora la san, apoi cand am introdus formula era disperat cand ii bagam biberonul in gura, asa mi-am dat seama ca nu se satura si cred ca nu este consistent laptele meu, oricum m-am muls intr-o seara cu pompa si am inspectat laptele care este destul de transparent...stiu ca laptele matern este foarte important si ca este cel mai bun, oricum eu il si alaptez inca de fiecare data cate 15-20 de minute il tin la san pana adoarme, este si tare puturos, in schimb la biberon se revigoreaza total daca ii vine in gurita de-a gata laptele...imi era mult mai comod doar cu alaptatul, acum orbecai prin casa din 3 in 3 ore sa ii prepar biberonul...asta este,sanatos sa fie copilul atat imi doresc.Va doresc o zi frumoasa si va pupacesc pe toate.
Lilly79 spune:
iupiii, am iesit iar afara.E chiar cald, vantul bate mai slab si rar, iar Victor a dormit f bine in carucior chiar daca trotuarele noastre sunt numai gropi.
Si acum s-a trezit ![]()
Manuela77 spune:
Buna dimineata fetelor
,
Noi am aavut o zi f grea iri si o noapte de pomina. Radu e bolnav, are febra 39.5.
De abia reusec sa-l tin departe de Maria iar noaptea trecuta am facut ture intre cei 2 
TZUNA-
merci! Eu nu consider ca am vreun merit. Ea face cam toata treaba...e foarte mancacioasa si eu ii ofer ocazia sa se serveasca de cate ori cere fara sa ma stresez prea mult pe tema asta.
LUIZA-felicitari pentru Matei! Si eu cred ca a scazut mai mult in maternitate si a luat, de fapt, bine in greutate. Eu sunt convinsa ca laptele tau este bun. SI al meu este transparent si albastrui mai ales la inceput, apoi devine tot mai consistent si spre final cand ai zice ca nu mai e mare lucru devine galbui si cremos ca o smantana. Eu o las pe Maria sa stea muuult la un san. Cand se mai plictiseste sau adoarme o mai schimb, ii scot aerul si apoi o pun inapoi la acelasi san pana cand ii da ea singura drumul. Niciodata nu ma uit la ceas. Mai plange si se mai enerveaza dar nu neaparat de foame si daca ii dau un biberon de LP il da gata instant oricat de satula ar fi....Asta mi-au zis asistentele de aici...ei nu prea refuza papa si asta poate fii o capcana pt orice mamica si te poate demoraliza crezand ca nu ai lapte destul.
In ce priveste luatul in greutate la bbi alaptati la san nu e foarte liniar si nici previzibil. Pot lua f mult tintr-o anumita perioada si apoi sa-si icetineasca ritmul etc. Uite la noi, M a luat in primele 11 zile 300 gr, in urmatoarele 11 zile inca 1kg si in ultima sapt inca 200gr. Sunt convinsa ca vor fi si luni cand va lua f putin dar nu ma stresez pe tema asta. Sunt perioade cand cresc mai mult in lungime sau fac niste progrese in devoltare (isi tin singuri capul, incep sa se rostogoleasca etc.) care consuma multa energie si atunci din nou pot pune mai putin in greutate.
MARINA- draga de tine cred ca ti-e ff greu cu refluxul Clarei. Offf. Doamne ajuta sa treaca cat mai repede! Sa gasiti un remediu cat mai eficient.
DAII-un pupic pentru bb Alex si felicitari pt prima luna de alaptat cu succes!
ANDREEALIDYA- ce mai face bb mic? Nu da semne ca vrea sa va cunoasca? Bucura-te de burtica!
RAMONELLA spune:
Salutare!!
Vreau sa va spun ca piticul meu e bolnavior de 4 zile...
ii curge nasucul,si nu prea reuesc sa scot nimic din el,nici cu batista bebelusului.Pediatrul ne-a dat Panadol si Maxitrol pentru nasuc.E nasol ca tre sa-i dau asa de repede medicamente,dar n-am avut ce face,pentru ca deja mucutii erau galbeni.
Nu stiu de unde a luat,ca Bea nu e bolnava si nici unul dintre noi.Spunea pediatrul ca pot aduce vizitatorii virusi de afara.
Si acum mi s-a racit si Bea de la el.Sper sa-i treaca repede.
Cat priveste alaptatul,mi-am dorit din tot sufletul sa il pot alapta de data asta.Ii dau prima data sa suga de la mine si dupa aceea papa praf,cate 70 ml,deci clar ca nu se satura.Dar nu renut,ii dau cat am,ca si ala e important.M-am muls alaltaieri si am scos 20 ml din amandoi.
