Stelute de ianuarie februarie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadiutapm

oi fi o mama rea si nu stiu sa explic sa ma fac inteleasa... nu stiu sa imi cresc copiii...
Pe de alta parte ma bucur ca e un copil care obtine ceea ce vrea nu e ca mine sa bage capul in pamant de rusine cand imi vorbea cineva sau sa cer eu ceva cuiva.

pupam bebicii
Nadiutapm mamica fericita de printese Lidiuta 08.02.2007 si
Laura Elena 22.09.2010

heihei
sa nu te mai aud ca zici asta vreodata
iubirea si dragostea fac din noi cele mai bune mame
din orice femeie, mama...indiferent de educatie personalitate...etc

si eu zic ca cel mai important e sa le respectam si lor alegerile (chiar daca noi ii directionam), sa le lasam impresia ca decid singuri, sa le lasam bucuria independentei, a libertatii
...asa cum zice Aelita / sa nu uitam si de fericirea lor (si ce daca atunci cand mergem in vizita copilul se stramba!?)Si ai mei isi mai dau in stamba. so uat? ma gandesc sa vad care-i cauza intai... poate sa atraga atentia si sa ii bagam si pe ei in seama

Nadiutza sa-ti intre bine in cap ca esti o mama minunata!! chiar prin simplul fapt ca discuti aici cu noi, ca iti pui probleme, ca incerci si te straduiesti sa faci in asa fel incat sa fie copilului bine

va imbratisez si va doresc week end minunat!

PS: ai incercat sa jucati shotronul???

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">cronica unei sarbatori marca DC

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Buna fetelor!
Am terminat si noi cu renovarile si serbarile. sunt acasa de o saptamana dar inca mai am mici treburi de facut si nu prea am avut timp de net. Am participat si la serbarile de sfarsit de an a lui Robert si a Larisei, au fost frumoase, pline de emotie, cu copii frumosi si veseli. Am inceput si sa bantuim mai mult pe afara asa ca suntem ocupati. Poate reusesc sa pun si ceva poze.
va pup si ne mai auzim!

Poze

Ramona si Iris+ Larisa + Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

hai cu poze,Ramona.
noi suntem ultimii cu serbarea.e pe 22,iar pe 24 ultima zi de cole.

Alinuk,cica daca suntem liberi in weekendul viitor ,cand ia si Sofia vacanta,am putea pleca la mare...darrrr tu abia ajungi nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Aelita am pus poze pe FB. Vizionare placuta. Ce mai faceti? Sunteti ok, da?
Pup pentru toate fetele!

Poze

Ramona si Iris+ Larisa + Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

POZE

Revin maine ca am ceva sa-i spun madamei Nadia!!!!!Acum trebuie sa culc fetele ca mai au putin si ma mananca de somn...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aelita

hai cu poze,Ramona.
noi suntem ultimii cu serbarea.e pe 22,iar pe 24 ultima zi de cole.

Alinuk,cica daca suntem liberi in weekendul viitor ,cand ia si Sofia vacanta,am putea pleca la mare...darrrr tu abia ajungi nu?

Sofia(2ian2007) ,Andres(22mai2008),Miguel(16aug2010)

da fetitza, pai daca 24 e la voi ultima zi de cole
ati veni in 25
iar noi in 26 dimineatza suntem acolo

ne-am intersecta la fix/ ar fi minunat

pup fetele

haideti la cafelutza pe ziua de azi

Alinuk

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">cronica unei sarbatori marca DC

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Am o afacere cu Duamna Nadia! Deci doamna, sa ne intelegem, nu esti mama rea! Sa nu mai spui asa!

