Oaza pestisorilor... |69|
Raspunsuri - Pagina 7
carmaw spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_daneza PAI Carma cum sa nu reuseasca pestisorul nostru , reuseste in toate ....ca doar nu o sa ne faca de ras tagma boastra !
Dany 'Daca dragoste nu e, nimic nu e!" |
Pai RAMONAKI e un pestisor varsator
Si ma bag si eu in seama singura numai sa va spun caci nu am dormit toata noaptea din cauza lui CHOUPY dar si din cauza avioanelor care intrau si ieseau de la baza militara SOUDAS( il bombardeaza puternic pe KADAFI)
Inspaimintator nu?
daniela_daneza spune:
buna dimineata!
Carma , cred ca e putin inspaimantator dar trece .......sper ca azi noapte ai dormit ?
E cam innorat afara ...deci nu e o stare prea vesela
Va pup si va invit la o cafelutza
Tethys spune:
'Neata!
Aparui la coffee ... multam Dany . Si la noi e rece si sta a ploaie ... e mohorata vremea... hmmhhh...
Carma ...
Celelalte sirenete ...
Si lectura de dimineata :
<<"Alo, Centrala!"
Pe cand eram copil, tatal meu a facut rost de unul dintre primele telefoane din cartier. Imi aduc perfect aminte de ladita aceea din lemn lacuit, montata in perete. Receptorul stralucitor atarna intr-o parte. Eram inca prea mic ca sa ajung la telefon, dar ascultam mereu, fascinat, cum mama mea vorbea cu el. Apoi am descoperit ca undeva, inauntrul acestui aparat, traia o persoana uluitoare. Numele ei era "Alo, Centrala" si nu era nici un lucru pe lumea asta, pe care ea sa nu-l stie. "Alo, Centrala" putea sa-ti spuna numarul oricui si in plus, ora exacta. Experienta mea, cu acest duh inchis intr-o sticla, a venit intr-o zi cand, in vreme ce mama era in vizita la o vecina, iar eu ma jucam la bancul de scule din pivnita, mi-am lovit un deget cu ciocanul. Durerea era teribila si nu era nimeni in preajma care sa-mi arate compasiune. Am umblat in jurul casei sugandu-mi degetul inflamat pana am ajuns la scara. Telefonul! Am tarat repede un scaun din sufragerie pana in hol, m-am urcat pe el, am scos din furca receptorul telefonului si l-am dus la ureche.
- Alo, Centrala! - am strigat in microfonul care era chiar deasupra capului meu.
Un clic sau doua, apoi o voce joasa si clara mi-a ajuns la ureche:
- Centrala.
- Mi-am ranit degetul... - m-am smiorcait eu in telefon, iar lacrimile m-au podidit imediat, acum ca aveam o audienta.
- Mamica ta nu este acasa? - urma intrebarea.
- Nu este nimeni acasa in afara de mine, - am bolborosit.
- Iti curge sange? - m-a intrebat vocea.
- Nu, - i-am raspuns. M-am lovit cu ciocanul si acuma ma doare tare rau.
- Poti sa deschizi racitorul? - m-a-ntrebat ea.
I-am spus ca pot.
- Atunci, ia de acolo o bucatica de gheata si tine-o lipita de degetel, - spuse vocea.
Dupa aceea am inceput sa chem "Alo, Centrala" pentru orice. I-am cerut ajutor pentru lectia de geografie, iar ea mi-a spus unde se afla Philadelphia. M-a ajutat si la matematica. Ea mi-a spus ca, veverita pe care o prinsesem in parc cu o zi inainte, mananca fructe si alune. A venit apoi o zi, in care Petey - canarul nostru - a murit. Am chemat "Alo, Centrala" si i-am spus vestea asta trista. Ea m-a ascultat si a inceput sa-mi spuna lucruri pe care de obicei oamenii mari le spun copiilor ca sa-i linisteasca. Am intrebat-o:
- De ce se intampla ca pasarile, care canta atat de frumos si aduc atata bucurie oamenilor, trebuie sa se sfarseaca intr-o gramajoara de pene, pe fundul unei colivii?