Bine,sunt constienta ca bebe trage mai mult si mai bine.Beau in continuare ceaiuri,compoturi,iau Galafor.Am sa-i dau cat am.Si la mine la inceput lapticul e transparent.
V-am pupat!!!
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
38+
Raul
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
daii spune:
Ramonella, si Alex al meu e tot timpul cu nasucul infundat, chiar daca ii pun la greu ser fiziologic si-l aspir cu batista bebelusului, ieri i-am tras si eu mucisori galbeni. Colac peste pupaza, mie-mi curge rau nasul, secretii apoase, stranut intr-una, mi-e teama sa nu fi racit. Eu am si o rinita alergica, si nu prea imi dau seama daca am racit...mi-e teama sa nu ia si bebe.
38+
tzuna spune:
LAPTELE DE MAMA (am in jur de 8 luni experienta in muls - 7 la prima fata si acum 1 luna) este subtire, apos, usor straveziu la inceput si pare intr-adevar f slab. Dc-l lasati 1-2 ore in frigider veti devea cata grasime se srange la suprafata. Nu exista lapte de mama neconsistent. Cu laptele meu prima fetita lua intre 200 si 600 g pe luna (manca putin si vomita mult din cauza refluxului)iar acum a doua a luat undeva peste 1 kg.
Cu cantaritul.... medicul mi-a spus ca la 2 saptamani copilul tb sa aiba macar greutatea de la nastere. Cum sta treaba cu cantarele si diferentele dintre ele stim toate. Acum asta mica s-a nascut cu 3850g. Ne-am externat dupa 1 zi si jumatate cu 3750g dar acasa a slabit pana la 3400 si la fix 2 saptamani avea 3800 g deci nu ajunsese la greutatea de la nastere. Acum la 5 saptamani si 3 zile are fix 5 kg. Nu a primit decat maxim 100 ml nan 1 in maternitate si primele 2 zile acasa si in rest numai de la san.Si apropo de asta i-am facut si eu proba suptului azi si in 10 min golise sanul drept si mancase 80 ml lapte si apoi i-am completat la bibe de la sanul stang inca 50 ml.
Deci mare grija cu laptele praf cine vrea sa-si alapteze cat mai mult copilul. Tot ce dati completare LP scade din productia proprie de lapte.
danuk spune:
tzuna, ai mare dreptate!!!
eu maine ajung cu galusca mea la pediatru, am niste emotii...pentru ca nu imi dau seama exact cat suge. In plus, am facut si o prostie: de vreo 2 seri i-am dat LP, crezand ca nu ii ajunge ce a supt la mine...fetita plangea si nu mai puteam sa o potolesc in niciun fel. Aseara, LP nu a mai avut niciun efect: deci, colicile sunt de vina!
Am inteles ca multe fete au inchiriat pompele de san de la Ameda..credeti ca merita? Eu am una manuala de la Avene, ori nu mai e buna, ori productia mea a cam stagnat...dupa ce suge maxim 10 minute, mai scot 40 ml...ciudat!
.
tzuna, ce fel de pompa folosesti?
iulia82 spune:
Citind ce scriu mamicile aflate la primul bebe imi dau seama cat sunt de relaxata acum,fata de cum eram cu Iris.Atunci eram si eu f stresata in legatura cu cantitatea de lapte si de multe ori am recurs la laptele praf seara cu gandul ca e mai satios si va dormi mai mult(dar si asa am alaptat-o pana pe la 10 luni).Acum,pe Leia o hranesc numai cu lapte de san si vad ca doarme f bine,aseara a avut ultima masa la 12 si s-a trezit dim la 8,deci e satios si laptele de san.
Cand se ajunge la lapte praf in completare,se intra intr-un cerc vicios din care nu mai scapi si incet incet,lapticul mamei scade.Am prietene care din tot felul de motive au introdus laptele praf si in maxim 2 luni au ramas fara laptic.E aiurea faza cu "nu se satura",mai ales ca toate animalele isi hranesc puii cu laptele propriu si n-am auzit de vreun puiut sa moara de foame,sa nu creasca...deci laptele de san e cel mai bun si mai potrivit pt puiutii nostri si merita orice sacrificiu ca sa-i hranim la san cat mai mult.
Cu Iris am avut multe nopti nedormite,dar nu-mi pare rau.Prefer sa stau noaptea sa-mi alaptez copilul,decat sa stau mai incolo sa-i iau temperatura,sa-i dau antibiotice...
POZE IRIS
mami Iulia cu
LEIA MARIA(25.05.2011) si
IRIS MARIA (19.12.2007)