Matza mea nu mananca mancare de pisici

Matza mea nu mananca mancare de pisici | Autor: Vivela

Link direct la acest mesaj

are 3 luni. a mancat pana acum doar mancare facuta in casa, mai exact carne (fiarta, fripta, cruda) si variatii pe tema asta. e totusi animal carnivor...
eu am luat-o de vreo 3 saptamani si in timpul asta i-am perindat pe la nas crochete de toate firmele - si mai scumpe si mai ieftine, mancare uscata si umeda. nimic! nici macar nu vrea sa guste, vrea s-o ingroape. i-am dat cu sos pe nas, nu i-am starnit curiozitatea.
de foame ii e foame rau, a stat 2 zile in greva totala, devenise apatica si numai dormea. am renuntat si i-am dat ce stiam ca mananca, adica carne.
cat de nociv pt pisica este sa aiba o astfel de alimentatie? vet-ul zice sa mai incerc si alte feluri de crantanele, dar m-am saturat sa tot cumpar aiurea si ea sa nu aiba nici cel mai mic interes pt ele.
totusi, cum fac s-o aduc pe calea recomandata a mancarii specializate?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pisica nu e toanta Nu poti compara o mancare delicioasa cu crochetele sanatoase
Incearca sa i combini, daca ai curaj las-o cu crochetele doar si apa si in cateva zile va rontai crochete in draci Stiu eu ce zic

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

imi amintesc ca si pisicuta mea, cand era tot asa, micuta, nu manca din castronel mancarea, umeda sau crontanele.

ei, dar daca ii dadeam eu pe varful degetelor, manca cu pofta, ajunsesem sa ma tin dupa ea prin casa, sa-i dau sa pape. incearca si asa, poate vrea.

sau, ca sa-ti dai seama ce crochete ii atrag atentia, ai putea sa mergi cu pisicuta la magazinul de unde cumperi mancare, sa vezi daca este atrasa de mirosul unui anumit fel de mancare, din cele care se vand vrac, din saci.

lapte nu-i dai ?

pisi a mea era innebunita dupa mancarea umeda cu sos alb de la whiskas. cu asta ai incercat ?

ah, si inca ceva. sa iei crochete pentru puiuti, din acelea foarte mici si oarecum moi, pisicutele atat de mici nu pot rontai crochete prea mari si prea tari.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

i-am luat numai mancare pt puiuti, am incercat sa studiez un pic problema. pliculete wiskas junior i-am luat, tocmai i-am desfacut mai devreme al 4-lea fel (ca erau set de cate 4) - cred ca tot cainele o sa-l manance si pe asta.

pe mine nu m-ar deranja sa-i dau doar carne (daca stau sa ma gandesc bine, financiar iesi tot cam pe acolo, ca si crochetele astea - daca vrei sa iei din cele "bune" - sunt scumpeeeee....). cred doar ca e incomod pt zilele in care o sa mai lipsim de acasa - cand n-o sa-i pot lasa in castron carnea fara sa se strice rapid. asa, boabele alea au conservanti si D-zeu stie ce prin ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Adevarul e ca niciodata o carnita n-o sa se poata compara cu o mancare speciala premium de asta se recomanda hrana uscata, pt ca are un complex de vitamine/minerale, sunt sortimente x categorie de varsta si necesitatea animalutului

Nici Sela, catelusa mea, nu se omoara pt boabe ... le mananca atunci cand nu a primit nimik delicios si se uita la mine, n-ati vrea sa stiti cum
Ei nu ii plac conservele aproape deloc, de niciun fel.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna,
Pe undeva este si problema mea.
Cum nu prea am multe de facut i as gati lui CHOUPY...si pisoiul meu e mofturos.
Ma gindesc la carne de pui sau vita(am inteles ca nu peste...) tocate cu ceva orez fiert sau paste si una, doua legume fierte(iarasi mi s a spus ca nu trebuie sa folosesc ceapa)
Deci incearca o mixtura din aceasta si ..vezi! Poate,poate!
Mai poti lua sfaturi de pe www.animal.ro
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Un pisi cu personalitate, scumpul de el!

