Dovleceii cresc cu spor!(sept-oct 2009) *14*
Raspunsuri - Pagina 16
Danuta1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui x_ggg Neata, fetelor! Sunt tare blue. Va citesc si vad ca Ioana si Danuta reusesc o intarcare lina si naturala. Bravo voua si puilor din dotare. Eu ce sa fac? Al meu ma rupe noaptea. El lapte sa nu vada, nu va zic ca au fost seri cand ma strangeam un pic de sfarc si iesea o picatura de lapte, iar el facea cahh, si s culca singur.(Doar ca noaptea nu mai merge asta, ca nu vede....) Am incercat sa ii dau seara mancare ba mai multa, ba mai putina, nush ce sa fac..ma simt incapabila...mananca pasat, daca incerc macar sa ii dau pasat mai gros, vomita tot. La olita nu vrea neam, face din picioare, pe unde il apuca, sta asa murdar daca nu il schimb, nu doarme noaptea. La somnul de la pranz, daca nu ii mai dau sanul din cand in cand nu doarme mai mult de 30 d minute. Asa, pacalit cu sanul, doarme si 3 ore. Or fi dintii, dar cat?? Mi se pare exagerat. In parc aud mamici care spun ca le dorm puii toata noaptea, ca mananca orice...eu ma minunez si ma intreb, ce le dati, fratilor? Cu ce ii sedati? Vreau si eu... Si sincer, nu sta o clipa ziua. Il scot afara practic toata ziua, inafara de pranz, la locul de joaca, in parc, i-am facut si o groapa de nisip in curtea proprie cu o piscinuta (piscina si plaja privata Sunt intr-o stare tare proasta, toata familia e pe capul meu ca nu face aia, ca nu face aia....ca sa il invat, ca de ce nu il dezvat de aia, ca treptat treptat.... ![]() ..... Lali, eu am avut pompa electrica de la Primii pasi, super buna, au mai folosit-o 2 prietene dupa mine, la fel de multumite. Asta daca te hotarasti sa iti iei. Am dat 3 mil pe ea, dar acu cred ca-s mai ieftine. -------------------------------------------- Rares-Costin 4 oct 2009 |
O sa incep cu sfarsitul. Nu le permite celor din jur sa te deprime sau streseze cu evolutia puiului tau. Din poze cel putin, pare un copil absolut normal si mega energic. Nu-i nimic in neregula cu puiul tau...are ritmul lui in care se desparte de tzitzi, pampers si alte obiceiuri de bebelus. Are propriul lui program de somn si propriul bioritm. E un omulet cu toane, cu zile bune si zile mai putin bune ca toata lumea. Asa ca atunci cand te mai agaseaza unii, altii cu chestii de genul: nu bface asta, e rau ca nu se dezvata ertc...zi-le scurt ca are timp toata viata si are ritmul lui si nu vrei sa stresezi copilul.
La pampers face si a mea...nimic spectaculos...Mai nou in olita ii pune pe bebelusii papusi si mie imi da pampers sa-i pun.
Cu lapticul pana acum vreo 3 sapt. nici a mea nu accepta altceva...dar am inceput in joaca in bucatarie sa-i explic ca tzitzi vine si din cutia de lapte...sa-i dau sa guste etc. Mai intai s-a scarbit cand a gustat...a doua zi i-am aratat ca mami papa tzitzi la pahar si ce bun e..si a luat si ea o gurita...si asa..progresiv...ba mai ia ea o gurita din pahar..ba mai pune mami in castrunul de cereale/fructe al ei...asa..incet incet si in joaca.
De mancat are zile cand ar manca si pietre si zile in care abia deschide gurita (cand o dor caninii care nu mai ies odata). Ieri de exemplu mancam eu vinete pe paine si a cerut si ea...si a mancat o felie...si vinetele le facusem pt. mine...cu multa ceapa si mult usturoi:)) Deci e prima data cand a mancat ceapa si usturoi crude si vinete...Sunt zile si toane...
Uite ce zic eu: sa ii multumim lui Doamne Doamne ca avem copii sanatosi (ma gandeam la Katerina de ex. ca are fetita de o varsta cu ai nostri si ca ar da orice probabil ca fetita ei sa fie sanatoasa si singurele ei probleme sa fie ca nu mananca bine, ca nu doarme bine si ca vrea tzitzi in continuu). Eu cand mi-e greu sau ma apuca depresia ca aia nu face...ca la aia nu progreseaza. (si ma mai apuca si pe mine ca sunt si eu om si nici a mea nu-i perfecta)..ma gandesc la Katerina si atunci tot ce ramane de facut e sa ii multumesc celui de sus ca am un copil sanatos. Restul sunt amanunte si se invata in timp.
Pupici si multa rabdare!

Ioanna81 spune:
Cata, cel mai important lucru e sa nu te demoralizezi. stii cum e vorba aia: cainii latra, caravana trece. eu nici nu mai stiu de cate ori le-am inchis gua tutoror celor care au incercat sa-mi dea sfaturi. inca din prima zi acasa a copilului. da, Carol sta descult in parc, da, face baie cu apa mai mult rece, da, se balaceste la soare in cadita cu apa rece, da, nu mananca zahar (aproape) deloc, da, nu ii dau ciocolata/mezeluri/etc, da, nu poarta caciula decat cand e foaarte frig, da, nu este infofolit ca un cosmonaut. NU ma intereseaza ca altii au manca/facut/dres si s-au facut mari. e copilul meu si il cresc cum consider eu mai bine. asa ca: tu esti mama cea mai buna pentru copilul tau. nimeni (oricat de ruda apropiata ar fi) nu stie ce este in sufletul tau si in inima ta atunci cand vine vorba de copil. asa ca, te rog, lasa-i in pace.
daca tu crezi ca are o problema pentru ca vrea sa suva atat de des consulta un pediatru nu rudele atotstiutoare.
cat despre olita ei incep sa-si controleze sfincterele cam pe la 18 luni. asa ca nu e nici o nenorocire ca face pe el la 20-22 de luni. trebuie perseverenta, rabdare si practica muuult timp de-acum inainte. se pot intampla accidente si peste 4 ani asa ca...
Roxxy80 spune:
Buna!!!!
Nu am disparut. Suntem in umbra
.
Cata, hai sa-ti spun si de Maria mea: pana acum 3 seri m-a disperat noaptea. In urma cu 3 nopti nu stiu daca am reusit sa dorm 3 ore adunate toata noaptea. Ultimele doua nopti s-a trezit o singura data (ceea ce este iesit din comun pentru noi). Inca nu ma bucur, pentru ca astept sa-si reia iar obiceiul de a se trezi de cel putin 3-4 ori pe noapte. Maria nu face la olita. De ce? pentru ca nu am pus-o. Nici la Matei si nici la Maria nu m-am stresat cu olita. Matei a renuntat la pampersul de zi intr-o singura zi, si anume la 2 ani si 5 luni. In schimb, Maria se aseaza singura pe olita pt ca-l vede pe Matei. De cateva ori i-am dat pampersul jos si a facut si kk. Deocamdata sunt foarte relaxata in privinta asta.
O alta problema: Maria spune doar urmatoarele cuvinte: mama, tati, ata (adica gata), mam-mam (adica ham-ham), papa (si la papa si la apa), pa-pa (ca formula de salut), bau, au (adica eu). Vrei sa-ti spun cate cuvinte avea Matei in vocabular la 1 an si 10 luni? In jur de 30-40 (pronuntate gresit, dar le spunea). Ar trebui sa innebunesc, dar eu tot relaxata sunt pt ca vad ca intelege tot (uneori chiar prea mult), nu pare sa aiba probleme cu auzul (atata timp cat noaptea ma aude si daca pasesc pe covor).
Spre deosebire de puiul tau, Maria mea doarme ziua foarte bine: adica 2-3 ore legat.
