Psihiatrie infantila-pareri?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Pentru ca s-a ajuns la expresii de genul 'tata absent-mama deprimata-copil nedorit-neglijenta-inconstienta etc. Simplul motiv ca mama s-a gandit la ajutor specializat mi se pare o dovada de constienta. Faptul ca a dorit sa afle pareri este totusi un lucru bun.
Opiniile folositoare (ca aceasta,cum ca intra in panica)au avut un efect pozitiv.In adevar,mamica a recunoscut ca se afla si sub imperiul panicii in acele momente si asta a ajutat-o sa gestioneze problema mai bine. Este dreptul meu sa spun mai putine lucruri,chiar daca pare "misterios". Nu este.Este o situatie reala,o familie reala,oameni reali. Ca nu intru eu in jocul altora,probabil deranjeaza dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dar de citit ceva literatura de specialitate ce crede mamica? Chiar crede ca singura ei problema e ca intra in panica? (fiindca, ca parinte, ai o problema uriasa daca crezi ca un copil care se supara ca nu-l lasi sa se joace la bancomat trebuie dus la psihiatrie ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
BTW, asa ca idee,mamica a vrut sa intre,dar a renuntat dupa ce a citit al treilea post de pe topic...

Adica pe mama n-o deranjeaza ca-i trimiti (sau ca-si trimite singura, whatever) copilul la psihiatru, in schimb e extrem de sensibila la o banala sugestie de a vizita un psiholog.

Trecand peste datul cu capul de pereti (desi zau ca o inteleg), sugestia lui Denizel din postarea nr.3 e una chiar foarte buna. Faptul ca sfaturile de aici n-o prea aranjeaza pe mama, n-ar trebui sa le descalifice, dimpotriva (vezi postarea lui Beren).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Ionescu Oana, scrisesei inainte ca "mamica" a intrat si a citit doar vreo 5 postari, dupa care a iesit. Deci, nu a mai interesat-o ce se discuta despre copilul ei si te-a lasat pe tine pe metereze. Cam cusuta cu ata alba.
Iar tu te bati aici cu tot forumul asa de patimas, stii o serie de detalii si esti doar o prietena a mamicii? Eu cred ca esti mamica, iti e rusine de problema si vorbesti la persoana a 3 a.

Oricum, copilul are nevoie de ajutor si de o calauza. Ah, si de un portier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana
BTW, asa ca idee,mamica a vrut sa intre,dar a renuntat dupa ce a citit al treilea post de pe topic...

Ah, uite ca am gasit! A renuntat dupa al treilea post! Mare interes din partea mamei! Ori ai zis-o asa, sa zici ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Deja e penibil.
Daca discutam de o mama care se urca la volan bazindu-se ca "ala micu" de 4 ani se va urca in masina, surioara mai mare ii va pune centura si el va inchide portiera... Pai io imi pun copila in scaun, eu o leg, eu inchid portiera, eu ma urc pe locul soferului si ma uit imediat in retrovizoare sa vad ce face. Mi se pare de domeniul fantasticului asta cu lasatul copilului pe linga masina.

Putin importa daca IO este sau nu mama copilului; copilul ala nu are decit o problema, si aia e legata de atitudinea parintilor fara de el. Iar daca mama nu mai citeste, chiar nu vad de ce ar mai continua cineva discutia. Ca sa ii povesteasca IO doar despre postarile care i-au placut ei?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Multumesc mamicilor care au ajutat cu pareri si experiente personale. Au fost folositoare, chiar daca mamica in persoana nu a scris la acest topic. In primul rand a vazut ca nu este baietelul ei singurul caruia i se intampla asta. Apoi parerile care i-au sugerat o stare de panica au ajutat-o sa gestioneze mai bine momentele. Deocamdata incearca sa rezolve singura problema,si daca nu se va descurca va apela la psiholog. De asemenea,multumiri pentru recomandarile din literatura de specialitate.
Din pacate au fost si comentarii jignitoare, rautati personale care nu-si aveau nici rostul nici locul. Exemplele date au vrut sa sugereze niste actiuni in desfasurarea lor, si de aici s-a ajuns la catalogarea injurioasa "inconstienta"-"neglijenta". Poate aceste persoane nu stiu cum e in situatia respectiva, si totusi se grabesc sa puna etichete. Le sugerez sa nu o mai faca, pentru ca nu pot sti ce le rezerva viitorul, si in ce situatii vor fi puse sau cati copii vor avea in grija.
Inca o data multumiri mamicilor care si-au rupt din timp pentru a ajuta cu o opinie folositoare.
Deoarece misiunea topicului a fost implinita ,

ROG MODERATORII SA INCHIDA SUBIECTUL.

Mergi la inceput