Buun, mancarea umeda, e destept ca nu o mananca, mai bine carnitza sau peste fierte fara sare!!, decat mancare umeda. Nu e recomandata nici macar de la marcile bune, chhh.
Crantanelele de la whisas, friskis, etc, iar nu sunt DELOC o pierdere, din nou mai bine carnitza fiarta. Variantele de mai sus sunt McDonalds, gust viciant si valoare nutritiva zero.

Nu are voie porc si nici carne cruda.

Cu crantanelele de la marci mai bune gen Royal Canin sau si mai bine Hills (mai putina sare, deci probabilitate mai mica sa aibe probleme cu rinichii) se merita sa se obisnuiasca. Cu atat mai mult daca pe viitor, la batranete, daca va avea pb de sanatate, marcile astea au si variante de uz veterinar, pt probleme specifice (urinare, digestive, obezitate, etc). Norocul e ca e inca mic, si are inca sanse sa se invete.

Recomand pt inceput bobitzele www.royalcanin.ro/babycat-34.html" target="_blank">astea de la Royal Canin, pt ca sunt f mici, si pisoii sclifositi le accepta mai usor. La celelalte marci exista o singura varianta pentru pisoii pana la un an, cu bobitze medii, RC e singura care are produse 1-4 luni cu bobitze f mici si 4-12 luni cu bobitze medii.
Acum trucuri: papat 2-3 bobitze din palma (la mine a fost cea mai eficienta), rostogolit 1-2 bobitze pe podea, inmuiat 3-4 bobitze in supa de pui fara sare, pus o picatura de ulei de masline pe 3-4 bobitze, varat 1 bobitza in botic . Ofera foarte putine bobitze, nu mai mult de 4-5 o data, altfel, cand se trezesc cu castronul in fata mirosul puternic ii blocheaza, e caca, si ingroapa .

Ne este deloc recomandat sa nu manance, pisicile au prostul obicei sa faca greva foamei cad nu le place si pot aparea probleme cu ficatul.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Vivela, daca si numai daca pisica nu vrea sa manance mancare comerciala, boabe ori umeda, si se incapataneaza sa manance decat carne cruda ori fiarta, eu zic sa faci asa.
Carne cruda trebuie sa fie proaspata pt pisici, in comparatie cu cainii carnea poate fi congelata si dezcongelata, carnea va trebui sa fie la temperatura camerei, adica calduta,nu rece scoasa imediat din frigider.
Pentru 2-3 saptamani va trebui sa-i introduci o proteina animala numai pui sa ziceam, urmatoarele 2-3 saptamani numai porc, ori vita si tot asa.
Asta in cazul in care nu-i prieste o proteina vei stii care e, puiul ori vita ori porc.
Pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor poti sa-i dai odata pe saptamana o bucatica de ficat, ori rinichi de pui, porc ori vita, da bucatica asta sa fie cat o aluna ca marime, nu mai mult ca da in diaree.
Poti sa-i dai oasele de la pieptul de pui(sunt moi), oricum nu prea mult os ca are sa se constipe, dar sunt pisici care nu le plac oasele.
Pentru blana si fara probleme alergice ale pielii poti sa-i dai peste crud(dar va trebui sa-i scoti oasele), ori sardine la conserva dar in apa, nu in ulei, ori capsule de ulei de peste(macrou,somon),dar pestele trebui dat rar in dieta lor.
Grija mare la grasime, indiferent ca vei alege sa-i dai carne cruda ori fiarta, scoate grasimea, va mai trebui sa ai grija la taurine(sper ca am scris corect) e ensential in buna dezvoltare a pisicii.
Eu asa imi hranesc catelele de anul trecut din noiembrie, aceleasi reguli si la pisici numai cu diferenta ca, carnea sa fie proaspata, plus ca organismul cainilor produce taurine,in schimb pisicile nu,dar taurine se gaseste in orice carne.
Cand sunt puiuti pisicile va trebui sa le dai mai multe mese 3-4/zi,cand ajung adulti 2 mese/zi, cam 2% - 3% din greutatea lor corporala, ma refer la cantitatea de mancare pe zi.
Nu am avut nici o problema cu ele din punct de vedere a sanatatii.
Oricum hotararea de a pune pisica ori cainele pe dieta cruda cere mult curaj si multa documentare din partea stapanului, si asta datorita miturilor care sunt in lume in ce priveste pericolul carnii crude, ori a oaselor.
Dar pt linistea ta incearca cu mancarea comerciala, poate reuseste si mananca, mai ales ca e mai comod cand plecati de acasa, ai aruncat boabele in castron si gata, in schimb cu carnea cruda e cam dificil daca nu o mananca in maxim 30-40 minute.