Cred ca ea mi-a inteles afectarea, pentru ca mi-a spus incet:
- Wayne, tine minte intotdeauna, ca mai sunt si alte lumi in care se poate canta.
Alta data la telefon:
- Alo, Centrala!
- Centrala, - mi-a raspuns vocea cunoscuta.
- Cum se scrie cuvantul fix? - am intrebat-o.
Toate astea se intamplau intr-un mic orasel din zona Pacificului de Nord-Vest. Pe cand aveam noua ani, ne-am mutat la capatul celalalt al tarii, la Boston. Imi lipsea foarte mult prietena mea. "Alo, Centrala" ramasese in cutia aceea din lemn de mahon din vechea noastra casa. N-am mai incercat sa fac acelasi lucru cu telefonul modern, stralucitor, din locuinta noua. Devenisem adolescent, dar amintirea acelor conversatii din copilarie m-a urmarit pretutindeni. Adesea, in momente de incertitudine si neputinta mi-am reamintit acea seninatate si sentimentul de siguranta, pe care le-am avut la timpul acela. Am apreciat acum, cat de rabdatoare, de intelegatoare si buna la suflet trebuie sa fi fost ea, ca sa-si piarda atata timp cu un mic baietel ca mine. Dupa cativa ani, am facut iarasi drumul catre Vest, de data asta pentru a-mi continua studiile colegiale. Am aterizat in escala la Seattle. Aveam o jumatate de ora intre avioane. Am petrecut vreo 15 minute la telefon cu sora mea, care locuia aici de o vreme. Apoi, fara sa ma gandesc, am format numarul operatorului din oraselul nostru de bastina si am spus:
- Alo, Centrala!
Miraculos, am auzit aceeasi voce joasa si clara, pe care o cunosteam atat de bine:
- Centrala.
Nu planuisem asta, dar m-am auzit spunand:
- Poti sa-mi spui cum se scrie cuvantul fix?
O pauza lunga. Apoi, vocea aceea catifelata mi-a raspuns:
- Cred ca degetelul tau s-a vindecat pana acum.
Am ras.
- Deci tu esti intradevar, - i-am spus. Ma-ntreb daca ai idee cat de mult ai insemnat pentru mine la vremea aceea.
- Iar eu ma-ntreb, - zise ea, daca tu realizezi cat de mult au insemnat telefoanele tale pentru mine. N-am avut niciodata copii si asteptam cu bucurie chemarile tale, zi de zi.
I-am spus cat de mult m-am gandit la ea in acesti ani si am intrebat-o daca pot s-o mai chem din nou, atunci cand voi veni sa-mi vizitez sora.
- Cu placere, - mi-a spus ea. Intreaba de Sally.
M-am intors la Seattle peste trei luni. O alta voce mi-a raspuns la "Informatii". Am intrebat de Sally.
- Sunteti un prieten? - m-a intrebat.
- Da, un foarte vechi prieten, Wayne.
- Imi pare rau sa-ti spun asta, - mi-a spus ea. Sally a lucrat doar cate o jumatate de norma in ultimii ani, pentru ca era bolnava. A murit cu cinci saptamani in urma.
Inainte de a apuca sa agat receptorul, mi-a spus:
- Un minut, ai spus ca te cheama Wayne?
- Da, - i-am raspuns.
- Ei bine, Sally a lasat un mesaj pentru tine. L-a scris pe o hartie in caz ca ai sa suni. Ti-l citesc. Mesajul ei era: "Spune-i ca sunt si alte lumi in care se poate canta. El va sti la ce ma refer".
I-am multumit si am atarnat receptorul. Stiam la ce se referea Sally...
Morala: Niciodata sa nu subestimezi impresia pe care ai facut-o asupra cuiva.>>
si o zi buna tuturor !
carmaw spune:
Prezent ...zic eu!
AM fost la oftalmolog si ammotive de bucurie ca acum zice ca nu ma opereaza.....Ce bine!!
Sala de asteptare era plina consultatia e 50E nerambursabili si deci unde e criza???
Al doilea motiv de bucurie e ca mi am luat masiba de inghetata capacitate1L costa 27.50E garantie 3 ani si prospectul e si in romaneste....acum caut retete 'light'
Vad ca (si la propriu dar si la figurat) ca nori negri se aduna cam peste tot....America nesustinuta de chineji e falimentara,Grecia identic se vorbeste tot mai mult de o alta criza in 2013
Vai de noi....
carmaw spune:
Reprezent!
O sa instaurez topicum monolog...e o idee nu?
Deci Crinuta e obosita,DaDa are probleme cu 'frigiderul',Ramonaki cu Danemarca si celelalte fete ???
Sa poluat baltuta....
Deci eu cu frappé ul in fata voi ataca emisiunea IN GURA PRESEI ca daca citesc stirile ma intristez.
Traim vremuri bizare,va venii o alta criza sau vor reaparea martienii OZN urile
Sau poate un mare( alt) razboi
Si de ce nu poate vine cataclismul final....
_
Da eu azi (pe seara ca nu am frisca)...prepar inghetata!
Na!
daniela_daneza spune:
Neatza!
Carma , cine stie ce vremuri ne mai asteapta dar nu bune ,,,dar sa fim optimsiti si sa privim cu incredere viitorul!
Eu am rezolvat cu frigiderul , gata functionaeaza!numai bine sa pun inghetata in el ....ce masina de inghetata ai luat ? pe ce principiu functioneaza? Acum cred ca deja ai mancat o portie!
Gata , la cafea , va rog !
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daniela_daneza Neatza! Carma , cine stie ce vremuri ne mai asteapta dar nu bune ,,,dar sa fim optimsiti si sa privim cu incredere viitorul! Eu am rezolvat cu frigiderul , gata functionaeaza!numai bine sa pun inghetata in el ....ce masina de inghetata ai luat ? pe ce principiu functioneaza? Acum cred ca deja ai mancat o portie! Gata , la cafea , va rog ! Dany 'Daca dragoste nu e, nimic nu e!" |
DaDa
Nu mi am luat o masina fitoasa
E vorba de promotia de la LIDL ;masina e marca SILVERCREST e buna am citit pe alte forumuri face 1L inghetata
A costat 27e .
Voi face azi probabil putina inghetata caci recipeintul e la congelator si azi cumpar creme chantilly
Sa vedem ce o iesi....
carmaw spune:
Buna ziua CARMAW(ca numai eu scriu adica e simplu eu scriu eu citesc nu??
Deci am preparat inghetata de cacao cu lapte,fructoza creme chantilly si cacao si spre finalul invirtelii paletei de la aparat am pus niste alune prajite(zdrobite)
A iesit demential!!
Zic asa ca sa fac SIC daca cumva cineva ratacit ma citeste
Azi vreau sa prepar BOUREKI adica un fel de musaka (deci un strat de cartofi felii, unul de brinza locala apoi dovleceifelii si iarasi brinza,cartofi ...si la cuptor
Si in rest ma plimb na!
O sa pun poze pe FB si o sa vedeti o zona muntoasa,riuri.... care sunt ff aproape de mare
Banuiesc ca poze cu plaja pa,soare se pot vedea si pe .....
Deci DaDa ai de lucru
Hai bisou la toata lume ca asa sunt eu generoasa(da_nghetata nu!)
PSSSSSSSSSSCe e asta????
Editez 1 oara ca mi se scgimba aderesa sitului in 'eva super' si nu asta am vrut
Editez a2 oara si identic(da... cititi va rog'supereva.'
Editez a 3 oara ca sa spun ca miroase a magarie ca de3 ori mi sa schimbat numele sitului pe evaXXX....Vedeti si voi
Da l dau pe FB na!!
daniela_daneza spune:
carma, te rog da si mie inghetata,,,ca uite eu scriu pe aici...plus ca renunt la orice alt desert pt . inghetata fie-ti mila.......
eu sunt in vacanta..la nepot , stau cu catelul Bobo .....ei sunt in vacanta ,,,,,vreau si eu vacanta toata lumea are vacanta....dar nu-i nimic mi-o veni si mie randul ...
carma, dar mai ai FB ,,,,ia sa vb pe mess ca parca nu te mai am in lista
va pupicesc si va urez wk-ennd placut
si adunareaaaaaaaaaaaaaaaaaa