Cat calciu sirop?

Cat calciu sirop? | Autor: Stefana

Link direct la acest mesaj

Buna,
Bebele meu de 2 luni si o saptamana trebuie sa ia calciu, pt ca are fontanela cam mare si inca ii tremura barbita cand e obosit si papa. In maternitate a luat gluconat de calciu, pe care l-a continuat acasa. Apoi mi-au zis sa-i dau din a doua luna Calciu kids sirop (maternitatea e detinuta de Fiterman ).
Medicul pediatru al copilului a confirmat ca are nevoie de calciu suplimentar, insa mi-a zis sa nu-i dau sirop, ci gluconat de calciu, 5 ml/zi timp de 15 zile in fiecare luna.
Problema e ca nu-l accepta deloc. Ma chinuiesc mult cu el pana il inghite. Il scuipa, isi face greata si varsa, plange...

Asa ca m-am hotarat sa-i iau sirop, ca e mai bun la gust.
Dar au aparut doua probleme:
- nu-i place si-l spuipa si-l vomita si pe asta
- nu stiu exact cat sa-i dau; pe prospect scrie 5 ml de doua ori pe zi, 5 ml=1 lingurita. Acuma, eu am masurat toate linguritele din casa si nici una n-are 5 ml. Ar fi o lingurita jumate din aia de inox sau 2-3 lingurite de silicon.

As dori sa-mi spuneti voi, care dati bebelusilor calciu sirop, cat se da de fapt si cum faceti sa-l accepte (eu am incercat cu lingurita si cu seringa).
Specific ca bebele este alaptat exclusiv, fara apa sau ceai, asa ca nu-l pot amesteca in nimic.

Multumesc pt raspunsuri.

Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Cei 5 ml ii poti masura cu siringa de la panadol sau nurofen.
Cat despre faptul ca nu-l accepta....nu stiu ce sa zic ca bb meu accepta orice asa ca nu m-am confruntat cu o astfel de problema.
Am mai auzit pe la fete tot aici ca pun un pic de lapte din sursa proprie si il amesteca cu ce trebuie dat dar nu stiu exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Narcisa, cu seringa i-am dat, insa m-a dus in eroare prospectul care zice asa:
5 ml sirop contin...
5 ml=1 lingurita
Mod de administrare: 0-6 luni - o lingurita de 2 ori pe zi

deci 10 ml pe zi, dar ma gandeam sa nu fie prea mult, avand in vedere ca-s cam 3 lingurite din inox asa. uffaaa, cine stie cu ce fel de lingurite au masurat astia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stefana
...... avand in vedere ca-s cam 3 lingurite din inox asa. uffaaa, cine stie cu ce fel de lingurite au masurat astia...

se refera la linguritele dozatoare. Unele siropuri au si lingurite dozatoare in cutie.
Rareori i-am administrat cu lingurita dozatoare. Pediatra imi calcula mereu in ml si era mai usor cu seringa.

Gluconat de ca am folosit si noi dar nu mai retin care era doza. Puneam cate un pic pe limbuta si treptat s-a invatat cu gustul.

Crestere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

si noi luam calciu, dar al nostru e calciu sirop natural; asta are lingurita dozatoare,si ne-a recomandat in prima luna 2,5 ml; eu umplu lingurita dozatoare cu sirop si il administrez cu pipeta de la infacol putin cate putin; il mai scuipa si ea, dar in general functioneaza; poti incerca si asa.

Mergi la inceput

Vezi sa nu fie 5 mg sirop contin...
de cate ori am masurat cu siringa de la nurofen 5ml a fost exact o lingurita de inox. Eu am probat de curiozitate.
Pe prospect de obicei scrie si in mg si in ml si te poate duce in eroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Multumesc pt raspunsuri. Pe cutie scrie 5 ml contin...
Eu am masurat cu seringa normala, ca nurofen inca n-am cumparat, ca n-am avut de ce. Lingurita dozatoare n-are. Eu nici nu stiam ca este si altfel de sirop, am luat din asta, ca era recomandat de pediatra din maternitate. Si tot cate putin ii dau si suntem deja la a treia luna de administrare si tot nu s-a obisnuit. Se stramba de numa' si am senzatia ca il chinuiesc raaau. De luat il ia pana la urma, dar cu chin si plansete, cu varsaturi si luat de la capat. De fapt, cel mai usor i-l dau cand plange, ca atunci il inghite ca sa poata plange
Eu voiam doar sa nu-l mai chinuiesc, sal bea cu placere, de asta i-am luat sirop, dar vad ca e fi acelasi lucru. De fapt el nimic altceva nu inghite cu placere, nici Infacolul, nici ceiutul Alinan, nici nimic decat laptic.

Deci spuneti sa-i dau in continuare 5 ml, masurati cu seringa. Dar daca n-o sa se obisnuiasca, trecem din nou la gluconat, ca macar ala i-l dadeam o data pe zi, asta tb de 2 ori, doua "distractii"

Mergi la inceput

Ai dreptate. Am masurat si eu cu siringa apa si intradevar apa depaseste lingurita clasica. Acum ma gandesc ca poate siropul este mai gros nu e chiar apa.
Apoi eu de cand i-am dat vigantol am inceput cu... hei! vine papa bunnnn... bineinteles ca la inceput urla si el si la fel ca tine ii puneam dupa baie cand urla cel mai tare
si acum tot asa cu papa bun ii dau pana si eurespal care are un gust oribil (incercat).
Sau poti sa-i distragi atentia cu o jucarie...
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Incearca Visol, dar mai intai intreaba pediatra. Este calciu dar si alte vitamine si are un gust bun.
Cat despre cum sa il dai cel mai simpu cu seringa si amestecat cu laptic.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput