Ochelari pentru condus

Ochelari pentru condus | Autor: AkaManah

Link direct la acest mesaj

Vreau sa imi cumpar o pereche de ochelari pentru condus. Am inteles ca sunt buni in conditii de soare puternic, ceata si chiar noapte. Ma deranjeaza lumina puternica, indiferent de provenienta, si as vrea niste ochelari care sa faca sofatul mai putin obositor. Astept niste pareri. Suntsigur ca cineva stie o marca, a avut/are asa ceva. Am gasit ceva dar nu sunt chiar convins

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sotul meu foloseste ochelari de soare marca polaroid, lentila acestora are capacitatea de a "absorbi" reflexia luminii (sper ca am folosit termenul corect, a trecut ceva timp de la orele de fizica din liceu), imaginea este foarte clara, este redusa luminozitatea surselor de lumina si reflexia razelor de soare/lumina pe obiectele lucioase/stralucitoare.

dar sotul meu sofeaza in proportie de 90% in timpul zilei.
stiu ca exista ochelari speciali pentru condus, daca nu ma insel lentila este de culoare galbuie. poate gasesti ceva potrivit/similar la o reprezentanta optiblu. acum au si o promotie, cumperi 1 pereche de ochelari de soare si beneficiezi de o reducere de 50% la a doua pereche de ochelari de soare achizitionata (de fapt primesti 50% reducere din pretul celei mai ieftine perechi, daca au preturi diferite modelele alese).

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, cei de la Polaroid au asemenea ochelari - de soare.
sau iti poti face ochelari normali cu lentile speciale - producatorul japonez Hoya Vision care am vazut ca face zeci de culori si variante.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca nu ai avut pana acum ochelari de soare marca/cu lentile polaroid, iti dau un exemplu :

presupun ca stii cum arata, de aproape, pielea cuiva care s-a dat cu ulei de plaja, pentru un bronz reusit; pielea este lucioasa.
ei bine, daca iti pui ochelarii polaroid, vei avea surpriza sa constati ca pielea pare a fi pudrata, este mata, nici urma de luciul acela al uleiului de plaja.

si eu am ochelari de soare polaroid, normal ca-i folosesc atunci cand merg cu masina, insa eu nu am permis de conducere, sunt pe post de insotitor de bord. dar confortul vizual oferit de acest tip/marca este foarte bun; cu siguranta exista si produse/marci mai bune si mai scumpe, insa eu nu le stiu/nu le-am testat.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

la polaroid pe site au o simulare cum se vede cu/fara ochelari si e f realista.
tot polaroid am, ziua sunt excelenti, seara cu ochelari nu stiu, am avut unii cu lentile galbene cica pt seara, dar nu i-am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Multumesc. Am si eu ochelari polarizati dar au inceput sa ma nemultumeasca. E drept ca sunt si zgariati pentru ca au participat intens la dese partide de pescuit. Am condus cu ei foarte mult si sunt foarte comozi dar vreau ceva mai bun si de aceea v-am cerut sfatul.Ma voi interesa de ochelarii de care mi-ati pomenit.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

eu am ochelari de vedere la distanta cu un fel de lentila - heliometrica? - nu e polaroid - care filtreaza lumina farurilor noaptea; nu stiu sa spun exact ce fel de lentila e, cind m-am dus sa imi fac ochelarii m-au intrebat daca vreau cu protectie impotriva luminii si am acceptat

sunt exceptionale! e o mare diferenta, inainte cind conduceam noaptea mi se inroseau ochii de la farurile celor din spatele meu sau de la cei din fatza, la drum lung, cu lentilele astea nu mai am probleme

intreaba la centrele care fac ochelari de vedere, ei trebuie sa stie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

PS: lentila nu este galbena, este clara, doar pe exterior se observa mici irizatii la soare, asa ca un curcubeu minuscul

Mergi la inceput