Biblioteca scolarului - clasa I

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Tanarul meu, viitor absolvent de clasa I, zice ca el ar vrea sa citeasca insa nu intelege ce citeste, fiindca trece timp intre inceputul frazei si sfarsitul ei.

Oare e normal ???? Ma gandesc ca o fi o etapa pe care o depasim la un mom dat....

http://chicboutique2011.blogspot.com/Da, e normal, pentru ca el acum se concentreaza mai mult pe cititul corect al cuvintelor decat pe sensul lor, si bineinteles ca, atent la litere, uita ideea initiala. O sa isi intre in mana, trebuie doar sa exerseze mai mult. Si pune-l sa citeasca cu voce tare, ca sa se si auda. Ii va fi mai usor sa inteleaga. Succes!
A, si referitor la "biblioteca": eu nu v-as recomanda sa le dati copiilor asa micuti sa lectureze singuri din Creanga pentru ca se vor descuraja repede vazand cate cuvinte nu inteleg, ba chiar le e greu sa le reproduca. Eu am preferat sa le citesc eu povestile, si din cand in cand sa le explic ce mi se parea ca nu inteleg (ca idee, nu cuvant cu cuvant).
La noi, ca lectura, foarte bine a mers "Micul print", "Vrajitorul din Oz" si diverse povestioare din culegerile de basme si povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adablackcat spune:

Si fiica-mea termina cls. I, dar nici ea nu prea citeste. Ii place sa-i citesc eu in continuare. Ea sta langa mine si ma enerveaza ca o aud cum susoteste (ca citeste si ea in loc sa fie atenta la ce-i citesc). Noi avem colectiile de la Disney (24 de carti - aparute cu ziarul Adevarul) si multe alte carti de povesti clasice si nu numai. Sper si eu sa ii vina candva pofta de citit.

Ada


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri


Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Eu nu recomand cartile de la Disney - sunt pline de greseli, inclusiv gramaticale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

Eu nu recomand cartile de la Disney - sunt pline de greseli, inclusiv gramaticale.

dadadada, nici mie nu-mi plac.
si au niste fraze formulate asa de aiurea ... eu le-am pus pe raftul cel mai de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

E inca destul de mic, are nevoie de carti usoare si captivante. De obicei invatatoarea da o lista de lectura pentru vacanta si de acolo treptat vei constata ce-l incanta si ce nu.
Baiatul meu citeste mult insa din lectura obligatorie unele ii displac total.
Jurnalul unui pusti are succes intr-adevar dar nu stiu daca la varsta lui, la fel si Sebastiane Darke -printul bufonilor, fi-miu prefera Corint junior, imi amintesc ca in clasa 1 a citit cu placere Colt Alb si basmele clasice.

Mergi la inceput