Doar ca astia mici au asa niste hachite la care uneori nu stim cum sa ajungem. La fel patesc eu cu Alice. Ma rog de ea ibn toate felurile sa nu se mai miorlaie, sa spuna clar ce vrea.De unde? Parca i-as spune sa urle mai tare.
De ceva vreme face pe dos la absolut tot ce-i spun. Imi vine sa i le spun pe dos ca sa obtin ce vreau. Am discutat cu ea in toate felurile. In special ma deranjeaza cand ii face Annei chestii care nu-i plac si nu se opreste ca ea zice "nu", cu mine face la fel; apoi mai sunt chestii de siguranta: traversarea strazii, nu deschidem portiera in trafic, etc. Face asa cam de cand ne-am intors din Turcia, esi acolo s-a purtat oarecum uman -a avut ea cate o rabufnire, dar am pus-o pe seama alintului.In plus a inceput sa dea rau din craci prin magazine sa-i cumpar diverse, lucru pe care ea nu-l facea. Habar n-am de ce face asa. Si am si incercat sa vorbesc cu ea in toate felurile. Efectiv am epuizat toate caile pe care le stiu...
Cam ramai fara optiuni cand copilul iti spune ca vrea sa stie ce pedeapsa ii aplici daca nu face ce vrei tu; am intrebat-o de ce vrea sa stie si cica s-ar putea sa accepte pedeapsa daca ii convine mai mult.
Banuiesc eu ca e un exercitiu de independenta, o etapa prin care trece. Insa parca nu am curaj sa o las asa sperand ca trece ca daca nu mai trece si vede ca nu fac nimic...Offff!
De egula la Alice functioneaza tot felul de trucuri, explicatii, exemple , etc. Acum am epuizat toate variatele-din joben nu mai ies decat porumbei si iepuri, nici o smecherie care sa mai tina la ea.
Aseara in baie ne stropea cu apa pe mine si pe Anna. Am rugat-o sa nu mai stropesca fiindca nu-mi place, apoi m-am intors cu spatele sa iau un prosop si ea a umplut o cana mare cu apa (cam 1 litru) si mi-a turnat-o pe spate toataImi venea s-o strang de gat. Am intrebat-o de ce a facut asa cand eu tocmai ii spusesem ca nu-mi place si radea. Am intrebat-o daca i-ar placea sa ii faca cineva ceva ce-i provoaca disconfort.Si mi-a zis sec : "ce poti sa-mi faci? sa ma dai afara in curte, sa confisti jucariile, sa-mi tai desenele, sa nu ma duci la gradi...; pe care o alegi sa ma pedepsesti?"Si radea in continuare.Motiv pt care am refuzat sa-i fac laptele seara. Si mi-a spus ca poate si singura. Asa ca si-a pus singura apa ntr-o cana si a luat o cutie de lapte praf in care eu de fapt tin faina si si-a pus cateva linguri in cana. A amestecat si s-a pus mandra in fotoliu s-o bea.Cand si-a dat seama ca e faina si ca nu-i bun a intrebat unde-i cutia cu lapte praf; i-am spus ca sunt suparata foc pe ea ,cutia e la locul ei si ca daca e asa independenta ar trebui sa stie asta. Asa ca decat a-si calce pe suflet sa-si ceara scuze, a preferat sa bea toata apa aceea cu faina.Si a spus si ca e buna, intelegeti? Deci e razboi in toata regula.Dimineata a stiut unde e cutia si a luat ce-a trebuit , iar spre surprinderea mea a numarat nr de masuri corecte...

Cam asta e la noi si nu ma consider o mama rea. Doar ca nu mai stiu cum sa fac. Si am facut programare la un psiholog sa ne descurce el ca eu nu mai stiu cum. Dar nu ma consider o mama naspa; doar ca copiii nu vin cu instructiuni si asta e...

Haha, la ea sunt manifestari de genul asta periodic, ciclic. Si noi radem mereu si spunem ca e la ciclu. Acum Michael radea ieri si spuna ca de data asta are hemoragie ca nu se mai termina.

Gata, plec la sala.Ma mai scap de nervi. Pup!!!!

Mergi la inceput

Lala fiicata mi-a adus zambetul ep buze azi

e super tare / numa' ca n-as vrea sa fiu in locul vostru

Mi se intampla si mie (e drept nu prea des) sa raman fara solutii
Si atunci prefer sa las de la mine, sa cedez ... sa para cumva ca e un compromis pe care am fost gata sa-l fac, ca nu e asa de important sa iasa ca mine.

la chestii periculoase ...gen treceri de strada, chestii taioase, centura din auto (apropos..Lala noi avem usile copiilor din spate blocate...vezi ca nu se poate sa nu puteti acctiona si voi serviciul asta, ei din interior nu pot deschide usile, doar noi din afara) etc - nu negociem ....in rest stimulez la greu negocierea
sunt surprinsa sa ii vad negociind intre ei, sau chiar in alte situatii din afara

Alinuk

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liuda1 spune:

hahaaaa, m-a omorat doamna Lala...

pentru Nadia pot sa zic ca e posibil sa se simta lipsa gradinitzei... am intzeles eu bine? nu a mai fost la gradi anul asta, ati renuntzat... Si cred ca e plictisita, sictirita, si oricum "educatzia aia de grup" din gradinitza are alt efect decat mama acasa...

iar pentru lauraaa, nu stiu, e foarte greu cu independfentza, Diana nu s-ar apuca sa-si caute laptele in vecii vecilor, e chestie de caracter... asta vrea sa demonstreze ca nu depinde de tine... Sant curioasa ce zice psihologul, sa-mi zici si mie, sa stiu si eu, mai are si Diana unele apucaturi, dar mai rar si mai scurte, oricum uneori miorlaie si ma gandesc ca nu reactionez eu corect... adica sant chiar sigura de asta...

aseara, i se rupsese filmul si s-a apucat sa miorlaie...
-de ce plangi fata?
-ca e ceva grav...
-ceee?
-pai am intzeles eu ca atunci cand o sa fiu eu mare cu tzatze mari tu o sa imbatranesti si o sa mori si eu nu vreau sa mori...
si am avut lucru de lamurireee ceva la greuuuuu, sa o potolesc, am promos ca nu mor, ca o sa fiu langa ea cat timp are nevoie, uiteee eu sant mare, am tzatze mari? da! si mamaia traieste! si mamaia e mama mea, si n-a murit...
beahhh si ce "misto" te simtzi cand vorbesti de asta... imi venea sa plang dupa ea... nu vreau sa mor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

Alinuk un mare buchet de flori si multi pupici pt cuvvintele tale frumoase si Aelitei la fel.

Lala, exact asa face si Lidia se duce singura la colt dar nu strange jucariile, si imi spune poti sa le strangi sa le pui sus ca eu oricum m-am saturat de ele si nu ma mai joc., ori eu nu vreau desert asa ca nu mananc mancare. Cum zici tu vrea sa faca totul singura insa are si momente de puturosenie sa o imbrac eu sa ii dau sa manance, vede ca ii acord mai multa atentie Laurei si se razvrateste, ma bucura faptul ca nu o bruscheaza si nu o bate pe asta mica e protectiva cu ea daca laura se duce la prize o deviaza si ascund eprelungitorul, ii mai scoate din gura cate ceva ce prinde asta mica, eu o laud si ii spun ca face fapte bune ca e o surioara bravisima... deh are momente bune.

Liuda, merge aici la gradi de 3 luni, avem si noi petrecere pe 24 si-a facut prietene fetitele si multi baietei se bucura cand vine Lidia dimineata la gradi se aduna in jurul ei si ii vorbesc, rad impreuna, joia mergeam la piscina si mamica unui baietel a venit si intreba cine e Lidia ca a inebunit-o fiisu cu Lidia in sus si Lidia in jos si ala un cumintel si timid se lumina la fata cand o vedea, la inceput am avut o mica problema ca nu prea intelegea limba si o deranja ca nu putea comunica acum vorbeste 2 cuvine italiana doua romaneste si chiar daca in parc mai intreaba copii ca nu inteleg ea merge mai departe.

ideea e ca are momente cand ea face numai ce vrea ea si rele si bune, o sa ma duc sa iau niste distonocalm ca eu ma enervez fte repede si de aici ies scantei.

va pup si va multumesc ca imi sunteti alaturi.

Ramona, lala am vazut pozele cu copii frumosi, Larisa ce tort frummos are cu clopotica, Robertino ce a crescut iar bolfi Iris o scumpa, Ana si Alice mi-au reamintit copilaria cand cutreiaram lanurile vara ce frumos si faca griji eram... si ce frumos canta Ana.

Mergi la inceput