Se mananca sepalele de la capsuni?
Raspunsuri - Pagina 3
roxanaz spune:
si eu mananc cateodata coaja de portocala, nu e chiar yuck. cea de banana mi se pare absolut insuportabila la aspect si consistenta.
semintele nu vad de ce nu le-ai pune - unele au gustul taninos extrem de puternic (ca cele de mar de exemplu) dar in rest... au gust de seminte ![]()
iar mama mananca mere cu tot cu cotor, eu care nu-s mare fan mere de abia mananc pulpa ![]()
hehe cool numele schimbat al subiectului!! ![]()
Olina87 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui corap da, mananc cotorul cu seminte (azi am mancat 2 pere cu cotor si inca traiesc ). las numai coditele, ca-s prea lemnoase pt gustul meu.* si pepenii verzi/rosii cu semnite cu tot in schimb ma oripileaza cotorasul de la rosii, nu'sh de ce. |
Olina87 spune:
semintele de mere te feresc de cancer (au vitamina b17):
http://www.invata-in.eu/lascom/2009/06/semintele-de-mar-cancer-vitamina-b17/
dar au si cianura:
http://www.terapii-naturiste.evonet.ro/Dietoterapie/Un%20mar%20pe%20zi%20tine%20doctorul%20departe.html
denizel spune:
haha, e buna si putina cianura din cand in cand :)).
Am vazut acuma de ce scrie asa telegrafic Buli
.
Dap, ce pretios suna "sepalele de la capsuni" :)).
Sa mai fac un edit "sepalele capsunilor?" 
corap spune:
nu, olina, rosiile le mananc feliate (dar sunt mare fan rosii- gen "nicio masa fara rosii").
"cotor" e bucatica aia din rosie in prelungirea coditei, care e mai verzulie. si care ma scoate din sarite.
pisi-pis spune:
Am avut o colega iraniana care manca kiwi cu tot cu coaja.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
buli spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Am vazut acuma de ce scrie asa telegrafic Buli |
de ce?
roxanaz spune:
mda, se vede ca-s varza cu mintea, ieri m-am chinuit jumatate de zi sa imi aduc aminte de cianura din semintele de mar.. nu am reusit
noroc cu Olina ca a pus punctul pe i 
eu recunosc ca prima oara am mancat frunze de ridichi si de sfecla (alba si rosie) si de multe alte asemenea in Italia. si ma miram ce bune sunt ![]()
R
denizel spune:
DEci
, am pus capsunile in blender cu tot cu bascuta. Asa si-asa...
A fost in smoothie si ceva nisip
. Nu repet experienta, mai bine de atat nu le pot spala.
Dar ma bucur ca se pot manca si frunzele de sfecla :).
Azi o sa merg pe la Piata Sudului cred si o sa cer de la tarani de sub taraba (daca or mai exista tarani in Piata Sudului
) frunze de morcovi si ridichi, ca sa am pentru toata saptamana viitoare.
buli spune:
eu in facultate culegeam frunze de papadie din gradina botanica si faceam salata.
aveam o prietena si plecam amandoua pe dealuri. dar numai pana se fac florile!

). las numai coditele, ca-s prea lemnoase pt gustul meu.