inel de la doza inghitit

inel de la doza inghitit | Autor: olympia

Link direct la acest mesaj

Uf! Nu stiu ce sa fac, fiu-meu a inghitit , din greseala, din prosteala, nu mai conteaza, un inel din ala de la o doza de cola...are 16 ani... Nu e banc, e de rasu-plansu'. Daca era mic eram deja la urgenta , se pare ca s-antamplat acum 2 ore. Era plecat acum a ajuns acasa si mi-a zis. Fug cu el la urgenta? Fac radiografii? Ce sa fac, ca parca-s proasta. Se poate elimina natural, poate ramane blocat pe undeva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

cel mai probabil se va elimina natural in 1-7 zile.
daca mergi la spital ii vor face radiografii sa vada unde este, dar oricum nu vor face nimic pana cel putin o saptamana, vor astepta sa vada daca se elimina singur.
foarte important este sa manance NORMAL si in nici un ncaz sa nu ia laxative. (nu ajuta, din contra incetinesc eliminarea). ideal ar fi sa manance cat mai multe fibre (legume, fructe, paine neagra, cereale integrale).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Of Olimpia,zau si la 16 ani sunt la fel ca la 2-3 ,nu-i asa?

Eu zic sa mergi pentru sigurantza ta sa-i faci radiografie,acum nu stiu daca la urgentza neaparat,sau sa iei legatura cu medicul de familie!

Cred ca medicul d efamilie totusi te poate indruma si spune exact cum sa procedezi!

Sanatate si sa ne spui cum a fost sa stim si noi pe viitor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Medicul de fam a zis alexandrescu urgent, ca poa sa taie ceva in interior, nici nu vreau sa ma gandesc...
Nu stiu daca a alunecat cu adevarat pe gat ca pan-acum zicea ca il simte undeva la baza gatului. Zmotocel tu esti asistenta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Baietelul meu de nici 3 ani e mare ...personaj,sa zic asa,asa incat odata l-am suspectat ca a inghitit o clama metalica de birou(nu o facuse,am gasit-o ulterior),si pana sa descopar ca nu e asa,am sunat alarmata la o prietena buna ce e medic,iar ea mi-a spus sa stau fara grija,ca e foarte probabil sa se elimine.Eu ma temeam ca nu cumva sa zgarie,sa sparga ceva intestine pe traect,insa mi s-a spus ca de regula nu tranziteaza corpul singur,e amestecat cu alimentele nedigerate din bolul alimentar,e o intreaga gogoloaie pe-acolo si e mica probabilitatea sa dauneze de-a dreptul.
Tu nu certa copilul(cred ca asta ar fi la mine primul impuls),ca se mai intampla si adultilor chestii de-astea,destula e sperietura si pentru el...Multa sanatate va doresc si rezolvare pe cale naturala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

sunt medic si am lucrat la grigore alexandrescu.
poti merge la garda chirurgie. ii vor face o radiografie sa vada unde este si probabil va vor chema sapatamana viitoare pentru inca o radiografie sa vada daca a avansat sau nu. am avut tot felul de cazuri din astea si daca era inghitit si nu in plamani nu se facea de obicei nimic .... se asteapta

ps: foarte rar se intampla sa nu se emlimine singur.... asa ca multa rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Medicul de fam a zis alexandrescu urgent, ca poa sa taie ceva in interior, nici nu vreau sa ma gandesc...
Nu stiu daca a alunecat cu adevarat pe gat ca pan-acum zicea ca il simte undeva la baza gatului. Zmotocel tu esti asistenta, nu?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina
urgent la spital - inelul are atasat de el resturi din metalul dozei, care sunt taioase!

Mergi la inceput

Ne-am intors de la spital. I-au facut 2 radiografii, intai sus ca l-au crezut ca-l simte la baza gatului, dar se pare ca era doar jena de la o posibila zgarietura, apoi si abdominal. Radiografia de sus a iesit fff clara si nu era, nu se vedea nimic, cea abdominala era cam alburie, difuza, nu se vedea nimic. Asistenta a zis ca fiind din aluminiu, un obiect mic, usor, nu se vede mereu. Poate fi pe undeva pe traseu, stomac sau mai jos... Cum zicea si Zmotocel, careia-i multumesc mult, protocolul zice sa asteptam sa iasa natural si sa fim atenti la semne de alarma ca: dureri, greata, varsaturi, temperatura... caz in care inapoi la urgenta! Doamne ajuta sa nu fie nimic din astea!
Multumesc mult tuturor pentru mesaje, pe majoritatea le-am citit la intoarcere, ca a durat ceva drumul. Subiectul se poate inchide sau muta la "clinica" sau la "parintii intreaba", dupa cum considera adminii... sau chiar la "adolescenti" ca se vede ca e actual si acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Olympia, sper sa se elimine cat mai repede . mut subiectul.
sanatate!

Roxana

Mergi la inceput

Uf, nu stiu daca mai e inauntru sau nu. Fiu-meu nu coopereaza sa faca intr-un recipient ca sa stim sigur ca a iesit, la radiografii nu s-a vazut... El se simte bine, mananca bine, e activ, merge la toaleta cam de 2 ori/zi ca si inainte, nu pare sa aiba nicio problema. Ma intreb daca e posibil s-o fi eliminat chiar in ziua respectiva, cam la 4 ore dupa ce a inghitit-o a fost la toaleta, dar cum el zicea ca simte jena in gat, nu m-am gandit la asta atunci. Radiografiile au fost dupa...
Daca nu avem o certitudine la sf saptamanii ce sa facem? Sa repetam radiografiile, sa facem poate ecografii sau alte investigatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

olympia, nu s-a eliminat atunci, tranzitul dureaza mai mult de 4 ore.
Dar nici nu cred ca l-a inghitit cu tot cu partea aia taioasa, banuiesc ca a inghitit doar inelul ala,care nu are ce pagube sa produca pe traseu, ca are marginile rotunjite...
Eu am inghitit un zar pe la 6 ani si l-am eliminat dupa 6 zile. Eram prea mica sa refuz sa cooperez, iar mama era prea panicata sa respinga ideea de a-l cauta ....in stim-noi-ce.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput