tribut in numele libertatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nu mi se pare ok ca sa fie decontata de Casa de Asigurari de Sanatate o astfel de operatie (pana la urma se poate trai cu "asta"), sunt atatia oameni bolnavi grav si ff multi copii care merita o sansa la viata si CAS-ul nu le-o acorda...Eu nu minimizez cu nimik problema medicala a unui om care se naste barbat iar in constiinta, sufletul, minea sa se considera femeie..e groaznic sa traiesti si asa..dar totusi poti trai, pe cand altii depind exclusiv de operatii ff costisitoase..cu ei ce facem?? Daca fereasca Dumnezeu ar fi copilul nostru unul din pacientii caruia i se ingradeste acest drept fundamental la viata si alaturi , intr-un alt salon ati alfa ca se afla "femeia" asta care tocmai si-a facut operatie de schimbare de sex pe banii asigurarilor de stat, implicit ce a cotizat ea/el , implicit ce ati cotizat voi si noi restul..Cum ati mai privi povestea????...Toti avem dreptul la o viata normala, dar mai presus de asta AVEM NEVOIE DE DREPTUL LA VIATA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Da, combinatia ignoranta + intoleranta naste monstri! Eu cred ca e ingrozitor sa te simti femeie, dar sa ai corpul unui barbat (sau invers), nu are nicio legatura cu operatiile estetice de "ameliorare a materialului existent", ca sa zic asa. E foarte trist, are dreptate Rox. Si e si mai trist ca oamenii au astfel de reactii.

Cat despre parintii respectivi, e decizia lor, nu vad motiv de oripilare si ingrijorare (mai ales pentru noi, care nu avem nicio legatura).

Va recomand un film argentinian interesant si emotionant pe tema asta - XXY.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall
Se pare ca putina lume citeste de fapt primul post
Nu discutam despre transexuali / transgenderi aici. Eu una sunt foarte de acord cu aceste operatii atunci cand se respecta intregul protocol medical (ca in cazul acestei femei).

rrox3, de acord cu partea citata de la tine (exceptie facand greseala gramaticala ).

Ba exact despre asta discutam rall. Sau mai bine spus, si despre asta.

Citat:
citat din mesajul lui ardeiash
pur si simplu ma-ntreb daca e normal sa se-ntample asa ceva: http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-femeie-din-bucuresti-a-devenit-barbat-operatia-decontata-de-stat-932248.html

si intrebarea mea nu e cum de o femeie isi doreste sa fie barbat?

"i"-ul in plus e urmarea faptului ca ma gandeam la anumiti monstri, da' merci ca esti vigilenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Ba exact despre asta discutam rall. Sau mai bine spus, si despre asta.

ardeiash: "si intrebarea mea NU e cum de o femeie isi doreste sa fie barbat ci... "

Deci nu discutam despre operatiile de schimbare de sex, ci despre gestul parintilor aceia de a-si declara bebelusul "fara sex".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Mey voi stiti ca a nu declara sexul copilului e ceva care s-a practicat secole. In multe culturi primele haine cu sex declarat se capatau impreuna cu primul tuns de par care in multe culturi orientale e pe la trei ani.

http://traditionscustoms.com/coming-of-age/first-haircut

Altfel evident ca transexualitatea e o boala si are toate "avantajele" care decurg dintr-o boala care poate fi tratata in .ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Toti copiii (indiferent de sex) erau in fuste pe vremuri.
Cam asa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Breeching_(boys)

ghici citi baieti sint aici: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lucy_Family_c_1625.jpg

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu comentez gestul parintilor alora, pentru ca nu am destule informatii. Oricum, mi se pare la fel de aiuristic ca si obsesia parintilor de a imbraca bebelusii fetite numai in roz si pe cei baietei numai in bleu, ocolind alte culori si Doamne-fereste sa imbraci un bebe fetita in albastru. Numai ca ideea parintilor din articol e mai "originala", spre deosebire de chestia cu hainele, care e atit de comuna incit nici nu prea gasesti in magazine haine care sa nu respecte "codul culorilor pastelate"...

Cit despre transexualitate, daca medicii au decis ca e o boala, eu nu vin sa contest. Insa, ca parinte si ca om, mi se pare mai important sa fie salvata viata unui copil cu cancer sau sa capete o sansa la viata un copil cu malformatii cardiace, decit sa fie adaugat/taiat un penis.

Dar sa privim putin si in viitor. Femeia cu pricina va deveni barbat, steril desigur. In afara faptului ca va face pipi din picioare si va putea intretine relatii sexuale "de cealalta parte a baricadei", ce anume din viata normala a unui barbat ii va mai fi accesibil?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Pisigri, e decizia omului respectiv sa faca operatia, in cunostinta de cauza. Daca el asta isi doreste, asta simte, mi se pare ciudat sa ne intrebam noi ce anume ii va fi accesibil. Cred ca nici nu putem sa ne imaginam ce e in sufletele acestor oameni.

Cat despre faptul ca aceste operatii sunt decontate de Casa de Asigurari si ca mai bine ar fi salvata viata unui copil, eu cred ca nu asa se pune problema. Ar trebui salvata si viata copilului, si ajutata si persoana respectiva (e foarte simplist si pana la urma injositor pentru aceste persoane sa le tratam ca si cum vor doar sa-si "taie/adauge un penis"). Din pacate la noi problemele sunt imense in sistemul de sanatate, si cred ca s-a mai discutat despre asta pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

salcia, eu nu vin sa discut despre ce simt persoanele alea.

Dar eu stiu asa: cind banii sint limitati, eu platesc intii cele mai urgente facturi, apoi ii asigur copilului tot ce ii trebuie, iar daca mai ramine ceva, mai platesc o factura mai putin urgenta, mai cumpar poate si ceva de imbracat, etc.

Dar nu ma arunc sa cheltui banii pe 5 perechi de pantofi cind stiu ca in 3 zile imi taie gazul/lumina/apa.

Asa ca mie mi se pare absolut normal sa "rationalizezi" banii aia si sa ii dai cui are mai mare si mai urgenta nevoie de ei. Intr-o tara in care ne lovim de cazuri disperate la tot pasul, de copii bolnavi si ramasi pe drumuri, de parinti care vind tot, TOT fara sa se gindeasca incotro apuca atunci cind nu vor mai dormi in sala de asteptare a spitalului in care copilul lor se lupta pentru viata, de copii adulti care se zbat pentru inca o cura de 10 zile de chemoterapie pentru parintii lor.... imi cer iertare ca nu pot fi politically correct si fac discriminari, insa chiar operatiile de schimbare de sex nu mi se par a reprezenta o prioritate.

Ele DEVIN o prioritate din motive economice si de ego-uri supradimensionate. Dar aici iar aducem in discutie faima medicilor, atitudinea lor fata de acest gen de "minuni ale medicinei de azi" care poate sa faca "orice".

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput