Strumfi de iul-aug 2011 !! BRAVO PUFY!! (58)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

hmmm, deci eu am in familie asa: mama, asistenta o viata intreaga si fratelo, medic chirurg plastic.
Daca va aduceti aminte de accidentul ala de la tg mures unde au fost 4-5 arsi, 2 au fost trimisi la Cj si restul la Bucuresti. Mai, nu ca e fratele meu, dar...el a avut grija de cei de la Cluj ca au fost trimisi la chirurgie reparatorie, asa... directorul fabricii din Tg Mures a venit si i-a dat un plic pe care el l-a refuzat. A zis cu jumatate de gura ca daca vrea sa ajute, sa doneze la spital. I-a fost frica sa ia mita. Si ca el sunt multi alti medici tineri. Avem in cealalta odisee medic pedi, Irina, care si prin telefon ne ajuta, dar cand esti fata in fata. E total diferita conceptia medicilor tineri.
Oricum, multe din noi prefera sa mearga la un medic mai in varsta, ca deh...e mai experimentat, cand colo astia tineri invata de nu mai pot, sunt la curent cu toate noutatile.

Medic ginecolog , generatia fratelui meu, nu are clienti in Cj si nu din cauza ca nu e bun ci din cauza ca e tanar si nu e cunoscut.
Merge saracu in Zalau, in fiecare zi ca acolo are. A facut rezi in Franta, a invatat de a rupt cartea, are post pe Cluj, dar n-are clienti... deci...

Din pacate Betty, cei pe care-i expui tu sunt specie pe cale de disparitie sau emigrare. Ca dovada ai si ceea ce auzi la fete: tarife neoficiale, la care intr-adevar se ajunge direct proportional cu exerienta. Iar sistemul de invatamant e si el tot atat de jos incat nu mai scoate oamenii pregatiti cu care eram obisnuiti, de aici fuga dupa cei mai in varsta. Putini sunt cei care invata singuri sau se duc la conferinte, studii (cum sunt cunostintele tale sau fetele noastre de aici, pt care am tot respectul). Da, le va lua mult timp si nervi ca sa se afirme, si nu garanteaza nimeni ca in final vor ramane la fel de integri, rabdatori, ca nu se vor razbuna si ei tot pe pacienti. Viata te schimba mult, iar la noi in tara e atat de dura incat e imposibil sa ramai imun la ce-ti face sistemul!

Ce ti-am povestit e ceea ce am trait eu si prietenii mei in Bucuresti, pt ca vroiai sa stii de ce mai e nevoie sa dai bani.
Este doar crudul adevar!

31+ voi avea un cavaler!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina_g spune:

Neata fetele!Noi nu putem dormi, arsurile nu ne lasa neam si ne trec tot felul de ganduri prin cap. Astazi dau o fuga pana la munte si tot ma gandesc daca sa iau bagajul de spital cu mine in caz de ceva, banuti deja a pus mai multi sotul in portofel, ca de cand l-am sunat ieri si i-am zis de pufi e si el un pic emotionat/panicat. Numai ganduri si ganduri, aseara ba chiar mi se parea ca am chilotul mai ud si abia am adormit, dar desigur doar mi se parea si era doar secretie mai abundenta, de dim la 5 dupa vesnica tura la toaleta cred ca am avut prima mea contractie dureroasa, dar vag si a durat f putin, ma dadeam eu rotunda cu nasterea ca nu mi-e frica ca tot trb sa iasa pe undeva, dar deja incep sa intru in panica. Scz daca v-am plictisit, dar trebuia sa spun cuiva toate astea iar sotzul doarme si de obicei zice ca sunt nebuna, sa ma linistesc ca totul va fi bine.Ma intreb...daca se intampla ceva...oare am timp sa ajung in bucuresti de la bran?

35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

'Neata fetele!
Nici eu nu pot sa dorm Florina, asa ca am facut cafeaua pana se trezeste gasca. Inteleg perfect ce simti, si eu ieri am fost terminata emotional, imi dadeau lacrimile din orice. Noroc ca seara a ajuns mami din tara si m-am mai linistit. Am povestit mult despre nastere, cum a fost la ea, cum era pe vremea ei, si mi-am dat seama ca suntem totusi norocoase sa nastem in zilele acestea.
Si eu voi pleca 5 zile in concediu cand voi avea 35 sapt., si-mi voi lua bagajul de spital cu mine. Eu zic ca nu-i idee rea sa-l iei si tu.

Cat despre doctorii din tara..sunt doctori si doctori. Aud bineinteles des de cazuri in care nu se uita la tine pana nu primesc, insa am avut parte si de experiente placute. Acum cativa ani fratele meu a fost operat de apendicita, si n-am dat NIMIC fetelor, la NIMENI. Vreau sa va spun ca toata lumea s-a purtat exemplar, de la doctor la asistente, fara nici o exceptie. Dupa ce a iesit frate-meu din spital a dus doctorului un cadou, drept multumire.
Cand a nascut cumnata-mea, doctorita ei, desi primeste bani de la pacienti, de la ea nu a vrut sa primeasca pentru ca stia ca nu au o situatie stralucita. Si a fost tot timpul o draguta.

Sper sa auzim azi mai multe despre Pufi.

lulusor77 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Neata fetele !!!
babyblue of of si iarasi offfff cum doamne se aduna toate ??? asteptam vesti de la tine ca esti bine! Doamne ajuta sa ajungi cu bine maine acasa!
Lisssa...din pacate ca in orice sistem din tara asta ( ca peste tot) sunt si uscaturi ...asa ca te vezi nevoit sa dai , sa ai o siguranta (in cazul in care nu se cere de la obraz - " mai pune 200 euro ca ptr 400 nu intru in sala de operatie" - medic cu peste 40 de ani vechime). Eu una , am mai mare incredere in dr tineri decat in cei mai "cu experienta", cred ca sunt la curent cu noile tehnologii, cu tot ce a avansat medicina si parca stai altfel de vb cu ei. Am un respect deosebit ptr medici/medicina in general si ii admir enorm pentru curajul si taria de care dau dovada , dar cum nu toate-s roz ..mai dai si peste cate unul(majoritatea) care deschid gura doar cu un plic gras . Chiar daca platim de rupem asigurari de sanatate , degeaba ...vb cu o prietena care a nascut la sp Ilfov anul trecut si cand s-a internat a primit sotul o lista cu tot ce trebuie cumparat ( de la fase, la manusi chirurgicale)
Deci pe langa banii ptr dr, neonat, anestezist, asistente..etc mai dai bani si ptr medicamente....
O alta chestie , acum 4 ani cand mama era interata in spital ca avusese o operatie pe creier si cel de la paza din spital ma stia ca sunt de la o firma de medicamente si aprovizionez spitalul, ma vedea zilnic cu plasuta plina de medicamnete, seringi etc...si asa intram fara sa mai dau 1 lei" atentia" pentru vizita in spital in afara orelor de program ..
scuze ca m-am lungit atat , dar am vrut doar sa dau cateva exemple de ce si cum se intampla prin spitalele noastre dragi unde urmeaza sa nastem...poate de asta multa lume opteaza pentru sistemul privat

28+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Citat:
citat din mesajul lui florina_g

Neata fetele!Noi nu putem dormi, arsurile nu ne lasa neam si ne trec tot felul de ganduri prin cap. Astazi dau o fuga pana la munte si tot ma gandesc daca sa iau bagajul de spital cu mine in caz de ceva, banuti deja a pus mai multi sotul in portofel, ca de cand l-am sunat ieri si i-am zis de pufi e si el un pic emotionat/panicat. Numai ganduri si ganduri, aseara ba chiar mi se parea ca am chilotul mai ud si abia am adormit, dar desigur doar mi se parea si era doar secretie mai abundenta, de dim la 5 dupa vesnica tura la toaleta cred ca am avut prima mea contractie dureroasa, dar vag si a durat f putin, ma dadeam eu rotunda cu nasterea ca nu mi-e frica ca tot trb sa iasa pe undeva, dar deja incep sa intru in panica. Scz daca v-am plictisit, dar trebuia sa spun cuiva toate astea iar sotzul doarme si de obicei zice ca sunt nebuna, sa ma linistesc ca totul va fi bine.Ma intreb...daca se intampla ceva...oare am timp sa ajung in bucuresti de la bran?