Te rog mult nu mai asculta ce spun unii, altii. Tu iti cresti copilul asa cum simti (si asa cum simti tu e cel mai bine pt ca tu esti mamica).
Lali_mete spune:
Hello gagici si pici din dotare
!!
Catalina citind ce ai scris tu ma gandeam cat de bine imi e mie fara rude pe langa mine, nu are cine sa isi permita sa imi dea sfaturi de astea , de genul "vaaaai,nu face cutare luuucruuu? Pai daca nu faci asa,si asa, de aia!!!Uite,al meu face,al meu drege, al meu citeste poezii de la 4 luni,si rezolva grafice si functii de clasa a XIa ,si asta pentru ca MA OCUP DE EL !" Eeeee ,daaaaa..... Pentru linistea ta ,inchidele gura,cum au pus si fetele dinaintea mea , fara sa te justifici in vre-un fel. Pur si simplu le spui ca ala e ritmul lui si gata,si cui nu ii convine sa nu stea in preajma voastra,si fiecare isi creste copilul fix asa cum crede de cuviinta. E o tampenie din partea lor ce fac. Pe cuvant ca eu daca ma dau in vorba cu mamici in parc,de ex, si se plang ca ai lor copii nu dorm noaptea,sau unii dorm la pranz 20-30 de minute si sunt in picioare restul zilei,sau nu mananca decat pasat desi sunt la fel ca Paul sau mai maricei , NU SPUN CE FACE PAUL. Nu spun ca el doarme toata noaptea de la cateva luni, a avut cele mai multe treziri noaptea doar cand i-au dat dinti/masele/canini , mananca bucatele de la 9 luni , nepasat deloc de pe la vre-un an. DAR ... Paul a avut primii dinti la 4 luni si un pic, la un an avea 8 dinti+ 4 masele, nu mai stiu de canini,dar parca deja ii avea si pe aia la petrecerea de mot. Asa ca avea cu ce sa mestece. Eu nu am nici un merit in asta, el a cerut singur bucatele ,si eu i-am dat. La biberon si suzeta a renuntat usor pentru ca a avut alternative cana cu pai si cana cu cioc,pe care le-a tot avut pe langa el de la 6-7 luni, si le-a luat singur. Iar nu am decat meritul ca le-am lasat la indemana lui,in rest,nu l-am invatat,nu l-am obligat. Paul nu vorbeste decat cateva cuvinte,cam la fel ca si Maria de Roxy , cere cu " ih ih " , nu e interesat de multe chestii pe care alti copii le adora la varsta lui. La 21 luni cate are PAul,nepoatei mele ii vorbea si curul, facea propozitii , numea toti membrii familiei + vecini ,iti aducea orice lucru din casa , facea numai la olita de pe la 9 luni , si mergea in picioare de la 9 luni si 10 zile ( e nascuta pe 20 martie,si in noaptea de revelion facea primii pasi sigura pe ea, in casa parintilor mei). Eu,daca Paul face ca vacuta din picioare,olita are arici /tepi/spini/ e loc de pus jucariile si mancarea care nu ii place ,ce sa ii fac? Daca il las dezbracat face pe unde apuca,si tipa de acolo " piiiiiish" ,sau "caca-caca-caca " ,si nu se misca din loc,de frica sa nu calce in balta,si sa cada ,cum a patit de cateva ori. Daca are doar chilotel,face fara nici o jena,nu zice nimic nici daca il las toata ziua cu totoashca la cur . Nici daca e ud de pipi nu il deranjeaza
. Plus,Paul nu face ca toate animalutele cum face Rares al tau, nu repeta numele celor din familie , nu spune atatea cuvinte ca el. Deci e clar,fiecare are un ritm propriu si pana tarziu nu poti compara ce face unul cu ce face altul la aceeasi varsta. A,si Paul a avut o perioada cand a facut la olita,facea kk numai la olita,apoi nu a mai vrut,deci la noi nu e ca nu m-am ocupat de asta, ci nu ii place lui.
Nu stiu daca ai inteles ceva
, sunt topita de caldura, si m-am enervat teribil cand am citit ca dupa ce ca esti stresata si speriata ca nu face unele chestii, mai sunt si diversi care pun paie pe foc si iti alimenteaza teama
.
Revin,merg la praktiker sa vad de bazin la wc, ca al meu cuuurge si curge si noi nu ne-am prins
,si au curs luna asta 30 de m cubi de apa rece
.Ne-am scos la intretinere.
Pentru Raisa
Lali
de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si
32+ cu Ioana Teodora
AMR 8 saptamani
laura78nico spune:
Salut!
Roxxy, Catalina bine ati revenit! CAtalina la fel ca si fetele nu te stresa. Nu seamana ei fratii unul cu altul, dar alti copii.Sincer Mihaita bea apa din biberon, mai are si unele incercari din pahar dar se ineaca ca mai are de invatat. La olita face daca sunt extrem de atenta si il pun imediat ce se trezeste. In rest pe unde apuca si vorba lui Lali nu-l deranjeaza ca are ce are la fund sau chilotii uzi. Nici macar nu zice pis pis sau caca asa ca ce pretentii sa am? Eu il monitorizez si il pun cam la o ora dupa ce a facut si bineinteles ca nu e ceas...poate fi mai devreme sau mai tarziu. Nu spune multe cuvinte de inteles, nu doarme toata noaptea si de cele mai multe ori ajunge intre mine si sot si doarme pe perna lui(are o mare slabiciune pentru ea). La pranz variaza intre o ora si patru ore, dar nu tot timpul legate.
In rest suntem foarte maraiti asa ca acum dau vina pe caldura si pe ultimile masele. Se intelege din ce in ce mai bine cu Ramona si asta ma bucura si cam atat.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
Lali_mete spune:
'nratza!!!
Cafele vreti?
Cata citind ce au scris fetele,citind ce am scris si eu,am ajuns la o concluzie : Ori avem toate copii defecti,ori sunt toti normali,inclusiv al tau
!
Va pupic, we placut!
Pentru Raisa
Lali
32+ cu Ioana Teodora
AMR 8 saptamani
x_ggg spune:
Va multumesc mult, fetelor, ma incurajati, sper sa reusesc sa capat o atitudine mai zen asa.De 2 zile ma lupt insa si cu niste crize d personalitate, din acelea cu tipat, impins, luat jucarii...momentan incercam varianta cu distrasul atentiei si explicat, desi m-am ales cu o muscatura de deget de la el![]()
Lali
32 de saptamani?? Wow, ce a zburat timpul!Inca un pic si scoatem pampoanele!!
In lgatura cu olita, o bunica imi spunea ieri sa il pun sa faca la pahar
ca si asa face mai mult din picioare..incerc si varianta asta, doar ca el, obisnuit sa bea apa din orice pahar, mai mai ca lua o gura de dimineata.
Va pup. Weekend racoros si linistit!
Lali_mete spune:
Buna dimineatza!!
Va urez o saptamana frumoasa, cu nitica racoare si copii cuminti
!
Va las cafelute,sa nu ma lasati sa dau din mana prea mult sa raspandesc aroma,ca la reclama la cafea,da
?
Pupici!!!
Pentru Raisa
Lali
32+ cu Ioana Teodora
AMR 8 saptamani
laura78nico spune:
Buna !
Suntem pe aici toropiti de caldura. Azi am avut program de smotru ca am fost pe la gratar in we. Suntem ok
Va dorim o saptamana minunata si multi
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
Lali_mete spune:
'neatza!!
Laura bravo,gratarele
! Eu smotruiala fac zilnic,ca fac cate putin,cate putina
...
Am vorbit si cu Monikus,sunt bine,doar prinsi in treburi si drumuri la tara .
Va pupic pe toate
.
Pentru Raisa
Lali
33+ cu Ioana Teodora
AMR 7 saptamani

Rares-Costin 4 oct 2009