Succes in a convinge pisicuta sa manance mancarea boabe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Poti sa insisti sa vezi poate merge - in general, mancarea sanatoasa pentru pisici nu trebuie sa contina porumb si grane.
Exista un curent de a hrani animalele cu mancare facuta in casa - dar trebuie avut grija la ce contine. Un articol pe care l-am salvat acum ceva timp poate te ajuta
http://www.nytimes.com/2011/01/19/dining/19pets.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

va multumesc din suflet pentru raspunsuri .

pisi-pis, eu am citit ca e voie si carne de porc (dar fff putin si rar), si carne cruda (chiar alternata cu cea fiarta). i-am dat si una si alta si a fost extrem de incantata. peste i-am dat file, doar o data - bineinteles ca a tremurat de placere.

din mana mea nu vrea sa manance bobite, o sa insist. i-am dat si acele bobite de la Royall, n-au avut mai mult succes ca celelalte, din pacate.

am incercat si un alt "truc", citit pe un forum - adica sa-i inmoi in putina apa bobitele si apoi sa i le pun intr-o seringa si s-o hranesc un pic fortat - mai mult ca sa simta gustul, sa vada ca nu e chiar asa rau. ce sa zic, accepta s-o hranesc asa, adica deschide gura si nu se impotriveste prea rau, dar se vede ca nu e incantata. iar de una singura nici vorba sa manance. cred ca n-au gust asa bun cum imi imaginam eu .

pe mine nu ma deranjeaza sa ii dau carnita, noi suntem o familie "carnivora" , deci efortul meu suplimentar ar fi minim - sa-i adaug si ei portia langa a noastra.

dar oare - daca adopt aceasta dieta - ar trebui sa i-o suplimentez cu alte alimente, gen orez, morcovi, cereale etc? eu ma gandesc ca pisica e animal carnivor, in stare libera n-ar manca asa ceva. ar vana alte animale si atat.

pe de alta parte - cum ziceam - nu-i comod pt mine sa-i dau carne mereu, ca se altereaza usor. plus eventual alte probleme care ar putea aparea (carnea din comert contine hormoni, etc).

va multumesc mult pentru idei, o sa insist cu hrana uscata, poate-poate.

sa va arat si "individa" cu personalitate, sa vedeti cu cine ma "lupt" : ea e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Ce n-as da sa pape si Ciupy al meu putina carnita facuta in casa...nici o sansa,se joaca cu carnita un pic si gata.Abia imi papa boabe(rar)din alea scumpe indor,mai mult vrea pate de la gourmet,de pui si wiskas de vita.Si astea...trebuie sa stau langa el sa manance.La 7 ani are doar 3,5 kg,noroc cu blana mare...cand il tund vara se vade cand de slabut e..Nu i se vad coastele,Doamne ferste,dar e foarte slim..Si toate pisele crescute in casa sant bine facute...numai al meu e slabanog si sclifosit.

Mergi la inceput