35 +

Florina ai grija cu drumurile astea lungi, esti curajoasa!!!
In caz de ceva mai bine ajungi la Brasov( din Bran ai 20km) ..nu cred ca este ok sa stai 3 ore pana ajungi in Bucuresti ...dar cum toate or sa fie ok, nu iti face griji si sa aveti un wk placut si relaxant !!!

28+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Neata !

Babyblue ai grija de tine! Sa te intorci cu bine acasa!

Florina si noi tot la Bran am fost ! Si am urcat pe munte o gramada.

Am urcat si pana la castel, apoi am fost la Rasnov si am urcat pana la cetate si prin cetate, apoi la pestera Valea Cetatii si am urcat pana la ea ...mie mi-a fost, surprinzator, f bine. Doar ca oboseam ffff repede, dar in rest nici o contractie, nimic.

Dar am luat un no-spa inainte de "aventura" . .... acum tu sa nu faci ca mine

Pup toate fetele si sa aveti un WE placut! Eu acum ma duc sa fac ceva de mancare si apoi iar la invatat

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 35+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

sa nu faci ca mine = nu sa nu iei no-spa ....ci sa nu te cocoti prea mult pe munte

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 35+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Mai fetelor, voi mai tineti minte cand a intrat michelle ultima data? Ca eu n-am mai vazut-o de mult si vad ca nici albumul ei nu mai e pe contul comun. Oare s-a suparat pe noi?

Michelle, da-ne te rog un semn!

lulusor77 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Neazta burtici drage!
Florina , nici eu nu am putut dormi azi/noapte , nu ma durea nimic , insa ma foiam dintr-o parte in alta si nu reuseam sa adorm ...De cand cu Pufi , ma gandesc si eu ... daca ma apuca ce fac? sotul e la servici si noaptea .. trebuie sa chem ambulanta.. si poi i-am aratat pe mess fetele pe care ar putea sa le anunte in caz de ceva.. sunt nebuna
Altceva: bebeica al meu chiar acum a facut niste miscari asa de puternice ca am zis ca iese prin burta, niciodata nu a facut asa ... o fi mai mare si deasta??
Legat de sistemul ns sanitar .. sa va povestesc o experienta personala:
in 2001 am avut un accident grav auto si am ajuns de urgenta la spital la Eforie cu fractura humerus drept de 15 cm , mai pe romaneste , bratul meu era sfaramat pe dinauntru. Abeam niste dureri
groaznice , nu puteam sa merg nici la toaleta pt ca orice miscare a corpului imi misca involuntar si bratul din umar si muream de durere.
DAAAR o saptamana a trebuit sa suport acele dureri ingrozitoare pt ca ma tot amanau cu operatia.. pana au venit parintii si au umplut buzunarele medicului si ca prin minune a doua zi dimineata m/au si operat . Multumesc medicilor care m-au operat ca au facut o treaba f buna( cei de la spitalul din Tulcea vroiam sa/mi amputeze bratul) .. dar era strict necesar sa se intervina material ,sa suport o saptamana acele dureri cand era urgenta clar??
In fine .. sper ca nu v-am plictisit.

33+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Neatza burticilor!(nu m-am trezit acum, nu dati cu oua)
In legatura cu spagile etc..."amuzant" e faptul ca la foarte multi desi le dai bani, nu se uita la tine cum ar trebui daca nu ai si o pila! Daca vii prin recomandare, se schimba foaia, parca au banii alta stema! in fine...cum zicea cineva...sunt oameni si oameni si intre ei, sunt multi care merita numele de oameni, si multi care au facut claaaaaaar facultatea aia pt spagi!
Babyblue e mai binisor, dar abia asteapta sa plece! I-am zis ca eu i-am pregatit deja un bat!
Va pup

33+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput